Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #9788 Noile nume vehiculate la Ministerul Economiei

2013-10-09 17:54

După ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus marţi răspicat că pe lista sa de propuneri pentru Ministerul Economiei nu figurează şi Teodor Atanasiu, pe care bursa zvonurilor îl dădea drept favorit pentru această funcţie, presa a început să vehiculeze noi nume pentru postul vacantat prin demisia de luni a lui Varujan Vosganian.

Potrivit Realitatea.Net, printre cei care ar putea să-i ia locul fostului ministru al Economiei se numără deputaţii Nini Săpunaru, Mihai Lupu şi Cristian Buican, sau fostul şef al Privatizărilor, Remus Vulpescu.

Un alt nume, vehiculat de această dată de Pesurse.ro, este cel al deputatului Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova şi unul din apropiaţii preşedintelui Crin Antonescu.

Liderul liberal afirmase marţi că are deja o listă cu trei propuneri pentru funcția de ministru al Economiei. "Mă gândesc de ieri (n.r. - luni). Am chiar mai multe nume. Dimineață ajunsesem la vreo trei", a declarat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Liderul PNL a precizat însă că numele lui Teodor Atanasiu, vehiculat în presă pentru acest post, nu figurează între ele și că decizia finală privind propunerea pentru Ministerul Economiei va fi luată de Biroul Politic al partidului.

Până atunci, interimatul la Ministerul Economiei este asigurat de vicepremierul liberal Daniel Chițoiu.

Reamintim că solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind începerea urmăririi penale împotriva Varujan Vosganian a fost respinsă luni de plenul Senatului, însă liberalul a decis totuşi ieri să demisoneze din Guvern.

Varujan Vosganian a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.

Preluare articol scris de Alina Olteanu in ZIUA NEWS: http://www.ziuanews.ro/politica/noile-nume-vehiculate-la-ministerul-economiei-105135