Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #14070

2013-12-10 11:39

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/stefan-vuza-vrea-sa-atraga-35-de-milioane-de-euro-la-chimcomplex-prin-majorare-de-capital-ca-sa-preia-activele-oltchim-ce-vedeti-este-un-varf-de-aisberg-11751105

Ştefan Vuza vrea să atragă 35 de milioane de euro la Chimcomplex prin majorare de capital, ca să preia activele Oltchim. „Ce vedeţi este un vârf de aisberg“

Combinatul chimic Chimcomplex Bor­zeşti (CHEM), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a convocat acţionarii pentru majorarea capitalului societăţii cu suma de 157 mil. lei (35,2 mil. euro) din surse atrase de la acţionari şi alţi investitori în vederea preluării activelor de producţie ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).
„Este o operaţiune de majorare a capitalului pentru acţiunea de achiziţie a Oltchim, parte a unei strategii făcute în parteneriat cu Deloitte. O parte din fondurile pentru participaţia la licitaţia Oltchim vor proveni din fonduri proprii, o parte din ofertă înaintată către investitori cu care s-a discutat. Am vorbit despre acest lucru cu firme de investiţii şi persoane potente financiar. Cu SIF-urile discuţiile nu s-au finalizat într-o decizie fermă. Toată lumea se decide pe ultima sută de metri. Aceasta este numai una dintre metodele de finanţare pe care le avem în vedere şi care este publică. Ce se vede este doar un vârf de aisberg“, spune Ştefan Vuza.
El nu a dorit să ofere alte detalii, cum ar fi câţi bani are pentru finanţarea achiziţiei activelor Oltchim, cât ar putea atrage de la bănci şi cât de la alţi investitori privaţi cu care poartă discuţii.
Dacă decizia de majorare a capitalului Chimcomplex va fi aprobată, acţionarii societăţii vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a subscrie acţiuni în cadrul majorării de 35,2 milioane de euro. Subscrierile se vor realiza la un preţ de 1,26 lei/unitate, peste valoarea no­minală de un leu/titlu şi preţul din piaţă al acţiunilor Chimcomplex, de 0,79 lei/unitate.
....
UN DAN DIACONESCU MAI CU MOTZ...SI CIOC...ARE BANII,BA NU II ARE...DA' FACE ROST.