Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#10026 Re:

2013-10-14 13:42

#9987: -

si mata ce zicea ,ca o suge nu i asa,,,,,,zi da sau ba


Musafir

#10027 Re: va rog

2013-10-14 13:47

#10011: unu bine facut - va rog

o sa merg la mata dar si la nevastata,dar nu cu tuica,cu vin muii     ,ce zici;iar o furasi pretenas,ce sa i faci


Musafir

#10028 ca ciupercile dupa ploaie

2013-10-14 13:58

Odata cu prima bura, a aparut alt necioplit-IONUT POLIETERI- INTALNESTE-TE TU CU FOTA, DATI-VA CAP IN CAP , CA DOI BERBECI. O rugaminte : sterge postarile acestor derbedei !

Musafir

#10029 APEL al Comitetului Pentru Salvarea OLTCHIM

2013-10-14 14:04

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/10/APEL-al-Comitetului-Pentru-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://stareanatiunii.com/apel-al-comitetului-pentru-salvarea-oltchim.html

România trece printr-o perioadă foarte grea!

APEL al Comitetului Pentru Salvarea OLTCHIMPrimim spre publicare:

OLTCHIM, perla chimiei româneşti, o companie de primă mărime între companiile de profil la nivel european, dar şi la nivel mondial, este o întreprindere strategică şi trebuie să rămână în proprietatea poporului român.
STIMAȚI VÂLCENI,
România trece printr-o perioadă foarte grea!

Fără industrie, fără agricultură, fără minerit, fără resursele naturale (petrol, gaze, aur, cupru și orice alt minereu – bogății ale subsolului românesc), cu un sistem educațional și de sănătate subfinanțate și puse permanent în corzi, perspectiva unei vieți normale este imposibilă.

Din păcate, județul Vâlcea nu face excepție.

Fără industrie, fără agricultură, acum se poate spune, și fără turism, viața vâlcenilor devine, zi după zi, tot mai grea.

CPL (Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului- peste 3000 salariați) – demolat;

11 IUNIE (Intreprindere de Talpă și Încălțăminte – peste 1000 salariați) – desființată;

Întreprinderea de Prelucrare a Laptelui – desființată;

Bere „ALUTUS” – desființată;

IUCF (Întreprinderea de Utilaj Chimic și Forjă – 7.000 salariați) – azi, aproximativ 450 salariați;

USG (Uzina de Sodă Govora – 2.000 salariați) – azi, 800 salariați;

IEH (Întreprinderea de Echipament hidraulic) –

Cooperația de consum și meșteșugărească (zeci de mii de salariați) – azi, activitate mult, mult redusă etc. etc.

Ultima redută, OLTCHIM, companie de talie europeană și mondială, a rezistat până în urmă cu câțiva ani când, în mod concertat și după un program diabolic, a început lupta pentru desființarea lui.

Planul este arhicunoscut. Prin tot felul de „strategii”, hrăpăreții, aciuați pe lângă guvernele în funcție, îl aduc în stare de faliment și, din acel moment, se caută salvarea printr-o privatizare în care câștigătorul a fost stabilit cu mulți ani înainte. Toată această manevră a fost posibilă ca urmare a faptului că statul, administratorul proprietatilor românilor, clamează că statul trebuie să se retragă din economie.
Ce s-a întâmplat cu privatizările ultimilor 20 de ani?
Privatizare = desființare = demolare = vindere la fiare vechi

Facem apel la fiecare vâlcean să acorde mai multă înțelegere celor care, temporar, se află la putere. Ceea ce spun, nu e ceea ce gândesc. E ceea ce li se impune să spună. Observați-le discursurile: când sunt în opoziție știu foarte bine ce trebuie făcut, iar când ajung la putere fac exact ce au făcut predecesorii. De aceea, a sosit momentul ca noi, vâlcenii, să facem o presiune și mai mare asupra lor pentru a-i determina să nu mai ced eze la presiunile externe.

Guvernanții, indiferent care dintre ei, cei care au fost sau care sunt, sunt supuși presiunilor externe și acceptă necondiționat ca OLTCHIMUL să fie privatizat și, după aceea, evident, poate fi vândut la fiare vechi. Noi, vâlcenii, avem obligația să apărăm acest bun construit cu mari sacrificii de înaintașii noștri și extrem de util generațiilor actuale și viitoare.

Suntem convinși că politicienii vâlceni ar fi tare mândri dacă ar reuși să se identifice cu cei care vor salva OLTCHIMUL dar fără adeziunea vâlcenilor, foarte clar exprimată, se simt neputincioși. Mai mult, fac și marea greșeală de a se împarți în tabere într-o problemă atât de importantă pentru ei și pentru alegătorii lor.
Salvarea OLTCHIMULUI înseamnă salvarea județului Vâlcea
Ce trebuie să facem?

Este momentul să spunem dacă vrem sau nu să salvăm OLTCHIMUL. Dacă da, nimic nu ne mai poate sta în cale.

De aceea, primul pas, pe care ne propunem să-l facem este acela de a strânge semnături prin care fiecare vâcean va adera sau nu la această acțiune de salvare a OLTCHIMULUI. Dintre semnatari, vom alege un Comitet de Reprezentare a Vâlcenilor care va avea datoria să organizeze toate acțiunile menite să-i convingă pe guvernanți că noi, vâlcenii, în primul rând, suntem proprietarii OLTCHIMULUI, iar pe ei i-am pus să o administreze profitabil.

Dacă vâlcenii vor cu adevărat ca OLTCHIMUL să rămână în continuare al lor, nimic nu ne poate opri să-l salvăm. Suntem convinși că și politicienii vâlceni, atunci când vor vedea că alegătorii lor sunt uniți, vor înțelege că, indiferent de culoarea lor politică, din acest moment, vor deveni cu toții o PORTAVOCE a VÂLCII sau o PORTAVOCE a OLTCHIMULUI.
OLTCHIM pentru vâlceni reprezintă:

- o moștenire, de neprețuit, de la părinții și bunicii noștri;

- zeci de mii de locuri de muncă pentru noi și, mai ales, pentru copii și nepoții noștri în OLTCHIM și în întreprinderile care-i vor asigura materia primă, utilajele, piesele de schimb și serviciile, dar și în cele care vor prelucra o parte din produsele realizate de această companie;

- un plus bunuri și servicii pe piața vâlceană și românească;

- un plus de liniște, bunăstare și sănătate pentru fiecare familie în parte și pentru comunitatea vâlceană, în întregul ei;

- garanția că municipiul vă avea asigurată energia termică la prețuri, cât de cât, suportabile;

- venituri suplimentare la bugetul local și central – în lipsă, edilii vor fi obligați să ne impună taxe și impozite mai mari etc. etc.

Dacă părinții noștri au reușit să construiască și să administreze profitabil această mare întreprindere, mândria vâlcenilor timp de peste 40 de ani, NOI de ce n-am putea?

Manifestarea deschisă a voinței vâlcenilor de a salva OLTCHIMUL îi va determina pe politicieni să facă, alături de noi, o presiune reală asupra guvernului pentru a-l determina să administreze acestă companie de stat în folosul românilor și nu al altor entități.

Dacă guvernanții nu pot administra OLTCHIMUL, să spună. Printre români sunt multe minți luminate și capabile să readucă această companie în rândul celor care, de-a lungul anilor, au lucrat în interesul românilor.
Vâlceni, în sfârșit, românii au început să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile
Dacă vrem să salvăm OLTCHIMUL, este momentul să ne alăturăm salariaților și, într-un cor, să cerem:

- stoparea oricărei încercări de vânzare pe bucăți a activelor societății;

- prezentarea publică a planului de reorganizare întocmit de administratorul judiciar;

- înlăturarea administratorilor judiciari, Gheorghe Piperea și Nicolae Bălan care acționează, pe față, împotriva intereselor OLTCHIMULUI;

- implicarea explicită a guvernului în acțiunea de salvare a OLTCHIMULUI;
APELUL de a se înscrie pe lista susținătorilor OLTCHIM îl adresăm către:

- Oamenii politici – care au și obligația, dar și puterea de a sprijini OLTCHIMUL;

- Oamenii de afaceri – sunt primii afectați de închiderea OLTCHIMULUI;

- Profesorii și oamenii de cultură;

- Studenții vâlceni, de la facultățile din Râmnic, dar și de la toate celelalte facultăți din țară;

- Muncitori, indiferent de întreprinderea în care lucrează;

- Pensionari, cei care au făcut cu multe eforturi și sacrificii acest combinat, nu numai pentru ei, ci și pentru copii și nepoții lor;

- Femeile care au grija familiei și a copiilor;

- Salariații și disponibilizații OLTCHIM;

- Toți vâlcenii, care, într-un fel sau altul, vor fi afectați de închiderea OLTCHIMULUI;

- Toți românii, pentru că OLTCHIMUL le aparține și lor nu numai vâlcenilor.
Semnând pentru OLTCHIM, semnați pentru copii și nepoții dumneavoastră!

COMITETUL PENTRU SALVAREA OLTCHIMULUI

Like la pagina de Facebook : https://www.facebook.com/soltchim


Musafir

#10030 sa plateasca ei

2013-10-14 14:09

Liderii de sindicat sa scoata bunurile de pe lista fiscului. DICULOIU-PRISACARU-MARCU. Nu incercati sa invrajbiti oamenii deoarece , nici voi cernevistilor nu sunteti mai breji. Ati girat mutual,vanzarea RAMPLASTULUI. Toti profita de haosul din combinat, si pun mana pe bunurile OLTCHIMULUI. URMEAZA: CANTINA-CAMINUL-DISPENSARUL. COMISIOANE LA GREU. STATI LINISTITI, CINEVA TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU DEZINTEGRAREA OLTCHIMULUI.

Musafir

#10031 O nouă tentativă de privatizare a combinatului Oltchim

2013-10-14 14:17

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/O+noua+tentativa+de+privatizare+a+combinatului+Oltchim

Scandalurile legate de soarta CFR Marfă readuc în discuţie o altă privatizare ratată, cea de la Otchim. Statul mai face o încercare, la un an de la prima tentativă eşuată. La mijlocul acestei luni, combinatul de la Râmnicu Vâlcea va fi scos la vânzare pentru cel mult 300 de milioane de euro.

Oltchim este cel mai mare combinat chimic din România şi singurul producător de PVC din ţară. Are o capacitate de producţie de 450.000 de tone de PVC pe an, a doua din Europa. Cu toate acestea, compania nu a mai avut profit din 2006.

De atunci, combinatul s-a adâncit în pierderi, care au crescut de şase ori, până la 570 de milioane de lei, în 2012. Între timp, în ianuarie 2013, combinatul a intrat în insolvenţă şi singura veste bună este că, la mijlocul anului, pierderile s-au micşorat cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. E drept, au crescut datoriile, până la 3,62 miliarde de lei. Acesta este bilanţul sumbru al companiei, înainte de a doua încercare de privatizare, ce va avea loc la jumătatea acestei luni.

„Sunt câteva companii importante, din spaţiul ex-sovietic, din Turcia, Israel şi România, cu care vor începe negocierile pentru privatizarea Oltchim”, a declarat Varujan Vosganian, fostul ministru al Economiei.

Prima tentativă nu a fost deloc una fericită. S-a terminat cu scandal şi cu saci de bani aduşi în faţa Ministerului Economiei.

„Aceea a fost, de fapt, bifarea unei solicitări a FMI. Era limpede Oltchim că nu va fi privatizat, şi nu doar la oferta lui Dan Diaconescu, la oferta nimănui de pe această planetă, pentru că Oltchim avea datorii mai mari decât valora”, a mai spus Varujan Vosganian.

Viitorul proprietar al Oltchim nu va prelua însă datoriile, ci numai parţile valoroase ale combinatului. Adică ce a mai rămas după ce compania a fost gestionată de fostul director Constantin Roibu, ale cărui firme au căpuşat combinatul cu peste 176 de milioane de euro, potrivit administratorilor judiciari.

Din cauza managementului prost, Oltchim a pierdut cele mai bune contracte, iar în 2009 a cheltuit sume uriaşe pe preluarea şi retehnologizarea rafinariei Arpechim, care nu a funcţionat deloc.

„Un contract care presupune în executarea sa peste 106 milioane de euro cheltuieli, este în mod evident un contract care nu avea alt final decât insolvenţa acestei societăţi”, a afirmat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Acum, la Oltchim mai lucrează doar 2.300 de oameni, de trei ori mai puţini decât în 1999. O mare parte a instalaţiilor nu mai sunt funcţionale, însă, pentru că nu există bani pentru repornirea lor.

Musafir

#10032 CINE ?

2013-10-14 14:24

Sa mai iasa in strada. Mafiotii te dau afara ca pe o masea stricata. Sunt blazati, speriati, asteapta deznodamantul final. Astazi se vinde ceva , maine se taie o sectie etc. Un adevarat razboi economic. Am citit si eu de jaful numit-privatizari de succes-Ce sanse mai avem cand politicul il reactiveaza pe acest VULPESCU. Un idiot se bucura ca vine acest gropar al OLTCHIMULUIla conducerea ministerului ECONOMIEI. NE MERITAM SOARTA !

Musafir

#10033 DE CAND LUMEA

2013-10-14 14:40

DACA NU TE LEAGA NIMIC DE ACEST JUDET , TE COMPORTI CA O FIARA. RUPI CU DINTII DE PRADA, PANA AJUNGI LA OS. OLTCHIMUL VA FI PRADUIT DE ACESTI PARVENITI ,CARE ,ISI PETREC CONCEDIILE LA MIAMI.AU SCAPAT DE FURIA AMARATILOR DIN OLTCHIM, DISPONIBILIZANDU-I, RUPAND SINDICATUL IN PATRU.CINEVA SPUNEA CA DICULOIU NU PUTEA FI ELIMINAT. FALS. NU S-A VRUT ! AU CAUTAT CATEVA COZI DE TOPOR SA INTRETINA HAOSUL, DUPA CARE POLITICUL A PUS TALPA PE GRUMAZUL ANGAJATILOR. VOM AJUNGE UN SRL, SUB UN CONTROL ABSOLUT.
Adi

#10034 Re: Re: de ce s-a suparat cheliuta

2013-10-14 14:40

#10004: Andrei - Re: de ce s-a suparat cheliuta

confunzi judiciarii cu specialii ! lucrezi acolo si scrii in timpul serviciului, ca sa vezi =)) cei 50 mii eur se iau cu alta ocazie!


Musafir

#10035 Re: DE CAND LUMEA

2013-10-14 14:43

#10033: - DE CAND LUMEA

Diculoiu nu a putut fi schimbat pentru ca nu a vrut dl Roibu

citez "am investit prea mult in el ca sa va dau capul lui"

 

PS : iti readuc la cunostinta autorule ca exista foaaarte multe denigrari si limbaj injurios pe site; ia masuri!


Musafir

#10036 CE VORBESTI?

2013-10-14 16:06

VREI SA TE CRED ? O FI DICULOIU MESIA ! MAI BAIATULE, REVOLUTIA DIN 1989 A FOST REVOLUTIE SAU LOVITURA DE STAT ? MULTIMEA POATE FI MANIPULATA, ASA CUM NOI,AM FOST MANIPULATI LA OLTCHIM. DICULOIU -ERA MATRASIT DACA SE DOREA-S-A DORIT UN HAOS CONTROLAT ! EU TE INTREB ASA: DE CE DE FIECARE DATA CAND SE VINDE CEVA DIN OLTCHIM SE SPUNE-PRI INTERMEDIUL PRESEI CA IN SPATELE AFACERII S-AR AFLA ROIBU ? DE CE SA FIM INTOXICATI CU ACESTE ZVONURI PENTRU A NE DISTRGE ATENTIA DE LA PRINCIPALII VINOVATI-STATUL-CU TOATA CLASA POLITICA? SE AUZEA CA VIN RUSII.ESTE ADEVARAT CA IMEDIAT S-A SCOS ZVONUL CA ROIBU II ADUCE? ROIBU SE VA INTOARCE , NUMAI DACA SE VA APELA LA EL, SI NUMAI LA PRIVAT .PUNCT! ASA CA NU ARE ROST SA SE MAI SPECULEZE PE SEAMA SA. A GRESIT SI EL, DAR SA SPUI CA A FOST GROPARUL OLTCHIMULUI-ESTE CALE LUNGA. PAREREA MEA: STATUL A AVUT UN ROL IMPORTANT IN DECLINUL OLTCHIMULUI-ODATA CU INSTRAINAREA RAFINARIEI. REVENIND LA LIDERII DE SINDICAT, BINE AR FI SA NU MAI VEDEM CHIPURILE ACESTOR BORFASI. FIE EI-CERNEVISTI-DICULOISTI SI ALTE NEVERTEBRATE

Musafir

#10037 CE GOGOASA !

2013-10-14 16:10

Tu chiar ne crezi dobitoci? Unde ai auzit tu treaba asta? Mai, n-ar trebui sa spun treaba asta ,si de preferat sa nu se foloseasca forta, in nici o imprejurare: de furia oamenilor nu scapa nimeni, nici chiar DICULOIU. Dar oamenii nu au vazut o alternativa in CERNEV.

Musafir

#10038 Re: CE GOGOASA !

2013-10-14 16:13

#10037: - CE GOGOASA !

da, oameni vad in continuare o solutie in diculoiu, ce trist....


Musafir

#10039 Re: CE VORBESTI?

2013-10-14 16:22

#10036: - CE VORBESTI?

vorbesc,

cunosti amanunte, detalii, sau iti dai cu parerea? citatul ala este foarte real, vorbe spuse grevistilor anul trecut in toamna.... verifica;

 

deci, hai sa o luam cu finalul: la treaba cu devalizarea lasa-l pe Cernev ca el nu cred ca poate fi pus pe acelasi palier de hotie cu diculoiu; diculoiu are parte mare de responsabilitate pe acest subiect, Cernev e in ecuatia asta de 1 an, ca lider, vorbesc, deci, nu ai ce sa-i imputi; poti sa-i reprosezi ca a incercat sa spuna adevarul oamenilor, si oamenii au interpretat altceva, dar, asta e alta discutie;

apoi: esti manager de unitate, ai cca 800 milioane de eur datorie facuta sub conducerea ta - esti raspunzator; ca au furat politicienii, corect - dar cu acordul cui? al meu nu; deci, esti manager, esti responsabil pentru performante si contraperformante - chiar nu am chef sa intru iar in detalii pe tema salariilor nesimtite luate in perioada de colaps;

 

banii cu pricina ii gasesti pe la: Neagoe, Udrea steliana, Enache, boureni, politicieni locali, designro, protectchim, mentchim, oltgroup, chempro, topanel, videanu si...tot asa....

 

Roibu si-a creat singur aceasta imagine; apropos de zvonul ca ar fi in spatele Dynamic banuiesc ca stii care sunt amanuntele si, normal, este firesc sa te intrebi una alta

in alta ordine de idei oamenii au niste orgolii....

in ceea ce priveste readucerea la conducerea Oltchim a dumnealui, ce sa zic, mi se pare un scenariu sumbru, sincer, as face tot posibilul sa plec din tara... e un fel cu a insista sa-l readucem pe iliescu la conducerea tarii;

insa astea sunt discutii de principiu si iar ajungem la chestii de genul a mea e mai mare si a ta mai tare;

ca rezumat deci: esti manager, esti raspunzator pentru fecare leu cheltuit pe mana ta; te fenteaza politicienii - renunti, si iesi demn din noroi; sincer, din punctul meu de vedere si-a stricat toata imaginea pozitiva pe care si-a facut-o cu ceva timp in urma.... parerea mea, deci....


Musafir

#10040 Re: CE VORBESTI?

2013-10-14 16:31

#10036: - CE VORBESTI?

si apropos domnu diculoiu mihai et comp. , adica restul liderilor de nuclee, explicati-ne si noua, cam cum au plecat, adica au fost dati afara din oltchim, acu' ceva ani in urma, oamenii de la proiectari - designro, protectii - protectchim, mentenanta - mentchim?

cum i-ati aparat voi, ce drepturi ati obtinut voi pentru ei, cum v-ati zbatut, cum se face ca, uite, acum oamenii din oltchim au plecat cu o ordonanta si salarii compensatorii, iar cei amintiti mai sus NU!

sigur v-ati facut datoria, dar, cum? unde? nu cumva te-a durut in cur de oamenii astia domnu diculoiu mihai? nu cumva te-a durut in cur domnu prisacaru? mai aveti tupeu sa veniti aici sa interpretati balada salvatorilor si a victimelor? asta se numeste tupeu cumva? nesimtire?

 

va veni momentul sa discutam si pe tema asta, sa nu crezi ca ramane asa, nerezolvata si ca oamenii aia, de la mentchim, de exemplu, de care ti-ai batut joc dumneata si dl vancea au uitat treaba asta....

 

i-ai vandut pe toti asa cum ai facut cu baza de la Fedelesoiu, ordinarilor ce sunteti!

revolutia

#10041 Re: Re: CE VORBESTI?

2013-10-14 16:45

#10039: - Re: CE VORBESTI?

"esti manager de unitate, ai cca 800 milioane de eur datorie facuta sub conducerea ta - esti raspunzator; ca au furat politicienii, corect - dar cu acordul cui? "

tu crezi ca politicienii au cerut acordul ? nu cred , ei au facut probabil presiuni sa se duca niste bani in anumite directii , deci probabil e cam invers

"Cernev e in ecuatia asta de 1 an, ca lider, vorbesc, deci, nu ai ce sa-i imputi; poti sa-i reprosezi ca a incercat sa spuna adevarul oamenilor, si oamenii au interpretat altceva, dar, asta e alta discutie"

poti sa ii imputi ca nu a facut nimic decat sa anunte ce spunea conducerea , doar transimtea mai departe ,nu am vazut vreo lupta din partea lui cu conducerea

"in ceea ce priveste readucerea la conducerea Oltchim a dumnealui, ce sa zic, mi se pare un scenariu sumbru, sincer, as face tot posibilul sa plec din tara... e un fel cu a insista sa-l readucem pe iliescu la conducerea tarii;"

eu sincer zic ca ar fi un lucru bun ... si nu e ca si cum l-ai aduce pe iliescu la conducere , ci e ca si cum l-am aduce pe ceausescu inapoi la conducerea tarii in sensul ca a facut greseli sau nu a facut, a furat sau nu , important e ca anumite lucruri erau mai bune si ca e foarte tare .... cum avem cateodata nostalgia vremurilor lui ceausescu cand nu era bine dar parca nu era dezastrul asta de acum asa avem si nostalgia vremurilor cand era Roibu la conducere , era cum era dar nu era dezastrul si debandada asta de acum .....

nu e nevoie sa pleci din tara , poti doar sa iti dai demisia


Musafir

#10042 Liberalii decid cine îl înlocuieşte pe Vosganian la Ministerul Economiei....

2013-10-14 16:53

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/11511691/1/vosganian-mediaf...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liberalii decid cine îl înlocuieşte pe Vosganian la Ministerul Economiei. Pentru cine a alergat "iepurele" Vulpescu


http://www.gandul.info/politica/liberalii-decid-cine-il-inlocuieste-pe-vosganian-la-ministerul-economiei-pentru-cine-a-alergat-iepurele-vulpescu-11511691


Biroul Politic Naţional al PNL va decide mâine înlocuitorul lui Varujan Vosganian în fruntea ministerului Economiei, liberalii urmând să aleagă între varianta unui tehnocrat sau a unui membru de partid pentru acest minister. Săptămâna trecută ministrul Varujan Vosganian şi-a “dat demisia de onoare” la scurt timp după ce Senatul a respins cererea venită din partea DIICOT pentru începerea urmării penale. Liberalul a fost acuzat de subminarea economiei naţionale.

Competiţia internă din PNL pentru desemnarea viitorului ministru al Economiei, a fost precedată de postarea surpriză de pe blogul personal a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Acesta a anunţat că marele câştigător al scaunului său este fostul şef al Oficiului pentru Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu. Informaţia a fost negată de Vulpescu, care a declarat că nu i s-a propus să preia Ministerul Economiei, dar şi de alţi lideri PNL.

În timp ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că propunerea sa pentru funcţia de ministru a fost stabilită încă de la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi lideri liberali au afirmat pentru gândul că postul de ministru al Economiei rămâne să fie decis între un tehnocrat sau un membru de partid. O întâlnire decisivă, dar neoficială, pentru a se stabili numele viitorului ministru urmează să aibă loc în această seară. Mâine, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, această nominalizare urmează să fie validată şi în mod oficial.

Surse din conducerea PNL au precizat că s-a încercat ca numele propus în BPN să nu fie dezvăluit înaintea şedinţei pentru a se evita „precedentul Săpunaru”. În luna august, Crin Antonescu i-a propus deputatului PNL Nini Săpunaru funcţia de ministru al Transporturilor, dar a fost obligat în cele din urmă să o aleagă pentru această funcţie pe europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, din cauza opoziţiei premierului Ponta faţă nominalizarea lui Săpunaru.

Mai mulţi vicepreşedinţi PNL au comparat varianta Vulpescu la Ministerul Economiei, cu cea „a iepurelui la atletism, pentru a se vedea reacţia celorlalţi”.

„Pentru oricine a luat în serios "dezvăluirea", de pe blogul personal al domnului Varujan Vosganian, că aş fi ocupat biroul "domniei sale" de ministru al economiei, dezmint pe aceeaşi cale: în scris, public, prin internet. Nu am primit o propunere de a prelua portofoliul de Ministru al Economiei şi nu am avut vreo discuţie în acest sens cu vreun decident politic”, a postat pe contul de Facebook Remus Vulpescu.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a precizat că Vulpescu nu a preluat biroul lui Vosganian, lucru confirmat şi de directorul de cabinet al lui Chiţoiu.

„Ocup funcţia (şi biroul asociat) de director de cabinet al Ministrului Finanţelor Publice, iar preocuparea mea o reprezintă îndeplinirea atribuţiilor aferente acestui post.Cred că Ministerul Economiei, aşa cum l-a lăsat dl. Vosganian, nu are nevoie de literatură cu personaje şi formulări de Oscar, ci de un profesionist curajos care să îşi asume decizii din cele mai dificile şi nepopulare. Oricine va fi, îi urez succes !”, a fost mesajul lui Vulpescu transmis prin intermediul reţelei de socializare.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a admis că este posibil ca PNL să propună un tehnocrat pentru această funcţie. Soluţia nu este pe placul tuturor vicepreşedinţilor, mulţi dorind ca acest minister să fie asumat şi politic.


Musafir

#10043 bravo tata!

2013-10-14 17:46

Cum dracu de te-ai hotarat sa nu vii ministru ? Ca bine faci! Iar bagai lumea in ceata. Mai tragem nadejde ca se mai salveaza ceva din OLTCHIM, CU TINE , CHIAR PRAFUL SE ALEGEA. PTR 10O36-ESTI RAU INDOCTRINAT. ORICUM, ESTE PAREREA TA SI O RESPECT,ASA TREBUIE SA SE POARTE UN DIALOG-PRO SI CONTRA -FARA INJURATURI.

Musafir

#10044 Re: Re: Re: CE VORBESTI?

2013-10-14 18:06

#10041: revolutia - Re: Re: CE VORBESTI?

"esti manager de unitate, ai cca 800 milioane de eur datorie facuta sub conducerea ta - esti raspunzator; ca au furat politicienii, corect - dar cu acordul cui? "

tu crezi ca politicienii au cerut acordul ? nu cred , ei au facut probabil presiuni sa se duca niste bani in anumite directii , deci probabil e cam invers

 

deci, asta e o premisa falsa; daca eu te convig sa fur cu mana ta, banuiesc ca esti constient ca esti responsabil suta la suta de actiunile tale; e cam cum e aia, cu "seful a zis dar responsabilitatea e a cui semneaza" - mie mi se pare un lucru clar ca lumina zilei esti manager, esti responsabil! - daca avea demnitate iesea din acest joc murdar; crezi ca a fost obligat de cineva sa inventeze firma Oltgroup peste gard? topanel? mentchim? protectchim? designro? chempro? vrei sa-ti spun eu care a fost reteta? ca prin firmele astea erau platiti diversi? voi nu ati vazut lucrurile astea?

 

"Cernev e in ecuatia asta de 1 an, ca lider, vorbesc, deci, nu ai ce sa-i imputi; poti sa-i reprosezi ca a incercat sa spuna adevarul oamenilor, si oamenii au interpretat altceva, dar, asta e alta discutie"

poti sa ii imputi ca nu a facut nimic decat sa anunte ce spunea conducerea , doar transimtea mai departe ,nu am vazut vreo lupta din partea lui cu conducerea

 

asta pentru ca probabil doar atat ai vrut sa vezi, ca idee si ceea ce ai spus tu e un lucru pozitiv, informarea obiectiva a tuturor oamenilor este o chestie foarte buna mai ales in momentele astea; alte discutii pe acest subiect la acest moment genereaza iar polemici aiurea.....

 

"in ceea ce priveste readucerea la conducerea Oltchim a dumnealui, ce sa zic, mi se pare un scenariu sumbru, sincer, as face tot posibilul sa plec din tara... e un fel cu a insista sa-l readucem pe iliescu la conducerea tarii;"

eu sincer zic ca ar fi un lucru bun ... si nu e ca si cum l-ai aduce pe iliescu la conducere , ci e ca si cum l-am aduce pe ceausescu inapoi la conducerea tarii in sensul ca a facut greseli sau nu a facut, a furat sau nu , important e ca anumite lucruri erau mai bune si ca e foarte tare .... cum avem cateodata nostalgia vremurilor lui ceausescu cand nu era bine dar parca nu era dezastrul asta de acum asa avem si nostalgia vremurilor cand era Roibu la conducere , era cum era dar nu era dezastrul si debandada asta de acum .....

 

eram convins ca o sa faci aceasta analogie, consider deci ca din nou pleci de la o premisa gresita, sa zicem ca ai dreptate cu ceausescu, sunt convins ca a facut si bune, ca-si iubea poporul... problema este ca a inceput sa omoare oamenii si sa-i infometeze, acuma eu nu stiu daca asta se intampla din prea multa dragoste sau dupa principiul eu te-am facut eu te omor;

 

ce mi se pare mie trist apropos de fosta conducere este ca oamenii in discutie fac pe victimele la modul ca, se pare, niste extraterestrii nu i-au lasat sa duca la capat nu stiu ce plan fantasmagorig de salvare a Oltchim....

...deci, inca o data, e lucru mare sa ne asumam greselile si responsabilitatea....

 

nu e nevoie sa pleci din tara , poti doar sa iti dai demisia

 

nu te-ar ajuta cu nimicic, insa afirmatia asta imi demonstreaza ca vorbim in multa necunostinta de cauza, facem afirmatii gratuite fara a cunoaste macar interlocutorii, dar, daca putem sa-i denigram, de ce nu, ce conteaza?

pentru cele enumerate in primul paragraf, chiar ar merita sa plecam din tara si sa nu ne mai uitam in urma, si sa va plateasca pensia cine s-o putea ca de generatia asta a noastra v-ati cam batut joc....


Musafir

#10045

2013-10-14 18:13

Vulpescu e un supermeserias...bine, nu se compara cu un diaconu sau mandica, dar, na, pe acolo prin minister si el.... nu avem noi norocul sa-l puna astia ministru....

Musafir

#10046 Re: Re: DE CAND LUMEA

2013-10-14 19:36

#10035: - Re: DE CAND LUMEA

iar intrara ti,cernevistilor mincanea ti stiti voi    minutele,rahatilor mincavar mamicutele voastre,de lingai


Musafir

#10047 Re: ca ciupercile dupa ploaie

2013-10-14 19:40

#10028: - ca ciupercile dupa ploaie

derbedeu el taticutu tau proasta satului,a lu pigus,pt 10028


Musafir

#10048 Re: CINE ?

2013-10-14 19:43

#10032: - CINE ?

sa l frecam prin muita ,e tot cernevist imputit


Musafir

#10049 Re: Re: DE CAND LUMEA

2013-10-14 19:48

#10035: - Re: DE CAND LUMEA

si pe tine vad ca te doare  rau de oameni,sau te doare in git de    minuta lor dintre inghinali,cernevistule,sugele mai cu pofta


Musafir

#10050 Re: Re: Re: CE VORBESTI?

2013-10-14 20:03

#10041: revolutia - Re: Re: CE VORBESTI?

ecuatia asta a lui cernev a tradat si a mintit,bai rahat retardat,nu mai avem nevoie de excroci adusi peste noapte,politic,ne am saturat de lingai si politruci ,adusi sa dezbine si sa ne mai minta,dar si sa cerseasca pe la hotul de vozganian functie de tot risu ,halal,,,,,tambalagiilor,muie sa va trag