Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#43626

2015-09-20 15:52

MUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII


Musafir

#43627

2015-09-20 15:54

TALPASANU LA MATRASIT SI PE EMIL GHIOCA ...CU SPRIJINUL LUI BUZATU 


Musafir

#43628 Re: HOPAAAAAAAA,CE TI AM SPUS GAOAZA RETARDATA?

2015-09-20 19:14

#43627: -  

 ACUM TE ASTEPT IN FATA LA OLTCHIM SI TE IAU DE PIEPT SI TE F  UT IN GURA CA PE DICULOIU,SA MI SU..GI PU///LA CU MATA TRADATORULE

FRAIERILOR CERNEVISTIIIIII,MI O SU..GETI?

#43629 Re: Re: HOPAAAAAAAA,CE TI AM SPUS GAOAZA RETARDATA?

2015-09-20 19:21

#43628: - Re: HOPAAAAAAAA,CE TI AM SPUS GAOAZA RETARDATA? 

 TALPASENEEE,BIDINEE,TUGURINEEEE,GAOAZA RETARDATA,O SA MA PUPATI IN PU LAAA CU PIPEREA


Musafir

#43630

2015-09-20 19:24

Directorimea si sefimea nu este disponibilizata chiar daca a fost adusa in Oltchim in clan (vezi cazul Spiru si  M. Cernev si altii), chiar daca incaseaza si pensie (vezi cazul Talpasanu), chiar daca sectiile nu functioneaza (vezi MONOMER, OXO, AF-DOF, etc).

Liderii de sindicat si acolitii acestora care lupta ... si lupta (si dai si dai fraticule) pentru drepturile si scaunele lor, nu ale membrilor de sindicat NU PLEACA ACASA, sunt indispensabili (a nu se confunda cu izmene ... sau poate da).
Ba mai mult, in loc sa lupte (asa cum scrie in fisa postului) cu conducerea combinatului - pentru drepturile salariatilor se lupta, ei intre ei, prin tribunale pentu un ciolan mai mare.

Puteti sa dati exemplu de direcori, sefi sectii / servicii, lideri sindicali disponibilizati? Nuuuu! Asa ma gandeam si eu.

RUSINEEE!

EU

#43631

2015-09-20 19:32

Asa e la noi in Romania..tot in cel ce munceste se loveste.....

 


Musafir

#43632 Re:

2015-09-21 06:26

#43626: -  

 MU..IIE SA I DAI LA MATA,IA VEZI E PONTA?

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43633 Problema la Oltchim este şi a fost Arpechimul! Restul discuţiilor – doar o gargară demagogică

2015-09-21 10:34

Problema la Oltchim este şi a fost Arpechimul! Restul discuţiilor – doar o gargară demagogică

În trei ani de Oltchimofobie, s-au perindat pe la Vâlcea zeci de politicieni, sute de ziarişti. Oltchim a fost temă de campanie, temă de suicid politic, s-a scris, s-a urlat, s-a înjurat, s-a vorbit ore întregi pe televiziuni, s-au debitat miloane de tâmpenii populiste, demagogie pură.. A fost o ciorbă universală în toate mediile.

Dar din punctul nostru de vedere a fost cea mai mare prostie, o incompetenţă şi o atenţie uriaşă acordată unui subiect fals. Nu Oltchimul a fost şi este problema. Oltchimul putea foarte bine funcţiona la capacitate normală, cu sau fără management de stat. Alta a fost problema, aceasta s-a numit Arpechim. Altfel spus, legătura dintre Arpechim şi Oltchim este legătura dintre telefon şi încărcător. Oltchimul fiind telefonul care putea fi de orice firmă, putea să aparţină oricui, încărcătorul este cel vital! Dacă nu ai încărcător sau acesta merge prost implicit telefonul are probleme.

Arpechimul a fost gândit de socialiştii lui Ceauşescu ca o rafinărie, una din cele mai puternice din România care să preia petrolul de import prin Oil Terminal. Ca orice rafinărie ea produce combustibili auto dar şi reziduuri de reacţie. Aceste reziduri vreo 20% din total, însemnând benzine nafta erau ulterior trecute prin piroliză şi prin două conducte subterane, în urma pirolizei, etilena şi propilena ajungeau de la Piteşti la Râmnicu Vâlcea la Oltchim.  Aceste două substanţe erau vitale pentru PVC-ul de la Vâlcea. Transportul pe sub pământ însemna costuri infime faţă de un transport la suprafaţă a doup substanţe periculoase. Deci o rafinărie funcţională asigura prin resturi de rafinare funcţionarea la capacitate maximă a unui combinat şi produse ieftine pe piaţa petrochimică

Momentul critic a fost privatizarea Petrom. În acel moment încărcătorul de telefon cum am botezat noi, Arpechimul, a încăput pe mâinile OMV-ului. Aici a fost timpul critic. Nu ştim dacă cei de la Vâlcea nu au avut discuţii preliminare cu OMV sau guvernul, discuţii în care să se sublinieze faptul că Oltchim este un consumator captiv al Arpechim! Sau şi mai mult se putea merge până la a cere OMV sau a suplimenta privatizarea cu Oltchim. Adică, nene ia şi telefonul, nu doar încărcătorul! Sau clauze precise, ca această rafinărie să funcţioneze obligatoriu!

Şi nefăcutul s-a produs. OMV a decis să închidă rafinăria de la Piteşti. Nici un guvernant nu a avut tupeu să se ducă fulger la austrieci şi să le spună că e nenorcire dacă se întâmplă asta. De ce? Pentru că bănuiesc că nimeni de la guvern nu are habar de acest proces industrial ombilical care se producea de mai bine de 30 de ani între Vâlcea şi Piteşti pe sub pământ.

Putea Oltchimul să fie condus în 2008 de  Papa Francisc I-ul sau de Casa Albă, închiderea Arpechim era clar că stopa automat procesul de producţie pe linia PVC, proces care avea nevoie de tone de etilenă şi propilenă. Ai luat încărcătorul, clar teelefonul se stinge.

Din păcate ignoranaţa acestui aspect s-a mutat asupra conducerii Oltchim. Roibu, nu e treaba noastră dacă a furat sau nu, nu era vinovat însă de reducerea capaictăţii, nu Roibu a închis rafinăria piteşteană! Vinovaţii da, sunt OMV, dar nu-i poţi acuza pe austrieci pentru politica lor internă, dacă oamenii au considerat că nu e nevoie de combustibili pe piaţa auto şi că le e suficient Braziul, este treaba lor.

De aici a început o falsă preocupare faţă de Oltchim. Puteau să i se pună moaştele lui Decapolitul la poartă, să facă Tajmahalul în cu_rte, Oltchimul nu ar fi funcţionat la capacitate normală fără încărcătorul Arpechim. Acolo trebuia duse discuţii, căutate soluţii. La Piteşti trebuia tot circul, toată retorica, presiunea, negocierilor.  Dar nu s-a făcut nimic din toate astea, Arpechinmul va dispărea la fiare vechi şi Oltchimul va rămâne doar o mică uzină cu trei secţii, din păcate acelea fără PVC, adică la vreo 600 – 700 de angajaţi maxim. Soluţii?

Nu mai sunt. Statul român ar trebui să aibă miliarde pentru a prelua Arpechimul, pentru a-l reporni, pentru a lua petrol, pentru a produce combustibili auto, o absurditate. Statul român ar trebui să se transforme în distribuitor şi prpducător de carburanţi. Sau să vină un mare investitor care să cumpere rafinăria piteşteană şi să intre pe piaţa auto. Ar da OMV-ul concu_renţei o rafinărie? Hai să fim serioşi. Tu vinzi cartofi în piaţă şi ai o tarabă în plus pe care n-o foloseşti. Ai vinde-o unui alt comerciant de cartofi? Mai degrabă o faci bucăţi…Ei, asta face şi OMV-ul.

Concluzia deci este una tristă dar realistă. Arpechimul va muri, restul de oameni de la  Bradu vor pleca si ei acasă în maxim un an iar la Oltchim din cei 2000 de salariaţi care mai sunt acum, pe viitor vor mai pleca acasa vreo 1.200 – 1.300.

 

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43634 Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

2015-09-21 10:40

Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

CET Govora a aprobat în Adunarea Creditorilor de la SC Oltchim SA planul de reorganizare propus, dar Consiliul de Administraţie al CET Govora a cerut luna trecută administratorilor judiciari ai SC Oltchim SA inserarea în procesul verbal al şedinţei Adunării Creditorilor, şi luarea în considerare de către judecătorul sindic a unor propuneri de modificare a planului de reorganizare. Modul în care a fost modificat planul ar putea fi, însă, în defavoarea centralei electro termice vâlcene. Reprezentanţii Cet Govora au propus ca, indiferent de ipoteza de încasare a preţului de privatizare a SC Oltchim SA, CET Govora să încaseze din creanţele chirografare suma de 40,9 milioane de lei, iar pentru diferenţă, adică suma de 96 de milioane de lei, CET Govora a solicitat identificarea unei posibilităţi de a fi convertită în părţi sociale la SC Oltchim SPV SRL. De asemenea, având în vedere faptul că CET Govora nu poate eluda mandatul
dat de acţionar, Consiliul Judeţean Vâlcea, prin hotărârea nr. 106/30 octombrie 2014, se solicită încasarea creanţelor rezultate după deschiderea procedurii insolvenţei SC Oltchim SA, în sumă de 65 de milioane de lei, până la sfârşitul anului 2015. Până la modificarea planului de reorganizare, creanţele cu_rente ale CET Govora, respectiv cele strânse dupa data deschiderii procedurii de insolvenţă a combinatului, trebuiau plătite cu prioritate, adică din activitatea cu_rentă a SC Oltchim SA.

CET Govora păsuieşte din nou Oltchimul

În acest moment, însă, o parte dintre aceste creanţe este posibil să se realizeze abia după privatizare, respectiv vânzarea activelor, vânzare care nu se ştie nd, şi în ce condiţii se va realiza. Faptul că reprezentanţii CET Govora au acceptat să amâne încasarea creanţei nu din activitatea cu_rentă a copmbinatului, ci abia după privatizare înseamnă că centrala electro-termică nu a făcut altceva decât să păsuiască din nou combinatul chimic vâlcean.    În planul de reorganizare a SC Oltchim SA, creanţele CET Govora înscrise în tabelul creditorilor, în sumă de 137 milioane de lei, sunt în categoria a V-a, cea a creanţelor chirografare, conform art. 96 din Legea nr. 85/2006 pentru care planul prevedere plata în proporţie de 30% din valoarea creanţei. Indiferent de ipoteza de încasare a preţului de privatizare a SC Oltchim SA, CET Govora va încasa din creanţele chirografare suma de 40,9 milioane lei în condiţiile
încasării preţului de pornire, suma urmând a fi ajustată proporţional cu valoarea preţului de vânzare obţinut. Creanţele născute după deschiderea procedurii de insolvenţă, în sumă de 65 de milioane lei, vor fi achitate acum doar din preţul de vânzare al SC Oltchim SPV SRL, dacă acesta se va vinde, pentru că există, în fond, şi varianta falimentului Oltchim, situaţia în care banii pot fi consideraţi deja pierduţi. Prin planul de reorganizare al SC Oltchim SA se garantează plata sumei de 105 milioane de lei din totalul creanţelor, de 202 milioane de lei, înregistrate la sfârşitul anului 2015, în condiţiile în care SC Oltchim SPV SRL se privatizează.


Musafir

#43635 Re: Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

2015-09-21 14:25

#43634: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM - Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora  

 ghiocaaaa,esti ultimul om din OLTCHIM,DU TE LA TACTO CERNEV SA TI SPUNA CA VEI PLECA ACASAAAAAAAAAAAAA,ACASA LA EL AI FOST SAPTAMINA TRECUTA?


Musafir

#43636 Re: Re: Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora

2015-09-21 14:45

#43635: - Re: Planul de reorganizare a Oltchim, modificat in defavoarea CET Govora  

Nimic nu misca in VICTORIA fara aprobarea lui Cernev.
Locotenentii lui merg, la domiciliul din dr. Hacman,pentru raport si pentru a prelua "ordinul de zi pe unitate" transmis de Cornelius.


Musafir

#43637 SALUT FRATELE MEU SI STAI LINISTIT CA AI VOM DECAPITA PE TRADATORII OLTCHIMULUI

2015-09-21 17:24

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-09-21 17:30


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-09-21 17:32


Partidul Victoria din Oltchim

#43640 Pentru jigodia de Comanescu

2015-09-21 17:53

Sa va ofticati prostilor de la SLO de maine Vicele nostru Radu Ion este SEF de TURA la   Polioli chiar daca nu are nici Liceul,  nici Scoala de Maistri, sa va ofticati fraierilor v-am spus ca noi suntem la putere. 

EU

#43641

2015-09-21 17:55

#43633 Problema la Oltchim este şi a fost Arpechimul! Restul discuţiilor

1 OMV NU A DORIT ARPECHIMUL,ACESTA TREBUIA SA RAMANA DE STAT SI

OMV IN SCHIMBUL REDEVENTELOR SA ASIGURE 50% DIN MATERIA PRIMA 

ACUM MORTUL E DUS LA GROAPA ..CE RAMANE DE FACUT?

SA SE PORNEASCA CE E RENTABIL LA VALCEA SI SA SE REDUCA DIN DIRECTORI...POATE IN VIITOR V-A FI MAI BINE

 

ACESTA ESTE PUNCTUL MEU DE VEDERE

SA SE FURE MAI PUTIN

TIC TAC ,A MAI TRECUT O ZI.

#43642 Re: Pentru jigodia de Comanescu,ca vreau sa i o su...g eu gaoaza

2015-09-21 21:33

#43640: Partidul Victoria din Oltchim - Pentru jigodia de Comanescu 

 SA VA F..UTA FOTA N GURITE?....UN PIC MAI AVETI FRAIERILOR CERNEVISTII,TRADATORILOR SI SU..GACILOR DE PU...LI POLITICE

GAOAZAAAA,FUGI SI ADU BANI DE LA VOSGANIAN,CRA CRA REPORNESTE

#43643 Re: Re: Pentru jigodia de Comanescu,ca vreau sa i o su...g eu gaoaza

2015-09-21 21:38

#43642: TIC TAC ,A MAI TRECUT O ZI. - Re: Pentru jigodia de Comanescu,ca vreau sa i o su...g eu gaoaza 

 APROPO,RETINE FRAIERE CA PE FOTA NU IL POTI OFTICA,FOTA VA TRAS O PRIN GURITE,HAI CU MILIOANELE SI REPORNIREA,TI AI DRACU DE MU...ISTIII.

BREAKING NEWS ALER

#43644 Gheorghe Păsat nu mai este preşedintele CJ Vâlcea

2015-09-22 10:34

Gheorghe Păsat nu mai este preşedintele CJ Vâlcea

Gheorghe Păsat a rămas fără funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, l-a trecut din nou în rândul muritorilor de rând, o condiţie care-l va duce la nevroză.

Ieri dimineaţă, instanţa de contencios administrativ a dat câştig de cauză prefectului Dumitru Cornoiu şi a decis că numirea liberalului în funcţia de interimar al CJ s-a făcut în afara normelor legislative. Pe scu_rt, numirea sa a fost abuzivă şi nelegală. Liberalii au sărit ,,calul” de vreo cinci ori, dacă am ţinut bine numărătoarea şedinţelor convocate de consilierii liberali. Prefectul Dumitru Cornoiu a ieşit perfect din această confruntare deşi juriştii prefecturii au încercat să-l ,,facă” la acte. Revocarea lui Păsat de la conducerea CJ va avea drept consecinţă revenirea la situaţia din decembrie când liberalii l-au obligat pe vicepreşedintele Bogdan Pistol să-şi dea demisia din funcţie pentru a-i face loc lui Gheorghe Păsat. Astfel, toate actele emise de Păsat vor deveni nule de drept, chiar şi numirea supleanţilor Gheorghe Vieru şi Cristian Iliescu în calitatea de consilieri judeţeni ca urmare a demisionării titularilor scârbiţi de manevrele colegilor de partid. După această decizie CJ va intra din nou în blocaj, niciunul dintre cele două mari partide neavând majoritatea necesară numirii unui preşedinte, cele 18 voturi. PNL ar avea 15 voturi, cu cei doi cu tot, PSD – 12. Cei trei independenţi ar fi deblocat situaţia dacă liberalii nu l-ar fi lăsat pe consilierul Petre Grigore fără cele 40 milioane lei vechi, remuneraţie de la AGA CET Govora, şi dacă numirea celor doi consilieri supleanţi va fi validată de instanţă.

http://www.timpuldevalcea.net/?p=15100

 

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#43645 Nu uitati, maine 23.09.2015 la TRIBUNAL RAMNICU VALCEA

2015-09-22 13:05

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 08.07.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scu_rt:
Document:    

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Disjunge contestaţia formulată de ELECTRICA FURNIZARE SA la raportul de evaluare. T.fond.23.09.2015
Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2015   

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recu_rs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recu_rs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scu_rt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe sc_urt: Respinge cererea Tehnosud ca rămasă fără obiect. Amână pronunţarea cu privire la cererile de plată la data de 01.04.2015. T.fond.22.04.2015
Document: Hotarâre  715/2015  25.03.2015


Musafir

#43646

2015-09-22 13:09

talpasanu la ejaculat pe fota ???? ha  ha   ha ..la cita ...... i-a dat era culmea sa il scape ....!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#43647

2015-09-22 13:11

are cuvint tataie !!!! cind promite nu minte ....


Musafir

#43648 Re: TIC TAC SI O SA V O TRAG.,SINTETI PREA MICI PT. FOTA

2015-09-22 13:35

#43647: -  

 O SA TE FU..T IN GURA CU TALPASANU MAI GAOAZA


Musafir

#43649 Re: CE ZICI,ALUP IGUS CU TALPASANU MAI GAOAZA RETARDATA?

2015-09-22 13:41

#43646: -  

 FRAIEREEE,O SA TI ARAT CA TOT FOTA ARE ULTIMUL CUVINT SI ZBORUL TOT TU CU BOSOROGUL DE TALPASANU  IL VETI LUA DUPA CRA CRA SPRE BULGARIA.


Musafir

#43650 Re: PT. CA AI VORBIT DE EJACULAT MAI GAOAZA ZIS BOIER MOFLEA

2015-09-22 13:56

#43646: -  

 LUMEA NU UITA CINE A EJACULAT IN GURA MATI DE TE A FACUT PE TINE MAI HANDEL RETARDAT,ITI SPUNE CEVA CRA CRA TAMBALAGIUL?