Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10242 Gerea: "Singura soluţie economică pentru Oltchim este integrarea cu Arpechim" BURSA 17.10.2013

2013-10-17 13:05

Singura soluţie economică pentru ca problemele Oltchim să fie rezolvate este integrarea combinatului cu rafinăria Arpechim, a declarat astăzi noul ministru al Economiei, Andrei Gerea.
"Sperăm cu toţii (ca privatizarea Oltchim - n.r.) să fie o reuşită. Eu fiind şi parlamentar argeşean, este o dorinţă să vedem Oltchimul privatizat, ca şi Cupru Min-ul, iar celelalte probleme să fie rezolvate. În orice caz, trebuie să fiţi şi dumneavoastră convinşi că vom face tot ceea ce depinde de noi să vedem problema rezolvată.
Întrebat dacă doreşte o integrare a combinatului Oltchim cu Arpechim, el a răspuns: "Evident! Nu numai că o doresc eu, ci şi din punct de vedere economic este singura soluţie. Nu am vorbit cu cei de la Petrom încă, nu am avut când".
Rafinăria Arpechim Piteşti, deţinută de Petrom, este principalul furnizor de materii prime al combinatului petrochimic din Râmnicu Vâlcea. Petrom a închis activitatea rafinăriei în urmă cu doi ani, din cauza cererii scăzute de carburanţi de pe piaţa locală.
Ministrul interimar al Economiei, Daniel Chiţoiu, a predat mandatul ministerial joi dimineaţă deputatului liberal Andrei Gerea.

http://www.bursa.ro/gerea-singura-solutie-economica-pentru-oltchim-este-integrarea-cu-arpechim-219692&s=companii_afaceri&articol=219692.html