SOS STATIUNEA PALTINIS SIBIU


Musafir

/ #25 Un NU pentru modificari in zona Paltinis

2013-02-26 21:02

Imi place sa merg pe munte indeosebi vara pe traseul unde se doreste montarea eolienelor.
Economic e un lucru bun. Dar pentru cine? Pentru cine face investitia deoarece o recupereaza in 3 ani si apoi are profit de 50.000 Euro /an fara sa faca nimic.
Haideti sa pastram si cateva locuri in jurul Sibiului unde sa putem iesi sa gasim si hrana pentru suflet. Suntem satui de ce ofera orasul. O sa ajungem ca daca vrem sa mai iesim din casa sa platim ca sa mai avem privilegiul sa vedem cerul si un petic de iarba pentru ca pe tot o sa scrie -Proprietate privata-
Rezervaţia Naturală Iezerele Cindrelului

Este o rezervaţie mixtă prezentând valori geologico-peisagistice, floristice şi faunistice unitare având o suprafaţă totală de 609,6 ha.Rezervaţia cuprinde lacurile glaciare Iezerul Mare, situat la o altitudine de 1999 m, suprafaţa fiind de 3 ha, iar adâncimea maximă 13,30 m. Forma aproape ovală a lacului măsoară 320 m în lungime şi 189 m lăţime.Iezerul Mic este situat la 1946 m altitudine, are o formă aproape dreptunghiulară, măsurând doar 80 m lungime, 58 m lăţime şi având o adâncime maximă de 1,7 m. Accesul se face din Sibiu DJ 106 A - Răşinari - Păltiniş - Poiana Găujoara - Şaua Bătrâna - Cindrel - Iezere (traseu marcat: triunghi roşu, bandă roşie).