Spune NU eutanasierii cainilor comunitari - PROTECTIA ANIMALELOR

Denisa C.

/ #23

2013-09-05 17:50

Si eu consider ca, eutanasierea cainilor nu este o solutie. Nu suntem noi in masura sa decidem cine traieste sau moare, indiferent de cine, ce ar fi facut...
La ce te poti astepta de la un animal, daca omul te vede pe strada si nu-i place fatza ta si iti da in cap...Sau atatia pedofili,criminali...Si se spune ca noi oamenii avem ratiune... Eu pe ei i-as eutanasia! Dar nu, lor le oferim un adapost, mancare, comfort (chiar daca se numeste inchisoare) si inca speram la reabilitarea lor dupa ispasirea pedepsei... Tot oamenii sunt vinovati ca animalele au ajuns pe strazi... CITEZ "Lucrurile sunt deci cât se poate de limpezi: avem de ales între oameni şi câini. Restul e gălăgie sentimentaloidă. Ar mai fi totuşi o întrebare, două: sunt câinii pericolul cel mai mare pentru cetăţean? Dincolo de foame, agresivitatea lor nu e accentuată de miasmele violenţei care plutesc în aer? În ce mă priveşte, sunt pentru suprimarea câinilor străzii. Dar atunci când omul tâlhăreşte, violează, ucide alţi oameni la fiecare pas, când vânează copii, la ce ne-am putea aştepta de la câini? Şi mă întreb: n-ar trebui să se aplice şi unor asemenea fiare bipede injecţia terminală?" (Cristian T. Popescu)