Protest la atacurile contra scriitorilor


Musafir

/ #49 Actele la control, va rog!

2013-02-21 22:25

Poate oare dl Mircea Arman, doctor in litere, sa produca proba ca ar fi fost chiar si numai pentru o zi "prof. univ. dr. la Universitatea Babes-Bolyai", aşa cum s-a in toamna anului trecut prezentat la Simpozionul Cantemir?... sau macar profesor - la liceu? la şcoala generală? la clasele primare?, suplinind un invatator racit? sau macar la gradiniţa, suplinind o educatoare de care era amorezat? - ma rog, oriunde, dar sa o produca? Pe internet se da mereu drept profesor, si, vai, nu este.
Cum nu este nici traducator al lui Heidegger. Faptul ca s-a uitat peste umarul lui Tilinca in timp ce acesta muncea nu il metamorfozeaza in traducator. La o editie din Heidegger Mircea Arman este inregistrat drept "consultant", la alta, drept "prefatator si ingrijitor de editie". Transcriu pagina de garda:"Martin Heidegger, Fiire si Timp, traducere din limba germana de Dorin Gabriel Tilinca, Prefata de Mircea Arman, Editie ingrijita de Mircea Arman, [Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2001]".
Deci: Cum e cu "primul traducator al lui Heidegger in limba romana"? Si cum este cu "profesor universitar doctor, Universitatea Babes-Bolyai", incit l-a pacalit si pe Eugen Simion? Oare academicienii pe care i-a adus la Tribuna stiu ca dl Arman are, a la Vadastra, naravul de-a se deghiza in haine care nu-i apartin?
Istrate Micescu