Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DOTTORE

#5401 #5400 #5398 - Ne-au mai dat un "os de ros" si vor avea liniste 2-3 saptamani!

2013-08-16 17:37

Un "os" numai la salariatii ramasi in Oltchim pentru ca disponibilizatii vor fi "EUTANASIATI" de catre PIPEREA & BALAN.

Acum o luna ne spuneau ca nu pot sa plateasca doar disponibilizatii sau doar pe cei ramasi pentru a nu face discriminari.

Acum, in acest moment, nu se mai pune problema discriminarilor in practica administratorilor judiciari si a managementului Oltchim pentru ca se cauta INVRAJBIREA salariatiilor ramasi cu salariatii disponibilizati.

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/oltchim_proteste2.jpg...

 

 

 

 

 

Preluare imagine din articolul "S-au reluat protestele la Oltchim" publicat in "Vocea Valcii"  -
http://www.voceavalcii.ro/2013/08/15/s-au-reluat-protestele-la-oltchim/

aforic4you
Musafir

#5402

2013-08-16 19:18

scarba , este singurul sentiment acum fata de conducerea oltchim... probabil se cred Dumnezei in lumea lor facand discriminari intre actualii si fostii salariati ai combinatului... disponibilizatii nu mai au drepturi ... la somaj li se considera ca in perioada 14 iunie - 17 iulie nu au trait , la salarii intentionat se sare avansul ca sa scape de 1000 de oameni ... unde esti tu Tepes doamne... atat ca roata e rotunda , calca pe toate spitele ...

cetatean contribuabil

#5403 dar ce ati produs?

2013-08-17 07:03

Bai lasilor! Dar voi ce productie ati avut mai in vara aceasta??? Sau mai bine zis ce ati vandut ca sa luati bani???

Musafir

#5404 nu mai macaniti

2013-08-17 08:49

Toata lumea scrie ce-i trce prin cap ,asta este frate orice reconstructie incepe din nou de jos.Cui nu-i convin sa plece din acest oltchim ca doar nu va tin aia legati acolo.
YLDIRIM

#5405

2013-08-17 10:20

Cu prosti nu ai ce reconstructie sa faci, cu incompetenti si mincinosi (stiu ei bine care),oricum eu ma rog sa reusiti dar stam de vorba mai tarziu ,iar dupa asta am la cati-va la care sa va bat obrazul.Iar ptr.5403 si 5404 ma deranjaza mincina si prostia la ce este acum ,cei costa sa spuna oamenilor adevarul.

Musafir

#5406 Re: dar ce ati produs?

2013-08-17 10:24

#5403: cetatean contribuabil - dar ce ati produs?

Si tu ce produci, aer si vrajba ??? Baaa... capiatule, materia prima ne trebuie, un idiot din conducere facea licitatie la saramura, cand la noi vine de la Ocne saramura pana-n Calimanesti. Ne inunda, asa de multa este, noi suntem in sistem itegrat cu toti care ne ofera materie prima, aia nu ne dau si noi nu functionam normal. E ca si cand in casa ta la tine primesti doar 12 v in loc de 220 v, cum dracu vrei sa-ti functioneze toate .  Cu proasta conducere care o avem, ce dracu vrei ....??? Noi daca dam drumul la 80 % din capacitate RUPEM FRAIERE. Rupem gura prostilor, dar idiotii ne doresc moartea combinatului.

 

 

CITESTE FRAIERE :

Cum s-a transformat Oltchim din „nava amiral“ a industriei româneşti într-o epavă a economiei naţionale

Citeste mai mult: adev.ro/mrmt93

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/oltchim-1_520e4baec7b855ff56e350a2/index.html

OLT

#5407 Cum s-a transformat Oltchim din „nava amiral“ a industriei româneşti într-o epavă a economiei naţion

2013-08-17 10:32


Musafir

#5408 chiar penibil !!!!!

2013-08-17 10:34

Nu sunt un simpatizant al lui CERNEV . Dar, mi-a placut atitudinea sa la ultima sedinta . Insa , pierde foarte mult cu acest GHIOCA . Acest incult a fost trimis la plimbare de la monitorizare si brusc nu-i mai place de MARDARE . Stai sa vezi cand se privatizeaza combinatul, cine mai tine un asemenea exemplar? Nu inteleg ce hram poarta acesta prin combinat ? Nu face nimic , si tot el urla ca din gura de sarpe. Speranta lui este PCC, altfel vai de funduletul sau !!!
S. MAX

#5409 Vosganian si Chitoiu ne mai pregatesc o "bucurie" ... de fapt o "bomba"!

2013-08-17 11:48

"Şi fără loc de muncă, şi fără bani. Disponibilizaţii din companiile care concediază mai puţin de 1.000 de oameni nu vor mai primi salarii compensatorii. Este cea de a treia modificare pe care Guvernul vrea să o aducă ordonanţei care, în mod paradoxal, ar trebui să-i protejeze pe angajaţii rămași fără un loc de muncă.

Proiectul de ordonanță a apărut, inițial, pe site-ul Ministerului Economiei la începutul lunii martie. Acesta prevedea cadrul legislativ pentru acordarea de salarii compensatorii angajaților de la companiile de stat, în urma restructurărilor din perioada 2013-2018.

La solicitarea premierului, proiectul a fost retras și repus în dezbatere publică după două săptămâni. Inițial, proiectul acoperea 15 companii de stat, însă, ulterior, a fost extins pe toate companiile de stat și regiile autonome.

La sfârșitul lunii aprilie, proiectul a fost aprobat de guvern, iar acum este la cea de-a treia modificare. De această dată, Ministerul Finanțelor a propus ca salariile compensatorii să fie acordate doar în companiile în care restructurarea vizează mai mult de 1.000 de persoane.

Decizia finală privind salariile compensatorii urmează să fie luată în ședința de guvern de miercuri.

<< Până miercuri le dau un răspuns sigur, sper ca răspunsul să fie cel bun, nu cel rău. Nu avem, în acest moment resursele în buget, nu au fost prevăzute >>, a declarat, vineri, la Suceava, premierul Victor Ponta."

Preluare stire "Salari compensatorii, dar nu pentru toti" transmisa pe Digi24.ro in data de 16.08.2013 ora  08:35 - http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Disponibilizatii+din+companiile+de+stat+care+concediaza+mai+puti

OLT

#5410 Protest la Oltchim

2013-08-17 12:10


Musafir

#5411 nu va mai agitati !!!!

2013-08-17 12:29

Combinatul urmeaza sa fie "rupt" in doua: OLTCHIM 1 SI OLTCHIM 2. Cateva active vor fi externalizate sau vandute si gata cu marele colos . L-am terminat si pe asta . Daca nu vine cineva capabil si sa termine cu jigodile, se alege praful . Mi-a placut de BALANEL de la CET, ca sa aiba liniste , s-a folosit de fraieri dar la final trebuia sa-i ia taras dupa el,a lasat aceste relicve prin combinat si astazi ne streseaza cu "stiinta" lor. DEZBINA SI CUCERESTE !!! Am vazut ca a inviat ILINESCU SI CU BURDOAZA . Ne ajungea GHIOCA. Cata incultura, de aceea fac misto astia de noi, se folosesc de aceste paparude. Le mai da un oscior{o camera la camin, o functie} si liniste pe frontul de vest .

Musafir

#5412 baiat"destept"

2013-08-17 12:45

Pai de ce s-a agatat de sindicat? Sa aiba imunitate !!!. Dar stati linistiti , s-a luat de cine nu trebuie -doamna MARDARE-O sa aiba ac de cojocul lui, legal, cat o sa-l mai tina in brate CERNEV ? A AJUNS acest individ sa-i certe pe toti . Dar numai atunci cand este pus la treaba. Cand a fost la monitorizare a tacut malc , acum precum o vipera a iesit la atac. Se mai face si de ras, isi pune bostani pe cap. Asemenea oameni sa ne reprezinte, domnule CERNEV ?
SALVAT OLTCHIM

#5413 Spiru Armand - Director Operatiuni (ec. si com.) - ne-a mai aruncat in 16.08.2013 un oscior.

2013-08-18 16:53

#5401 #5400 #5398 - Ne-au mai dat un "os(cior) de ros" si vor avea liniste 2-3 saptamani!
Un "os(cior)" numai la salariatii ramasi in Oltchim pentru ca disponibilizatii vor fi "EUTANASIATI" de catre PIPEREA & BALAN.

Sa nu uitam ca actuala conducere (incompetenta si nesimtita) de la Oltchim este cu salariiile la zi iar noua ne arunca mizilicuri ca la fraieri.

Sa nu uitam ca noi nu mai avem bani sa venim la serviciu (unii dintre noi dorm in vestiare si se duc acasa o singura data pe saptamana), nu avem bani pentru pachetelul de mancare necesar la serviciu iar actuala conducere de la Oltchim pleaca in concediile de odihna cu autoturismele de serviciu ale Oltchim.
Spre exemplu, familia Spiru - Armand si Felicia (familie de directori "facuti" de PNL la Oltchim) se plimba cu unul dintre autoturismele din dotare (unul pentru ca sunt dotati cu doua) la inceputul lunii iulie 2013 pe Transfagarsan, pe Transalpina, etc.).

Sa nu uitam ca in preajma alegerilor parlamentare de anul trecut, mai precis in data de 20.09.2012, Guvernul a promis ca va acorda un ajutor de urgenta de 1.400 de lei fiecarui salariat, suma care va fi platita in doua transe. Dimineata, P.M Ponta si purtatorul sau de cuvant au anuntat un ajutor social de 1.400 LEI / salariat / luna iar seara, doi ministrii ai Guvernului Ponta (Chitoiu si Pop) ne-au spus ca ("Ponta este mincinos:") este vorba despre un ajutor social (1.400 LEI / salariat / luna) acordat numai salariatilor ale caror venituri sunt mai mici decat venitul mediu brut pe economie.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/guvernul-a-promis-angajatilor-oltchim-un-ajutor-de-urgenta-de-1400-de-lei-fiecarui-salariat.html
In data de 28.12.2012 guvernul - prin vocea Doamnei ministru Mariana Campeanu, a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul.

Sa nu uitam ca ministrul Varujan Vosganian, acompaniat de prim-ministrul Victor Ponta (acesta din urma fie este dezinformat in mod sistematic fie cunoaste situatia dar se complace in minciuna), a ridicat minciuna la rang de politica guvernamentala repetand, ori de cate ori se aduce vorba in sedintele de guvern despre situatia salariatiilor de la Oltchim, faptul ca acestia sunt cu drepturile salariale platite la zi (ultima isprava de acest gen a avut loc in sedinta de guvern din data de 04.07.2013).
http://www.gov.ro/declara-ii-sus-inute-de-premierul-victor-ponta-la-inceputul-edin-ei-de-guvern__l1a120456.html

Sa nu uitam ca adevarul de asatazi este altul si ca inregistram urmatoarele restantele in plata a drepturilor noastre salariale (drepturi salariale conform Contract Colectiv de Munca, recunoscute de administratorii judiciar si administratorul special, confirmate de ITM Valcea):
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. prima de 8 martie pentru salariatele Oltchim (50 lei / salariata);
4. avansul lunii IUNIE 2013;
5. tichetele de masa aferente lunii IUNIE 2013;
6. avansul lunii IULIE 2013;
7. lichidarea lunii IULIE 2013 (cu transport inclus);
8. tichetele de masa aferente lunii IULIE 2013;
9. avansul lunii AUGUST 2013.
Deci ... in principal este vorba de 5 (cinci chenzine salariale).

In plus, disponibilizatii, inregistreaza urmatoarele restante salariale, care trebuiau platite in momentul disponibilizarii alaturi de drepturile salariale comune salariatiilor ramasi si ai celor disponibilizati (cele mentionate mai sus la punctele de la 1 la 4):
1. lichidarea aferenta perioadei 01 – 13.06.2013; aceasta lichidare trebuia achitata in data de 16.08.2013, in acelasi timp cu lichidarea achitata salariatiilor ramasi in Oltchim dar administratorii judiciari ai Oltchim nu au facut acest lucru, fapt care genereaza un caz major de DISCRIMINARE in Oltchim, intre salariatii ramasi si salariatii disponibilizati si poate avea ca efect (dorit sau nedorit) dezbinarea celor doua categorii de salariati.
2. tichetele de masa aferente perioadei 01 – 13.06.2013;
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013;
4. salariile compensatorii datorate de Oltchim.

Sa nu uitam despre deturnarile de fonduri realizate de catre conducere Oltchim - retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea "garantiilor" pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam, ca in ciuda declaratiilor facute de catre ministrul Vosganian si de catre administratorii judiciari, criza se adanceste si datoriile cresc. Au facut disponibilizari si se lauda ca sunt bancabili dar acum ne trimit in somaj tehnic. Suntem deja in luna august si, conform comunicatului transmis de Oltchim catre CAR Oltchim, in luna august nu o sa primim nimic - pentru ca nu mai sunt bani.

Sa nu uitam si sa nu uite nici managementul Oltchim ca ITM Valcea a dat ca termen conducerii Oltchim data de 27.08.2013 pentru a veni la zi cu toate platile aferente drepturilor salariale, restante si curente, datorate de catre Oltchim salariatiilor si disponibilizatiilor.

Sa nu uitam ca actuala conducere a Oltchim ne-a dat ne-a dat tot ceea ce nu s-a promis dar s-a omis ... ne-a dat in somaj tehnic si in program de lucru de 4 zile pe saptamana, incepand cu data de 29.07.2013!
Ne-au dat la inceputul lunii iulie speranta ca Oltchimul "bancabil" are finantare (asa au declarat Piperea si Vosganian in jurul datei de 05.07.2013) si acum ne spun ca nu avem "capital de lucru", ca nu avem "materii prime" si se va reduce activitatea la Oltchim (de parca pana acum ar fi functionat la o capacitate mai mare de 5 - 6% - marturie stau rapoartele financiare ale Oltchim publicate pe BVB din T3 / 2012, din an 2012, din T1 / 2013 si din S1 / 2013).
Ne-au dat din nou minciuni, gogosi si ne-au vandut iluzii!

PENTRU MINE ESTE FOARTE CLAR - NU SE DORESTE SALVAREA OLTCHIM SI SALVAREA LOCURILOR DE MUNCEA DE LA OLTCHIM!

Ne indreptam spre faliment - asa cum s-a dorit de aproape un an de zile si spre pierderea tuturor locurilor de munca din Oltchim (si nu numai).

YLDIRIM

#5414

2013-08-19 07:58

Daca vine PCC eu il zbor pe acest sudoro-sofer pupincurist si chiar as vrea sa vad care e mai tare dintre noi,asa ca roagate sa nu vina PCC. Nici nu sti ce te asteapta.
b1tv

#5415

2013-08-19 09:21

Dovediti din ce in ce mai mult cat de incompetenti(conducerea) santeti,nu a-ti fost in stare sa dati salariile si la disponibilizati,a-ti gasit un parandarat sa evitati sa dati bani si la CAR de aici denota cat de incompetenti si ordinari santeti, ca si guvernarea actuala ,mincinosi, prosti si inculti aveti curajul si spunetilor oamenilor adevarul, cum dracului sa repuneti pe piciore Oltchimul cu astfel de oameni.Dl. Talpasanu aveti demnitate ,o sa ajungeti sa va scuipe lumea pe strada ca de restul echipei de conducere nu are rost sa le pomenesc numele ptr. ca sant "non name"

Musafir

#5416

2013-08-19 10:03

domnii dispeceri s-au apucat sa faca controale noaptea prin sectii, asadar aveti grija cei ce lucreaza in ture.
S. MAX

#5417 Asa sa fie? "Băncile dau nu numai credite, ci şi speranţe". Nu sunt bancile este o singura banca!

2013-08-19 17:43

"Având în vedere starea precară a posibilităţilor de a-şi onora datoriile în care se află salariaţii din cadrul Societăţii Oltchim RâmnicuVâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean, dr.ing. Ion Cîlea, s-a adresat directorilor generali ai băncilor care au sucursale în judeţul Vâlcea, cu rugămintea de a analiza una din variantele amânării pentru o perioadă de trei luni a plăţii ratelor de către angajaţii de pe platforma chimică ce au contractat credite bancare. Apelul preşedintelui Ion Cîlea a fost însoţit şi de o scrisoare semnată de actuala conducere a Oltchim care a detaliat situaţia financiară şi riscurile în ceea ce priveşte înregistrarea unor întârzieri la plata drepturilor salariale.
Manifestând o deosebită bunăvoinţă, receptivitate şi înţelegere în sprijinirea beneficiarilor de credite din rândurile salariaţilor de la Oltchim, conducerea prestigioasei Bănci ING Bank N.V. Amsterdam, prin semnătura directorului de restructurări şi recuperare a filialei sale de la Bucureşti, a venit în mai puţin de zece zile cu răspuns favorabil. << Vă comunicăm că am luat act de solicitarea dumneavoastră, urmând a proceda în consecinţă. Funcţie de analiza situaţiei individuale a creditelor contractate de la bancă de către salariaţii SC Oltchim SA, vom oferi soluţii de restructurare specifice pentru fiecare caz în parte >>, se specifică în finalul răspunsului primit de la ING Bank.
<< Ar fi fost dramatic şi nedrept ca creditorii din rândurile salariaţilor de la Oltchim care nu au nicio vină de întârzierea cu care îşi primesc drepturile salariale să se mai trezească şi cu punerea în executare a ipotecilor cu care au fost girate împrumuturile. Am speranţa că şi celelalte bănci cărora le-am solicitat sprijinul vor manifesta aceeaşi bunăvoinţă şi vor lua decizii care să nu-i apese şi mai greu pe chimişti >>, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea."

Preluare articol din "Curierul de Ramnic" - http://www.ramnic.ro/articole/bancile-dau-nu-numai-credite-ci-si-sperante--55940/2013-08-19


Musafir

#5418 RUSINE

2013-08-19 18:09

Controale la sectii care nu functioneaza deci sunt; pandari' sa le fie rusine caci vin din productie i-a indoctrinat seful lor care i-a facut si membri de sindicat.

Musafir

#5419 Re: RUSINE

2013-08-19 18:39

#5418: - RUSINE

Trebuie sa-si consume energia! Neavand nici ei de lucru, merg in pelerinaj. Asa se mai strang si membri de sindicat, ibovnice, parteneri......


Musafir

#5420 #5416, #5418, #5419 Re: RUSINE

2013-08-19 18:57

Nu au ce lucra si trebuie sa-si justifice cumva activitatea ... mai ales ca, marea lor majoritate, sunt PENSIONARI angajati cu "contracte de colaborare"!

angajat sectie

#5421 Re: RUSINE

2013-08-19 19:32

#5418: - RUSINE

Am auzit ca unul dormea la ora 12 ziua ca la el acasa,totusi cu asta nu sant de acord chiar daca stim cu toti care lucram in sectii ca noaptea se doarme frate sa dormi si ziua su sa mai fi si de paza asta chiar este nesimntire sa fim seriosi

 

revolutia

#5422 Re: dar ce ati produs?

2013-08-19 22:43

#5403: cetatean contribuabil - dar ce ati produs? -Bai lasilor! Dar voi ce productie ati avut mai in vara aceasta??? Sau mai bine zis ce ati vandut ca sa luati bani???

da ce  luam bani de la tine ? e vina noastra ca nu sunt in stare aia sa faca productie ? daca nu sunt in stare sa il inchida odata

DOF

#5423 Bani frumosi

2013-08-20 04:22

Combinatul a deveni loc de odihna pentru uni,vin isi iau salariile atunci cand se dau ,injura pe unul si pe altu,dorm in sectii ziua ca doar sant obositi de la muncile campului joaca carti si striga ca vor leafa.Multe jigodii si panarame in combinatul asta iar petitia asta nu mai este demult un ajutor pentru combinat si mai degraba un factor de destbilizare si imbarligare .

ARPE

#5424 Nu dati cu piatra!

2013-08-20 08:18

"Sa nu uitam ca noi nu mai avem bani sa venim la serviciu (unii dintre noi dorm in vestiare si se duc acasa o singura data pe saptamana), nu avem bani pentru pachetelul de mancare necesar la serviciu iar actuala conducere de la Oltchim pleaca in concediile de odihna cu autoturismele de serviciu ale Oltchim".

DOF

#5425 Re: Nu dati cu piatra!

2013-08-20 10:30

#5424: ARPE - Nu dati cu piatra!

Nu te contrazic ai si tu dreptate dar sa dormi la 12 ziua ,sa joci carti ,table etc asta nu mai este de crezut