Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!
Sa gresit cand sa permis si se mai permite existenta acestei uniuni pe criterii etnice asimilata cu un partid dar care nu are statut,doctrina si ideologie dar are derpt de reprezentare in
parlament.Minoritatile au grupul lor cu reprezentarea fiecarei etnii in afara minoritatii maghiare care are uniune separata.METODA PASILOR MARUNTI aplicata de UDMR spera sa le aduca in final separarea nu doar etnica ci si TERITORIALA de Romania.Intrun fel este explicabil pentru ca din '90 pina azi li sau dat drepturi care in nici o tara de pe mapamond nu le au minoritatile.Nu aduc in discutie tratamentul la care au fost si sunt supusi Romani in Ungaria-nici nu se pot face comparatii.
Re:
Daca nu crezi - uite aici este exemplul concret cu dreptul la liniei propie de facultate de medicina, refuzat de marea majoritate din aceasta tara
Re:
Stimabile - Este o gogornita a PSD-ului (pentru a castiga voturile romanilor din Transilvania) si de catre ziarele nationaliste romanesti, de genul Adevarul. pnetru ca UDMR cere tot ceea ce trebuie pentru minoritatea maghiara...
Acum sincer te intreb, si pune mana pe inima, si raspunde-ti la intrebarea, chiar crezi ca Ungariei ar trebui un teritoriu cu 6 milioane de romani minoritari ? da sau nu ? Eu nu cred in aceste baliverne cu alipirea Transilvaniei. Dar uite ca este bun aceasta frica alimentata din Bucuresti pentru a atrage voturi in Transilvania, un teritoriu unde PSD nu avut nicodata priza electorala...Gandeste te stimabile la intrebarea cu alipirea si in functie de raspuns iti vei da seama, cine este de fapt cel care trage sforile...pune-ti capul la contributie
Re:
Nu toti ungurii sunt asa. Eu sunt pt macar elganta si civilizatie in convietuire. Am cunoscut si unguri de treaba. Sigur, multi sunt "indoctrinati" de sefii lor, care - la randul lor - sunt "indoctrinati" (si platiti) de sefii iredentisti maghiari de la Budapesta. Care Ungaria mare?!!!! A fost Imperiul austriac, si doar putin peste 2 decenii Imperiul austro-ungar (de fapt, aceasta sintagma apartine tot ungurilor, nu austriecilor). Indiferent, ei au fost vasali si adevaratele capitale ale Imperiului austriac au fost Viena si Praga. In cele 2 decenii, cand armata austriaca era slabita de razboaiele napoloniene, ungurii au santajat (cum observam ca fac in continuu) si au obtinut 3 ministere care sa fiinteze la Budapesta. Dar "minunea" a durat pana la revolutia din 1848. Oricum, austriecii faceau tot ce vroiau ei, de la Viena, dandu-le ungurilor doar o iluzie de importanta. Ungurii nu au fost niciodata o Ungarie mare, dar - recunosc - arunca bani multi si lobby foarte agresiv pe plan european si international. De ce, ce spera ei, este o trilema, nu o dilema, deoarece evolutia democratica nu se poate intoarce inapoi in era medievala, doar pt ca vor unii dintre ei. Asa, si italienii ar putea pretinde refacerea Imperiului roman. Tipii sunt absurzi si cred serios ca ar trebui sa mearga la un control psihologic.
Nu-mi place jocul murdar prin care s-au obtinut absolut totul ce au avut pe agenda lor (maghiarii).Dar sa nu uitam ca traim intr-o tara care se numeste Romania, iar limba oficiala este romana.Acesti viitori medici, farmacisti, moase,, se pregatesc pentru a deservii populatia din Romania, nu pentru Ungaria.
Re: Re:
Si atunci de unde aceasta frica cu alipirea Transilvaniei cu 6 milioane de romani traitori aici ? Cine are interes sa semene astfel de baliverne ?
Re:
S-a incercat acest lucru, dar nu s-a vrut de catre senatul 75% roman al facultatii. "Daca cer ungurii - nimic", daca ar cere chinezii - nu ar fi o problema...
Re:
Nu e nici un joc murdar...unde sa ceri aceste drepturi, daca nu la Bucuresti ? Exista alta posibilitate de a legifera un lucru, daca pe plan local nu s-a putut ?
Singurul sistem ce mai mergea in romania si aducea persoane calificate la standarde si cerinte europene este pe cale de a fi masa si subiect de santaj politic.
Pacat de tarishoara asta mult prea mult incercata
D-le Sandor Szabolcs va intreb ceva: de ce va este atat de dificil sa acceptati si sa cunoasteti limba romana ca limba oficiala a statului si ca aceasta limba romana sa fie vorbita atat medic cat si de pacient? In Ungaria, au romanii atatea drepturi cate au avut si continua sa aiba maghiarii din Romania? Se permite cumva acolo unui roman sa nu cunoasca limba statului?
Problema serioasa este ca romanii din propria lor tara dar din tinutul secuiesc aproape nu-si mai cunosc limba lor materna. Oare de ce? Si la fel e situatia romanilor din Ungaria care au fost maghiarizati aproape in totalitate. Asta nu va preocupa?
Mai vreau sa va spun ceva: maghiarii si romanii de buna credinta si cu bun simt s-au inteles si se vor intelege bine intotdeauna si nu vor vrea dezbinari, separari si discordii de tot felul. Sa-i lasam sa convietuiasca pasnic.
Re:
Nu stimabile, iti place sau nu, la bugetul acestei tari contribui si eu, aceasta este si tara mea, este dreptul meu fundamental garantat prin constitutie si promis (dar nu si respectat) la Rezolutia de la 1dec1918
Re:
pardon, noi nu ne-am mutat deloc, noi am fost aici inainte sa se creeze statul numit Romanica, granitele s-au mutat peste noi
| This discussion has been closed. |
Re:
#495: -
Stimabile cati romani sunt in Ungaria ? - 10000 ? cati maghiari sunt in Romania - 1300000, cum poate fi cineva atat de cap sec sa asemene aceste doua situatii ...