Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #14400 Miercuri seara, în emisiunea Criterii politice de la VTV, fostul director general de la Oltchim,

2013-12-12 23:27

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/22181-miercuri-seara-in-emisiunea-criterii-politice-de-la-vtv-fostul-director-general-de-la-oltchim-constantin-roibu-a-estimat-ca-s-funcioneze-integral-la-combinat-ar-trebui-o-infuzie-de-un-miliard-de-euro.html

Miercuri seara, în emisiunea Criterii politice de la VTV, fostul director general de la Oltchim, Constantin Roibu, a estimat: ca să funcţioneze integral, La combinat ar trebui o infuzie de un miliard de euro!

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/constantin-roibu-13122013.jpg...


În emisiunea de miercuri seara, Criterii Politice, de la VTV, unde invitat a fost Constantin Roibu, fostul director general de la Oltchim a făcut o evaluare a repunerii în funcţiune a combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea, dar şi a instalaţiilor de la Arpechim. Pe lângă sumele absolut necesare pentru reautorizarea instalaţiilor, compania care va cumpăra acest mare complex industrial va trebui să aibă un capital de lucru care trebuie să acopere producţia pe minimum două luni. Din calcule a reieşit că suma necesară pentru acest lucru nu este mai mică de un miliard de euro. Înainte de a face acest calcul, Gheorghe Smeoreanu a avut o convorbire telefonică în direct cu un reprezentant al companiei ruseşti Oil Gas Trade, care a răspuns că firma lui este pregătită să preia întregul dispozitiv industrial de care am vorbit mai sus. A lăsat, însă, să se înţeleagă şi că selecţia va fi foarte dură. Şi ne punem, evident, întrebarea, având în vedere suma absolut uriaşă de care are nevoie câştigătorul pentru repornirea fabricilor, dacă nu cumva Oil Gas Trade este un iepure în spatele căruia aleargă acelaşi vechi candidat, PCC. P.T.