Legalizarea Urgenta a Detinerii de Arme Letale!!!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Legalizarea Urgenta a Detinerii de Arme Letale!!!

geo

#1

2012-10-24 06:34

infractorii au arme,oamenii cinstiti nu au cu ce sa se apere.
Adrian

#2 Un popor de lași si curve

2013-02-13 16:39

Ma mir ca doar 12 persoane am subscris si 20 au recomandat-o. Doar eu am făcut-o publica la 250 de oameni in ultimele 5 ore si rezultatul a fost 0 semnături. Este trist sa vezi atâta Lasitate si lipsa de responsabilitate.
Doby

#3 Un popor prevazator

2013-02-15 23:57

Adrian, nu e neaparat lasitate. Poate ca oamenii nu considera necesara detinerea de arme letale si de aia nu au semnat. Eu cred ca este posibil ca sa creeze mai multe probleme decat ar rezolva.

P.S. Romania este cea mai pro americana tara europeana. Sa fie oare din cauza asta, aceasta goana dupa detinerea de arme de foc?
Laozi

#4 Conditii curente

2013-03-03 13:14

Sper ca acestea petitie va fi semnata de cat mai multi dornici de a avea dreptul natural de a se apara cu orice mijloace inclusiv armele letale. Deocamdata singura modalitate de a detine o arma letala de paza si aparare este sa te incadrezi in urmatoarele categorii:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza;
c) persoanele incluse in programe de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate.

Deci doar cancerul societatii, clasa parazita/exploatatoare are dreptul de a avea arme letale, de parca ei ar fi facuti dintr-un aluat mai special ca restul. Mi-e scarba ce tara de lasi am ajuns. Azi maine o sa ne rugam sa primim firimituri de paine de la mafiotii politicieni.

croco

#5 DA!

2013-03-03 18:06

Da ar fi o treaba extraordinara. SA se gandeasca golanii si cocalarii de doua ori inainte sa atace oameni nevinovati. In momentul de fata dintre civili doar politicienii au dreptul la arme scurte. Viata unui politician e mai importanta decat a unui cetatean de rand in ochii statului. Ori le suspenda si lor privilegiile ori le acorda tuturor

Musafir

#6

2013-03-30 13:27

Sa nu primeasca drept de port cei sub 25 ani si penali,si bolnavi

Musafir

#7

2013-03-31 22:12

Deacord cu ideea, cu mentiunea ca as conditiona intrarea in posesia armei de mai multe ore de pregatire in folosirea ei (in poligoane specializate) si deasemenea de teste psihologice detaliate privind gelozia, irascibilitatea, etc. Normal cei care nu trec testul psihologic si examenul practic sa nu primeasca drept de port arma. Ar trebui sa fie cam ca la scoala de soferi dar mult mai complex, atat la partea practica cat mai ales la cea psihologica.
Si nu m-as limita doar la arme usoare, as da drept de folosire chiar si a armelor militare. In caz de necesitate tara trebuie aparata de intreg poporul nu doar de fantoma a ceea ce a mai ramas din armata romana. Vezi exemple din Finlanda, Norvegia, etc.
JWS

#8

2013-09-12 16:06

Exista o lege care permite detinerea de arme neletale cu glont de tipul bila de cauciuc. Gasiti detalii in Legea 117/2011. Cititi, invatati, depuneti-va dosarul, treceti de testele de specialitate, intrati in posesia permisului si a unei arme neletale, urmati cursuri de specialitate pe linia uzului de arma si uitati de arma letala. Noi nu avem cultura armelor de foc asa cum o au cei din Statele Unite.
Si ca sa nu uit: arma letala nu este neaparat o arma de foc; aceasta poate fi o caramida, o ranga sau chiar un pumn (LCM). Important este scopul, nu mijloacele folosite.
JWS

#9 Re:

2013-09-12 16:07

#7: -

bine zici insa nu ar lua nimeni permis de arma cu asemenea teste. si cand spun nimeni, chiar inseamna nimeni. pentru uzul de arme mililare este necesara, chiar imperios necesara, reluarea stagiului militar obligatoriu.

NewWorldOrder

#10 STRICT NECESAR!

2013-10-01 11:50

Va mirati de ce doar atat de putini au semnat deja aceasta petitie. Va spun eu de ce:

Simtim ca siguranta proprie este amenintata mai rau cand orice dobitoc este in posesia unei arme, decat atunci cand arma este scazuta din ecuatie. Cea mai mare parte din noi se teme de a semna petitia, pentru ca a oferi TUTUROR sansa de a purta arma de foc este perceputa ca fiind o problema mai mare decat cele ce le avem deja. Si aici nu poate nimeni cu un simt rational sa spuna ca aceasta grija nu ar fi intemeiata.

DAR, odata ce un plan pentru introducerea armelor de foc este elaborat pâna in detaliu, eliminând sansa ca Gheorghe Nebunu' sau Nelu Puscariasu' sa posedeze asemenea arme, va asigura ca marea parte a oamenilor ar semna. Cursuri de port arma, examinari psihologice stricte si reintroducerea armatei obligatorii ar fi un minim in aceasta directie.
Pai daca mie mi-e frica sa mai ies pe strada, din cauza toti idiotii/betivii/nebunii (si hai sa fim sinceri - avem cu miile dintr-astia) poarta o arma, normal ca nu pot vota in favoarea acestei petitii.

Musafir

#11 Re: STRICT NECESAR!

2014-02-03 13:43

#10: NewWorldOrder - STRICT NECESAR!

Hai sictir. Deja criminalii detin. Din inarmarea generala a cetatenilor doar infractorii si mafia politica are de pierdut.


Musafir

#12

2014-04-02 17:09

Ia ghici cine se teme ca ai putea avea(si tu...)o arma de foc?.........Pai....fa lista cu toti nemernicii de partid-si-de-stat cu care ai avut deaface,care te-au furat,mintit,batjocorit......mai pune acolo si pe avocatii pe care i-ai platit si te-au vandut ranjind...si...mai putem continua.A,da,uitam:pune-i acolo si pe tiganii care te-au amenintat sau atacat,mizand pe faptul ca nu esti cat un munte,nu porti cutit si,desigur,cu atat mai putin,o arma de foc.
Ia sa-i vezi pe oricare din astia numai imaginandu-si cum iti intretii pusca de asalt,carabina cu luneta sau pistolul de mare calibru,cu poza LUI pe masa!!!!!!!...
adrian

#13

2014-08-26 22:05

in elvetia numarul incalcarilor de proprietate  si atacul asupra domiciliului de catre hoti este extrem de scazut aproape inexistent deoarece acestia au dreptul sa detina ACASA  una sau mai multe arme de foc fara ca sa fie vorba doar de pistol ci au dreptul si la pusca mitraliera!

crisan teodor

#14

2014-08-26 22:12

am fost urmarit de doua masini cu tigani  pe soseaua   sibiu- fagaras, fugind de la o parcare in care au vrut sa ma blocheze si asta desigur nu pt. a-mi lua un interviu!. am oprit la  un grup de lucratori pe sosea . tiganii au trecut incet pe langa noi si unul mi-a aratat amenintator un AKM!Ce parere aveti? Nu-i asa ca e bine sa fim ca puii la taiere? ei cu AKM si noi cu manivela  masinii...Halal tara europeana

Killarmy

#15 DA

2014-11-16 00:44

 Doresc dreptul la apararea mea si a familiei prin orice mijloace. Faptul ca demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si militienii detin arme de foc duce la promovarea ideii de inegalitate intre indivizi.

NU armele ucid, oamenii o fac ! 

Treziti-va LASILOR !!!! Sunteti doar niste Produse comuniste spalate pe creier programate sa taca si sa inghita !!!!


Musafir

#16

2015-10-14 16:01

De ce semnez aceasta petitie? Pentru ca asa este normal! Cum stramosii nostrii mergeau cu arcul sau pusca in spate, pistolul la brau sau cu toporul dupa ei, mi se pare normal ca si noi sa ne putem apara viata chiar cu pretul vietii agresorilor daca este nevoie!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-04-17 04:20


Viktor

#19 genious

2016-04-17 05:09

“If someone has a gun and is trying to kill you, it would be reasonable to shoot back with your own gun.”

– The Dalai Lama, May 15, 2001, The Seattle Times


Musafir

#20

2016-04-17 06:27

Pentru siguranta noastra....

Musafir

#21

2016-04-17 08:25

Semnez petiția chiar dacă nu sunt întru totul de acord cu modul în care este fundamentată motivația. Multe din ele sunt argumentele pe care ne bazam în activitate la începutul anilor 2000, în epoca hai sa-i zic nostalgică, de avânt revoluționar. În perioada acea am lansat noțiunea de cultura armelor și am fost luat în râs de nenumărate ori. Mai târziu idea a fost preluată cu o conotație opusă, adică la noi nu este cultura armelor. Dar dacă nu este, cineva trebuie să o introducă și aceia putem fi noi. În Moldova în momentul în care s-a legalizat deținerea de arme letale, infracțiunile cu violență inclusiv cele cu arme de foc au scăzut cu 80%. Adică moldovenii aveau cultura armelor? Ei sunt mai deștepți ca noi? Dar cu ce nu sunt de acord? Am încercat încă de la îănceput să lămuresc oamenii ca subiectul armelor nu trebuie abordat prin prisma relației între agresor și victimă. Deținerea de armă trebuie să existe în primul rând ca principiu, folosirea ei pentru apărare fiind un eveniment cu totul excepțional și foarte rar. Abordarea prin prisma asta este în măsură să ne aducă prejudicii. Dacă prin absurd problema ar fi supusă unui referendum, cu siguranță am ieși în pierdere. Amintiți-vă când Sergiu Nicolaescu a propus (și nu suntem străini de aceasta) ca toți cetățenii să aibă dreptul de a deține o armă de calibru mic, la domiciliu pentru apărare. Toată presa și lumea i-au sărit în cap cum că Nicolaescu vrea să dea arme la toată lumea. Nici măcar ziariștii dragii de ei nu au avut curiozitatea să citească condițiile în care putea fi obținută o armă.

Musafir

#22

2016-04-17 10:03

Deoarece cred in dreptul fundamental, uman, etic si constitutional al cetateanului cinstit de a se apara pe sine, pe cei dragi si de a isi apara bunurile proprii.
Florin

#23

2016-04-17 11:36

O arma de foc echilibreaza puterea...

mai bine sa o ai si sa nu o folosesti decat sa ti-o doresti cand e nevoie de ea


Musafir

#24

2016-04-17 13:36

Intr-o tara in care politia nu ne protejeaza, in care interlopii fac legea si sunt inarmati cu arme letale detinute ilegal, trebuie sa avem si noi o sansa de a ne apara.

Musafir

#25

2016-04-17 15:30

Portul de arma este lasat de Dumnezeu.