Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#36801 Re: Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-04-27 18:49

#36792: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: CREANTELE OLTCHIM: 

 sa iti bagi lula in ele de creante. Vei inbatranii scriind la infinit "creante" , "creante" "creante"

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36802 Re: Re: Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-04-27 19:12

#36801: - Re: Re: CREANTELE OLTCHIM: 

 Sa imbatranim si chiar de suntem imbatraniti sa o facem frumos, nu ca astia de ne jefuiesc si vorbele cat si sumele de bani salarii si toate hotiile lor. Vezi, aceasta petitie este pentru cei imbatraniti sa nu uite si noi ne readucem mereu aminte de trecut, hi hi hi, numai ca astia care sunt hoti, ei si sunt convinsi ca noi uitam si le readucem si lor aminte de trecutul si le reoxigenam neuronii lipsa a  hotiilor care sunt creante salariale si drepturi creante salariale plati curente in insolventa Oltchim  si neachitate, furate si deturnate prin praduire si care apar peste tot si nu sunt achitate valoarea reala si totala din actele pe care le detinem prin disponibilizare colectiva.


Musafir

#36803 Re: Re: Tembelule

2015-04-27 19:18

#36797: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: Tembelule 

 Costele, esti la pensie si o dai in balarii?

Baaaaa, esti boland?

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36804 Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 19:20

#36803: - Re: Re: Tembelule 

 Goe, baaaa sa sti ca poate esti unu de esti in balegar pana in gat si mai e un pic si te scufunzi tu, dupa cum lasi scris. Sa vezi cand se trage apa..., ehe ...drum bun iti voi transmite....

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36805 Re:

2015-04-27 19:29

#36800: -  

 Tu si cu lista lui Iohannis in ochi si nu vezi ninmic, asa cum si cu legile si planul de reorganizare aveai o fanta de lumina a bolii de o detii si nu-ti batea la ceea ce este in acte, legi, decizii, sentinte, muulte alte probe si argumente...Du-te si dormi, pa.


Musafir

#36806 Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 19:29

#36804: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: Re: Re: Tembelule 

 Stroe, incepi sa imbatranesti urat.

Ce ii drept, frumos nu ai fost niciodata, dar acum te-ai si prostit la capatana.

MELCU' CODOBELCU'

#36807 MELCU' CODOBELCU'

2015-04-27 19:29

UPDATE - Sindicatele vor cere, în discuţia cu preşedintele Iohannis, reformare legislativă şi instituţională

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor solicita joi, la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, ”reformarea din temelii a cadrului legislativ şi instituţional privind dialogul social”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Preşedintele BNS a precizat că liderii confederaţiilor sindicale au avut deja o întâlnire, iar mandatul cu care vor merge joi la Palatul Cotroceni este reformarea din temelii a cadrului legislativ şi instituţional.

 

Dumitru Costin a precizat că reprezentanţii confederaţiilor sindicale sunt pregătiţi pentru aceste modificări şi îi vor prezenta preşedintelui pe cifre, pe date macroeconomice, care a fost impactul real al dialogului social actual în economie.

Liderul BNS a explicat că odată cu adoptarea actualei Legi a dialogului social, negocierea colectivă a fost şubrezită, iar odată cu eliminarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel naţional s-au distrus şi negocierile colective la nivel sectorial, în prezent rămânând doar negocierea la nivel de unitate.

Dumitru Costin a mai spus că solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, de a discuta cu sindicatele, ar putea să vină şi în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a decis să treacă la rang de prioritate dialogul social în toate statele membre, întrucât s-a constatat că ţările care au avut un dialog social real şi care s-au implicat în reformele sociale şi economice alături de sindicate şi patronate au depăşit mai uşor perioada de criză.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, pe liderii confederaţiilor sindicale, pentru discuţii pe teme actuale care privesc dialogul social, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Administraţia prezidenţială a anunţat, luni după-amiază, că liderii confederaţiilor sindicale sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni, joi, la ora 11.00, pentru discuţii pe teme actuale care privesc dialogul social.

Invitaţia este adresată lui Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Leonard Bărăscu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa şi Iacob Baciu, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România.

 

 

O STIRE IMPORTANTA PENTRU SINDICALISTII LUI PESTE PRAJIT CARE SE BAT CU CARAMIDA IN PIEPT. CA EI SUNT ALFA SI OMEGA IN OLTCHIM .

SI PE CARE MARIN DUMITRU SI ALTI LIDERI AR VREA SA NU O VADA NICIUN MEMBRU DIN SINDIRAHATURILE LOR, 

PENTRU CA EI ACOLO NU SUNT REPREZENTATI DE NIMENI. CHIAR DE NIMENI. PENTRU CA NU SUNT AFILIATI IN NICIO FEDERATIE ORI CARTEL SINDICAL. AU STAT CU CURUL PE COTIZATIILE SALARIATILOR. SCOTINDULE OCHII DIN CAND IN CAND CU CEVA MARUNTIS.

DIXI ASA PLIN DE BUBE SI PROBLEME CUM E. VA AVEA UN CUVANT DE SPUS ACOLO. DACA NU PERSONAL MACAR PRIN VOCEA PRESEDINTELUI CONFEDERATIEI SINDICATELOR DIN CHIMIE SI        PETROCHIMIE ORI PRIN BOGDAN HOSSU. 

                     

                                VICTORIENII LUI CERNEV  SI UNIRISTII LUI DUMITRU NU AU CE CAUTA ACOLO

 

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36808 Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 19:31

#36806: - Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Goe, ramai goe de servici si dupa ce ca nu te duce mintea, mai ai si o problema grava, netratata, e mai grava, du-teee... pa.


Musafir

#36809 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 19:57

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36810 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 20:18

#36809: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Goe, dihorule, esti tu socul vieti tale si pe care o detii, in mizeriile si indobitocirea pe care o lasi  cat si scris,  vorbit, pe unde umblii.

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36811 CCR: Angajatorul nu mai poate suspenda contractul salariatului, daca formuleaza o plangere penala im

2015-04-27 20:32

CCR: Angajatorul nu mai poate suspenda contractul salariatului, daca formuleaza o plangere penala impotriva acestuia

Curtea Constitutionala (CCR) a admis recent o exceptie de neconstitutionalitate a unor prevederi din Codul muncii referitoare la suspendarea contractului de munca atunci cand angajatorul formuleaza o plangere penala impotriva salariatului.

In sedinta din 23 aprilie, judecatorii CCR au decis ca prevederea din Codul muncii care stabileste ca angajatorul poate sa suspende contractul individual de munca, la formularea unei plangeri penale impotriva salariatului, este neconstitutionala.

Concret, este vorba de teza intai a literei b de la alineatul 1 al articolului 52 din actul normativ mentionat, care dispune: "Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: (...) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti".

 

Astfel, la momentul formularii unei plangeri penale impotriva salariatului, angajatorul nu va mai putea sa suspende contractul individual de munca al acestuia.

Decizia CCR, care a fost luata cu unanimitate de voturi, este definitiva, general obligatorie si va fi comunicata Parlamentului, Guvernului si instantei care a facut sesizarea de neconstitutionalitate. Motivele pentru care judecatorii au hotarat in acest fel vor fi prezentate in decizia ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

Prevederea neconstitutionala va fi suspendata timp 45 de zile de la data publicarii deciziei CCR in Monitorul Oficial, potrivit Constitutiei, ceea ce inseamna ca aceasta nu va mai fi aplicabila. Daca pe durata celor 45 de zile Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu vor pune in acord prevederea neconstitutionala cu dispozitiile Constitutiei, efectele juridice ale acesteia vor inceta definitiv.

In ce situatii poate angajatorul sa suspende contractul de munca

Suspendarea contractului individual de munca poate sa intervina, conform Codului muncii, de drept, prin acordul partilor sau prin vointa uneia dintre parti.

In perioada de suspendare a contractului, salariatul nu mai munceste, iar angajatorul nu-i mai plateste salariul. Totusi, in acest interval de timp pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, in masura in care acestea sunt prevazute prin legi speciale, contractul colectiv de munca aplicabil, contractele individuale de munca sau regulamentele interne.

"In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat", este subliniat in actul normativ amintit.

Concret, suspendarea contractului de munca, din initiativa angajatorului, poate interveni in urmatoarele situatii:

  • pe durata cercetarii disciplinare prealabile;
  • in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
  • in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
  • in cazul in care impotriva salariatului s-a luat, in conditiile Codului de procedura penala, masura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cautiune, daca in sarcina acestuia au fost stabilite obligatii care impiedica executarea contractului de munca, precum si in cazul in care salariatul este arestat la domiciliu, iar continutul masurii impiedica executarea contractului de munca;
  • pe durata detasarii;
  • pe durata suspendarii de catre autoritatile competente a avizelor, autorizatiilor sau atestarilor necesare pentru exercitarea profesiilor.

In situatiile enumerate la primele doua puncte, salariatul isi reia activitatea daca este gasit nevinovat si, totodata, i se plateste o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe durata suspendarii.

Referitor la reducerea temporara a activitatii pentru perioade mai mari de 30 de zile lucratoare, angajatorul poate sa reduca programul de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana, cu micsorarea corespunzatoare a salariului. Masura se poate aplica pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului.

http://www.avocatnet.ro/content/

 

Stroe boul istericat

#36812 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 20:43

#36810: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Stroe, stai cuminte, nu mai fa bulbuci la bot.

De cand esti la pensie, ti-a fugit si neuronul ala.

Nu degeaba te-au dat aia afara, javra istericata.


Musafir

#36813 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 20:46

#36810: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Mirosi a prost de la o posta.

Nu stiu cum te suporta aia de langa tine, oaie bleaga  sau sa iti zic berbec tembel?

Creanteeeeeeee

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.
Musafir

#36814 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 20:48

#36812: Stroe boul istericat - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Stoe, la sto..., esti tu ba un Goe babuini fara neuroni si lipsa, ceata, gaura neagra, pustiu..., a zilelor noastre si un prapadit ars de si iar ars de sinapsele lipsa a  degeraturii de o tii tu pe umeri si-i spui capatana. Mai musc-o data si oare a cata oara, papa tot, repeta asa CREANTE SALARIALE, CREANTE SALARIALE, CREANTE SALARIALE, CREANTE SALARIALE, CREANTE SALARIALE, CREANTE SALARIALE...

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

#36815 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-27 20:50

#36813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Goe, Goe, Goe, ramai un Goe. Mai papa inca o data si papa tot, creante salariale sa nu uiti!!!


Musafir

#36816

2015-04-28 03:46

Ba pardon pe gaoaza il cheama la Iohanis pe post de lingau la dos ,ca tare bun este ,scuipa si linge,este precum o javra.

Musafir

#36817 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-28 06:25

#36814: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 Stroe ai imbatranit prost.

Ai fost de fapt un natang, cum altfel sa ramai decat tantalau.

Ai ajuns tantalaul petitiei.

Costele, ce bei tata?


Musafir

#36818 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule

2015-04-28 06:28

#36814: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tembelule 

 CRETINEL, BA PARDON. TU VISEZI NUMAI CREANTE, IN MINTEA TA SE INVART DOAR CREANTE.

AI MINTEA BULVERSATA DE ATATEA CREANTE.

PETITII SI KANAL D, CA OTV A MURIT.

ATATA STII PENSIONARE.

O SA MORI CU CREANTA IN GURA.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36819 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-28 06:36

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!:

Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim

 

http://www.indiscret.ro/articol-noile

Dezvaluiri | Numarul 421 | 27 Noiembrie 2013

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

În peisajul dezolant al insolvenţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinat care funcţionează la circa 15% din capacitatea de producţie, au apărut, bine-mersi, 21 de directori. Majoritatea au salarii care ating sau depăşesc 10.000 lei, maşini la scară, secretare, fond de protocol şi alte beneficii ale funcţiei.

de Marielena Popa
 

În politica lor de reducere a cheltuielilor de la Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, care lunar primesc împreună 100.000 de euro pentru relansarea acestei companii, au admis, în mod revoltător, ca o parte semnificativă din cei 21 de directori să fie angajaţi pe criterii politice.

Combinatul, plin de şefime

12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta este organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care, înainte de a intra în comă, nu avea mai mult de 14 directori. La recenta vizită la această companie a ministrului economiei, Andrei Gerea, Sindicatul Liber Oltchim i-a cerut printr-un memoriu să stopeze desfrâul: “Vă solicităm reducerea de directori de la 21 la maximum opt. Directorii să nu mai aibă la dispoziţie autoturisme proprietate Oltchim (este de neconceput, de exemplu, ca directorul de la resurse umane să aibă la dispoziţie autoturism pentru navetă)”, se arată în memoriu.

 

Cinci privilegiaţi politici în funcţii mari

Printre căpuşele politice ale insolventei Oltchim se află şi Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand, uns, recent, director general adjunct operaţiuni al Oltchim. Acesta deţine, în conducerea companiei, funcţia a doua, după directorul general, alături de directorul general adjunct tehnic producţie. Ce l-a recomandat pe Ciobescu la o funcţie atât de mare în Oltchim? Probabil vocea şi talentul său din campania electorală a liberalilor, în niciun caz experienţa în domeniul petrochimiei, deoarece până nu demult Ciobescu a lucrat la firma SC Magic Tic-Tac SRL din Râmnicu Vâlcea, al cărei obiect de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. La Oltchim, Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand nu o duce bine singur, ci alături de consoartă, Felicia Spiru Ciobescu, angajată tot graţie talentului politic în funcţia de şef divizie financiară, cu cinci oameni în subordine. Printre paraşutaţii politici ai PNL se mai află şi Mardare D. Dana Maria, pe funcţia de director resurse umane, care se bucură de un regim privilegiat: face naveta la serviciu cu maşina Oltchim. Panoplia directoriadei politice este completată de Marius Giuran, director divizie achiziţii, asociat şi acţionar la mai multe societăţi comerciale, dar şi la Fondul Proprietatea, precum şi de Mihai C. Munteanu, director comercial din al cărui CV se poate reţine doar funcţia de director executiv la Asociaţia Uniunea Naţională a Mediatorilor. Numai bun pentru funcţia de director comercial! Potrivit unor surse, artizanul câtorva angajări politice ar fi conducerea PNL Vâlcea. Aceleaşi surse afirmă că, în înţelegerile părţilor, o cotă anume din banii încasaţi de la Oltchim ar ajunge în conturile partidului.

 

Muncitorimea - trei luni restanţe la salarii

În contrast, cei 2.339 de angajaţi care vin zilnic la serviciu şi nu au nicio vină că la Oltchim se lucrează la 15-20 % din capacitate, nu şi-au luat salariile de trei luni. De asemenea, cei concediaţi au de încasat banii aferenţi concediilor de odihnă, care totalizează 1.600.000 lei. După ce a promis că le va da banii în septembrie, Gheorghe Piperea s-a răzgândit: cei concediaţi îşi vor primi aceste drepturi eşalonat, din februarie până în iunie anul viitor. Oare, cei 21 de directori care conduc “eficient” Oltchimul, au restanţe la salarii? 

 

Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim

„Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Oltchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte”, a declarat luni într-o conferinţă de presă ministrul economiei, Andrei Gerea, potrivit Mediafax. Aceste firme sunt BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. La conferinţă nu au participat şi reprezentanţii companiilor chineze. Gherea a spus că va fi un proces transparent şi concurenţial, iar Ministerul Economiei este “optimist şi încrezător” şi aşteaptă “cu emoţie” să deschidă ofertele. Întrebat dacă solicitarea de transparenţă şi de tratament nediscriminatoriu a reprezentat o cerinţă a companiilor chineze sau a venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: “Ne-am întâlnit undeva la mijloc”. “Scrisoarea de intenţie este, dacă vreţi, un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare”, a mai spus ministrul. Statul, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depuse până la 17 ianuarie.

 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!:

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36820 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-28 06:38

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!:

Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, DATII AFARA.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

SALARIILE:  DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

 http://i.imgur.com/i7Px4JY.jpg   SUV = PIPEREA CU ASOCIATII & CO

 

CLICK SI VEDETI MASINA LUI PIPEREA  http://i.imgur.com/75MNeVo.png?1

 

VRETI SA STITI? NU MAI CAUTATI BANII!
AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA!

 

NOTA: Pretul unui autoturism BMW X6 se situeaza intre 70.000 si 127.000 de euro (http://i.imgur.com/LtxC0Rl.png?1). 

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink 

http://www.oltchim.ro/

 Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

 Ultima actualizare 04 martie 2015

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 
DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36821 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-28 06:41

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, DATII AFARA.

Victor-Viorel Ponta (n. 20 septembrie 1972, București)

 

 "Să mute "chermeza" la Oltchim sau Arpechim " recomandare de la Predoiu.

 

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica

- Mecanica - Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,

- Marius Pîrvu – fost director general,

- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand– director Direcţia Comercială,

- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu, -

-Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,

- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,

- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,

- Victor Avram – director general adjunct

- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară, etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo! ziaruldevalcea.ro

Management:

Mihai Bălan - Director General

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing

Ion Coclet - Director Resurse Umane La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special Avram Danut-Victor     Director General Adjunct Talpasanu Mihail        Director Directia Productie Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane Pirvu Marius   Director Directia Petrochimica Bradu oltchim.ro impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA si toti care  contribuiti la DEMOLARE La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.   Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.   Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori. zf.ro

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36822 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-28 06:43

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

 

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

 

Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, DATII AFARA.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM FURATE DE ASTIA:

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează

http://www.capital.ro/

"Astfel, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie. Acestei sume, ar urma să i se adauge un onorariu procentual de 5% „aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei” dar şi un onorariu de 10% aplicat sumelor obţinute din recuperări de creanţe. Sumele discutate nu includ TVA. Adunarea creditorilor din 15 aprilie 2013 a confirmat ca administratori judiciari societăţile de practicieni în insolvenţă Rominsolv(unde partener coordinator este avocatul Gheorghe Piperea) şi BDO Business Restructuring, reunite într-un consorţiu."

Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează

 http://i.imgur.com/i7Px4JY.jpg   SUV = PIPEREA CU ASOCIATII & CO

CLICK SI VEDETI MASINA LUI PIPEREA  http://i.imgur.com/75MNeVo.png?1

VRETI SA STITI? NU MAI CAUTATI BANII!
AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA!

NOTA: Pretul unui autoturism BMW X6 se situeaza intre 70.000 si 127.000 de euro (http://i.imgur.com/LtxC0Rl.png?1).

 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

GHEORGHE PIPEREA

Profesor de drept, avocat şi practician în insolvenţă, vice-preşedintele UNPIR
 
 

FLORIAN MATEIŢĂ

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv) Economist.  https://www.facebook.com/florian.mateita
 

MIRCEA DEACONU

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv) Economist.  https://www.facebook.com/Rominsolv

 https://www.facebook.com/Fairsolve ; http://www.rominsolv.ro/

Cine-i desemnat să înfigă ţăruşul în inimă, să o facă!

Vampirul economic nu este o ficţiune. Este prezent sub forma unui cod fiscal şi acţionează în timpul programului de lucru. Ţi se prezintă sub forma unei persoane agreabile, îţi prezintă planurile, proiecţiile şi te face să visezi nemurirea dinastică, alături de el. Semnezi contractul şi colţii lui se înfig în conturile tale de lichidităţi. Este bineştiut, înţepătura vampirului poate să îi contamineze pe cei atacaţi. Muşcătura lui provoacă o sete ancestrală şi, la rândul tău, este posibil să sfârşeşti prin a căuta victime cu lichiditate. După cum arată statisticile, nu sunt rare cazurile în care victimele devin, la rândul lor, vampiri.În scurt timp de la contaminare, observi cum situaţiile financiare se deformează sub apăsarea unui bulgăre de datorii pe care vampirul, hipnotizându-te permanent cu o imagine strălucitoare a viitorului, te îndeamnă să-l rostogoleşti. În tot acest timp, va sta alături de tine şi îţi va sug_e sângele. Munca ta, energia ta, banii tăi, vor fi devorate. Tu nu mai ai propriul tău sânge şi propria ta energie pe care să i le oferi, deci va trebui să le găseşti sau să mori lichidat. Din clipa în care alegi să nu mori, eşti şi tu un vampir.Mediul economic ia măsuri împotriva vampirilor şi a vampirismului. Cu apă sfinţită şi usturoi judiciar, creaturile sunt împinse şi ferecate în cavoul deschis de legea insolvenţei pentru vampiri economici.Apoi, cântece, descântece, ritualuri. Exorcizare şi proceduri de dat sângele înapoi. Cât sânge, cui, când, de ce, cum? Întrebări concrete, răspunsuri evazive. Să vedem cât sânge mai găsim, cât sânge mai producem, de unde, de la cine?…

Un sobor de practicieni, cu ţăruşul falimentului în mână, supravegheză permanent vampirul. A promis că nu mai sug_e sânge, a promis că va trăi pe propriile lui picioare şi va produce plusvaloare. Dar este auzit clefăind tot timpul şi a fost prins mânjit de creanţe curente la gură. Constatăm că exorcizarea a fost un eşec, iar explicaţia ar putea fi că de fapt, la data deschiderii procedurii, vampirul nu mai avea propria lui viaţă, propria lui energie. Se pare că exorcizarea funcţionează doar pentru fiinţele atinse de vampirism, dar care încă trăiesc, au sânge cald şi luptă să trăiască. Statistic sunt foarte puţini: sub 1 la 10.000.

Aşadar, unde observăm vampiri economici, trebuie să facem ceea ce au făcut toţi vânătorii de vampiri de-a lungul timpului: să le înfigem ţăruşul în inimă. Să îi radiem de pe faţa pământului! Repede!

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36823 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-28 06:44

 

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, DATII AFARA.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM: HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO.

Victor-Viorel Ponta (n. 20 septembrie 1972, București)

 "Să mute "chermeza" la Oltchim sau Arpechim " recomandare de la Predoiu.

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Ponta

Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

http://www.infopuls.ro/

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

http://www.viatavalcii.ro/index.php

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

http://www.impactreal.ro/

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane
 

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special  

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct  

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica  

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane  

Pirvu Marius   Director Directia Petrochimica Bradu

 impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA  etc.

www.oltchim.ro  SI TOTI MINISTRII ECONOMIEI SI FINANTELOR  SI ALTE MINISTERE DIALOG-SOCIAL...S.A.M.D, PANA AZI.

SI CEILALTI BAGATORI DE SEAMA CARE AU MAI SEMNAT, FARA ACORDUL PARTILOR SI IN DEFAVOAREA ALTOR CREDITORI,

 PRIN TAINUIRE SI NEDENUNTARE, SUNT TOTI IN CULPA, RASPUND PENAL!!!!!!!!!!!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#36824 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-04-28 06:47

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

 

 



SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) 2011-2014

#36825 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) 2011 - 2014 :

2015-04-28 06:49

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

       i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

UNDE SUNT BANII????