Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX
Musafir

/ #11424 Re: Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2. Abaddon Exterminatorul sau REVOLUTIA ? !

2013-11-10 20:29

#11423: S. MAX - Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2. Abaddon Exterminatorul sau REVOLUTIA ? !

Preluare articol scris de Lucian Ion Marin - http://stareanatiunii.com/oltchim-fata-si-reversul-partea-2.html

"Motto:

<< Si aveau ca imparat al lor pe ingerul adancului al carui nume, in evreieste, este Abaddon, ceea ce inseamna Exterminatorul >>

Apocalipsa dupa Ioan

CONTINUARE ARTICOL

<< II – Sus pe  instalatie, deasupra  cerul si ora intunericului fatala

A ajuns sus pe Electroliza 4. In punctul cel mai inalt. Era parca suspendat in bezna. Se uita la aparate. Verifica parametrii cu atentie. Este destul de frig; ziua este cald, dar noaptea …. In ciuda declaratiilor liberalilor valceni, care sunt foarte optimiste (ministrul Economiei este de la PNL) in 2014, in luna iunie se va face o privatizare strategica reusita (Sa dea Dumnezeu!).

Dar cum  vor rezista  angajatii pana la anul viitor in iunie?

Cine le va imprumuta capitalul de lucru, care banca?  Cand se va termina insolventa si cum? Salariile? Se aude ca Piperea, administratorul juridic, intentioneaza sa mai disponibilizeze inca 800 de angajati??? Cine raspunde la aceste intrebari? Cine mai spune,  astazi, adevarul?

Toate promisiunile astea nu mai valoreaza nimic

Ne-au mintit de prea multe ori, se gandi cu amaraciune Gheorghe? Era ora trei si ceva.  Intunericul  parca il patrundea pana in vene !

Gheorghe indrazni sa priveasca cerul. Bezna.  Undeva, rasfirate,  cateva stele pe firmament.  Dar cerul este in mare parte acoperit. Poate maine va ploua? Se gandeste: Pe alte planete, undeva in cosmos, se produc  substante asemanatoare cu cele pe care le produce Oltchim? Otrava curata! Sferele de clor sunt pline. In orice clipa se poate intampla ceva !

Din cauza asta se zvonea ca pentru Combinatul Oltchim sunt interese mari. Ca nu oricine poate sa-l cumpere! Dar asta , acum, nici nu mai conteaza! Lupta dintre nemti, rusi - o firma care este practic - Statul RUS, americanii, despre care spunea liderul de la Victoria, cu trombonul sau: << nu vor ceda nici ei pozitia lor strategica! >>, o firma romaneasca sprijinita de un fond de investitii total gri si, mai nou, chinezii, spune acelasi lider de sindicat, angajat la Fanfara  Guvernului. Acum, toate aceste zvonuri – informatii, sunt doar povesti, povesti bune de spus la presa locala.

“FMI si-a luat mana de pe Oltchim !”

<< E bine ! >>, spun liberalii. << Avem timp sa cautam un investitor serios >> . << FMI s-a saturat de ineficienta administratorilor juridici si de haosul din Oltchim >>, spune expertul economic, consiler onorific al primului Ministru al Romaniei, Ionel Blanculescu.

Fostul manager tace, ca si cum DNA-ul ii sta cu pistolul la tampla! Poate este doar o smecherie, este un strateg  genial si controleaza inca situatia in favoarea sa, desi nu mai este de un  an in functia  de manager. Politicienii locali si parlamentari nu stiu ce piesa sa mai joace. Publicul larg ii fluiera oricare ar fi rolul interpretat. Le-au incercat pe toate.  Rolul serios, cel prin care ar putea sa-si  sacrifice << teribila >> lor cariera politica pentru binele public, rolul acesta l-au abandonat de mult. Nimeni nu are stofa pentru asa ceva.  Si-au luat tainul si acum sunt aproape intr-o stare de perplexitate, blocati in propria lor inutilitate.

Asa este!  Cei din Piata Universitatii au dreptate  macar din punctul acesta de vedere: << Toti ar trebui sa plece acasa! >> Sau, prin tari straine, pe unde au conturi ascunse .

Populatia orasului Ramnicu Valcea, si a Judetului  Valcea, ajuns la o stare de lehamite, dar si la una de iritare, explicabila. Banii sunt doar in buzunarele celor corupti, carora le merge in continuare – << merci , bine ! >>. Unora, chiar foarte bine !

Gheoghe isi dadu seama ca gandurile cele mai negre l-au covarsit! Mai privi odata intunecimea de deasupra  si se  gandi sa coboare de pe instalatie. Parametrii tehnici erau buni ! Se vedeau luminile de serviciu. Galaxia asta de lumini , care acum s-a rarefiat, ca si cum stelele s-ar fi stins brusc in Cosmos, ii arata , dintr-o  data, ca o revelatie,  adevarata situatie  in care se afla Oltchimul !  Lumina si intuneric!

Pe vremea cand toate mergeau bine, era o baie de lumina aici. Oltchim era  << Galaxia >> din care se scurge otrava in toata Europa. Atunci era totul plin de viata! Era sa cada in nostalgie dar frigul ii tempera melancolia.

Se gandi sa coboare. Facu un gest a lehamite, amar.  Astazi, nici nu stie exact ce vor manca copiii inaite de a pleca la scoala. Banii din Italia intarzie. << Stie al batran mai bine ca mine >>, se gandi.

Deodata  o umbra parca imensa se misc ape cer. Se gandi ca are ameteli din cauza oboselii sau a gazelor toxice. Si-a amintit insa de Cartea Sfanta. Uneori se duce la Biserica. Si-a amintit un pasaj din Apocalipsa Sfantului  Ioan.  Parca simti pe sira spinarii un frig insuportabil si simti umbra << Ingerului adancului >> care s-a apropiat subit de platforma chimica. Abaddon Exterminatorul este aproape !

<< Ce se vor bucura unii cand instalatiile vor fi taiate si vandute la fier vechi !
Asta este ! Sfarsitul  este aproape !
Unde sa fugi?
Cum pot sa fie atat de mincinosi ! Numai la Putere si la  averile lor se gandesc ! >>

Dar, piciorul lui atinse o bucata de hartie! Arunca lumina lanternei pe  foaia care cazuse  pe trepte. O ridica , sa citeasca textul mai bine."