S.O.S. familia!


Musafir

/ #2678 Fă un exerciţiu:

2013-10-04 12:07

Fă un exerciţiu: cum ar fi să observi că ţi-au dispărut complet sentimentele de vinovăţie, ruşine, regret? Cum crezi că ar fi viaţa ta fără conştiinţă, fără niciun soi de remuşcare? Cum îţi vei trăi viaţa?

Cu alte cuvinte, nu esti câtuşi de puţin constrâns de conştiinţă, astfel că ai libertatea de a face exact ceea ce îţi doreşti, fără a suferi nici cea mai lejeră mustrare de conştiinţă. Mai mult decât atât, acest fapt trece cu uşurinţă neobservat de cei din jur, fapt extrem de convenabil pentru psihopaţi. Nici prin gând nu i-ar trece majorităţii că cineva este lipsit de capacitatatea de a empatiza, nu simte vina, nu are mustrări de conştiinţă. Noţiunea de ruşine sau responsabilitate nu îi sunt cunoscute acestuia, iar cei din jurul său nu au nici cea mai mică idee că manifestarea lor este doar un spectacol pus în scenă la nivel înalt.
(...)
Ce ne rămâne de făcut? Pentru început, ar fi extrem de important ca fiecare dintre noi să fie capabil să recunoască psihopatia, măcar la nivelul de ipoteză generală. Aceşti indivizi sunt caracterizaţi de desconsiderarea şi violarea drepturilor altor persoane sau animale, impulsivitate, iritabilitate şi agresivitate, mai mult sau mai puţin evidente. În funcţie de inteligenţa persoanei în sine, aceasta poate să disimuleze mai bine sau mai puţin bine aceste caracteristici. Lipsa de corectitudine, manipularea altora, minţitul repetat sau incapacitatea de a avea un comportament consecvent puse în slujba unei însăţiabile nevoi de putere ar trebui să nască la nivel individual, dar mai ales social şi politic un puternic semnal de alarmă.
Una dintre trăsăturile cele mai frecvent observate ale psihopaţilor este farmecul volubil şi superficial, care îi permite acestuia să seducă alte persoane, charisma care iniţial poate face ca un asemenea individ să pară mai încântător şi mai interesant decât majoritatea semenilor săi. Caracteristic este şi faptul că el însuşi are o părere deosebit de bună despre propria persoană. Ar fi un prim semn pentru o cercetare mai amănunţită.
(...)
Prezenţa sau absenţa conştiinţei este o caracteristică umană profundă, chiar mai valoroasă decât inteligenţa, rasa sau sexul, dar ne gândim la ea rareori.
Doar înţelegând natura persoanelor care acţionează împotriva regulilor de bun simţ, ale eticii şi moralei, putem acţiona în aşa fel încât să blocăm într-un fel sau altul împlinirea scopurilor şi demersurilor acestora. “Preţul libertăţii este vigilenţa eternă”- Thomas Jefferson
agerpres.ro/opinia-specialistilor/2013/09/26/psihopatia-la-putere




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...