Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #8228 Are Guvernul tăria să ne demonstreze că ne-am înşelat?

2013-09-30 14:56

"Deşi anul trecut omul de afaceri Ştefan Vuza, cel care controlează, prin grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), societatea Chimcomplex Borzeşti, spunea că Oltchimul ar trebui închis, declaraţiile şi chiar intenţiile sale s-au schimbat. Este clar că acum ştie despre ce este vorba la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi îi surâde ideea de a face o fuziune între cele două combinate, cel de la Borzeşti şi cel de la Vâlcea. Nu sperăm decât că declaraţiile sale de la Vâlcea au fost adevărate şi că intenţiile sale sunt reale. Dacă aşa ar sta lucrurile, Oltchimul ar mai avea o şansă. Întrebarea care se pune este dacă şi Ministerul Economiei sau mai bine spus administratorii judiciari şi speciali, care conduc în acest moment combinatul vâlcean, îşi doresc ca acesta să existe. Până acum, toate acţiunile statului şi nu numai au condus spre ideea că Oltchimul este pregătit pentru a fi pus pe tavă PCC-ului. Chiar şi omul de afaceri Ştefan Vuza a afirmat că a simţit acest lucru. Şi a afirmat asta în faţa presei vâlcene.

Se pare că toată lumea vede asta, numai Guvernul nu vrea să recunoască. Nici nu ar avea cum să se dea singur în vileag. Însă, credem că este timpul ca Guvernul să-şi ia labele de pe Oltchim şi să treacă la acţiuni care să ducă la redeschiderea tuturor secţiilor din combinat, să lase investitorii serioşi să se apropie şi să renunţe la a face jocurile PCC-ului. Este simplu să facă asta, mai ales că susţin că nu au nici o treabă cu PCC-ul. Ne îndoim, însă, de acest lucru, mai ales că informaţiile care tot ajung în judeţul Vâlcea duc spre o implicare dubioasă a partidelor aflate la putere în crearea unei căi spre obţinerea Oltchimului de către PCC. Se vehiculează chiar sume enorme de bani care au fost luate de unii politicieni pentru asta. Nu avem dovada, nu putem să dăm crezare unor astfel de zvonuri. Putem doar să afirmăm cu tărie că acţiunile Guvernului de până acum nu au fost nicidecum în favoarea combinatului vâlcean, ci, dimpotrivă, în defavoarea lui, a judeţului Vâlcea şi a economiei ţării.

Spuneam cu ceva vreme în urmă, tot în acest colţ de pagină, că, probabil, toate aceste jocuri meschine vor fi aflate la un moment dat, atunci când cei de acum nu vor mai fi la putere. Susţinem cu tărie şi acum că va fi prea târziu când se vor afla aceste manevre menite să destabilizeze Oltchimul. Până atunci, însă, Guvernul ne poate demonstra că ne-am înşelat cu toţii şi că intenţiile lor nu au fost deloc în acest sens. PCC-ul poate fi scos din joc, dacă guvernanţii actuali nu au alte obligaţii faţă de el. Oare vom avea norocul să fie aşa?"

Articol sris Gabi Berca si preluat din Viata Valcii - http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/19547-are-guvernul-tria-s-ne-demonstreze-c-ne-am-inelat.html