Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10042 Liberalii decid cine îl înlocuieşte pe Vosganian la Ministerul Economiei....

2013-10-14 16:53

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/11511691/1/vosganian-mediaf...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liberalii decid cine îl înlocuieşte pe Vosganian la Ministerul Economiei. Pentru cine a alergat "iepurele" Vulpescu


http://www.gandul.info/politica/liberalii-decid-cine-il-inlocuieste-pe-vosganian-la-ministerul-economiei-pentru-cine-a-alergat-iepurele-vulpescu-11511691


Biroul Politic Naţional al PNL va decide mâine înlocuitorul lui Varujan Vosganian în fruntea ministerului Economiei, liberalii urmând să aleagă între varianta unui tehnocrat sau a unui membru de partid pentru acest minister. Săptămâna trecută ministrul Varujan Vosganian şi-a “dat demisia de onoare” la scurt timp după ce Senatul a respins cererea venită din partea DIICOT pentru începerea urmării penale. Liberalul a fost acuzat de subminarea economiei naţionale.

Competiţia internă din PNL pentru desemnarea viitorului ministru al Economiei, a fost precedată de postarea surpriză de pe blogul personal a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Acesta a anunţat că marele câştigător al scaunului său este fostul şef al Oficiului pentru Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu. Informaţia a fost negată de Vulpescu, care a declarat că nu i s-a propus să preia Ministerul Economiei, dar şi de alţi lideri PNL.

În timp ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că propunerea sa pentru funcţia de ministru a fost stabilită încă de la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi lideri liberali au afirmat pentru gândul că postul de ministru al Economiei rămâne să fie decis între un tehnocrat sau un membru de partid. O întâlnire decisivă, dar neoficială, pentru a se stabili numele viitorului ministru urmează să aibă loc în această seară. Mâine, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, această nominalizare urmează să fie validată şi în mod oficial.

Surse din conducerea PNL au precizat că s-a încercat ca numele propus în BPN să nu fie dezvăluit înaintea şedinţei pentru a se evita „precedentul Săpunaru”. În luna august, Crin Antonescu i-a propus deputatului PNL Nini Săpunaru funcţia de ministru al Transporturilor, dar a fost obligat în cele din urmă să o aleagă pentru această funcţie pe europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, din cauza opoziţiei premierului Ponta faţă nominalizarea lui Săpunaru.

Mai mulţi vicepreşedinţi PNL au comparat varianta Vulpescu la Ministerul Economiei, cu cea „a iepurelui la atletism, pentru a se vedea reacţia celorlalţi”.

„Pentru oricine a luat în serios "dezvăluirea", de pe blogul personal al domnului Varujan Vosganian, că aş fi ocupat biroul "domniei sale" de ministru al economiei, dezmint pe aceeaşi cale: în scris, public, prin internet. Nu am primit o propunere de a prelua portofoliul de Ministru al Economiei şi nu am avut vreo discuţie în acest sens cu vreun decident politic”, a postat pe contul de Facebook Remus Vulpescu.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a precizat că Vulpescu nu a preluat biroul lui Vosganian, lucru confirmat şi de directorul de cabinet al lui Chiţoiu.

„Ocup funcţia (şi biroul asociat) de director de cabinet al Ministrului Finanţelor Publice, iar preocuparea mea o reprezintă îndeplinirea atribuţiilor aferente acestui post.Cred că Ministerul Economiei, aşa cum l-a lăsat dl. Vosganian, nu are nevoie de literatură cu personaje şi formulări de Oscar, ci de un profesionist curajos care să îşi asume decizii din cele mai dificile şi nepopulare. Oricine va fi, îi urez succes !”, a fost mesajul lui Vulpescu transmis prin intermediul reţelei de socializare.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a admis că este posibil ca PNL să propună un tehnocrat pentru această funcţie. Soluţia nu este pe placul tuturor vicepreşedinţilor, mulţi dorind ca acest minister să fie asumat şi politic.