Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #8046 Petrochimiştii se judecă pentru planul social

2013-09-26 12:46

http://www.curier.ro/images/stories/2013/septembrie/c5815/4-2.jpg...

Circa 80 de foşti angajaţi ai Oltchim se judecă în instanţă cu compania, pentru a-şi primi sa Petrochimiştii se judecă pentru planul social
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=51321&Itemid=375

Circa 80 de foşti angajaţi ai Oltchim se judecă în instanţă cu compania, pentru a-şi primi salariile com­pen­sa­torii („planul social“).

„Nu sînt toţi cei disponibilizaţi, ci a­ceia care au apucat să se înscrie în termenul legal pentru începerea ac­ţiunii, dar nu trebuie să vină toţi, pen­tru că, dacă vom cîştiga, soluţia e va­labilă şi pentru ceilalţi“, ne-a explicat li­derul sindicatului Unirea, Marin Du­mitru. Azi, este al doilea termen la ju­decătorul sindic, în Vîlcea. Pînă a­cum, judecătorul a cerut contractul colectiv, ca să vadă dacă prevede vreun termen pentru plata acestor drepturi, şi programul de concedieri. „O parte dintre ei au contracte cu Petrom, în ca­re termenul este de 5 zile de la în­che­ierea raporturilor de muncă, iar la cei cu contracte la Oltchim nu e trecut nici un termen“, ne-a mai spus Du­mi­tru. Planul social este de circa 50.000 lei/persoană. Foştii angajaţi şi-au pri­mit salariile restante şi acum iau in­dem­nizaţie de şomaj şi venit de com­pletare pînă la nivelul salariului net pe care l-au avut (între 1.200 şi 1.500 de lei). Cei care au rămas angajaţi ur­mea­ză să primească, pe 4 octombrie, abia restul de salariu pe luna iunie.

C.Popescu