Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #8229 Atemtie! Vorbeste nationalistul Cernev.

2013-09-30 15:08

"Sindicaliştii de la Oltchim salută deciziile luate în adunarea extraordinară a creditorilor

http://www.ramnic.ro/img/articole/57252.jpg...

Sindicaliştii de la Oltchim salută deciziile luat vineri în şedinţa extraordinară a creditorilor, spunând că orice măsură luată în sprijinul capitalizării combinatului nu poate să nu fie apreciată.

Liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, a declarat că << sumele care se vor lua prin vânzarea secţiei Ramplast vor fi folosiţi în capitalizarea combinatului. Orice sumă care intră în contul combinatului aduce siguranţă şi dă premise pentru procesul de producţie şi eliberează din stresul unei privatizări grabnice, făcută pe genunchi. Cu cât mai repede combinatul este capitalizat cu atât sunt şanse ca o privatizare să fie bine analizată şi una de succes. Eu, personal, naţionalist din fire, aş spune că ar fi bun şi un investitor din România, dar acesta trebuie să aibă resurse. De exemplu, ce spune domnul Vuza ar fi în regulă, dacă Oltchim ar mai fi fost al statului, dar Oltchim este al creditorilor şi atunci cu dumnealor ar trebui să se pună în accord >>, a afirmat Corneliu Cernev.

El a spus că dacă s-ar reuşi capitalizarea combinatului ar putea fi repornite secţiile oxalcooli, anhidridă ftalică şi DOF, ridicându-se astfel capacitatea de producţie a Oltchim la 37-38%.

În prezent la Oltchim lucrează 2.300 de salariaţi, dintre care 2.100 la Râmnicu Vâlcea şi 200 la Piteşti.

în şedinţa extraordinară a creditorilor ţinută de vineri, Corneliu Cernev a precizat că s-a aprobat vânzarea secţiei Ramplast, iar banii obţinuţi pe acest activ să fie folosiţi pentru capitalizarea Oltchim.

Combinatul vâlcean se află din luna ianuarie în procedură de insolvenţă, a trecut printr-un proces de restructurare, în urma căruia au fost disponibilizaţi 1.000 de salariaţi.

Oltchim este propus pentru privatizare în această toamnă, stabilindu-se o formulă prin care să fie înfiinţat un Oltchim II degrevat de datorii."

Articol preluat din Curierul de Ramnic - http://www.ramnic.ro/articole/sindicalistii-de-la-oltchim-saluta-deciziile-luate-in-adunarea-extraordinara-a-creditorilor-57252/2013-09-30