Petitie impotriva maririi tarifelor notariale
Re:
birourile de traduceri ar trebui sa fie mai unite, nu neaparat traducatorii autorizati. acestia oricum au tarife mult mai mici (intre 10-15 lei ).
Re:
cred ca traducatorii aia cu care ati vorbit dvs. de fapt nu sunt traducatori, sunt niste bagatori de seama, deci habar n-au ce inseamna munca de traducator.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Se pare ca va trebui sa-ti schimbi meseria in cazul acesta sau sa traiesti intr-o societate comunista unde toata lumea castiga la fel.
Re:
pai in Italia respectiv Belgia salariile nu sunt la nivelul celor din Romania.
din punctul meu de vedere sa se mareasca tarifele notarilor daca se considera a fi o marire justificata, insa pe cale de consecinta sa se mareasca atat salariile cat si implicit tarifele minime ale traducatorilor/traducerilor la nivel national!!!
Re:
perfect de acord. ar trebui impus un pret minim pentru traduceri de 33,56 lei la nivel national.
Re:
sincer, eu cand cer clientilor 17 - 20 lei pt o pagina de traducere racnesc spunand: "cum, asa de mult??? doar pt. o singura pagina" (avand toti impresia ca dureaza 5-10 min. traducerea unei pagini indiferent de domeniu) iar cand le comunic tariful notarial pentru legalizare nu au niciun fel de reactie negativa si accepta instantaneu tariful notarului dar cel pentru munca efectiva de traducere cuvintel cu cuvintel li se pare exorbitant.
din pacate traducatorii nu sunt considerati de catre clienti a avea niciun fel de autoritate chiar daca aplica stampila si isi asuma raspunderea, in schimb pt. ei notarul este "organul suprem".
Re:
doresc sa va contrazic, in Oradea exista notari carora trebuie sa le solicit insistent secretarelor sa imi dea factura si chitanta atunci cand legalizez traduceri!!! (cu privirea de nemultumire/uracioasa aferenta din partea acestora).
ce traducatori nu dau facturi si chitante/bonuri fiscale???
va rog sa nu comparati tarifele notariale din Germania cu cele din Romania deoarece salariile din Romania nu sunt comparabile cu cele din Germania.
Re:
ce legatura are formatul/suportul textului sursa cu semnatura traducatorului?
traducatorul aplica semnatura certificand traducerea efectuata de catre acesta (corectitudinea traducerii/corespondenta cu textul sursa) si nicidecum autenticitatea unui document (un traducator nu are de unde sti ce institutie dintr-o tara straina are sau nu autoritatea necesara in vederea eliberarii unui document sau chiar daca sunt aplicate stampile false, sau ca documentul este intr-adevar semnat de persoana responsabila din cadrul respectivei institutii, etc., se poate trece un nume si o functie si sa semneze oricine).
in momentul cand se fac traduceri a continutului unor faxuri, copii si altele asemenea in incheierea de certificare a exactitatii traducerii se mentioneaza ca traducerea a fost facuta avand la baza un document in copie / fax / fotocopie / original etc.
Re:
@ #38
o procura in Germania nu costa 100 Euro, am tradus sute de documente legalizate in Germania...taxele nu sunt mai mari de 12-15 Euro...pe cine vreti sa prostiti????
Re:
ce dovezi aveti ca traducatorii lucreaza la negru???
eu detin dovezi ca am legalizat la notar traduceri pt care nu mi s-a eliberat niciun fel de chitanta si factura.
de asemenea, exista notari care au stampila cu semnatura lor, stampila pe care o aplica secretarele!!!
exista notari care nu solicita sa vada documentul sursa!!!
sa va fie rusine pt ca generalizati!!!
personal platesc anual ca traducator 2000 euro la CAS + pensii + impozit pe venit
angajati pt. ce sa platim daca suntem in stare sa depunem munca personal? noi insine suntem un fel de "angajati" pt ca ne platim propriile taxe si impozite.
| This discussion has been closed. |
Re:
#49: -
Numai zece la sută dintre traducători fac şi interpretări iar interpretările sunt numai zece la sută din munca totală a traducătorilor. Aşa că "argumentul" tău este clar tendenţios.