Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11137 Buican şi Nadolu pe mână cu Piperea pentru a falimenta OLTCHIM

2013-11-05 16:57

http://www.timpuldevalcea.net/?p=3792

Comitetul de Acţiune pentru salvarea Oltchim a avut ieri, la Consiliul Judeţean, prima întâlnire de lucru. La această întâlnire a participat – preşedintele PAS, Constantin Rotaru – preşedintele PRM, Ion Nuică – preşedintele PNŢCD, Iulian Iordăchescu – preşedintele Partidul Verde, Valerian Croitorescu – vicepreşedinte al CJ Vâlcea, Dumitru Persu – vicepreşedintele Cartel Alfa, Ionel Vâncea şi sindicaliştii de la Sindicatul Liber Oltchim alături de preşedintele Mihai Diculoiu.

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/comitet-3.jpg...

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/11/comitet-2.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comitetul de Acţiune pentru salvarea Oltchim, s-a format, la propunerea peşedintelui PAS, Constantin Rotaru, Comitet de Acţiune caruia i s-au alăturat şi preşedinţii partidelor mai sus menţionaţi. Şedinţa de lucru a fost ţinută la Consiliul Judeţean şi condusă de vicele Persu. Întâlnirea a avut ca scop încheierea unui protocol între Comitetul de Acţiune pentru salvarea Oltchim, sindicatele de pe Platforma Chimică şi mass-media locală. Acest protocol, urmăreşte presiuni asupra guvernanţilor pentru soluţionarea situaţiei de la Oltchim.
Membrii Comitetului de Acţiune pentru salvarea Oltchim, au luat cuvântul fiecare pe rând, susţinându-şi la rândul lor punctul de vedere în ce priveşte situţia de la Oltchim şi strigând aproape în cor că această întâlnire nu are o culoare politică, nu sunt în campanie pentru alegeri, ci doar scopul comun cu al vâlcenilor de a salva Oltchim.

De la prima întâlnire au avut loc şi ceva contre.

Rotaru : ” Prefectul pe mână cu Piperea să falimenteze Oltchim”

Diculoiu: “ Îl bănuiesc pe Buican de falimentarea Oltchim-ului alături de Piperea. Fac apel către Buican, să-ţi exprime poziţia faţă de cei doi administratori judiciari şi faţă de Oltchim”.

Persu: “ Oltchim-ul a căzut în fiecare an tot mai mult, datoriile s-au amplificat de-a lungul anilor şi acum dumneavoastră vreţi în nici un an de zile Premierul României să rezolve problema Oltchim-ului. Nu se va întâmpla, nu se poate întâmpla aşa ceva, pentru că deocamdată Oltchim este o companie uriaţă care nu poate fi repusă în funcţiune în 5,6 luni sau alte zile…Nu va rezolva nimic deplasarea Premierului aicea, ba dimpotrivă, va amplifica răutăţile unora şi nu este cazul”

Vâncea: ”Premierul României nu se interesează de soarta Oltchim. Cine îl informează, poate îl informează greşit. Neapărat premierul Ponta trebuie să acorde şi pentru judeţul Vâlcea, cum dă o gramadă de bani la biserici, că poate da…ei aruncă pastila că nu-i lasă Uniunea Europeană. Îi cerem un capital de lucru de 15 milioane euro ca altminterea Oltchim-ul se duce în faliment”.

Întâlnirea s-a încheiat spunând cu toţii că trebuie întocmit un program de acţiune în care să se pună presiune pe guvernanţi şi să vină cu soluţii pentru ca Oltchim să fie salvat.


În această săptămână ministrul Economiei, Andrei Gerea, este aşteptat pe Platforma Chimică, aşa cum a promis la întâlnirea care a avut loc la Bucureşti