S.O.S. familia!

Alexandru Goicea

/ #339

2013-08-15 17:31

Buna seara!
As dori in primul rand sa multumesc initiatoarei acestei petitii pentru ca demonstreaza ca nu toti oamenii din tara aceasta sunt "adormiti" si consider ca demersul dumneaei este unul de bun simt din toate punctele de vedere.

In al doilea rand as vrea sa recunosc faptul ca nu am avut nici timpul si nici rabdarea sa parcurg toate cele 14 pagini cu comentarii, insa in cele cateva zeci (sau poate chiar mai mult de 100) de comentarii pe care totusi le-am citit, am reusit sa observ cateva lait-motive ale interlocutorilor nostri care se declara impotriva ideilor promovate de aceasta petitie.

Printre primele ar fi argumentul conform caruia homosexualitatea ar fi un lucru predeterminat (din ce inteleg, genetic), asemanator culorii ochilor, sau altor trasaturi fizice. Ei bine, cu foarte multa bucurie, tin sa linistesc sustinatorii acestei idei: nu exista(sau cel putin nu am putut gasi eu si credeti-ma, am cautat) niciun fel de argument stiintific care sa sustina scest lucru, iar prin argument stiintific ma refer la studii serioase cu articole publicate care sa demonstreze acest fapt. Dimpotriva, am gasit articole care arata lipsa unei corelari intre factorul genetic si homosexualitate.

Alt lucru care mi-a atras atentia a fost faptul ca unii dintre oponentii petitiei se plangeau de faptul ca persoanele homosexuale se simt excluse de Biserica. In primul rand modul in care este privita problema un pic "cu susul in jos", in sensul ca in realitate nu Biserica le exclude pe aceste persoane din sanul ei, ci dimpotriva, ele insele se exclud din Aceasta in momentul in care li se atrage atentia ca gresesc. Inteleg ca fratii nostri "de alte orientari" ar dori ca Biserica sa le recunoasca drept normal comportanemtul si eventual sa si oficieze casatorii pentru ei. Ei bine, aici intervine contradictia: ei simt nevoia de a face parte din Biserica, dar fara a se supune regulilor acesteia, ori asa ceva nu se poate, pentru ca daca se schimba regulile Bisericii aceasta nu ar mai fi Biserica. Ar trebui sa se numeasca altfel si atunci pana la urma din cine ar dori acestia sa faca parte?

O alta problema care a fost ridicata a fost cea cu privirea recunoasterii relatiei dintre doua persoane homosexuale drept familie. Din nou, aceeasi poveste ca si mai sus, se doreste sa numim familie ceva care nu este familie(Conform DEX: FAMÍLIE, familii, s. f. 1. Formă socială de bază, întemeiată prin căsătorie, și care constă din soț, soție și din descendenții acestora.). Personal, incep sa cred ca homosexualii nu prea stiu ce isi doresc. De ce sa se schimbam o definitie veche de cand lumea si de ce sa punem semnul = unde acestuia in mod evident nu ii este locul? De ce pana la urma persoanele homosexuale nu au curajul sa recunoasca in primul rand in fata sinelui ca sunt diferite si doresc in schimb sa se confunde cu niste concepte de care de altfel se dezic? Cat despre cei care aduc argumentul familiilor de heterosexuali care refuza sa aiba copii: daca nu esti homosexual, asta nu inseamna ca automat ai inteles si respecti ceea ce inseamna familia(macar din punct de vedere social).

Sper ca nu am suparat pe nimeni prin cele spuse mai sus, in niciun caz nu asta a fost intentia mea. Sanatate si Doamne-ajuta!
Un tanar medicinist.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...