Examen National
Fiica mea a gresit .asta este cele 0,5 sutimi inseamna ca a pierdut un liceu foarte bun,dar sunt mandra de ea si stiu ca este mult mai buna decat multi care au scris 3 si nu 8 .ar fi putut sa obtina 10 .
Re: Re: Re:
Exercitiul a fost cat se poate de clar si bine conceput!!! Comenteaza toata lumea ca faceti o afirmatie neadevarata, cum ca exercitiul nu a fost corect... A fi in stare sa citesti o diagrama la clasa a VIII-a nu e o cerinta exagerata! E o abilitate matematica de baza, e matematica aplicata! Matematica nu se toceste, trebuie sa intelegi ce inveti! Si nu ar fi corect fata de cei ce au rezolvat corect sa se ia in considerare ambele variante de raspuns. P.S. In calitate de absolvent de facultate de profil real si parinte, va garantez ca nici viitorul copilului, nici al dumneavoastra nu depind de acest examen, cu atat mai putin de un exercitiu...
Re:
Faptul ca 5 se afla pe ambele axe nu inseamna ca problema este ambigua, inseamna ca era necesar ca rezolvitorii ei sa dedice un timp de gandire nenul pentru a a atribui ei corect semnificatiile numerelor de pe abscisa si ordonata. Iar aceasta atribuire se putea face intr-un singur mod compatibil atat cu informatiile din text cat si cu analiza apriorica a situatiei prezentate. Imi pare sincer rau ca persoane altminteri capabile au abandonat bunul obicei al judecatului cu propriul lor cap la o problema atat de simpla, insa responsabilitatea le apartine in totalitate.
Corect este sa se puncteze ambele variante. Fiecare a interpretat acel grafic in mod diferit deoarece a fost neclar!
Nu stiti voi sa cititi un grafic :)) halal tara, este banal pentru copii de 14-15 ani.. si totusi..
Re: Re:
Patratul ala negru insemna nr de elevi care se ridica pe axa verticala nu pe orizontala si de acolo deduci ca 3 copii au luat nota 5, dar na prostul tot prost ramane
Nu înțeleg de ce se face atâta panaramă pentru un astfel de subiect, până la urmă trebuie să se realizeze diferențierea elevilor prin ceva. Este un exercițiu din Subiectul I unde trebuia acordată atenție, nu cum face majoritatea, ce crede că este simplu. Uite că mai apar și astfel de capcane cu scopul de a vedea dacă elevul poate să interpreteze un grafic cu anumite elemente indicate INDIRECT (prin dispunerea barelor), nu INEXISTENTE. Până la urmă toată lumea vrea la un liceu bun, iar ușurința examenelor din ziua de azi nu mai reprezintă un criteriu adecvat de triere. Cei norocosi ce au nimerit rezultatul si vor intra s-ar putea să întâmpine o problemă în liceu pentru că vor trebui să facă față cerințelor profesorilor, unde se va dovedi cu adevărat gradul de cunoaștere și capacitatea de a rezolva corect și elegant probleme de o dificultate medie spre avansată.
PERFORMANȚA TREBUIE SA FIE ȚELUL ORICĂRUI ELEV!
Re:
Cred ca este ordin de la John Snow. Winter is coming ! Dobitoci !
| This discussion has been closed. |
Re:
#4722: -
Dar este simplu, draga domn/doamna, fata, in ciuda meritelor sale si a muncii depuse, a gresit. Este trist, intr-adevar, dar asta nu inseamna ca un raspuns gresit ar trebui punctat. Diagrama a fost si asa suficient de clara.