Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13342 Greva foamei la Oltchim - salarii neplătite de două luni jumate

2013-12-04 14:00

http://epochtimes-romania.com/news/greva-foamei-la-oltchim-salarii-neplatite-de-doua-luni-jumate---207874

http://epochtimes-romania.com/news_images/2013/12/2013_12_03_protestelaoltchimca...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angajaţi ai Combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează de două zile în curtea combinatului pentru a obţine salariile restante de două luni şi jumătate.

Zece angajaţi au intrat în greva foamei. Oamenii afirmă că vor protesta până când le vor fi plătite salariile de pe luna septembrie. Totodată, angajaţii spun că salariile le vor fi diminuate din ianuarie cu 20%.

Opt din cei zece salariaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care cu o zi în urmă au intrat în greva foamei continuă protestul, potrivit afirmaţiilor liderului Sindicatului "Victoria" din cadrul Combinatului Oltchim, Cornel Cernev.

Iniţial, zece lucrători de la combinat au anunţat luni că intră în greva foamei la finalul protestului spontan din curtea combinatului, la care au participat cca. o sută de angajaţi nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni şi jumătate. Doi grevişti au renunţat însă la protest după anunţul făcut de conducerea combinatului conform căruia în cursul lunii decembrie se vor achita restanţe salariale aferente lunii septembrie şi, parţial, pentru octombrie.

"Ceilalţi angajaţi merg la lucru pentru că nu vrem să destabilizăm procesul de producţie", a declarat liderul Sindicatului "Victoria".
Cornel Cernev a anunţat că luni după-amiază a participat la Adunarea Generală a creditorilor Oltchim care a avut loc la Bucureşti.

Conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, luni, că va achita în luna decembrie drepturile salariale ale angajaţilor combinatului, în valoare de peste 5,6 milioane de lei, reprezentând tichete de masă şi salarii pentru lunile septembrie şi octombrie.

"La acestea se vor adăuga sumele acordate pentru copiii angajaţilor, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, conform prevederilor contractului colectiv de muncă, în valoare de 132.960 lei, care se vor acorda până în 20 decembrie. Avem speranţa că în continuare o să beneficiem de sprijin şi înţelegere din partea salariaţilor astfel încât activitatea de reorganizare a societăţii să se finalizeze cu succes la începutul anului 2014", conform comunicatului Oltchim.

Cca. 90 de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea care luni dimineaţă au protestat în curtea fabricii au încetat greva şi au plecat în secţii, în timp ce zece angajaţi au anunţat că nu renunţă la protest, ci intră în greva foamei.