Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Apele Vii

/ #3655 Re: aceeasi prosti

2013-04-26 11:51

#3652: unul care citeste stirile - aceeasi prosti

Stimate domn,

In principiu aveti (avem) dreptate.

Partea intai

Daca nu ma insel, la Ploiesti, este vorba de un institut de cercetare. Imi plange inima pentru cei de acolo pentru ca suntem aproape in aceeasi situatie.

1. Prima diferenta este ca in cazul ploiestenilor, acolo sunt cateva zeci de oameni si nu au "vizibilitate" si nu reprezenta "un bazin electoral" semnificativ. In plus, ei aui ceva mai multa carte (ca medie) decat noi, in consecinta, mai greu de stapanit politic. In cazul Oltchim sunt 3300 de angajati => deci masa de de manevra semnificativ mai mare.

2. A doua diferenta este ca ei sunt bugetari, noi nu.

3. A treia, asta doar pentru cunoscatori, ei doar "consuma" bani de la buget, noi producem bani pentru buget (produceam).

4. Revendicarile noastre au fost si sunt aceleasi:

Bani (capital de lucru) pentru repornirea productiei rezultand astfel bani pentru salarii, bani pentru impozite si taxe, bani pentru plata datoriilor societatii.

Faptul ca actionarii acestei societati sunt incapabili (din variate motive, poate suna si peiorativ) sa gaseasca o solutie in recapitalizarea societatii nu este problema angajatilor societatii.

Cata vreme in societate existau resurse sa se infaptuiasca scopul societatii (desi din ce in ce mai greu in ultima vreme) angajatii aveau un fel de certitudine ca lantul enumerat mai sus se poate realiza, nu au protestat pentru salarii. Salariatii OLTCHIM au inteles ca traversam o perioada de criza. Situatia s-a schimbat (revendicari si de natura salariala) in momentul in care societatea a functionat la o capacitate de ?%, situatie ce continua si acuma, rezultand ca nu vor fi bani de salarii, impozite, etc.

 

Partea a doua

Printre aceeasi prosti va aflati si dumneavoastra.

Motivatie:

Fiecare locuitor al acestei tari are aproximativ 8,748 actiuni (nenominalizate) la aceasta societate in valoare nominala de 87,48 bani. E drept, o suma "gigantica".

Faptul ca noi, toti locuitorii Romaniei, prin consens, am "ales" sa lasam in aceasta oala aceste actiuni la liberul arbitru al conducatorilor nostri (economici si politici), ne califica in aceeasi sintagma "aceeasi prosti".

Subiectul "aceeasi prosti" poate genera nesfarsite dezbateri, de aceea va rog frumos sa il lasam in aceasta stare de vaga clarificare.

 

Partea a treia

Nu ajunge sa citesti stirile, trebuie sa citesti si multe altele: legislatia, cate o carte, etc., astfel incat, atunci cand citesti stirile, sa poti interpreta ceea ce citesti. Din cand in cand poti chiar sa recitesti. nu strica!

De asemenea, trebuie sa mai si respecti:

a. pe tine in primul rand

b. pe cei din jurul tau

c. pe cei pe care ii cunosti

d. pe cei pe care nu ii cunosti

 

Daca te-ai respecta pe tine insuti, nu te-ai autocalifica un prost.

Daca te-ai respecta pe tine insuti, nu ai judeca pe nimeni.

Daca te-ai respecta pe tine insuti, ai intelege ca fiecare om are rostul lui pe pamantul asta, cu bune si rele, asa cum a fost dat de la natura.

Pentru ca vesnic sunt multe de dezbatut si pentru ca scopul acestei petitii este altul, ma limitez la aceste consideratii.

 

Cu bucuria ca ati avut bunavointa sa cititi aceste randuri cu ton patetic inchei acest raspuns.

Apele Vii