S.O.S. familia!


Musafir

/ #2695 Re:

2013-10-12 16:35

#2694: -

Acesta e planul, cu siguranta, si a functionat foarte bine in alte parti (bine pentru ei, evident), dar oare cum au atata incredere ca va functiona si aici? Se exprima cu atata convingere, ca si cand lucrurile ar fi pe jumatate rezolvate.

Mass-media are o putere extraordinara de a transforma mentalul colectiv tocmai pentru ca o lasam sa ne defineasca realitatea. Ne informam de la televizor, de pe site-urile anumitor publicatii, dar acolo nu e prezentata starea autentica a lucrurilor, suntem facuti sa credem ca proaganda a prins mai bine decat a prins de fapt. Stiu asta pentru ca e o tehnica a subversiunii culturale: cand toti acceseaza aceleasi surse si sunt bombardati cu mesaje (provenite chipurile de la alti cetateni) de sustinere a unei ''inovatii'' sociale, de culpabilizare a respingerii ei, intai bat in retragere (devin neutri) apoi trec de partea a ceea ce considera a fi majoritatea, doar pentru ca nu vor sa fie ostracizati.

Culmea, purtam discutii despre probleme sociale mai mult in mediul online decat cu cei din jurul nostru; poate unii dintre noi se simt aiurea sa mentioneze asa ceva in colectiv de teama ca vor fi judecati. Si ajungem sa ne bazam pe ce ne transmite mass-media ca ar crede concetatentii nostri (prin sondaje false, interviuri regizate sau bine alese), nu pe ce cred ei de fapt; nu avem cum sa stim daca nu interactionam cu ei, iar ei la fel ca noi se tem sa deschida gura. Iar in mediul online sunt o gramada de ''postaci'' platiti sa trasnmita un anumit mesaj in stiluri diferite, ca si cand ar origina de la persoane din medii variate. E o mare, mare pacaleala.

Dar nu suntem un popor de prosti, inca ne mai putem reveni.

 




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...