Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. I. Max

/ #3840 SI ... NE MINTE, NE TOT MINTE! PUTEM OARE SA-L MAI CREDEM?

2013-05-09 17:08

TOT DIN COMUNICATUL DE PRESA AFLAM CA SALARIILE COMPENSATORII VOR FI INSCRISE LA MASA  CREDALA "orice alte drepturi ce decurg din contractul colectiv de munca se face discutie separata la masa credala, astfel incat chestiunile de natura salariala si-au gasit rezolvarea in plan legal".

In "Manualul de bune practici in insolventa, art. 62, lit. b - se precizeaza ca "termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 60 de zile de la deschiderea procedurii, precum şi cerinţele pentru ca o creanţă înregistrată să fie considerată valabilă" deci ... acest termen a trecut; este depasit; trebuia ca inscrierea la masa credala se sa faca pana cel mai tarziu in data de 01.04.2013.

CE FACE VOSGANIAN? NE MAI MINTE INCA ODATA! SALARIILE COMPENSATORII LE VEDEM LA PASTE ... PASTELE CAILOR!
TREBUIE SA NE DEA, MAI INTAI, SALARIILE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE SALARIALE LA ZI SI APOI SA PLECAM!
DE PROMISIUNI NEONORATE SUNTEM SATUI!

 

COMUNICAT DE PRESĂ

http://www.minind.ro/presa_2013/mai/Comunicat_conferinta_de_presa_ministru_Varujan_

Vosganian_09052013.pdf

Ministerul Economiei
Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice

"Prin Hotararea de Guvern care a fost adoptata ieri, in aplicarea Ordonantei de Urgenta nr. 36, Ministerul Finantelor, pentru acest an acorda o suma maxima de 7 mil. lei, intr-un plafon de 7 mil. lei, pentru acoperirea veniturilor de completare.

Nu va pot spune cifra exacta pentru ca mi-am tinut si de aceasta data promisiunea fata de salariatii de la Oltchim, noi le-am promis ca vom solicita administratorilor judiciari sa nu procedeze la nicio disponibilizare pana cand, din punct de vedere legal, nu avem garantia ca respectivele persoane vor beneficia de drepturile ce decurg din reinnoirea Ordonantei 116/2006 si adoptarea unei Hotarari de Guvern special pentru Oltchim.

Din acest motiv nu stim exact care sunt drepturile persoanelor ce vor fi acoperite prin aceasta Hotarare de Guvern, pentru ca potrivit prevederilor Ordonantei drepturile sunt corelate cu vechimea in munca. Persoanele angajate cu o vechime de pana la 10 ani vor primi venituri de completare pe o perioada de pana la un an, iar perioada cea mai lunga este pentru persoanele care au vechime in munca de cel putin 25 de ani si care vor primi aceste venituri de completare pe o perioada de 2 ani. Venitul de completare inseamna diferenta dintre castigul mediu net pe economie si indemnizatia pentru somaj. Asadar, o persoana cu o vechime medie in Oltchim va primi 1 an si jumatate venitul mediu pe economie care este egal cu venitul mediu net din Ministerul Economiei. Evident, ca in situatia in care persoana respectiva, si ii dorim acest lucru, se va reangaja, va pierde dreptul la indemnizatia de somaj si la venitul de completare. Indemnizatia de somaj si venitul de completare se dau pentru persoanele disponibilizate care nu au loc de munca.

Fireste ca pentru orice alte drepturi ce decurg din contractul colectiv de munca se face discutie separata la masa credala, astfel incat chestiunile de natura salariala si-au gasit rezolvarea in plan legal. Este unul dintre obiectivele pe care le-am avut: acela de a asigura pacea sociala."