Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11497 Oltchim, scos la privatizare, la începutul anului viitor

2013-11-12 16:28

Oltchim, din nou la privatizare. E vorba de Oltchim SPV SRL - o societate nouă, stabilă şi fără datorii. Ministerul Economiei vrea să o scoată la vânzare la începutul anului viitor. Ministrul a discutat cu conducerea, sindicaliştii de pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea şi cu autorităţile locale din Argeş şi Vâlcea despre situaţia combinatului.

Situaţia Oltchim este stabilă şi are perspective de îmbunătăţire, spune ministrul Economiei. Nu mai există presiune impusă de FMI şi nici pericolul unor sancţiuni din partea partenerilor internaţionali.

„Situaţia este stabilă, cu perspective de îmbunătăţire, nu foarte mari din punct de vedere al reducerii pierderilor lunare, dar cu aprovizionarea asigurată, cu contracte asigurate”, a spus Andrei Gerea, ministrul Economiei.

Procesul de privatizare ar urma să înceapă cu depunerea ofertelor pe 17 ianuarie şi să se încheie pe 23, cu alegerea investitorului.

„Important este că în luna ianuarie se va stabili un termen-limită care să se depună aceste oferte angajante”, a precizat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

„Sunt salariile restante de trei luni şi jumătate, vom discuta luna viitoare să mai recuperăm din restanţe”, a declarat Cornel Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria Oltchim.

Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă la începutul anului. Are datorii de peste 800 de milioane de euro şi funcţionează la aproximativ un sfert din capacitate. Nu dispune de fonduri, iar băncile nu îi acordă credite pentru achiziţionarea de materii prime.


- See more at:  http://stiri.tvr.ro/oltchim-scos-la-privatizare-la-inceputul-anului-viitor_37084.html#sthash.PlMvxpgm.dpuf

video http://stiri.tvr.ro/oltchim-scos-la-privatizare-la-inceputul-anului-viitor_37084_video.html#view