Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#51126 DPBradu

2019-04-24 05:30

Ce vor face birocratii care toata ziua stateau la tunat si Prostu dadeau cu coasa !nu sunt prea multi sefi ?Se intreaba domnul Piperea cati Seri sunt la un cosas?

Administratorii Oltchim solicită deschiderea procedurii de faliment

#51127 Administratorii Oltchim solicită deschiderea procedurii de faliment

2019-04-24 15:38

Gheorghe Piperea: "Urmează să se vândă şi platforma de la Piteşti, când vor fi găsiţi cumpărători" 

Consorţiul de administratori ai Oltchim (OLT), compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL, solicită deschiderea procedurii de faliment pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, ca urmare a faptului că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019, a anunţat ieri emitentul printr­-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, ne-a declarat: "Trebuia să cerem falimentul astăzi (n.r. ieri) pentru că ieri (n.r. alaltăieri) a expirat termenul planului de reorganizare, care a fost executat doar în parte, prin vânzarea platformei de la Râmnicu Vâlcea. Acum urmează să se vândă şi platforma de la Piteşti, când vor fi găsiţi cumpărători".

Avocatul a adăugat că, în momentul de faţă, activitatea Oltchim este transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele.

"La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti, dar acolo nu mai este activitate din 2008.

Mai sunt câţiva angajaţi care se ocupă de conservarea patrimoniului de acolo. În rest, toţi ceilalţi salariaţi ai Oltchim au fost detaşaţi la Chicomplex", a spus Gheorghe Piperea.

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eşuată a combinatului petrochimic, în septembrie 2012, emitentul a beneficiat de ajutoare de stat incompatibile, în valoare aproximativă de 335 de milioane de euro, astfel încât Comisia a hotărât că ţara noastră trebuie să recupereze aceste ajutoare chiar de la Oltchim. Totodată, Comisia a concluzionat că, deoarece activele OLT au fost achiziţionate în condiţiile pieţei, societăţile care le-au cumpărat nu au beneficiat de ajutoarele acordate anterior Oltchim.

Astfel, obligaţia de plată revine combinatului care acum şi­-a cerut falimentul.

Anterior, Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a preluat o parte din activele Oltchim pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA.

Chimcomplex a achiziţionat integral cinci pachete de active (pachetele 1 - 5) şi unul parţial (pachetul 7), res­pectiv Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Pachetul Polioli, Pachetul Servicii pe teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC I. Activele includ: terenuri, clădiri, investiţii în curs de execuţie, drepturi de proprietate intelectuală şi alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii şi orice alte bunuri similare necesare procesului de producţie.

Pe lângă suma de 127 de milioane de euro, Chimcomplex a preluat probleme de mediu ce presupun investiţii de zeci de milioane de euro.

Ieri, titlurile OLT au fost suspendate de la tranzacţionare deoarece falimentul implică delistarea acţiunilor emitentului de la BVB.

Combinatul petrochimic se găseşte în procedură de insolvenţă din luna ianuarie a anului 2013.

La finalul anului trecut, Statul Român, prin Ministerul Economiei, deţinea 54,8% din Oltchim, iar Pcc Se Duisburg Deu avea 32,3% din combinat.

https://www.bursa.ro/

Oltchim își cere falimentul

#51128 Oltchim își cere falimentul

2019-04-24 15:40

Consorțiul de administratori judiciari ai Oltchim S.A., Rominsolv și BDO Business Restructuring, anunță că a depus în data de 23.04.2019 la Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr. 887/90/2013, Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activității combinatului prin care se solicită instanței să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22.04.2019 și să dipună deschiderea procedurii falimentului față de Oltchim S.A.

 
Unitatea de la Rm. Vâlcea a intrat în insolvenţă în 2013. Planul de reorganizare a prevăzut vânzarea de active, care au fost împărţite în 9 grupe, iar Chimcomplex a depus o ofertă angajantă pe 6 iulie 2017 pentru cinci grupe de active, plus a şasea parţial. Pe 18 decembrie 2017, oferta Chimcomplex a fost aprobată de Adunarea Creditorilor.
 
La finele anului trecut, Comisia Europeană a cerut statului român să recupereze de la combinatul vâlcean datorii anulate în valoare de 335 milioane de euro. Conform unui comunicat, CE a constatat că, de la privatizarea eșuată a Oltchim, în septembrie 2012, acesta a beneficiat de ajutoare incompatibile.  „De-a lungul anilor, Oltchim a beneficiat de anularea unor datorii publice semnificative ca valoare. În urma investigației am constatat că măsurile respective au conferit societății un avantaj economic neloial, încălcând normele UE privind ajutoarele de stat, avantaj pe care România trebuie să îl recupereze în prezent. În același timp, vânzarea majorității activelor Oltchim în condițiile pieței poate asigura un viitor durabil pentru activitățile economice ale societății, fără a fi nevoie de sprijin public suplimentar”, a afirmat Margrethe Vestager, comisarul responsabil cu politica în domeniul concurenței. După ce procesul de privatizare a eșuat în 2012, la începutul lui 2013, combinatul a intrat în insolvență. Conform avocatului Gheorghe Piperea, șeful Rominsolv, ștergerea datoriilor în cadrul insolvenţei este o procedură care se aprobă prin hotărâre judecătorească și că măsura nu trebuie notificată sau avizată de Comisia Europeană dacă este aprobată în cadrul procedurii insolvenţei. „Acordarea de ajutoare de stat este o acțiune administrativă, nu este o decizie a instanței”, a spus Piperea.
 
Bruxelles-ul a invocat faptul că nu i-a fost notificat niciun plan de restructurare. În plus, Comisia a constatat că nu a existat nicio contribuție vizibilă din partea investitorilor la costurile de restructurare ale societății. Prin urmare, Comisia a concluzionat că finanțarea publică acordată de România societății Oltchim, de aproximativ 335 de milioane euro plus dobânzi, este incompatibilă cu normele UE privind ajutoarele de stat și trebuie să fie recuperată de România. De asemenea, a spus că niciun creditor operând în economia de piață nu ar fi fost de acord să anuleze datoriile existente ale Oltchim sau să continue furnizările către această societate în condițiile în care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și alți creditori aflați în proprietatea statului au făcut-o în 2015.
 
 
Piperea a spus că aceasta este o „prostie sinistră” pentru că toți creditorii privați ar fi fost interesați de reorganizarea societății nicidecum de faliment. „În cazul reorganizării, creditorii și-au recuperat banii, fapt ce nu s-ar fi întâmplat dacă Oltchim ar fi dat faliment. Falimentul ar fi însemnat disponibilizarea a 3.000 de angajați, precum și afectarea altor 20.000 de locuri de muncă de la alte companii. Cel mai grav, ar fi dispărut cheltuielile cu ecologizarea, de 400 milioane de euro. Cine le-ar fi plătit acești bani. Insolvența a salvat CET Govora și 60% din economia județului Vâlcea”, a declarat avocatul.
 
Gheorghe Piperea a mai spus că Oltchim nu are de unde să dea suma respectivă pentru că a plătit toți banii către creditori, conform planului de reorganizare. Există un activ, platforma petrochimică Bradu, care se află în proces de vânzare. „Aș fi tare bucuros să iau 80 de milioane pe tot ce mai are acum Oltchim”, a afirmat Piperea. Acesta a ținut să precizeze că vânzarea a 60% din Oltchim către Chimcomplex, proces încheiat recent, nu va fi afectată.
 
S-a ales praful: Oltchim Râmnicu Vâlcea solicită intrarea în faliment.

#51129 S-a ales praful: Oltchim Râmnicu Vâlcea solicită intrarea în faliment.

2019-04-24 15:50

S-a ales praful: Oltchim Râmnicu Vâlcea solicită intrarea în faliment. Mare parte din activele companiei au fost vândute către Chimcomplex

Administratorii judiciari ai Oltchim Râmnicu Vâlcea solicită deschiderea procedurii falimentului combinatului chimic dat fiind faptul că durata de implementare a planului de reorganizare a societăţii a expirat la data de 22 aprilie 2019, potrivit unui raport la bursă. 

„Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim S.A. anunţă că a depus în data de 23.04.2019 la Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr. 887/90/2013, Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii Oltchim S.A. prin care se solicită instanţei să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22.04.2019 şi să dipună deschiderea procedurii falimentului faţă de Oltchim”. 


Musafir

#51130 Tata Jan pitesti

2019-04-25 03:38

Cand vad Chiriasi din PAVILION si smecherii din instalatii.alatiri de cei  fraieri  la Coasa .


Musafir

#51131 Un salariat la privat

2019-04-29 15:12

  1. Cat sa mai tina pomana la Oltchim?Daca nu produci mimic, De ce sa fi renumerat? La privat nu va place domnilor chiulangii?
TE N GURA PATRUT CU MATA SI ROIBU DE COCALAR

#51132 Re: Un salariat la privat,,,ce v a spus fota napircilor[vitelor]de oltchim?

2019-05-08 16:40

#51131: - Un salariat la privat 

in 2013 luna martie ziua 18 la VL1 ,FOTA parca zicea ca nu se mai reporneste OLTCHIMUL,com com,pardon,cum cum?

FALIMENT SC OLTCHIM SA

#51133 FALIMENT SC OLTCHIM SA

2019-05-09 19:24

SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 

http://portal.just.ro/90/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 07.09.2016
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

Nume Calitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

Şedinţe

18.09.2019
Ora estimata: 08:30
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

08.05.2019
Ora estimata: 10:30
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L. În temeiul art. 107 alin. (1) lit. C raportat la art. 105 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 Dispune începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA. În temeiul art. 107 alin. (2) din Legea nr. 85/2006 Desemnează provizoriu, în calitate de lichidator judiciar, consorţiul de lichidatori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L., care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006 şi care va avea o retribuţie lunară de 1.000 lei. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii de către consorţiul de administratori judiciari, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii şi dispune predarea către consorţiul de lichidatori judiciari, în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 20.06.2019. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 05.07.2019. Fixează termenul pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 11.07.2019. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 30.07.2019. În temeiul art. 113 din Legea nr. 85/2006, Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. În temeiul art. 48 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al lichidatorului judiciar. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii. În cazul exercitării căii de atac, cererea se va depune la Tribunalul Vâlcea. Termen de fond 18.09.2019. Pronunţată astăzi, 08.05.2019.
Document: Hotarâre  663/2019  08.05.2019


 

 


Musafir

#51134 Salariat de la privat

2019-05-10 12:54

Mergeti la munca dragilor si treziti va din somn.lasati.locurile de FUMAT mai libere si luativa coatele de pe gran.


Musafir

#51135 Re: Tata Jan pitesti

2019-05-13 19:37

#51130: - Tata Jan pitesti 

Treci la coasă ioane și lasă postările pe internet . Altfel va mănâncă șerpălăii din bălării.


Musafir

#51136 Tata Jan

2019-05-14 09:49

Cine sa mai treaca la coasa,sunt mai multi sefi decat prostanaci.Daca vrei sa sti sefii sunt cu coatele pe geam sau la locul de funat si 5 maimutoi la coasa.


Musafir

#51137 Re: Tata Jan,,,,lasa i frate ca si merita soarta

2019-05-14 09:54

#51136: - Tata Jan 

ce zici mai patrut,meregi la coasa cu roibu?....va n boturii.

Faliment

#51138 Faliment

2019-05-14 13:11

08.05.2019
Ora estimata: 10:30
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L. În temeiul art. 107 alin. (1) lit. C raportat la art. 105 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 Dispune începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA. În temeiul art. 107 alin. (2) din Legea nr. 85/2006 Desemnează provizoriu, în calitate de lichidator judiciar, consorţiul de lichidatori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L., care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006 şi care va avea o retribuţie lunară de 1.000 lei. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii de către consorţiul de administratori judiciari, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii şi dispune predarea către consorţiul de lichidatori judiciari, în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 20.06.2019. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 05.07.2019. Fixează termenul pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 11.07.2019. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 30.07.2019. În temeiul art. 113 din Legea nr. 85/2006, Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. În temeiul art. 48 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al lichidatorului judiciar. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii. În cazul exercitării căii de atac, cererea se va depune la Tribunalul Vâlcea. Termen de fond 18.09.2019. Pronunţată astăzi, 08.05.2019.
Document: Hotarâre  663/2019  08.05.2019

Musafir

#51139

2019-05-14 14:59

La Pitesti cine mai coseste?Au plecat fraierii in somaj,au ramas baietii destepti si o mana de fraieri isirati intre o jungla si ceva instalatii care stau sprijinite.de o padure si iarba prin care colcaie serpii.

Blue Eyes

#51140 Cosasii de la DPB

2019-05-14 20:08

Cine mai cosește la Pitești ? Celentano și Buduneta cuplul salvator al Petrochimiei .....Îi pot aduce ca ajutoare și pe Nicolescu, Gerea, Ionica, Pendula cap de lula ....aveți echipa salvatoare câștigătoare PSDisto ALDista...v-au salvat de cântați prohodul .....

In concluzie Dafte bulande Mo ! Fierul vechi și REMAT va salvează ......

AlupIGUS

#51141 Re: Cosasii de la DPB A zburat puiul cu ață cu tot bă fraierica

2019-05-15 16:39

#51140: Blue Eyes - Cosasii de la DPB 

Va dat Piperea de va julit. Acum vă cumpără tuciurii cu tot cu ,,fer vechi"


Musafir

#51142 Re: Re: Cosasii de la DPB A zburat puiul cu ață cu tot bă fraierica

2019-05-28 13:54

ghioca,bidin,tugurin?va n boturi de jegosii

#51143 Re: Re: Re unde sunteti mizeriilor?

2019-06-02 07:17

#51142: - Re: Re: Cosasii de la DPB A zburat puiul cu ață cu tot bă fraierica  

AI REPORNIT OLTCHIMUL CU CERNEV,PONTA,CACARAU SI VOZDGANIAN MAI NEMERNNICULE SI NEMERNICILOR DE BALAN,TALPASANU,AVRAM ,ETC?

OF DOAMNE OARE MAI ....EXISTI?

#51144 Re: Re: Re: Re unde sunteti mizeriilor?

2019-06-02 07:21

#51143: ghioca,bidin,tugurin?va n boturi de jegosii - Re: Re: Re unde sunteti mizeriilor? 

ati repornit OLTCHIMUL tradatorilor si CORUPTILOR in frunte cu cra cra??[tambalagiul poli mele]


Musafir

#51145 Taticu Jan

2019-06-12 03:49

  1. Merge foarte bine ,doi pasi in fata si trei in spate .

Musafir

#51146 Re: Taticu Jan,sa i spui la guta u ca i o dau pina n alegeri ,,,,ZAU

2019-06-12 14:38

#51145: - Taticu Jan 

mars mizerio,lumea nu uita trecutul tau  al lui cernev si ai altor tradatori cernevistii,va stiti  nemernicilor,acum suferim din cauza voastra,sa nu va mai vad vreodata jigodiilor,sa va ia D ZEU cu bine comunistii si PSDisti imputitiii. 


Musafir

#51147 Taticu Jan

2019-06-17 11:39

Ce mai fac tradatorii de la Oltchim?capusele care nu se mai satura de supt la sange,se hranesc fara sa priduca ceva .

alup-igus?

#51148 Re: Taticu Jan,,suuge o mai incet scirbo

2019-06-21 14:56

#51147: - Taticu Jan 

scirba ordinara,tu vorbesti,zlotii ba gaozica ..    mica

GIU-KANG

#51149 Re:

2019-07-07 08:18

#51088: BOKANK -  

Nu Roibu v~a lasat fara salariu boilor Ponta cu Cernev Calea si Talpasanu + penalul Balan si magraonul Parvu plus Dumitru v~a tras~o la cioculet lingailor de cururi PSDiste...

Fraiericilor de serviciu Dumnezeu nu doarme ! Supusi oprobiului public in anii 2013~2018 prezentati ca hotii universali ai Oltchim Roibu si fosta conducere adevarata a Oltchim au castigat astazi definitiv la Curtea de Apel Pitesti procesul privind atragerea raspunderii legat de insolventa combinatului cu Piperea.

Adevarul a iesit la iveala si toate minciunile dezinformarile si denigrarile la adresa lui Roibu si fostei conduceri adevarate (nu politruce) a Oltchim  s~au dovedit imposibil a fi probate de documente si au fost demonstrate ca fiind nesustenabile in instanta.

In consecinta papagalilor vopsiti care l~ati mancat de fund pe Roibu adevarat profesionist ce a  incercat sa dezvolte si sa salveze combinatul in modul cel mai real cu putinta in speranta ca~l veti baga la puscarie pentru elucubratiile voastre politice si interese obscure de Kkt.

Ati luat~o in mana boilor. Sa pupati moastele PSD, sa~i lingeti  trompeta lui Talpasanu si sa va duceti la Cernev ca o sa va dea sa ingurgitati de acum incolo numai ciunga poloneza de la PCC.

Hai pa si la fier vechi ca asta meritati !!


Musafir

#51150 Re: Re: ramai la suuuupt

2019-07-07 12:21

#51149: GIU-KANG - Re:  

suuuge tot mai patrut,nu mai lasa si pt. roibu,baga sub mustata.