Chiar crezi că eutanasierea cîinilor este soluţia?

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Chiar crezi că eutanasierea cîinilor este soluţia?


Musafir

#1

2013-09-06 13:36

Multumim pisicutelor pt ajutor !

Musafir

#2

2013-09-06 18:54

solutia este sterilizarea masiva si reala intr-un timp scurt, inclusiv a cateilor din gospodarii care nu au valoare chinologica - si pentru care reproducerea este controlata, ciparea si aplicarea legilor privind abandonul, cruzimea fata de animale etc.

Musafir

#3

2013-09-07 08:05

Consider ca eutanasierea este oricum deja practicata de mult in Ro la modul cu lopata! O stim bine! Pledez pentru monitorizarea constanta a legalităţii activităţii ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor) care primeste fonduri in sensul asta si ar trebui sa sprijine rezolvarea problemei cîinilor comunitari.

Ioana
Musafir

#4

2013-09-07 08:25

Solutia nu este dezumanizarea si instigarea la violenta, ci RESPONSABILIZAREA!
Sa calculam: sunt 18,000 de biserici in Romania, as dori ca prin responsabilizare - fiecare biserica sa faca un tarc in care sa tina un caine; vaccinarea si sterilizarea - asumate de stat.
Sunt 7,000 de scoli - fiecare scoala sa isi asume un caine, cu tarc cu tot (deci nu unul care sa umble prin curtea scolii); rezulta responsabilizarea inclusiv a copiilor, educarea prin iubire si nu prin ura. Sunt vreo mie de spitale in Romania? or fi; fiecarui spital - arondat un caine cu tarc cu tot; cata mancare ramane de la un spital...poate hrani macar un caine.

Si as mai putea enumera cateva institutii carora li s-ar putea aronda cate un caine. Ideea e ca s-ar gasi solutii umane, gandite de fiinte rationale si nu de creiere indobitocite!

URA nu este o solutie. Niciodata nu va fi.
Si nici tratarea acestei probleme doar ca abaterea a atentiei de la probleme reale.
Nu vedeti ca maidanezii sunt o ETERNA problema ramasa mereu NEREZOLVATA prin care politicienii nu fac decat sa ne manipuleze?
Ne instiga la ura.
Ne instiga la crima.
Ne instiga la razbunare

OAMENI BUNI!

Ei sunt doar niste ANIMALE! Au instincte de animale! Noi, oamenii raspundem de ele!

Iar responsabilitatea rezolvarii acestei probleme ne apartine si noua, cetatenilor. Nu am nici o alta asteptare de la autoritati. Insa am asteptari de la mine, ca om, sa fiu responsabil, sa aleg viata si nu moartea, sa nu ma razbun ci sa caut solutii.

Ne uitam cateodata la alte popoare, la japonezi, de exemplu dupa tzunami, si le admiram disciplina, participarea la rezolvarea proplemelor cu care se confrunta societatea. E cat se poate de clar: da, avem o problema cu cainii maidanezi. Si in urmatoarea secunda toata lumea se uita "in sus", la autoritati, asteptand rezolvare. Pe undeva este de inteles aceasta atitudine. Insa ea este contradictorie cu admiratia aratata japonezilor. Deci, daca este contradictorie, atunci sa cautam o atitudine "ALINIATA" cu ceea ce admiram la alte popoare.

Asadar haideti sa propunem ceva, sa facem ceva. Eu propun deci cele de mai sus. Pentru ca nu e doar problema mea, sau a ta sau a lui sau a statului. E problema noastra, atata timp cat avem copii pentru care ne temem. Si daca e si problema mea - ma simt avizata sa fac ceva. Si am facut: am 5 caini acasa. Asa am ales eu. Dar am in acelasi timp si un copil. Si atunci...ma gandesc, nu astept. Iar cand gandesc, incerc sa fac alegeri responsabile! Asta e totul. Nu de a-ti lua sau a nu-ti lua un caine! Nu te obliga nimeni! Ci de a gandi in sens responsabil si nu razbunator! De a cauta solutii de iubire si nu de ura, dar care sa fie viabile, sa stea in picioare.

EUTANASIERE

#5 da

2013-09-07 09:50

cei de sus sa vb dupa ce vor creste un copil....1—10 ani, sa vada ce inseamna asta, ce implicatii are si sa le fie omorat de caini....apoi sa—si dea cu parerea....oameni buni, luati—i acasa...nr4....cati ai acasa? cati ai pus intr—un tarc si sunt acolo acum???? scolile se desființează, de unde bani pt o potaia??? sunt sigur k faci scandal, la scoala pt fond, k drumurile sunt rele, etc....VOI, IUBITORI DE ANIMALE, ADUNATI—VA LA UN LOC, LUATI—LE SI GATA...LE CRESTETI, CUM SI UNDE VRETI DAR NU PE STRADA...


Musafir

#6 Re: da

2013-09-07 12:53

#5: EUTANASIERE - da

nu vrei sa inchizi televizorul, sa iti pierzi timpul altfel si sa iti canalizezi energia spre cauze mult mai demne de viitorul copilului tau? Un exemplu ar fi sa pui mana pe un articol, oricare, primul pe care il gasesti pe google despre cum jefuiesc astia Rosia Montana! Ala ar fi timp pierdut mai cu folos! Nu e tarziu! Trebuie doar sa faci ceva, orice crezi tu ca poate ajuta! Informeaza-te si tot e suficient ca politicienii oricum nu o vor face; ei au cumparat televiziunile care ar trebui sa te informeze! Din contra isi etaleaza veleitatile de demagogi in problema maidanezilor, la care subit au devenit sensibili! Daca nu mai pot de sensibilitate, sa demareze o ancheta privind finalitatea fondurilor (pe care toti le platim) cu care trebuiau sa se supravegheze situatia maidanezilor.

Poate ca cine stie ce impact au informatiile in mintea ta si ce reactii vor declansa mai apoi! Poate ca vei gasi motivatie sa iesi la proteste sau poate vei gasi o solutie! Tu atat fa! Acorda atentie si informeaza-te!

Copilul tau poate ca iti va multumi!


Musafir

#7

2013-09-07 15:40

Barbaria este o sumă a defectelor majore pentru care omul pare că se va reîntoarce la condiţia sa de primată, asta doar dacăva recuperaminimul de bun simţ şi onestitate pe care acestea îl posedă. Altfel va dispărea având soarta tuturor creaţiilor care şi-au atins limitele pe care i le-a impus natura.

Musafir

#8

2013-09-07 20:36

Haideti sa oprim macelul! Spuneti NU eutanasierii! Un miting de protest al nostru, OAMENII care nu dorim acest carnagiu, ar fi foarte util.

Musafir

#9

2013-09-07 20:53

Educati-va copiii in spiritul iubirii si respectului fata de natura si nu va mai lăsați manipulati de toate prostiile pe care le vedeți la televizor! Câinii sunt fiinte vii, care merita sa trăiască si fac parte din biodiversitate! Nu suntem o tara de macelari si nu vrem sa transformam capitala intr-un abator! NU eutanasierii! Singurele soluții sunt sterilizarea si adoptia sustinută ca in celelalte capitale europene unde statul se implica in promovarea lor. Acolo, statului ii pasa de bunastarea cetățenilor si nu de aceea a frustatilor insetati de sânge, care ar avea acum ocazia sa isi dezlantuiasca furia si prostia, ca soluție la neimplinirile si incapacitatile personale.

Musafir

#10

2013-09-07 21:02

Semnaturile se pot cumula de4 la mai multe petitii ?
Sanziana

#11 de citit si luat aminte!!!!!!!!

2013-09-07 22:00

Pozitia celor de la revista Kamikaze, care se stie cat sunt de transparenti cu tot ce misca in tara asta de nebuni:

De cateva zile, televiziunile și urlătorii au o nouă țintă: oamenii și asociațiile care adună animale de pe străzi. Îi verifică, îi hărțuiesc, îi interoghează, îi aleargă, îi asediază. Nu știu nici ei, ziariștii, exact de ce. Nu-i nimic, le sar eu în ajutor. Din câte mă duce pe mine capul, reporterașii cei viteji vor să-i vâneze pe oamenii care sterilizează animale și apoi le dau drumul înapoi pe stradă. Ca și când dacă nici nu le sterilizau, de la bun început, nu ar fi fost tot acolo, pe stradă. Mă rog! Să zicem că n-ar fi frumos să-i pună la loc lângă tomberoane. Că n-ar fi. Doar că, în demersul lor de hiene fără minte și fără suflet, jurnaliștii țării sunt cum ne-au obișnuit: neinformați, nepregătiți, nesimțiți.

Aș vrea să fac trei precizări: cunosc două persoane fizice și colaborez cu un ONG care se ocupă, toate trei, de strângerea animalelor de pe străzi. Oamenii ăia sunt niște EROI. Nu, nu o fac pe bani mulți din străinătate. Nu știu cât iau organizații mari ca Vier Pfoten și câți bani se folosesc în alte scopuri din acele sume sau dacă se întâmplă asta. Nu am dovezi în acest sens (dacă ”jurnaliștii” au vreuna, sunt rugați să facă o anchetă) și nici nu mă interesează, la urma urmei. Pentru că jegurile din presă nu s-au dus sa se ia de organizațiile mari, de oamenii ăștia. De eroi. Au vrut să linșeze niște eroi. Dar de ce spun că acești oameni sunt eroi:

1. Pentru că nu au o viață. Am o fată în lista de Facebook care trăiește cu 30 de câini în casă. Nu știu dacă-i apartament sau casă, cert e că-i ține înăuntru pentru că nu are unde altundeva, cel puțin iarna. Nu e nebună, nu e bătrână și cu siguranță nu e bogată. Cei 30 nu sunt aceiași câini tot timpul. Apar mereu câini noi, pentru că trimite anual câteva zeci de câini înspre adopție, în străinătate. Habar n-am cum sau din ce se descurcă. Mi-e și rușine s-o întreb. Pentru această femeie, nu există altceva decât acei câini. Eu am grijă de un câine și mi se pare foarte complicat. Ea are grijă de 30. Se plânge frecvent de diverse boli. Bănuiesc că nu-i chiar un mediu curat acolo, la ea. Nici n-ar avea cum. E atât de deprimant să vezi ce postează încât (bate-m-ar Dumnezeul în care nu cred!) m-am gândit chiar să-mi blochez feed-ul pentru ea, într-un moment de slăbiciune și de durere de stomac. Îi e foarte greu. Și totuși, nu renunță. Și totuși, nu dă câinii afară din casă. De ce, vă întreb? Pentru că e nebună? OK, marș de aici atunci!

2. Pentru că nici una dintre cele trei organizații sau persoane de care v-am spus nu a lăsat un câine să se întoarcă pe străzi. Dacă oamenii ăștia știu că adăpostul (în unele cazuri propria casă) și-a atins limita maximă, pur și simplu nu adoptă un câine nou apărut (de obicei sună ”iubitori” la asociație ca să se spele pe mâini de ei, când îi găsesc bătuți, loviți sau bolnavi), dar încearcă (în disperare de cauză, eu însumi am participat la câteva astfel de încercări de adopție urgentă) să găsească o soluție ca să nu-l lase tot pe stradă. Repet, vorbim despre câini bătuți, loviți de mașini, bolnavi, pe moarte. Oamenii ăștia le plătesc tratamentul, stau două săptămâni cu ei pe la cabinete veterinare (și de acolo la cabinete de făcut radiografii, eventual, și înapoi), după care în nici un caz nu le dau drumul înapoi pe stradă. Ci găsesc o soluție. Câți dintre voi ar face asta și pentru ce?

3. Pentru că nu sunt bogați. Dimpotrivă. Nu și-au luat mașină, vilă și iaht de la banii de la UE, mă, nesimțiților! De fapt, știți ce?

4. Pentru că sunt oamenii în preajma cărora v-ați crește copiii. Cine spune că iubitorii de animale iubesc mai mult animalele decât oamenii e un cretin. Poate că iubitorii de animale iubesc mai mult animalele decât iubesc oamenii cretini. Asta da! Treceți-mă repede pe listă, vă rog! Puteți să-i învinovățiți, cretinilor? În rest, sunt oameni buni, sensibili și atenți. Sunt oameni care ar ajuta pe oricine. Sunt oameni corecți și pasionali. Sunt oameni care au suferit, vă asigur, mai mult decât voi când a murit bietul băiat de 4 ani. Sunt oameni cum ați vrea voi să fie copiii voștri, după cum spuneam.

Mie îmi plac mult copiii. Nu cred că pot fi de vină pentru caracterul părinților și nu cred că-l pot moșteni până la punctul la care să nu mai existe scăpare. De aceea, vă doresc din tot sufletul, vouă și societății ăsteia bolnave, ca odraslele voastre să nu semene cu voi.

5. (cel mai important) Pentru că sunt singurii care FAC ceva. Într-un un stat impotent, cu orașe mizerabile, cu primari nesimțiți și locuitori lipsiți și de inimă, și de creier, aceste asociații și acești oameni sunt SINGURII care muncesc (cât și cum pot) pentru a rezolva problema. Sunt singurii care adună câinii de pe străzi. Și pentru cine? Pentru voi, mă! Dar, în loc să le faceți statui, vorba lui Hagi, voi râdeți de deja peiorativul ”iubitori de animale”. Voi vă bateți știți-voi-ce de ei și-i luați de guler amenințător când mai scapă câte unul câte un câine. Poate nu mai avea unde să-l țină și pe ăla, mă, scursorilor!

Și acum ajungem la soluția colegului Marius. Băi, vreți să faceți ceva? Băi, dar chiar vreți? Adică vreți să tăceți din gură și să faceți? OK, știm noi ce.

SOLUȚIA

Plecăm de la convenția că, odată ce ne-am asumat vina de care vorbeam aici și faptul că autoritățile nu vor face ceva în veci, acești câini sunt câinii noștri. Sunt maidanezii României. Haideți să ni-i asumăm. Fiecare familie din București care are un venit cât de cât OK și trăiește într-un spațiu mai mare de 50 de metri pătrați să ia un câine. Să fie câinele familie. Treaba lor ce fac cu el. Eu pe-al meu o să-l cresc și-o să-l iubesc. Tu pe-al tău poți să-l ucizi din primul minut în care ți l-a livrat statul. Băi, dar îl omori cu mâna ta, curajosule! Nu chemi hingerii sau doctorii, că și ăia sunt tot oameni și oricum costă mult. Nu. Pe tine vrem să te vedem făcând-o. Deocamdată, ești un nesimțit care ar vrea să omoare alții câini pentru el, deși câinii sunt problema noastră, a tuturor. Nu se poate, tati! E câinele tău. Statul ți-l va trimite prin poștă să-l strangulezi. Să nu uiți s-o faci de față cu propriul copil, însă. Doar așa, ca să-l înveți de mic ce e binele și răul.

Andrei Manțog și băieții din redacție

UPDATE IMPORTANT: În mod normal, nu încerc să explic chestii simple tâmpiților. De data asta o să încerc. Pentru cei (vezi comentariile mai jos) care îi îndeamnă pe iubitorii de animale să ”ia maidanezii acasă”, așadar: nu uitați că voi sunteți ăia mai deranjați de prezența câinilor pe stradă. Rezolvați-vă problema, deci. Omorâți câinii, gazați-i, lansați-i pe orbită, bateți-i la table, faceți ceva cu problema, incapabililor! Nu mai plângeți ca niște milogi să vi-i omoare Oprescu, pentru că Oprescu e clar că nu poate, cum n-au putut nici ăia dinainte. Până una-alta, iubitorii de animale încearcă să rezolve problema și pentru voi, și pentru Oprescu. E drept, cum știu ei, fără să omoare pe nimeni, doar cheltuind banii și timpul lor. Dar sunt convins că soluția voastră vi se pare mai bună și că o aveți. Așadar, simțiți-vă liberi să participați, dar mai lăsați dracului internetul si tv-ul, că vă face rău.


Musafir

#12

2013-09-08 10:33

Sunt categoric impotriva eutanasierii in masa si fara discernamant a cainilor comunitari!!!!!

Musafir

#13

2013-09-08 20:03

Da, dupa 7-14 zile in care nu se vor gasi doritori de adoptie.

Musafir

#14

2013-09-08 20:13

Căutati pe you Tube si Facebook filmuletul : RECONSTITUIRE TRASEU PARCUL TEI TUZLA 50. Veți vedea adevarul despre moartea lui Ionuț. De trimis către autorități, poliție, primarii, ziare, televiziuni.

Musafir

#15

2013-09-11 15:40

eutanasierea in masa este de fapt CRIMA !!!

Musafir

#16

2013-09-13 11:29

Chiar nu cred asta!

Musafir

#17

2013-09-14 05:41

Ar trebui înființata Politia animalelor, o instituție care sa aibă dreptul si obligația sa verifice aceste adaposturi si ONG pentru a se știi exact cum se consuma banii destinați animalelor. Pentru a nu se mai ajunge in situația actuala când sunt cheltuiți o mulțime de bani inutil in condițiile in care numărul animalelor fara stapan nu scade de loc, din contra. Fara firme particulare de hingheri care spun ca ridica zilnic 100 de caini si încasează o mulțime de bani. Cine ii verifica cati caini au ridicat cu adevarat? Oare chiar sunt 60.000 de caini in București? Daca da, cine i-a numărat? Mie îmi este greu uneori sa-mi număr propriile pisici care fug care încotro prin curte. Eu știu cate am, dar sunt greu de numărat. Așa e si cu acești caini. Nu cred ca știe nimeni cati sunt, dar se vehiculeaza niște cifre ca sa arunce cu praf in ochii noștri. Wau! 60.000 de caini, cum ii intretinem, o sa ne coste mult sa- i strangem. Hai sa cheltuim niște bani! Cam așa se procedeaza acum.

Musafir

#18

2013-09-14 10:36

Dreptul la viaţă nu îl poate lua nimeni, nimănui, niciodată!

Musafir

#19

2013-09-14 12:14

Stop eutanasieri!

Musafir

#20

2013-09-14 17:17

Noi suntem de vina. De ce sa plateasca ei ?
cgl

#21 Re: Re: da

2013-09-16 06:39

#6: - Re: da

De ani si ani nu faceti decit sa blamati pe oricine numai pe voi, poporul, nu! L-ati votat pe tovarasul Iliescu de doua ori!!!, apoi un marinar si continuati sa va plingeti. Ce ati facut ca popor in ultimii 20 de ani????Ce ati inteles din democratie???Nimic, totul s-a dus de ripa. Strigati in sus si in jos Rosia Montana, dar numai citeva mii ies in strada si au curajul sa spuna ce gindesc. De ce nu iesiti TOTI in strada daca va pasa atit de mult????

Acum vreti sa omoriti si ciinii care vor plati cu viata greselile voastre. Au aparut peste noapte ciinii vagabonzi???Nu, au aparut cu multi ani in urma datorita neglijentei, inculturiii, nepasarii pur si simplu. I-ati abandonat cind v-ati mutat, cind nu ati mai putut sa aveti grija de ei, cind pur si simplu nu v-au mai fost de folos. De ce ma mir, abandonati copii, ce mai conteaza ciinii?

Ati cerut ajutor in rezolvarea problemei ciinilor vagabonzi, ati primit ajutor, au fost trimise fonduri de la tot felul de societati de binefacere pentru construirea de adaposturi, pentru steriliare....Unde sint adaposturile, unde sint banii? Stim cu totii raspunsul, asa ca....

Este tragic ce s-a intimplat cu baietelul ucis de ciini, dar.......

1. Ciinii sint vinovati dar bunica nu. Daca era bona sau o vecina tot asa ati fi reactionat? Ma indoiesc. Bunica este neglijenta (nimeni nu o intreaba ce facea cind au disparut nepotii si de ce nu a cerut ajutor imediat) iar ciinii sint pe o proprietate privata, din poze reiese ca era chia imprejmuita cu gard. Cum au intrat copii acolo? Nu este ordinea fireasca a lucrurilor ca un ciine de paza sa pazeasca???? Intr-o lume civilizata, da, in Romania se pare ca nu. Nimeni nu omoara un ciine care a muscat un musafir nepoftit.

2. De ce acum? Citi oameni au fost muscati si omoriti de ciini in 20 de ani? S-a luat vreo masura? Ati iesit in strada, ati venit cu propuneri? Nimic, nimic, nimic.

3. V-ati gindit vreo clipa ca acest incident tragic a luat atita amploare ca o diversiune de la o problema mult mai spinoasa? Rosia Montana! E foarte simplu de manipulat masele cind miliarde sint in joc.


Musafir

#22

2013-09-18 06:26

DA, CHIAR CRED!

Musafir

#23

2015-06-02 21:58

nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor, sunt niste suflete nevinovate....
ia spuneti-mi dvs, daca nu mancati o zi, o saptamana, o luna cum va simtiti? daca nu beti apa, ci numai laturi cum va simtiti?
daca nu aveti un adapost in intemperii, cum va simtiti?
daca sunteti loviti cu bata, cu piciorul si injurati, torturati, chinuiti cum va simtiti?
daca copii dvs, sunt luati de langa voi, chinuiti, li se scot ochii...si sunt traumatizati in fel si chip, cum va simtiti?
daca sunteti in Padoc si loviti cu bata in cap, nu aveti o alinare si pe nimeni langa dvs, cum v-ati simti????????
VA INTREBI SUNTETI OAMENI SAU ANIMALE??????
CRIMINALI SAU VA CREDETI CIVILIZATI??????


ADAPOSTUL DE CAINI DIN CONSTANTA...NISTE CRIMINALI...

DIRECTOAREA DE ACOLO O JAVRA ORDINARA...CE AR TREBUI OMORATA CU PIETRE !!!!! ASA SA II DEA DUMNEZEU. !!!!!! EI SI FAMILIEI EI SI TUTUROR DIN CONSTANTA...NUMAI BLESTEME GRELE !!!!! LE DORESC DURERE SI SUFERINTA LOR SI URMASILOR LOR.....

VOPSITA DE DIRECTOARE O JAVRAAAAAAAA............PRAFUL VA RAMANE DIN EA !!!!! AM SA MA ROG SA MOARA SI EA IN CHINURI

ANCHETA???????????? BULLSHITTTT....

O ROMANIE  DE RUSINEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!