Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13187 A fost aprobata strategia de reorganizare judiciara a Oltchim

2013-12-03 11:24

http://www.business24.ro/oltchim/management/a-fost-aprobata-strategia-de-reorganizare-judiciara-a-oltchim-1538725

http://tb.bizwiz.ro/A-fost-aprobata-strategia-de-reorganizare-judiciara-a-Oltchi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adunarea generala a creditorilor, intrunita la Bucuresti, a aprobat luni, strategia de reorganizare judiciara a Oltchim, insemnand infiintarea, printre altele a Oltchim SPV, a declarat liderul sindicatului "Victoria", Corneliu Cernev.

"Cu un singur vot impotriva, al celor de la Chem Impex, toti creditorii au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi discutate azi. Astfel, a fost aprobata strategia de reorganizare a combinatului Oltchim, insemnand printre altele infiintarea entitatii Oltchim SPV, societate care va fi scoasa la privatizare. Totodata, a fost aprobat raportul de evaluare al acestui activ astfel incat pretul acestei noi societati va fi pornirea de la 290 milioane de euro si nu va scadea sub 160 de milioane de euro. Alt punct pe ordinea de zi a fost ca aceasta societate sa se numeasca simplu Oltchim, pastrand brandul consacrat pe piata. Si un ultim punct a fost aprobarea procedurii de acceptare a ofertelor angajante, aceste fiind depuse pana cel tarziu pe 31 ianuarie 2014", a precizat Corneliu Cernev.

Oltchim Ramnicu Valcea, in insolventa din luna ianuarie

In vara anului 2012, Oltchim a fost inchisa din cauza datoriilor istorice catre furnizori. Combinatul a trecut printr-un proces ratat de privatizare in octombrie 2012, fiind repornit la capacitatea de 5%, la inceputul lui decembrie. De cand se afla in insolventa, societatea a disponibilizat 1000 de angajati, in ultimele 9 luni trecand printr-un proces amplu de restructirari economice.

In prezent, pentru combinatul propus pentru ptrivatizare s-au inscris mai multi investitori, dintre acestia manifestandu-si public intentiile o compania ruseasca, Oil Gas Trade si mai multe companii din China.

Luni dimineata, aproximativ 150 de salariati de la Oltchim au protestat in fata sediului companiei pentru neplata restantelor salariale si pentru incertitudinea cu privire la retributia pe luna decembrie. Dintre acesti protestatari, 9 au intrat in greva foamei, soliciutand prezenta premierului Victor Ponta la combinat.