Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

altul

/ #2647 scriu si eu pentru cine vrea sa-l cunoasca pe integratu

2013-04-02 05:47

Oltchim-ul a ajuns în patru ani de zile să aibă pierderi de 101,5 milioane de euro. În ce constau aceste pierderi: unele produse se vindeau uneori şi cu 50% mai mici decât preţurile de cotaţie ale produselor chimice pe care le produce Oltchim. Oare de ce firme mari importante, cum este MFC Commodities din Austria, nu au fost luate în considerare? Oltchim lua bani sau mărfuri în avans de la furnizori, dar produsele nu se livrau la termen, se livrau cu întârzieri de o lună sau de şase luni. De ce nu s-au luat măsuri de executare silită? De ce nu s-au încetat contractele timp de patru ani de zile? Toate aceste firme au făcut afaceri cu Oltchim-ul până în 2012. Se făceau aceste contracte pentru că era profitabil să se facă acest contracte.
Aceasta este explicaţia, pentru că timp de patru ani de zile, Oltchim-ul, în loc să intre în insolvenţă, a continuat să existe, dându-ne impresia că funcţionează, că este o idee bună de afaceri, dar cu condiţia ca statul să acorde un ajutor de 400 milioane de euro. În data de 4 septembrie 2012, într-o notă de fundamentare pentru o şedinţă de consiliu de administraţie de la Oltchim, se spunea că Oltchim este în insolvenţă din 2009 şi, cu toate acestea, toate contractele cu firmele respective au fost continuate. Vă mai spun că s-au băgat 106 milioane de euro în Arpechim şi s-au pierdut 101 milioane de euro din aceste contracte cu firmele căpuşă. Nimeni din consiliul de administraţie şi din AGA nu a luat nici un fel de măsură pentru protejarea dreptului la marcă al Ramplast, care aparţine Oltchim. Ramplast este evident o marcă înregistrată, nu este o societate comercială, sunt produse care se fabrică exclusiv la Oltchim
Societatea Protectchim are şi partea de furnizare de materii prime şi partea de desfacere pentru Oltchim. La Protectchim, administratorii statutari sunt Constantin Roibu, Mihai Diculoiu şi Nicolae Enache.