Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Cum vreti voi.

/ #4374 Adevarul !

2013-06-14 06:20

In timp ce la Valcea se faceau angajari ca pe banda rulanta .la Arpechim se disponibilizau oameni. Mii de oameni din Petrom au plecat. Au ramas 600 de oameni dintr-o Petrochimie de 8000 odata. Restrucurare la blana, productie aceeasi !
Cand au vazut austriecii ca se poate au scos-o pe aia cu ,,non core" si au oprit-o ! I-a ajutat si prietenul nostru Dl.Robu care acumulase 13 milioane de euro datorii pe etilena. Au inceput anuu gloriosi ai Oltchimului, s-a preluat Divizia Petrochimica ( pe principiul daca am 2500 de fomisti mai achizitionam inca 500). S-au inceput investitiile si totodata angajari de personal (care nu ne trebuia nici daca am fi pornit Petrochimia). Principiul salarizarii a fost de noaptea mintii : ultimul salariu din cartea de munca era salariul primul de la Oltchim. Asa au ajuns muncitorii cu 3500 lei (veniti de ex.de la JCR) si ingineri cu 1500 lei (veniti de la Imuc).
Dupa ce s-au facut angajari si s-au investit bani degeaba lucrurile au inceput sa scartieie.
De unde sa dam afara? De la Pitesti.........Fara sa se tina cont ca daca se va porni vreodata vor trebui facute iar angajari. De la Vacea 25% din personal plecat (in conditiile in care trebuiau dati 50% lejer) , de la Pitesti 60% (in conditiile in care de 10 ani se fac restructurari ).
Sunt curios daca vine un privat o sa ramana la Vacea toti care au ramas ? O sa pornesca la Pitesti cu cei ramasi ? Aceste intrebari sunt fara rost pentru ca este clar ca nu va veni nimeni NICIODATA !!!!!!!!!!!!!