Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-10-10 16:08


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-10-10 16:09


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-10-10 16:10



Musafir

#9879 De ce s-a vandut Ramplast la un pret mai mic decat pretul minim anuntat?

2013-10-10 17:01

http://www.medierenet.ro/wp-content/uploads/2012/09/Oltchim-1.jpg...

http://www.medierenet.ro/2013/10/10/de-ce-s-vandut-ramplast-la-un-pret-mai-mic-decat-pretul-minim-anuntat/#.UlbdHBASExo

Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea a vândut divizia Ramplast pe o suma mult mai mica fata de pretul minim cu care anuntase licitatia.
Vânzarea Ramplast, divizie a Oltchim, ar putea fi contestata de unul dintre creditorii combinatului

Oltchim 1Desi în anunt se preciza negru pe alb ca pretul de pornire a licitatiei cu strigare pentru vânzarea diviziei de profile PVC Ramplast este de cel putin 6 milioane de euro fara TVA, Oltchim a acceptat sa înstraineze acest activ pentru doar 3,75 milioane euro, fara TVA.

Captiva în lohn

De altfel, nici firma câstigatoare nu este o surpriza, fiind singura care se aratase interesata de preluarea Ramplast si, de altfel, unicul participant la licitatie. Este vorba despre Dynamic Selling Group din Galati, societate pentru care Ramplast produce în lohn de ani buni profile din PVC destinate fabricatiei de ferestre si usi.

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat pentru EvZ ca “per total, pâna la finele perioadei contractuale, suma va ajunge la aproximativ 7 milioane de euro”. Însa, în aceasta suma intra si achitarea unei datorii comerciale pe care Dynamic o are la Ramplast, de circa 2 milioane euro, pe care oricum firma din Galati trebuia sa o plateasca. Potrivit lui Piperea, câstigatorul are termen sa dea banii în sase luni.

Schimb de garantii

Pe de alta parte, Oltchim miza foarte mult pe fondurile obtinute din vânzarea Ramplast pentru a-si finanta activitatea curenta pâna la privatizare, preconizata pentru finele anului. Situatia se complica si mai mult întrucât nici pe aceasta suma societatea de stat nu poate miza cu certitudine. Aceasta, deoarece bunurile Ramplast sunt gajate în favoarea unui offshore din Cipru, care, dupa ce initial aprobase vânzarea Ramplast, acum se opune.

Potrivit informatiilor EvZ, datoriile pentru care s-au gajat activele Ramplast se ridica la circa 4 milioane de euro. Administratorul Oltchim trebuie sa ridice acest gaj pâna pe 18 octombrie, pentru ca tranzactia cu Dynamic sa se finalizeze. O varianta pe care administratorii o vor propune acum creditorilor din Cipru este ca acestia sa accepte gajarea altor active ale Oltchimului, în schimbul celor de la Ramplast.

Contactat de EvZ, administratorul Dynamic Selling din Galati, Gabriel Stoian, a precizat ca nu va face plata pâna când nu va fi transata soarta activelor Ramplast, pentru a fi sigur ca va plati pentru un bun degrevat de orice sarcini. Teodora Cimpoi, Simona Tapalaga, evz.ro

revolutia

#9880 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-10 17:41

#9808: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

suntem surprinsi cat de dobitoc poti sa fii ....sau nu ar trebui sa fim surprinsi ??

revolutia

#9881 Re: Dezamagire

2013-10-10 17:41

#9809: X-ulescu - Dezamagire

suntem optimisti .... nu avem cum sa ne ducem decat in jos :))

revolutia

#9882 Re: Re: Dezamagire

2013-10-10 17:43

#9827: - Re: Dezamagire ia spune tu, cu subiect si predicat, cu nume si prenume, cine nu lasa pe cine sa munceasca, si care sunt aia la care faci referire; ca in ceea ce priveste partea cu PCC-ul principala voastra sursa credibila este voceavalcii (un ziar de renume mondial) si aberatiile lu' diculoiu si ionel patrut, maestrul incontestabil al injraturilor de pe petitia de fata - deci, pe asta nu o mai reluam

eu de ex nu am nici o sursa sigura ca e omul PCC sau nu .... dar oricum ceva e dubios la mijloc .... si oricum de cand a aparut nu a facut nimic .... in general sindicacatele nu mai fac nimic nu inteleg de ce mai exista , ar trebui desfintate

revolutia

#9883 Re: Asa da!

2013-10-10 17:48

#9852: - Asa da! In timp ce voi va balacariti totul s-a stagnat( si vanzare, si finantare, si privatizare) Asa ca suntem de tot hazul! SALVATI CE MAI PUTETI!

nu s-a oprit , intram in hibernare pana la primavara cand ies ghioceii , asa e in oda pt oltchim a lui vosganian :)

 

pai titanicul se scufunda si fiecare incearca sa se salveze pe el si ce mai poate ... unii incearca sau se fac ca incearca sa il tina pe linia de plutire pana vin salvatorii dar nu se stie daca mai rezista si nu se scfunda

S. MAX

#9884 Deputatul Buican ar fi luat cu pietre de muncitorii de la Oltchim ...

2013-10-10 18:34

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/10/2-grecia-1_b312d88012-685x32...

"Deputatul Buican ar fi luat cu pietre de muncitorii de la Oltchim dacă ar ajunge ministru al Economiei

După mai bine de un an de guvernare USL, situaţia combinatului şi a economiei vâlcene s-a deteriorat dramatic

Numele preşedintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, este din nou vehiculat ca soluţie pentru un minister din Guvernul Victor Ponta, ce al economiei. Postul a rămas vacant în urma demisiei de luni a lui Varujan Vosganian şi pentru el au fost propuse încă trei variante: Nini Săpunaru, parlamentar de Vrancea, Remus Vulpescu – fostul secertar de stat care a dus in ridicol prima tentativă de privatizare a SC Olctchim şi necunoscutul Mihai Lupu.

În acest moment, un alt vâlcean de origine, ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu, totodată şi unul dintre viceprim- miniştri) asigură conducerea interimară a Economiei, după cum a anunţat, luni, preşedintele PNL şi al Senatului, Crin Antonescu. Având în vedere faptul că relaţia dintre Daniel Chiţoiu şi Cristian Buican era cunoscută, până nu demult, ca fiind una de colaborare foarte buna, << via >> Radu Ruşanu, noul şef al ANS – pentru cunsocători, ar fi de aşteptat ca prima şansă pentru a fi numiot ministru să o aibă preşedintele PNL Vâlcea, în acelaşi minister activând încă un vâlcean pe funcţia de secretar de stat, Bogdan Badea.

Totuşi, evenimente politice necunoscute au făcut, în ultima vreme, să << transpire >> dinspre filiala vâlceana a PNL tot mai multe informaţii poitrivit cărora relaţiile dintre Chiţioiu şi Buican s-ar fi răcit. Ministrul Finanţelor ar fi supărat pe modul tot mai făţiş prin care Buican îşi denigrează colegii care l-au ajuat, în special pe senatorul Dan Niţu.

Dacă preşedintele PNL Vâlcea va scăpa printre degete nominalizarea şi ca Ministru al Economiei mai poate dovedi încă un lucru, faptul că Buican şi-a dezinformat constant superiorii politici cu privire la situaţia reală a SC Oltchim SA. Pe de altă parte, singurul lucru pe care l-a făcut în cazul societăţii amintite a fost să gireze angajarea apropiaţilor (de exemplu familia Spiru Ciobescu) pe timp de insolvenţă, când alte sute de angajaţi au fost trimise în şomaj.

Varujan Vosganian a demisionat din Guvern la puţin timp după ce Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale împotriva sa, pe motiv de subminare a economiei naţionale. << Pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice >>, a declarat luni Vosganian."

 

Preluare articol publicat in Ziarul de Valcea - http://ziaruldevalcea.ro/2013/10/09/deputatul-buican-ar-fi-luat-cu-pietre-de-muncitorii-de-la-oltchim-daca-ar-ajunge-ministru-al-economiei/


Musafir

#9885

2013-10-10 21:04

un interviu din August 2013 ce-i drept dar bun de vazut

http://www.youtube.com/watch?v=zAmBVCdjK9I (Piperea)

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-10-11 04:16


isu

#9887 ignoratil

2013-10-11 04:56

creatura asta de fota cred ca baga pe cineva la belea. asta nici dimineata la 5 nu e treaz ,nu vedeti ca nu nimereste literele la tastatura cind e fota cind e pota cind e fo revar
din surse s-a oferit un canpion sa il potoleasca cit de curind
operator chimist

#9888 fraiereeeeeeeee

2013-10-11 05:15

bai fota mai invata si tu pe nevastata sa miste din cur ca sta ca vaca si muncesc numai io
nu faci nici doi bani

#9889 esti de poveste

2013-10-11 06:49

bratule esti de poveste bai baiatule,pacat ca porti la tine diploma aia de medic...
daca te crezi bun dute bai dotore si munceste afar pe euroi pa unde sint colegi tai aia buni nu sta sa behai pe linga hotu de diculoiu ori ti-a dat si tie o bucatica din cascavalu lui
esti cu hoti dotoreeeeeeeeeee

Musafir

#9890 Re:

2013-10-11 07:10

#9885: -  

 Revazand acest interviu din nou imi dau seama cat de mincinos este acest Piperea. Parca e un facut, toti cei care ajung sus sunt invatati sa minta cu nerusinare ! O fi prima "cerinta" a unui astfel de post ? Iata ca suntem in data de 11 octombrie 2013 si salariile restante n-au fost platite ! Ce mai asteptam ? 


Musafir

#9891 nu-mi vine sa cred

2013-10-11 07:15

Voi va ocupati de nevestele altora in loc sa vedeti ca OLTCHIMUL DE-ABIA RESPIRA.Faceti o paralela cu ceea ce s-a intamplat la soda-din 3000 de angajati ,au ramas 800-si vedeti care va fi deznodamantul la OLTCHIM. Din 2300, daca raman 800-1000.Nu inteleg de ce se minte cu nerusinare ,ca au fost persoane, care s-au pus la adapost in eventualitatea unor disponibilizari: cu subiect si predicat-flacau: GHIOCA-se infipsese la monitorizare, dar acolo umbla cu imbirligaturisi a fost eliminat de colectiv,sindicatul oricum il protejeaza. GEORNOIU-"REVOLUTIONAR DE MARCA"-fost lacatus mecanic la OXO-cu ajutorul lui CERNEV ,a zburat la propen. O sa-mi spuneti ca a fost detasat,dar de ce nu altul ?

Musafir

#9892 SI ASTA -ESTE INCEPUTUL !!!!

2013-10-11 08:37

Sa vezi miscari de trupe de-acum incolo.Deocamdata , sunt cam bulversati, PIPEREA NU PREA LE DA RAPORTUL CUM LE DADEA BALAN. Oricum , patronul-daca vom ajunge la stadiul ala-scapa de jigodii. Acm se merge pe lozinca-HOTII STRIGA HOTII !!!!
IONUT POLIETERI

#9893 DE CE????

2013-10-11 08:48

voi astea citiva care sinteti asa prapastiosi si va uitati numai la grunju de sare care va pica si va va prinde urechile de ce nu ati cerut sa plecati cu ordonanta????
in viata trebuie sa fi optimist si vei invinge asa ca nu mai intoxicati oameni si va intreb si eu de ce nu ati fost asa disperati si in 2009 ,2010 ,2011 ,2012 ca si atunci erau probleme cu somaj tehnic ,intirzaieri salariale....alceva va deranjaza pe voi dar o dati pe dupa ciresi ,oricum baieti inteligenti s-a prins
Alege numele de user

#9894 Subiect

2013-10-11 08:52

de-aia nu puteai tu sa muncesti pt. ca era Ghioca la monitorizare
ps. o sa-l rugam pe Geornoiu sa te ia cu el la munca, sa vedem ce mai injuri atunci...

Musafir

#9895 9892

2013-10-11 08:55

stai linistit ca orce padure are si uscaturi si cine a fost invatat sa traga sfori gen vincea ,bica asta vor face din todeauna

Musafir

#9896

2013-10-11 09:12

Vancea nenorocitul care si-a facut sindicat fara salariati. Nu a semnat nimeni pentru el ca lider de sindicat, s-a autointitulat in Mentchim si acum este trambita, goarna partidelor politice, un lacatus analfabet, aparut peste noapte reprezentantul salariatilor... Cu asa mizerii niciodata nu o sa facem treaba si mergem din rau, in mai rau.


Musafir

#9897 Declinul OLTCHIM

2013-10-11 09:15

http://www.ramnic.ro/img/articole/57658.jpg...

http://www.ramnic.ro/articole/declinul-oltchim-a-dus-la-prabusirea-cu-40-a-economiei-zonei-metropolitane-rmnicu-vlcea-potrivit-primarului-frncu-57658/2013-10-11

Declinul OLTCHIM a dus la prăbuşirea cu 40% a economiei Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea, potrivit primarului Frâncu

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a anunţat, miercuri, că, potrivit cifrelor pe care le deţine, 'declinul OLTCHIM' a dus la o scădere economică de 20% pentru oraş şi 40% pentru localităţile limitrofe, aferente Zonei Metropolitane.

'Ceea ce se întâmplă de un an este o catastrofă. Declinul combinatului şi apropierea unui posibil colaps poate anula economic Râmnicul şi Zona Metropolitană. Din cifrele pe care le deţin economia Râmnicului s-a prăbuşit cu 20% iar a Zonei Metropolitane cu 40%. Sunt procente critice pentru că nu s-a reuşit crearea unei alternative în timp real a acestui dezastru. Pierderea locurilor de muncă, 1000 ca număr direct din producţia combinatului, a antrenat într-o progresie aritmetică pierderea altor mii pe lângă. Panificaţie, industria cărnii, transporturile sunt domenii care au curbe în jos, piaţa imobiliară, băncile. Toate localităţile limitrofe înregistrează arierate, taxe neplătite', a declarat Emilian Frâncu.

Acesta a făcut un apel la Victor Ponta să ia 'decizii politice sau guvernamentale' în privinţa platformei industriale din Râmnicu Vâlcea, pentru a se evita dezastrul.

'Deja numărul celor care nu mai au venituri s-a mărit substanţial, restanţele la asociaţii cresc, toate acestea vor duce la încasări la bugetul local simţitor reduse, implicit la lipsa unor cofinanţări de proiecte. în acest moment premierul Victor Ponta ar trebui să vină la Vâlcea, unde este aşteptat de o populaţie care în procent de 66% a acordat votul USL în decembrie 2012', a mai spus edilul din Râmnicu Vâlcea.


Musafir

#9898 Prefectul Nadolu i-a „vărzuit” pe pedelişti la mitingul bugetarilor

2013-10-11 09:20

http://www.voceavalcii.ro/2013101010324/prefectul-nadolu-i-a-varzuit-pe-pedelisti-la-mitingul-bugetarilor.html

DISPUTE. Anunţat cu surle şi trâmbiţe, mitingul sindicatelor din Vâlcea de miercuri, 9 octombrie a.c., a fost un eşec total. La protest nu au fost mai mult de 100s de persoane, asta dacă se numărau şi forţele de ordine, politicienii prezenţi şi jurnaliştii. Şi că a venit vorba de politicieni, trebuie să specificăm că printre protestatari şi-au făcut simţită prezenţa şi câţiva PDL-işti, printre care deputatul Romeo Rădulescu, fostul vicepreşedinte CJ Romulus Bulacu, ex-parlamentarul Samoil Vâlcu, dar şi câţiva consilieri municipali şi judeţeni.

Poate acesta a fost cel mai interesat moment al marelui miting, pentru că prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a găsit momentul prielnic pentru a-i înfrunta pe pedelişti şi a le reproşa că au guvernat dezastruos, iar acum au tupeu să critice. „Îmi pare rău că sunteţi iar aici, dar vreau să vă dau şi o veste bună. Protestul dvs. de azi a avut din start succes, pentru că azi la sediul Guvernului, premierul Ponta a avut o întâlnire cu preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa în care pe agenda de lucru s-au aflat patru puncte. Anume: modificarea legislaţiei muncii, politica de ocupare a locurilor de muncă, consultaţii necesare pentru stabilirea salariului minim pe economie în 2014 şi politica în domeniul sănătăţii. Toate acestea se află pe masa de lucru a Guvernului. Pentru că sunt de faţă şi deputaţi şi consilieri judeţeni PDL, vreau să vă reamintesc că acum doi ani v-au redus salariile cu 25%, au tăiat pensiile, au mărit TVA-ul. Nu ştiu de ce au venit acum aici?! Au venit să se laude cu ce au făcut? Guvernul Ponta v-a mărit din nou salariile şi, pe deasupra, trebuie să plătească datoriile făcute de pedelişti" – a spus prefectul Mircea Nadolu.

Replica pedelistului Romeo Rădulescu

Nici deputatul PDL Romeo Rădulescu nu s-a lăsat mai prejos, el insistând să ia cuvântul în faţa sindicaliştilor şi a protestanţilor. El şi-a asumat însă un risc, pentru că din mulţime s-au auzit câteva huiduieli şi fluierături. Cu toate acestea, Rădulescu nu s-a lăsat intimidat şi le-a reamintit angajaţilor Oltchim că pe vremea PDL şi-au primit salariile, iar acum s-au văzut concediaţi. „Nu voiam să intervin, dar trebuie să vă reamintesc că pe vremea PDL-ului v-aţi primit salariile. Aşa cum au fost ele, cu 25% mai puţin, dar vi le-aţi primit. În acest moment, ce se întâmplă? Aţi rămas fără locuri de muncă. Toţi l-am invitat pe Ponta la Rm. Vâlcea să vină să vă promită ceva. A venit? Nu! Pe platformă nu s-a rezolvat nimic şi nici la Vidra nu vor să rezolve. Eu nu vreau să vă spun că PDL a făcut bine, dar a făcut ceea ce trebuia la momentul respectiv. Noi nu v-am minţit cum vă mint useliştii acum" - a spus Romeo Rădulescu, deputat PDL.

Musafir

#9900 sa se privatizeze

2013-10-11 09:53

SA SE TERMINE ODATA CU TIGANEALA ASTA. SI CU PANARAMELE ASTEA DE SINDICALISTI. SE INJURA MAI RAU CA LA USA CORTULUI PE ACEASTA PETITIE. TOATA ACEASTA GOLANEALA SINDICALISTA PE BANII NOSTRI, NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA NE ADUCA IN SITUATIA ASTA. ASTEPTAM CA PROSTII SA NE REZOLVE PROBLEMA SALARIILOR, ACESTI LIDERI ORDINARI . FAC JOCUL UNORA SAU ALTORA . AM VRUT SRL OLTCHIM, O SA-L AVEM CAT DE CURAND.