Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #4413 Drumul spre puşcărie e mereu deschis

2013-06-17 17:52

"Declaraţia făcută ieri la PRO TV de către Traian Băsescu ar trebui să le dea fiori actualilor guvernanţi. Ce spunea Traian Băsescu? În primul rând că transformarea datoriilor publice în acţiuni trebuia să se facă înaintea începerii procesului de privatizare. Câteva informaţii, pe care oricum nu le pot dezvălui aici, mă fac să cred că există personaje în instituţiile statului, poate chiar în Serviciul de Informaţii, care cumulează probe reale despre manevrele politice aducătoare de bani în cazul societăţilor aflate în situaţia de a fi privatizate. Spunea Traian Băsescu că este inadmisibil ca firme cu un capital mai mic decât cel pe care vor să-l cumpere, să şi reuşească scor la privatizare. Personal, am citit asta ca pe un semnal tras şi spre Oltchim, unde pare că există înţelegeri între Guvern şi acţionarul minoritar, pentru ca acesta să intre în posesia marelui combinat chimic de la Râmnicu Vâlcea.

Şi tot personal, cred că pisica a fost aruncată în curtea administratorului judiciar Gheorghe Piperea. În felul acesta, politicul se spală pe mâini, dar impune soluţia. Faptul că se împarte în două combinatul chimic, după strategia aleasă de administratorul judiciar de a păstra câteva secţii funcţionale cu materii prime locale şi a declara falimentară, într-un sfârşit, zona cea mai tehnologizată şi mai mare din Combinatul Râmnicu Vâlcea, este deja un semn că în viitor este posibil ca strategii de acum să sfârşească după gratii. Politica se învârte, după cum vedeţi, iar faptul că în partea cealaltă se va afla tot timpul Traian Băsescu, mie îmi spune că lucrurile nu se vor sfârşi bine. Ne facem numai datoria de a trage acest semnal de alarmă. Până la urmă, după cum aţi văzut, drumul spre puşcărie a fost deschis de cel mai glorios personaj al istoriei postdecembriste, Adrian Năstase."

PRELUARE ARTICOL (PARTIAL) DIN VIATA VALCII.
Drumul spre puşcărie e mereu deschis
Luni, 17 Iunie 2013, Scris De Petre Tănăsoaica
http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/16055-drumul-spre-pucrie-e-mereu-deschis.htm