Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #15133 2013, şi-am mai supravieţuit un an… să-l trăim şi pe 2014.

2014-01-02 18:50

COMENTARIU ARTICOL: Interesanta DECLARATIA ANULUI facuta de CHRISTINE LAGARDE. Deci, Dumnezeu iti da … dar nu-ti baga si-n traista!

Ceea ce credeam … FMI-ul este folosit drept babau de guvernanti (si ma refer la toti guvernantii) pentru a-si ascunde neputinta si nepriceperea sau altele (intentionate sau neintentionate).

 

DECLARAŢIA ANULUI:

CHRISTINE LAGARDE, director general FMI: „Deci dacă ar fi să vă transmit un mesaj central, atunci acesta este că dumneavoastră sunteţi răspunzători de destinul dumneavoastră şi ţine de dumneavoastră să aveţi creştere economică şi să creaţi locuri de muncă. Ştiu că e mai greu de făcut decât de spus, dar se poate face.”

 

2013, şi-am mai supravieţuit un an… să-l trăim şi pe 2014.

"Citit în cheie economico – financiară, anul 2013 pare că a urmat un singur obiectiv: dezideratul Palatului Victoria de a acumula cât mai multe fonduri pentru alegerile din 2014. Nu a contat că din nou a fost sacrificat nivelul de trai al românilor, stabilitatea mediului de afaceri sau încrederea partenerilor financiari externi.

Aşa că în anul care tocmai se încheie cu zeci de mii de noi şomeri, o ploaie de taxe şi impozite noi şi nu în ultimul rând cu o imagine vădit compromisă în ochii investitorilor. În plus, 2013 poate fi numit şi anul scandalurilor, economic vorbind. Încă nu s-a rezolvat nicio problemă legată de privatizările celor mai incomode companii de stat şi nici nu se poate bifa vreo reuşită la capitolul Roşia Montană sau gazele de şist. Aşadar, bilele negre încasate în 2013 sunt, printre altele, CFR Marfă, Oltchim, Cuprumin, legea insolvenţei, Roşia Montană şi gazele de şist.
------------------------------------------------------------------------------------
14. Trei privatizări importante pentru statul român şi toate trei eşuate în 2013. Vorbim despre CFR Marfă, Oltchim şi Cuprumin. Pentru cele trei companii statul s-a angajat să găsească investitori ca să le scape de faliment. Guvernul Ponta nu s-a descurcat însă. O fi o misiune imposibilă? Poate…. Numai că ştim cine plăteşte pentru greşeli: oameni rămaşi fără loc de muncă, pierderile companiilor care sunt acoperite din bugetul de stat şi imaginea ştirbită a ţării, în faţa investitorilor străini.
------------------------------------------------------------------------------------"

Preluare partial articol scris de Eduard Pastia in VOXPUBLICA si comentariu - http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/2013-si-am-mai-supravietuit-un-an-sa-l-traim-si-pe-2014-101591.html