Suport pt noile reglementari privind procedura legalizarii trad.

claudia

/ #17 intrebari

2013-06-14 18:01

Buna ziua.
As avea si eu cateva intrebari in legatura cu noile reglementari.
1. Daca nu mai exista birourile de traduceri de unde ne vom lua clientii?
2. Cum vom mai lucra cu alte orase (ceea ce nu ni se poate interzice prin lege) in care nu exista traducatori pe anumite limbi si necesita serviciile noastre din alt oras. Pun aceasta intrebare avand in vedere ca trebuie sa completam pe fiecare incheiere "incasat onrario cu chitanta etc." si ca trebuie sa primim o cerere completata personal de client. Chiar daca toate aceste operatiuni se pot face prin curier (cu costuri imense din partea clientului si cu un termen foarte mare de predare a actelor catre client) cum vom mentiona tariful in traducere (biroul trebuie sa aiba si el un comision pt ca intermediaza acest serviciu, ca ne trimite noua acel client, ca il informeaza despre plata, ca ii legalizeaza actul, etc., deci logic presteaza niste servicii pt care trebuie sa fie platit).
3. Daca un client imi prezinta 10 acte diferite spre legalizare (diplome, certificate, foi matricole, etc.) va trebui sa eliberez 10 chitante/bonuri fiscale/facturi catre acelasi client?
4. Pot avea intr-o zi peste 50 de pagini de traduse (chiar si mai multe in cazul actelor tipizate care se traduc destul de repede), pe care trebuie sa le imprim de 2 ori (un exemplar pt client unul pt notar), trebuie sa le stampilez de vreo 200 de ori, sa scriu chitante pt toate (asta implica iar, pe langa completarea datelor, stampilare si semnare), sa arhivez si cererile de la clienti, sa le trimit prin curier (asta implica chemarea curierului, asteptarea pana completeaza n adrese) sau sa ma intalnesc cu clientul sau cu reprezentantul biroului de traduceri, si atunci eu cat timp pierd, in care as putea sa efectuez traduceri? Aceasta munca era facuta in mare parte de birourile de traduceri (pt care erau platite, logic nu?). In concluzie eu ar trebui sa imi angajez o secretara (cu toate formele legale la stat) pt a avea in continuare timp sa traduc si sa nu fac pe secretara (dar din cate stiu eu ca PFA nu poti angaja ca nu-mi permite legea). Deci cum vom face?
5. La sfarsit de an cand vom preda miile de chitante/facturi la contabil oare cati bani ne va lua? Ca va avea mai multe chitante de inregistrat decat de la un s.r.l.
Sunt foarte multe dezbateri pt a desfiinta birourile care se imbogatesc pe munca noastra. Nicio problema de acum se vor imbogati si firmele de curierat si contabilii.
Revin cu intrebari imediat ce le voi descoperi.
Vulpan Claudia, traducator autorizat limba italiana