Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!
Asociatia studentilor si rezidentilor de la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu" din Cihinau, Republica Moldova va sustine intru totul. Condamnam implicatia in autonomia universitara si jocul politic care sta in spate!
Re:
Si eu cred in egalitate, dar si in legalitate, si in dreptul meu prin lege de a avea propia linie de facultate. Asta nu jigneste cu nimic partea romana, numai cine vrea sa caute nod in papura, va gasi !!!
Re:
Si cu ce este un semn de nerespect fata de tine frate roman... o linie separata la UMF Targu Mures. ?
Te rog argumenteaza !!
Re:
Si de asta ce zici stimabile....
Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918
"I. Adunarea Națională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea Națională proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre.
II. Adunarea Națională rezervă teritoriilor sus indicate autonomie provizorie până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal.
III. În legătură cu aceasta, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Națională proclamă următoarele:
- Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc."
Am si uitat de asta nu ? Promisiunea e buna, dar nebunie curata pentru cel care crede ca va fi si respectata...
Daca se continua acordarea de favoruri catre UDMR doar pentru voturi, fara a ne gindi la impactul acestor masuri asupra generatiilor viitoare , vom fi blestemati pe drept de acestia.
Multiculturalismul poate si trebuie dezvoltat , dar nu asa.
Re:
Stimabile, spui ca nu pregatim copii pentru "vecini", te intreb, cati romani se duc sa se trateze in Ungaria, din cauza lipsurilor de aici ? , deasemenea cati medici romani lucreaza in Europa ???
Este dreptul meu sa invat aici, pentru ca tara cea noua formata la 1dec1918 mi-a promis acest drept !!!
| This discussion has been closed. |