Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Ocheanul fermecat

/ #3361 Minciuna marca Guzganian si Piperius ca Oltchim a beneficiat de ajutor de stat

2013-04-13 18:06

Alaine,
Piperius si Varu Jan afirmara de curand ca Oltchimu` nu poate primi cele 45 de mil EUR ajutor de stat ca a mai beneficiat de ajutor in ultimii 6 ani si ca asa a mentionat DG Competition intr-un document transmis Menesterului recent.
Presa a cerut lui Varu Jan sa faca public docomentul primit de la UE in acest sens dar acesta a refuzat fapt care atesta ca de fapt nici nu exista un astfel de raspuns de la DG Competition.

Dovada ca Oltchim nu a beneficiat pana in 2012 de ajutor de stat o gasesti mai jos pe link-ul:

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/233028/233028_1337483_956_3.pdf

CONCLUZIA:
UE ne-a ajutat cat a putut si ne-a aprobat si conversia datoriei in actiuni masura prevazuta a fi aplicata pentru salvarea Oltchim chiar in memorandumurile aprobate de Guvernul Ponta 1 in vara lui 2012 memorandumuri pe care le gasesti pe link-ul de mai jos:
http://www.turcescu.ro/2012/09/ce-tun-se-pregateste-la-oltchim-documente-in-exclusivitate-care-nasc-o-serie-neagra-de-intrebari/
Problema este ca pentru salvarea Oltchim aceste masuri aprobate prin memorandumurile din august 2012 de Guvernul Ponta 1 trebuiau si aplicate de cineva.
Ori interesul a fost sa nu se aprobe se pare.
Nu au fost aplicate, s-a mai taraganat 7 luni fara sa functionam macar la un minim care sa ne asigure supravietuirea si s-a ajuns in situatia actuala favorabila investitorului polonez care isi va atinge tinta fara costuri.
Asa ca realitatea asta este de fapt.........., nu ca Oltchim a beneficiat de ajutor de stat mascat de 6 ani incoace asa cum ne mint astia de 2 saptamani ca sa se scuze ca nu asigura finantarea necesara repornirii.
Daca ar fi fost asa, adica Oltchim ar mai fi beneficiat de ajutor de stat in trecut, UE (CEE) DG Competition nu ar mai fi dat aprobare conversiei datoriei in actiuni.
DAR DA AJUTOR DE STAT A FOST CE A FACUT CET GOVORA PRIN BALAN CAND DIN SEPTEMBRIE 2012 PANA IN IANUARIE 2013 A DAT ENERGIE LA OLTCHIM FARA SA SE PLATEASCA ACUMULANDU-SE DATORII DE MILIOANE DE EUR.
ASTEA S-AU UITAT SI SE BAGA PLACA CA DG. COMPETITION A DAT AVIZ NEGATIV AJUTORULUI DE STAT CA "FRAIERII NU STIE SI INGHITE ORICE".
SA FACA PUBLIC PIPERIUS SAU VARU JAN DOCOMENTUL DE LA D.G. COMPETITION PRIN CARE UE SPUNE CA OLTCHIM A BENEFICIAT DE AJUTOR DE STAT IN TRECUT DE 6 ANI INCOACE DACA ACESTA EXISTA.
DAR IN MOD CERT ACESTA NU EXISTA.............

SE STINGE LUMINA SI URMEAZA UN INTUNERIC TRIST PENTRU MULTI DINTRE NOI DIN PACATE...............
ALTII DIN CATEGORIA VLADESCU SI COMPANIA VOR JUBILA ....................