VREM SPITALE NU CATEDRALE
Primitii gratis daca vreti sa va rasplateasca Dumnezeu!!!!
Re: Re: oare biserica este de vina ca nu se construiesc spitale? nu parlamentarii care dorm in fotol
De vina sunt oamenii ca doneaza bisericilor, mai bine ar dona toti pentru contructia spitalelor, asa cum merg cu donatii la preot pentru parohii, si daca tot sunt 18.000 de biserici, din restu banilor cati se vor mai dona sa se conatruiasca spitale, multe din cele care le avem sunt lasate in paragina, si nu sunt directorii de spitale capabili sa gestioneze cu cap fondurile in folosul spitalului, nu in folosul sau.
Re: Re: Re: oare biserica este de vina ca nu se construiesc spitale? nu parlamentarii care dorm in f
da de ce sa donam pentru spitale si sa nu le construiasca STATUL???!!!!
Ce ați vrea ? 18.300 de spitale și 425 de biserici ? Dacă ar da „boala lu` Calache” în poporul român nu am avea nevoie de atâtea spitale. Imaginați-vă că ar fi atâta popor în spitale câte persoane merg duminica la biserică. Ar însemna că suntem un popor de bolnavi, lipsiți de Dumnezeu, fără nici o speranță !
Aici o pomenesc pe doamna Monica Pop care s-a arătat indignată că în spitalul de oftalmologie din București, unde este directoare, s-a amenajat o capelă și dumneaei nu știa !!! Treceți doamnă mai des pe la spital că uitați ce “nenorocire” se-ntâmplă dacă stați prea mult prin studiouri TV.
Biserici construim de aproape 1000 de ani pe când școli și spitale de vreo 200. D-aia sunt atâtea biserici ! Primele spitale din țara noastră au fost amenajate pe lângă mânăstiri și se numeau “bolnițe.” Mitropolitul Veniamin Costache a înființat primul spital organizat și prima “spițerie” adică farmacie. În aceste bolnițe erau aduși bolnavii netransportabili sau în fază terminală cum am spune noi azi. Primele spitale au fost pe treptele bisericii și acum ne indignăm că se așază o capelă într-un spital unde un om, poate disperat, vrea să se închine.
Biserica “trâmbițează” de vreo două generații despre problema natalității și nimeni nu o ia în seama. Biserica îndeamnă; nu faceți avort și ce răspuns primim ? „Ne-am emancipat”... „Biserica e depășită”.
Școlile se desfințează singure că nu mai au elevi.
Eu cred că treaba Bisericii și a preoților este să ridice și să repare biserici, iar un preot e dator să-și îngrijească locașul de cult și să-l transmită generațiilor viitoare.
Ministerul învățământului să facă școli, ministerul sănătății să zidească spitale, ministerul transporturilor să asfalteze și să facă autostrăzi, fiecare să-și facă treaba lui acolo unde e pus.
Semnez petitia pentru ca ne-am saturat de nesimtirea preotilor si de institutia bisericii ca atare; faptele lor marsave care nu au nimic de-a face cu credinta, ci doar cu dorinta de inavutire proprie. Trebuie sa sustinem si sa ridicam valoarea spitalelor si valoarea medicilor care au ramas aici sa-si faca datoria cu resurse minime si in conditii de cele mai multe ori improprii. Pentru ca statul doneaza bani cu nemiluita bisericilor sau constructiei de biserici, in timp ce noi avem pacienti in spitale pentru care cumparam banala glucoza, perfuzoare si paracetamol perfuzabil pe banii nostri (pentru ca ... spitalele nu au); o viata intreaga platim taxe pentru sanatate, iar cand avem nevoie de servicii medicale tot noi platim. Spitalele au mai multa nevoie de sustinere; zilele acestea am vazut dedicatia medicilor si a tuturor cadrelor medicale care au facut tot ce le-a stat in putinta sa salveze vieti! Tot respectul meu penru acesti medici din spitalele de stat!
Re:
statul nu doneaza bani bisericii...cata saracie cu duhul,vrei spitale,vrei tratamente,si ce treaba ai cu biserica???de ce nu faci o petitie ministrului sanatatii????!!!!!
Re: esti idiot
Nu stii despre ce vorbesti esti numai pe langa subiect , in primul rand cam ce ar trebui sa faca preotii dupa parerea ta ? In al 2-lea rand , nu votam impotriva bisericii(institutie) ci impotriva zecilor de mii de biserici construite tocmai de niste hoti care fac "combinatii" cu toti banii publici , pe langa cele cateva biserici sau manastiri in care te simti cu adevarat mai aproape de Dumnezeu. In al 3-lea rand sigur nu ai fost prin biserici , numai intelegere si iubire nu gasesti , la aia care nu vor sa impartaseasca nou-nascutul ca nu ai stiut sa stai pe treapta de jos la altar , langa vaza , nu pe treapta de sus sau la aia de la care pleaca omul simtindu-se ca ultimul cacat ca e plin de tatuaje . Duhovnicii adevarati se descurca si in chilii si pe munti si la casierie la mega daca e nevoie , nu au nevoie de 1000 de biserici ! Rautatea aia de care vb se numeste prostie si o recunosti pentru ca o ai in tine mai suflet frumos !
vreti spitale,cereti ministrului sanatatii,ca de aia e pus acolo,ce treaba aveti cu BOR?Serios....
| This discussion has been closed. |