VREM SPITALE NU CATEDRALE
Parere
AM O PĂRERE bunicică despre memoria subsemnatului.
Care-mi spune că, pînă acum vreo patru ani, nu se sufla vorbă împotriva Bisericii, în media.
Acum, se sare peste cal.
.
E o pîine doctorală (adică pentru doctorat), ce ne veni...
.
MIE UNUIA, chestia asta cu deranj de numărul bisericilor mi se pare a decurge din inevitabilul (adică una fără alta nu pot...) melanj prostie plus răutate.
Prostie în sens de necunoaștere.
Am mai spus-o pe-aici și îndrăznesc a repeta.
Eu aflndu-mă ateu, barim în prezent.
.
Bisericile sînt rezultatul dorinței de așa ceva, al unor oameni (deloc puțini) din vreo zonă.
..
În ce privește fondurile atribuite cultului ortodox barim, nu am pretenția a cunoaște strălucit domeniul.
Știu doar că, în 1864, la secularizarea averilor mănăstirești, statul român s-a angajat a oferi compensații.
A la longue.
.
În același timp, mare parte a - preiau și eu formula! - românilor se află credincioși practicanți.
Cred că dumnealor - plătitori de impozite - nu văd drept aiureală ajutorul de stat oferit cultelor religioase, între ele cel ortodox.
.
În rest, e de cercetat psiho ce le veni paralelologilor (care fac paralelă) religie vs sistem sanitar...
Romania are nevoie de spitale nu de biserici care nu stiu decat sa ia de la oameni nu si invers .
Vrem nu doar spitale! Vrem un buget mai mare pentru educatia copiilor nostri care vor crea o societate educata, cu simtul spre cererea drepturilor de sicuritate la viata, cu intelegerea ca dreptul la viata este GARANTAT de stat al carui platitor de impozite suntem!!!!
2.Pentru ca BOR nu a dat nici cel mai mic semn de compasiune pentru victime si pentru familiile lor atat de greu incercate.
Re: Re:
Nu ca e perfect dar pentru cata prostie si pentru cat ne trage in jos religia in evolutia noastra ne-ar trebui niste explicatii. Timpul este limitat. Imediat sursa noastra de caldura energie si lumina o sa explodeze si o sa ne omoare pe toti. Trebuie sa atingem macar punctul nostru maxim daca nu apogeul omenirii si nu putem ca o manipulare in masa sa ne traga in jos
De aceia vreau mai multe spitale și să se dea mai multă importanță sănătății.Dacă nu ești sănătos nu poti merge la biserică să te rogi.
Re: Re:
Mai taci odata :))) oita indoctrinata cu credinta :))) Daca Dumnezeu exista atunci nu mai lasa sa se intample ce sa intamplat, esti un om foarte rau prin ce spui tu acolo, adica faci discriminari pentru ca nu ai cultura muzicala, rockerii sunt mult mai sociabili si uniti decat orice alt grup, comunitate chiar si mafie din lumea asta.
| This discussion has been closed. |