Abuzurile din Romania trec oceanul

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Abuzurile din Romania trec oceanul

Fan Hitler

#24226 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-13 09:47

#24223: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nu te dai fan hitler sau hitler este anagrama de la basescu?


Musafir

#24227

2014-01-13 09:47

Citeam multe din comentariile scrise la adresa acestei petitii, stimati invitati de pe net, indifferent ce antene sau B- unuri sau evenimente ale zilei ar fi conceput o astfel de petitie cred ca ar fi semnat-o tot atat de multi oameni.Nedreptatile si imbogatitii de dupa 1989, sunt evidente. Dar nu noi suntem cei care vom putea sa mai stopam din ceea ce se vede cu ochiul liber de orice om cu mintea intreaga, ci sunt doar cei alesi si care ne conduc in favoarea lor: parlamentari care-si dau legi in favoarea lor, dar si guvernele care ne promit un trai decent si de fapt ne saracesc fiecare in felul lui. Deci, hai sa nu ne mai balacarim unii pe altii, sa ne faceti in toate felurile pe cei care am semnat aceasta petitie, ci sa incercam sa facem ceva pentru noi si urmasii nostrii, in favoarea noastra si nu a celor care de fapt nici nu se gandesc la noi si la traiul nostru de zi cu zi. Credeti ca sunteti in stare sa fiti mai toleranti?
Dl. actual presedinte demis in 2012 de popor, a facut sa ne dezbine cat a putut mai mult, acum este din spusele dansului alaturi de noul partid creat de aghiotantii de la Cotroceni, deci pe fata recunoaste , iar Curtea Constitutionala nu vede abuzurile unui presedinte care trebuie sa fie liber de orice entitate de partid.Deci ganditi bine, cand injurati antenele si doriti desfiintarea lor. Ne jicniti profund , stimabililor cand ne spuneti ca antenele ne spala creierii. Eu sunt creierii integrii si ca mine sunt multi altii, sunt in stare sa judec ceea ce este real si bine, sa nu I-au de bun asa cum mai fac unele televiziuni. Cu stima Nicoleta Radu din Resita
MARLANUL

#24228 GO HOME CHEVRON

2014-01-13 09:48


Baronii PSD din Vaslui au participat activ în 2012, perioadă în care se aflau în opoziţie, la mobilizarea populaţiei împotriva companiei Chevron. Deputatul Adrian Solomon, un PSD-ist cu state vechi, a apărut în faţa miilor de oameni care au ieşit în stradă în martie 2012 şi a jurat, cu mâna pe Biblie, că va face tot ce-i stă în putinţă ca acest proiect să fie oprit. Acelaşi deputat a lansat o declaraţie şocantă în aprilie 2012: „Mitingul de pe 26 (n.r. - 26 aprilie 2012) este un miting anti-american şi anti-Răzvan Ungureanu (n.r. – premier la acea vreme). Se aude că domul Ungureanu ar vrea să vină pe 1 mai la I.R.B. (n.r. - Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad). Eu îi transmit public că, dacă are nesimţirea să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la Primărie şi să afle ce îi doare pe bârlădeni, va avea soarta lui Aldo Moro“. Politicienii: jurăminte cu mâna pe Biblie La 27 aprilie 2012, guvernul Ungureanu a fost demis, printr-o moţiune de cenzură care a speculat la maxim tensiunile din stradă. „De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de şist, în condiţiile în care nu existau studii şi nici cadrul legislativ specific care să reglementeze condiţiile tehnice de explorare-exploatare care să evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice?“, este un fragment al moţiunii. După alte câteva luni, Guvernul Ponta a dat undă verde americanilor la Vaslui. Ulterior, liderii PSD din Vaslui n-au mai dat ochii cu cetăţenii revoltaţi ieşiţi din nou în stradă. Exemplu de schimbare la 180 de grade a atitudinii. Dumitru Buzatu (PSD), şeful Consiliului Judeţean Vaslui, martie 2012: a jurat cu mâna pe Biblie că nu va lăsa Chevron-ul să intre în Vaslui. Acelaşi Dumitru Buzatu şi-a schimbat, acum, complet declaraţiile, comentând, în 16 octombrie 2013, pentru „Adevărul”, revolta de de la Pungeşti.

Musafir

#24229 Re: Re:

2014-01-13 09:48

#24172: Prostu' satului - Re:

UN NICK DECONSPIRATIV:):)


Musafir

#24230

2014-01-13 09:48

O initiativa excelenta. Succes

Musafir

#24231

2014-01-13 09:48

Astept cu nerabdare concretizarea promisiunilor facute de viitoriialesi.
Fan Hitler

#24232

2014-01-13 09:48

TRAIASCA REGELE IN PACE SI ONOR, DE TARA IUBITOR SI APARATOR DE TARA...
HAI SA SEMNAM PETITIA!!!

Musafir

#24233

2014-01-13 09:48

sunt alaturi si sa speram!
Președintele României Traian Băsescu

#24234 APEL UMANITAR

2014-01-13 09:48

Români, vă rog, faceți un exercițiu de voință, pe care-l vi-l cere președintele vostru ales, nu vă mai uitați la Antene, SEMNAȚI PETIȚIA!
Vă rog, dumneavoastră decideți, SEMNAȚI PETIȚIA!
MARLANUL

#24235 PINOCHIO SI MINCINOSII LUI

2014-01-13 09:48

Singurele voci împotrivă au venit din USL. Şi în vechea guvernare, când, de exemplu, soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, spunea despre Roşia Montană că noi am închiriat de fapt o casă, primim chirie, “dar cei care o ocupă nu numai că vor pleca cu mobila şi cu parchetul şi cu comoara din subsol, dar vor lăsa acolo, ne vor plasa o bombă, noi luând doar chiria de fapt şi alegându-ne cu un dezastru care ne va distruge această casă, şi nu doar casa”. Aceeaşi doamnă europarlamentar îi scria Elenei Udrea să dezvolte turismul în zona Roşia Montana, exploatarea minieră bazată pe cianuri nefiind o soluţie “nici pentru oameni, nici pentru comunitate, nici pentru mediu şi nici pentru patrimonial cultural şi istoric al acestei regiuni”. Ar fi putut, de un an şi jumătate, chiar Guvernul Ponta să demareze acest proiect cu miză turistică, mai ales că USL s-a opus exploatării de la Roşia Montană şi în campanie, ar fi fost un semn de consecvenţă în ochii electoratului. Cum a fost, de exemplu, declaraţia lui Ponta că el, ca deputat, va vota împotriva legii Roşia Montana. Cum a fost declaraţia tranşantă a lui Crin Antonescu: PNL, cu excepţia parlamentarilor din zonă, va vota împotriva aceleiaşi legi de exploatare la Roşia Montana. Între timp, s-au mai nuanţat luările de poziţie, mandatul comisiei s-a prelungit, s-a schimbat şi denumirea legii, o pot vota cu inima uşoară toţi cei care au spus că se opun. Teribila bătălie pare să se poarte doar cu efectul de bumerang al propriei demagogii, al propriului populism. Şi atunci, eroicul strigăt de luptă devine un fâs.

Citeste mai mult: adev.ro/mv58n4
Fan Hitler

#24236 Re: Re: Re:

2014-01-13 09:49

#24229: - Re: Re:

Am mai spus-o. Bine ca nu-i al STATULUI.

MARLANUL

#24237 DEMISIA DR COPY PASTE

2014-01-13 09:49

Pe vremea cand ataca la baioneta guvernul MRU, pentru ca daduse lumina verde la exploarea gazelor de sist, Victor Ponta nu-si imagina probabil ca peste mai putin de doi ani va fi nevoit sa se lupte pentru a impune acest proiect.
Pe vremea cand ii spunea, pe buna dreptate, presedintelui ca nu poate sa spuna tot ce-i trece prin cap, ca nu are voie sa atace deciziile CCR, pentru ca trimite un mesaj gresit societatii, Victor Ponta nu se gandea ca peste putin timp va avea de infruntat decizii ale CCR unde il va durea mai rau.
Pe vremea cand spunea ca acordul cu FMI este o crima impotriva poporului roman, Victor Ponta nu lua in calcul ca va fi nevoit sa semneze cu mana lui unul. Pe cand promitea scaderea ca in povesti a taxelor si impozitelor, Victor Ponta nu se gandea ca va fi nevoit sa adune mai intai bani suficienti la buget pentru a tine corabia pe linia de plutire cu fiscalitatea de acum.
Pe vremea cand ataca legea educatiei adoptata prin asumarea raspunderii guvernului Boc, nu isi imagina ca va emite un ditamai Cod al insolventei nici macar prin asumare, ci prin ordoanta de urgenta si va fi sanctionat pentru asta.
Pe vremea cand critica, pe buna dreptate, guvernul Boc pentru numarul mare de ordonante de urgenta emise, nu se gandea ca va ajunge sa fie campionul absolut al ordoanantelor, 100 pana acum, avand in spate o majoritate parlamentara la care guvernele anterioare nici macar nu visau.
Pe vremea cand ataca neobosit coruptia si clientelismul din guvernele anterioare nu gandea probabil ca “guvernul cel mai cinstit” va fi campionul inculpatilor, incompatibililor, celor in conflict de interese si chiar al condamnatilor.
Pe vremea cand cerea demisia lui Emil Boc pentru ca in strada iesisera o mie-doua de protestatari, cu nemultumiri difuze, nu isi imagina ca va veni vremea cand impotriva sa vor aparea manifestari masive de 5.000, 10 mii de oameni, ca va arunca in greva categoriile sociale pe umerii carora plange cel mai mult, in frunte cu medicii si profesorii.
In general, Victor Ponta s-a comportat mereu ca un copil care crede ca daca el isi acopera ochii cu mainile si nu mai vede pe nimeni nu este nici el vazut.
Dar cu mainile la ochi, Victor Ponta s-a izbit violent de o realitate pe care acum o vede clar, dar pentru care nu are solutii. Exact solutiile pe care le clama in opozitie.
Ipocrizia lui Victor Pona si-a atins limita. Si cel mai rau este ca ii explodeaza in fata toate minciunile, toate demagogiile. Ii explodeaza insa si putinele lucruri corecte pe care le-a zis, pentru ca nu a crezut in ele, pentru ca le-a folosit oportunist, in functie de interesul politic al momentului. Si iata-l facand exact, dar exact ceea ce critica mai sever.
Deocamdata nu scade in sondaje, pentru ca electoratul pe care se bazeaza nu are sensibilitati principiale majore, iar majoritatea scarbita de acest tip de amoralitate oricum este retrasa din jocul politic, in mare masa a absenteimsului.
Dar toate reprezinta un simptom al faptului ca Victor Ponta nu controleaza guvernarea, ca nu are nicio linie, nicio viziune, nicio strategie. Iar asta incepe deja sa se traduca in ceea ce ii afecteaza si pe cei care nu dau doi bani pe principii, dar vad ca farfuria si portofelul le sunt din ce in ce mai goale.
Si poate ca pana la urma vor intelege si ei, ca dintr-un caz-scoala pentru politica romaneasca, ca nu exista bunastare fara principii. Ca o tara condusa de un om, care nu crede de fapt in nimic si nu respecta nici macar propriile vorbe rostite ieri, nu poate fi decat o tara saraca.
Din pacate asta se aplica marii majoritati a clasei politice romanesti, pentru care Victor Ponta este foarte reprezentativ.
Sursa: Ziare.com

Musafir

#24238

2014-01-13 09:50

Basescu sa plece cat mai repede,sa ne lase in pace sa ne traim linistiti viata, afacut prea mult rau, a venit vremea sa plateasca.

Musafir

#24239

2014-01-13 09:50

Initiativa Petitiei este una exceptionala. Pe langa scopul direct urmarit se atinge si un scop indirect, educativ. Sper sa devina un bun obicei.
Propun o petitie privind sustinerea populara a promisiunii din campania electorala:"Dreptate pana la capat".

Musafir

#24240

2014-01-13 09:50

O astfel de petitie ar fi trebuit sa fie initiata inca din anul 2012 !
Fan Hitler

#24241 Re:

2014-01-13 09:50

#24232: Fan Hitler -

Si camarila o lasi pe din-afara?

MARLANUL

#24242 JANDARMERIA APARA HOTIA

2014-01-13 09:50

Vă mai aduceţi aminte cine scotea acest strigăt de opresat revoltat: „Jandarmilor li s-a spus că, astăzi, va fi o lovitură de stat. Li s-a dat muniţie. Fac un apel să înţeleagă că nu trebuie să facă ceea ce le spune Băsescu, aşa cum n-au făcut nici când le-a spus Ceauşescu să tragă în oameni. Este foarte grav ce se întâmplă. Credem în continuare că democraţia poate fi salvată. Ne aflăm într-un moment prin care România n-a mai trecut din decembrie '89. Uitaţi-vă câţi jandarmi sunt aici. Ca să ce? Să se lupte cu poporul român? Şi ei fac parte din poporul român"? Era Victor Ponta, în timpul marelui marş sindical din noiembrie 2010. Cu tricolorul legat la gât şi Marian Vanghelie făcându-i drum, mergea spre Palatul Parlamentului împreună cu „poporul”, oprindu-se cât să amplifice, în faţa camerelor de filmat, minciuna despre „glonţul pe ţeavă” şi să incite mulţimea care s-ar fi aflat în pericol de moarte. Scriam, atunci, că lui Victor Ponta i-ar fi plăcut să vadă sânge. Era singura explicaţie plauzibilă pentru încercarea sa de a-i instiga pe protestatari împotriva forţelor de ordine, o baltă de sânge pe asfalt transformând mitingul într-o nouă revoluţie, care i-ar fi schimbat, fulgerător, destinul şefului PSD. L-ar fi propulsat la Putere ca "liderul din mulţime", contopit cu victimele prin ADN-ul căzut în stradă şi Victor Ponta şi-ar fi lins, tacticos, degetele pline de hemoglobină.
Trei ani mai târziu, în noiembrie 2013, acelaşi personaj vorbeşte din funcţia de prim-minstru. Despre protestul de la Pungeşti, unde 200 de jandarmi au fost trimişi împotriva a tot atâţia ţărani înşiraţi pe marginea unui drum, majoritatea bătrâni şi femei, care nu vor ca Chevron să extragă gaze de şist, în ograda lor: „Am înţeles cât timp lucrurile nu blochează circulaţia, nu se blochează drumuri naţionale, e în regulă, dar după aia ce facem ? E anarhie. Deci, eu ii susţin pe jandarmi, m-au informat şi cred că, în conformitate cu legea, trebuie să acţioneze”.
A doua zi, vineri, în şedinţa de guvern, după ce opozanţii proiectului Roşia Montană au spart (gest reprobabil n.n.) luneta maşinii ministrului Culturii: „Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii '30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii”.
În aceeaşi zi, seara, după şedinţa USL: „Am cerut ministerului de Interne, reprezentanţilor statului să ia masuri foarte decise şi foarte dure dacă e vorba de violenţe, de agresiuni, perturbare a bunei funcţionari a societăţii. Nu voi avea niciun fel de ezitare, am sprijinul USL în acest sens. Violenţa şi anarhie, nu!”.
I s-a schimbat radical optica dlui Ponta. Nu mai vede în stradă şi pe mirişte „poporul”, ci grupuri mici, anarhiste şi legionare, care, finanţate de duşmanii României, s-ar opune progresului ţării. Protestul lor, aşadar, nici nu ar fi îndreptăţit. Manipulează însă ca şi acum trei ani. Exacerbează un incident izolat, singurul în peste o lună de manifestaţii, pentru a induce opiniei publice ideea că protestatarii sunt violenţi şi folosirea forţei împotriva lor - inclusiv împotriva bătrânilor ţărani, care, apărându-şi drepturile, au blocat o proprietate privată - s-ar justifica pe deplin. Aşadar, dl Ponta încă mai vrea sânge. Nu mai are unde se cocoţa, dar nişte bastoane peste guri şi spinări, mai multe capete de manifestanţi sparte ar arăta ţării întregi cine este şeful, intensificând gustul puterii care-i provoacă atâta plăcere. Cum dl Ponta pune atâta accent pe forţă când se confruntă cu „minorităţi” paşnice, mă întreb ce ordin va da dacă oamenii vor ieşi în stradă, ca la revoluţie.
Rodica Ciobanu este senior editor al ziarului Gândul

Musafir

#24243

2014-01-13 09:51

bafta pentru realizarea obiectivului propus , pentru binela nostru si a copiilor nostri

Musafir

#24244

2014-01-13 09:51

Sper ca Traian Basescu sa si merite locul dupa gratii
MARLANUL

#24245 S.O.S PUNGESTI!!!!!

2014-01-13 09:51

Cititi mai degaba mai jos: http://www.ziare.com/mediu/incalzire-globala/chevron-cel-mai-mare-poluator-privat-din-istorie-1268989
JANDARMERIA APARA HOTIA! PLECATI DIN PUNGESTI BATAUSILOR! RUSINE PNL PENTU PACATOSUL DE MINISTRU CARE APARA INTERESELE LUI CHEVRON

Musafir

#24246

2014-01-13 09:51

Felicitari Antena 3sint alaturi de voi cu tot respectul

Musafir

#24247

2014-01-13 09:51

Felicitări este bine așa poate rezolvam ceva

Musafir

#24248 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-13 09:52

#24188: Fan Hitler - Re: Re: Re: Re:

FAN HITLER, PAREAI INTELIGENT. CITESTE DRACU SI COMM-URILE LA ''RE: RE...'' NU DOAR COMENTA LA PRIMA REPLICA

Fan Hitler

#24249 Re: JANDARMERIA APARA HOTIA

2014-01-13 09:52

#24242: MARLANUL - JANDARMERIA APARA HOTIA

Ba marlane, cine crezi ca are rabdare sa-ti citeasca tie toata polologhia aia?

MARLANUL

#24250 UNITI SALVAM ROMANIA

2014-01-13 09:52

Ucraina e pe cale să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană, iar Rusia se opune, apărându-şi propriile interese economice. Prin urmare, Moscova a apelat la instrumentul de constrângere cel mai la îndemână: factura de gaze a Ucrainei. DE ACELASI AUTOR Corlăţean, go home! De la „Jos comunismul” la „Chevron, go home” Opoziţia stă într-un singur om: Traian Băsescu Guvernul de la Kiev a primit o notă de plată cât să n-o poată duce, metodă care a mai dat rezultate în trecut. Numai că, de data asta, politicienii ucraineni au cumpănit şi au luat o decizie pe care o consideră a fi în interesul lor naţional: au permis explorarea gazelor de şist pe teritoriul Ucrainei. Adică, alt gaz, altă situaţie geopolitică. Urmărind ce s-a întâmplat la Kiev, nu pot să nu mă gândesc la ce se întâmplă la noi din septembrie încoace. Avem proteste săptămânale împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, dar şi contra explorării gazelor de şist. În zilele bune, peste 15 mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Bucureşti, dar şi din alte oraşe contra proiectului de la Roşia. La Pungeşti, în Vaslui, o mână de săteni, sprijiniţi şi de protestatari veniţi cu autocarele din alte localităţi, nu i-au lăsat pe americanii de la Chevron să înceapă explorarea gazelor de şist. Faţă de aceste probleme, reacţia politicienilor români este halucinantă. Asistăm la cea mai mare fugă de răspundere din istorie. Începând cu primii trei politicieni ai ţării, Băsescu, Ponta, Antonescu, şi terminând cu primarul din Pungeşti, toţi cei aleşi să ne reprezinte interesele şi-au pierdut curajul. Asta, fireşte, dacă l-au avut vreodată. Susţinător declarat al proiectului minier de la Roşia Montană, Traian Băsescu a descoperit brusc necesitatea dialogului cu societatea civilă. Brusc, adică de când a ieşit lumea în stradă. Preşedintele a trecut de la „trebuie să dăm drumul proiectului minier pentru că ne aduce beneficii economice” la „să vedem, să discutăm, să-i întrebăm pe oameni ce părere au”. Dar cu interesul naţional cum rămâne, domnule preşedinte ? Este sau nu în conformitate cu interesul naţional începerea exploatării de la Roşia Montană ? Acum câţiva ani, când eraţi pe val, părea că este. Nici pe Victor Ponta nu-l dă curajul afară din Palatul Victoria. El este autorul celebrei dedublări „ca premier susţin proiectul, ca deputat votez împotrivă”. De aici şi-a tras numai ponoase. A încercat să explice cu jumătate de gură pe la televiziuni de ce e bun proiectul minier, dar n-a reuşit să convingă pe nimeni. Nici măcar pe el însuşi. Iar când şeful lor e cu fundul în două luntri, miniştrii nu ştiu nici ei ce părere să aibă. Concluzia ? Nimeni din guvernul Ponta nu ne-a lămurit dacă interesul naţional este să exploatăm aurul de la Roşia Montană cu canadienii sau nu. Iar guvernul ăsta are sprijin 70 % în Parlament. Crin Antonescu se felicită, probabil, că nu are o funcţie executivă, ca Băsescu sau Ponta. Şi pentru că faptele lui sunt vorbele, s-a trezit declarând că el şi PNL vor vota împotriva proiectului minier. Asta aşa, ca să dea bine în ochii protestatarilor. Pentru că atunci când a fost întrebat dacă este contra proiectului întocmit de guvernul USL sau contra ideii în sine de a da drumul exploatării aurului la Roşia Montană, candidatul la preşedinţie Antonescu a spus că e doar împotriva proiectului guvernamental. Adică exploatarea aurului să se facă, am înţeles noi. Dar să se facă aşa, mai încet, ca să treacă alegerile prezidenţiale. Atitudinea celor trei lideri maximi este cu atât mai de condamnat, cu cât ei sunt beneficiarii unor informaţii pe care noi, poporul, nu le ştim. Serviciile secrete, plătite din bani publici, au întocmit cu siguranţă rapoarte şi analize din care să reiasă ce e bine şi ce nu e bine pentru ţara asta. Domnii Băsescu, Ponta şi Antonescu au primit informaţiile, dar lasă decizia în seama unor oameni neinformaţi. Sau, după caz, dezinformaţi. Vă daţi seama cât curaj are clasa politică românească, dacă în tot scandalul ăsta l-a scos în faţă pe ministrul culturii, Daniel Barbu ? Un om cu aer de profesor distrat, pe care, mai degrabă, ţi-l închipui dându-şi cu părerea despre fluturi decât despre mine, aur, cianuri şi economie. Domnul acesta a ajuns erou-martir după ce câţiva protestatari încinşi i-au spart geamul din spate al maşinii. Toţi politicienii noştri vorbesc acum pe înfundate. În cazul gazelor de şist este şi mai evidentă laşitatea lor. Prinşi în războiul pentru energie dintre ruşi şi americani, politicienii români se tem să apere interesele noastre naţionale. Când îi vezi cum se bâlbâie, cum o scaldă, îţi dai seama că nu vor să supere nici SUA, nici Rusia. Dacă ar putea, ar face toţi ca primarul din Pungeşti: ar da bir cu fugiţii până trece furtuna. Apoi s-ar întoarce ca să ne mai conducă vreo 30 de ani.

Citeste mai mult: adev.ro/mvr2zl