S.O.S. familia!

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

/ #15 Re: Re:

2013-08-30 07:29

#14: - Re:  

 Ba da, pctul 5. este foarte pertinent. De ex, logopedia este stiinta care se ocupa cu educarea vorbirii. Cand un copil are dificultati de vorbire, se cauta intai cauzele care provoaca tulburarile de limbaj, apoi solutii pentru inlaturarea factorilor nocivi. Printre factorii nocivi care pot tine (si) de homosexualitate, sau pot deriva (si) din aceasta practica, ar fi:

-soc psihic in cazul femeii gravide (cu efecte insidioase asupra dezvoltarii psihofiziologice ale fatului);

-factori de natura psihosocial: factori didactogeni, sociogeni, formarea unor deprinderi gresite de pronuntie, incurajarea in scop de divertisment a vorbirii infantile sau defectuoase a copilului, solicitari verbale exagerate ce intimideaza copilul, conflicte si traume psihice ce determina introvertire excesiva si pierderea interesului pentru comunicare, logofobie datorata reactiilor depreciative ale anturajului, imitatii, metode gresite de educatie etc.


"Orice tulburare de limbaj are tendinta de a se agrava si consolida in timp, ca deprindere negativa. Incepand cu cele mai simple, tulburarile de limbaj produc efecte negative asupra personalitatii si comportamentului subiectului, ele fiind traite dramatic si tensional pe fondul frustrarii si anxietatii." (Dr. Budacu Stefania)

 




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...