Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#34126 Re: Re: Re: Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-19 05:44

#34108: - Re: Re: Re: CREANTELE OLTCHIM: 

  NU SEMNAM NIMIC. Dar ce facem cu poponarii aia care fac presiuni. si mint angajatii sa semneze ? 

BIDINEEE,PLECI CU GHIOCA SI BANII[ZLOTI] LUI ZAREMBA

#34127 VA SPUNE FOTA ASA BOLNAV SI TINTUIT LA PAT,AI VOM DECAPITA,NU MA MAI INTERESAZA NIMENI DIN OLTCH

2015-02-19 05:55

#34126: - Re: Re: Re: Re: CREANTELE OLTCHIM: 

 NU SEMNATI FRATILOR PT. CA VOR RAMINE TRADATORII ASTIA CU PIPEREA,CERNEV GHIOCA, BIDIN [FARA LOC DE MUNCA]ETC.


Musafir

#34128 Re: Re: plan de reorganizare

2015-02-19 06:05

#34078: - Re: plan de reorganizare 

 - (la Pitesti se semneaza tabel cu persoana care tb. sa ne reprezinte in adunarea actionarilor, nu daca sintem de acord cu planul, in teorie pare acelasi lucru, dar este o diferenta, mai ales ca noi nu dorim sa ne reprezinte pirnea al vostru. Si daca cititi cu atentie planul, oricine dintre creditori nu il voteaza, direct faliment, adica pa salarii compensatorii, pa restante salariale, pa,pa acasa direct cu ea in mana !!! dar oricum la voi vad ca nu e o problema, o aveti ba in gura, ba in cur !!!!!!!)

Da ma. asa va tradus voua dumitru. ori semnati planul cu doua maini. si mai taiati frunza la caini inca 3 ani. pe salariile alea babane. ori plecati acasa cu aia in gura.         eu cred ca ar trebui sa  cititi si voi planul .nu sa citeasca altii pentru voi, NU VA MAI LUATI DUPA TOTI AGRAMATII DE LA SINDICATUL URINA
Cautati-l pe piperea...

#34129 ESTE OCUPAT PIPEREA >>>> NU-L DERANJATI ...!!!EL NU SE DERANJEAZA PENTRU OLTCHIM SI SITUATIA OLTCHIM

2015-02-19 07:34

Azi la 5 voi fi la TVR 1 la emisiunea Interes general. Se zice ca va fi reprezentată si BNR. You know the rest.

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=nf

 

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34130 Capcana intinsa de administratorii judiciari ai Oltchim salariatilor si disponibilizatilor

2015-02-19 07:52

Capcana intinsa de administratorii judiciari ai Oltchim salariatilor si disponibilizatilor

Data publicarii: 19-02-15 Miercuri, 18 februarie, a avut loc la Prefectura Vâlcea prima ședință de Dialog Social cu disponibilizații de la Oltchim. Deși ar fi trebuit să aibă loc până în data de 15 februarie, nu este singura prevedere încălcată din Protocolul semnat de reprezentanții disponibilizațiilor cu cei ai administratorilor societății.
În pașii de dialog social ce fuseseră prevăzuți, de luna trecută, și asupra cărora se căzuse de acord inclusiv cu reprezentanții Guvernului, mai fusese stabilită o întâlnire cu ministrul Economiei. Însă și acest lucru a fost dat uitării de oficialitățile guvernamentale o dată cu plecarea ministrului Liviu Pop de la întâlnirea din ianuarie cu aceeași foști salariați de la Oltchim. Un individ care a vorbit mult și s-a dovedit că n-a spus nimic.
Trecând însă peste acest lucru, delegația disponibilizaților de la Oltchim s-a întâlnit cu conducerea Prefecturii, președintele Consiliului Județean și conducerile instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii: ITM, AJOFM, Casa de Pensii. Marii absenți, deși fuseseră invitați: administratorii judiciari și speciali ai Oltchim și parlamentarii vâlceni. Din cei din urmă, numai Constantin Rădulescu și Marian Cristinel au anunțat că nu pot participa, din motive obiective. Restul nici n-au catadicsit să dea vreun răspuns.
Discuțiile au durat timp de două ore, răstimp în care invitații și-au spus păsurile și au solicitat găsirea unor soluții, din partea Guvernului României, căruia i seva trimite un memoriu în acest sens. În documentse va solicita, inclusiv, să nu se aprobe planul de reorganizare în varianta propusă de administratorii judiciari. Administratori pe care sindicaliștii îi bănuiesc că intenționează de fapt să falimenteze combinatul vâlcean și să trimită acasă, lunile viitoare, încă 1.000 de salariați.
Participanții la ședința de Dialog Social s-au plâns inclusiv de capcanele întinse de administratori, atât salariațiilor cât și disponibilizațiilor, pentru a se aproba planul de reorganizare a Oltchim și au solicitat, de asemenea, negocierea cu investitorii interesați de combinatul vâlcean, despre care nu s-a discutat niciodată public până acum și nici nu au fost luați în considerare, dar și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de ce se întâmplă pe platforma chimică.
Mai multe amănunte, vă vom oferi în ediția tipărită, de luni, 23 februarie.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34131 OLTCHIM: Activitatea Ramplast reprezinta 6% din cifra de afaceri Organizare & Afaceri

2015-02-19 07:56

OLTCHIM: Activitatea Ramplast reprezinta 6% din cifra de afaceri

Organizare & Afaceri

In cele 12 luni ale exercitiului financiar trecut, desi se afla in insolventa, Oltchim SA – Ramnicu Valcea a consemnat o situatie optima, de echilibru, in contextul in care incasarile din noiembrie s-au triplat, astfel incat veniturile din exploatare au ajuns mai mari decat cheltuielile de exploatare, chiar daca datoriile totale au sporit cu aproape 2%, pana la 3,73 miliarde lei. Ca urmare a acestui fapt, precum si datorita reconfigurarii strategiei manageriale aplicate de echipa coordonata de administratorul special Codrut Nicolae Bogdan Stanescu, combinatul a reusit sa-si comercializeze produsele atat pe piata locala (cu o pondere de 29% din vanzari), cat mai ales pe plan international (71% din cifra de afaceri), majorandu-si rulajul cu ...

continuare numai cu Utilizator si Parola.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34132 Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim

2015-02-19 07:59

Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim

• fostii muncitori s-au strâns in fata Prefecturii si au promis ca de azi merg si la combinatul chimic

 

 

Dupa un armistitiu de câteva zile, muncitorii disponibilizati de la SC Oltchim au reinceput protestele. Aproximativ 100 dintre ei au mers ieri dimineata in fata Prefecturii si au cerut o intrevedere cu reprezentantul Guvernului in Vâlcea, Dumitru Cornoiu. Sindicalistii ii acuza pe administratorii judiciari ai combinatului ca ascund o oferta clara de redresare a companiei. Oamenii spun ca nu mai au sperante sa-si primeasca salariile compensatorii si ca vor continua sa protesteze zilnic in fata combinatului. De asemenea, fostii muncitori spun ca reprezentantii administratorilor judiciari au incercat sa-i pacaleasca atunci când le-au cerut sa-si treaca numele pe o lista. Pe de alta parte, sindicalistii spun ca doua fonduri de investitii au facut oferte clare de preluare a Oltchimului, inca de anul trecut, dar ca administratorii judiciari nu le-au luat in considerare. "Doua fonduri de investitii si-au anuntat disponibilitatea de a pune umarul la redresarea Oltchimului, inca din luna septembrie a anului trecut. Informatia a fost tinuta secreta de catre administratorii judiciari. Trebuie neaparat sa intervina Guvernul Ponta pentru ca altfel ne indreptam spre faliment.", afirma Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim. De asemenea, liderul de sindicat spune ca vor urma alte concedieri, intrucât suma datorata persoanelor disponibilizate se dubleaza din acest an, conform planului de reorganizare. "Probabil ca vor mai avea loc disponibilizari si se va mai trai trei ani, timp in care adminsitratorii incaseaza 50.000 de euro lunar. De la 8,6 milioane de euro - suma destinata platii salariilor compensatorii - se dubleaza la 17 milioane de euro, ceea ce inseamna ca se vor face alte disponibilizari si aproximativ 1.300 de oameni isi vor pierde locurile de munca dupa aprobarea planului de reorganizare", concluzioneaza Mihai Diculoiu. Masura ar urma sa se aplice din al doilea trimestru al acestui an, dupa ce planul de reorganizare va fi aprobat de Adunarea Creditorilor. Prefectul Dumitru Cornoiu le-a promis oamenilor ca va analiza planul de reorganizare si va transmite informatiile Guvernului Ponta. Disponibilizatii vor protesta si azi la sediul societatii si ameninta, din nou, ca vor intra in greva foamei.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34133 Reîncep protestele la Oltchim. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii -

2015-02-19 08:11

Reîncep protestele la Oltchim. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii

După un armistiţiu de câteva zile, muncitorii disponibilizaţi de la Oltchim reîncep protestele. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii.

O sută de manifestanţi au mers în faţa prefecturii şi au cerut o întrevedere reprezentantul guvernului în judeţ. Oamenii sunt hotărâţi să protesteze zilnic în faţa combinatului până când cei în măsură vor lămuri situaţia lor.

Totodată, sindicaliştii îi acuză pe administratorii financiari că ascund o ofertă clară de redresare a combinatului chimic.

Potrivit liderilor de sindicat, două fonduri de investiţii au făcut oferte ferme de preluare a societăţii, încă de anul trecut. Administratorii judiciari nu le-au luat în calcul.

Prefectul judeţului Vâlcea le-a promis foştilor angajaţi că va analiza planul de reorganizare şi va transmite informaţiile Guvernului Ponta.


Planul de reorganizare a societăţii Oltchim a fost depus la Tribunalul Vâlcea acum două săptămâni. Nu prevede termene clare de plată a salariilor compensatorii sau a celor restante.

- See more at: http://stiri.tvr.ro/reincep-protestele-la-oltchim

 

video - http://stiri.tvr.ro/reincep-protestele-la-oltchim

FLOREA
Musafir

#34134 Re: Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare?

2015-02-19 08:46

#34125: FLOREA - Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare? 

  DE CE SA NU SEMNAM PLANUL DE REORGANIZARE ?

  Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

  -Pentru ca asa smecherii cu salarii nesimtite si nemuncite care ne conduc. sa mai poata sa incaseze salarii babane  inca trei ani, pentru ca se fac ca muncesc.

  -Pentru ca jigodiile care ne conduc. stiu bine ca nu mai gasesc de lucru in alta parte. daca se inchide mustaria OLTCHIM.

 

  -Pentru ca nu include si graficul de plata a creantelor.( a creantelor salariale)Asa cum prevede Legea 85/2014 art.95 al.2; si celelalte articole

 

Art. 95 
(1) Planul de reorganizare va indica perspectivele de redresare in raport cu posibilitatile si specificul activitatii debitorului, cu mijloacele financiare disponibile si cu cererea pietei fata de oferta debitorului, si va cuprinde masuri concordante cu ordinea publica, inclusiv in ceea ce priveste modalitatea de selectie, desemnare si inlocuire a administratorilor si a directorilor. 
(2) Planul de reorganizare va cuprinde in mod obligatoriu programul de plata a creantelor. 
(3) Executarea planului de reorganizare nu va putea depasi 3 ani, socotiti de la data confirmarii.
(4) La recomandarea administratorului judiciar, dupa trecerea unui termen de cel mult 18 luni de la confirmarea planului, aceasta perioada va putea fi extinsa cu cel mult inca o perioada de un an, daca propunerea este votata de cel putin doua treimi din creditorii aflati in sold la acea data. 
(5) Planul de reorganizare va mentiona: 
a) categoriile de creante care nu sunt defavorizate, in sensul legii; 
b) tratamentul categoriilor de creante defavorizate; 
c) daca si in ce masura debitorul, membrii grupului de interes economic, asociatii din societatile in nume colectiv si asociatii comanditati din societatile in comandita vor fi descarcati de raspundere; 
d) ce despagubiri urmeaza a fi oferite titularilor tuturor categoriilor de creante, in comparatie cu valoarea estimativa ce ar putea fi primita prin distribuire in caz de faliment; valoarea estimativa se va calcula la data propunerii planului. 
(6) Planul va specifica masurile adecvate pentru punerea sa in aplicare, cum ar fi: 
A. pastrarea, in intregime sau in parte, de catre debitor, a conducerii activitatii sale, inclusiv dreptul de dispozitie asupra bunurilor din averea sa, cu supravegherea activitatii sale de catre administratorul judiciar desemnat in conditiile legii; 
B. obtinerea de resurse financiare pentru sustinerea realizarii planului si sursele de provenienta a acestora; 
C. transmiterea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului catre una sau mai multe persoane fizice sau juridice, constituite anterior sau ulterior confirmarii planului; 
D. fuziunea debitorului, in conditiile legii; 
E. lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului, separat sau in bloc, libere de orice sarcini, sau distribuirea acestora catre creditorii debitorului, in contul creantelor pe care acestia le au fata de averea debitorului; 
F. lichidarea partiala sau totala a activului debitorului in vederea executarii planului se face potrivit art.116-120; 
G. modificarea sau stingerea garantiilor reale, cu acordarea obligatorie, in beneficiul creditorului garantat, a unei garantii sau protectii echivalente, in conditiile prevazute la art.39 alin.(2) lit.c); 
H. prelungirea datei scadentei, precum si modificarea ratei dobanzii, a penalitatii sau a oricarei alte clauze din cuprinsul contractului sau a celorlalte izvoare ale obligatiilor sale; 
I. modificarea actului constitutiv al debitorului, in conditiile legii; 
J. emiterea de titluri de valoare de catre debitor sau oricare dintre persoanele mentionate la lit.C si D, in conditiile prevazute de Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale si de Legea nr.297/2004 privind piata de capital. Pentru inscrierea in plan a unei emisiuni de titluri de valoare este necesar acordul expres, in scris, al creditorului care urmeaza sa primeasca titlurile de valoare emise, acord ce se va da inainte de admiterea planului de catre judecatorul-sindic, in conformitate cu prevederile art.98 alin.(3). Prin exceptie de la prevederile art.205 alin.(2) din Legea nr.297/2004 privind piata de capital, operatiunile cuprinse la acest punct sunt considerate operatiuni exceptate in sensul art.205 alin.(1) din acea lege; 
K. prin derogare de la prevederile lit.J, planul de reorganizare nu poate prevedea conversia creantelor bugetare in titluri de valoare; 
L. inserarea in actul constitutiv al debitorului - persoana juridica - sau al persoanelor mentionate la lit.C si D a unor prevederi: 
a) de prohibire a emiterii de actiuni fara drept de vot; 
b) de determinare, in cazul diferitelor categorii de actiuni ordinare, a unei distributii corespunzatoare a votului intre aceste categorii; 
c) in cazul categoriilor de actiuni preferentiale cu dividend prioritar fata de alte categorii de actiuni, de reglementare satisfacatoare a numirii administratorilor reprezentand categoriile de actiuni respective in ipoteza neonorarii obligatiei de plata a dividendelor. 
(7) Prin derogare de la prevederile Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale si ale Legii nr.297/2004 privind piata de capital, planul propus de creditori poate prevedea modificarea, fara acordul statutar al membrilor sau asociatilor/actionarilor debitorului, a actului constitutiv, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: 
a) planul propus de debitor ofera o recuperare mai redusa a creantelor debitorului; b) in caz de faliment, membrilor sau asociatilor/actionarilor debitorului nu li s-ar cuveni nimic din distribuire; 
c) membrii sau asociatii/actionarii debitorului refuza sa participe la planul propus de creditori. 
(8) Inregistrarea mentiunii in registrul comertului va fi solicitata de administratorul judiciar pe cheltuiala debitorului, pe baza hotararii de confirmare a planului de reorganizare, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a VI-a. 

 

-Plan facut fara sa respecte legea insolventei. 

 Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)


Musafir

#34135 SAGA FARA SFARSIT!

2015-02-19 10:09

http://vtv.ro/saga-fara-sfarsit/

SAGA FARA SFARSIT

 

       

Dupa ce recent peste 100 de foşti angajaţi ai combinatului chimic OLTCHIM s-au adunat, din nou, în faţa Prefecturii Vâlcea, pentru a-si cere platile compensatorii, astazi oamenii mai fac o noua incercare. Reprezentii sindicatelor s-au asezat din nou la masa negocierilor alaturi de prefectul Valcii Dumitru Cornoiu. O noua propunere si anume ca banii sa fie asigurati de Guvern pare sa fie o solutie ultima. Din pacate nici acest lucru nu este posibil, cel putin pentru moment, spun autoritatile. Pentru ca ar trebui solicitat, printr-un act ce in acest moment nu exista.

 


Musafir

#34136 Reîncep protestele la Oltchim.

2015-02-19 10:15

 

 
VIDEO TELEJURNAL

Reîncep protestele la Oltchim. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii

 

După un armistiţiu de câteva zile, muncitorii disponibilizaţi de la Oltchim reîncep protestele. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii.

19 Februarie 2015, 09:32 (actualizat 19 Februarie 2015, 09:33

O sută de manifestanţi au mers în faţa prefecturii şi au cerut o întrevedere reprezentantul guvernului în judeţ. Oamenii sunt hotărâţi să protesteze zilnic în faţa combinatului până când cei în măsură vor lămuri situaţia lor.

Totodată, sindicaliştii îi acuză pe administratorii financiari că ascund o ofertă clară de redresare a combinatului chimic.

Potrivit liderilor de sindicat, două fonduri de investiţii au făcut oferte ferme de preluare a societăţii, încă de anul trecut. Administratorii judiciari nu le-au luat în calcul.

Prefectul judeţului Vâlcea le-a promis foştilor angajaţi că va analiza planul de reorganizare şi va transmite informaţiile Guvernului Ponta.


Planul de reorganizare a societăţii Oltchim a fost depus la Tribunalul Vâlcea acum două săptămâni. Nu prevede termene clare de plată a salariilor compensatorii sau a celor restante.


Musafir

#34137 Re: Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim

2015-02-19 10:21

#34132: BREAKING NEWS OLTCHIM: - Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim  

 Miercuri, 18 februarie, a avut loc la Prefectura Vâlcea prima ședință de Dialog Social cu disponibilizații de la Oltchim. Deși ar fi trebuit să aibă loc până în data de 15 februarie, nu este singura prevedere încălcată din Protocolul semnat de reprezentanții disponibilizațiilor cu cei ai administratorilor societății. 

În pașii de dialog social ce fuseseră prevăzuți, de luna trecută, și asupra cărora se căzuse de acord inclusiv cu reprezentanții Guvernului, mai fusese stabilită o întâlnire cu ministrul Economiei. Însă și acest lucru a fost dat uitării de oficialitățile guvernamentale o dată cu plecarea ministrului Liviu Pop de la întâlnirea din ianuarie cu aceeași foști salariați de la Oltchim. Un individ care a vorbit mult și s-a dovedit că n-a spus nimic. 
Trecând însă peste acest lucru, delegația disponibilizaților de la Oltchim s-a întâlnit cu conducerea Prefecturii, președintele Consiliului Județean și conducerile instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii: ITM, AJOFM, Casa de Pensii. Marii absenți, deși fuseseră invitați: administratorii judiciari și speciali ai Oltchim și parlamentarii vâlceni. Din cei din urmă, numai Constantin Rădulescu și Marian Cristinel au anunțat că nu pot participa, din motive obiective. Restul nici n-au catadicsit să dea vreun răspuns.
Discuțiile au durat timp de două ore, răstimp în care invitații și-au spus păsurile și au solicitat găsirea unor soluții, din partea Guvernului României, căruia i seva trimite un memoriu în acest sens. În documentse va solicita, inclusiv, să nu se aprobe planul de reorganizare în varianta propusă de administratorii judiciari. Administratori pe care sindicaliștii îi bănuiesc că intenționează de fapt să falimenteze combinatul vâlcean și să trimită acasă, lunile viitoare, încă 1.000 de salariați.
Participanții la ședința de Dialog Social s-au plâns inclusiv de capcanele întinse de administratori, atât salariațiilor cât și disponibilizațiilor, pentru a se aproba planul de reorganizare a Oltchim și au solicitat, de asemenea, negocierea cu investitorii interesați de combinatul vâlcean, despre care nu s-a discutat niciodată public până acum și nici nu au fost luați în considerare, dar și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de ce se întâmplă pe platforma chimică.
Mai multe amănunte, vă vom oferi în ediția tipărită, de luni, 23 februarie. (D.S.)


Musafir

#34138 Re: Re: Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim

2015-02-19 10:23

#34137: - Re: Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim  

 #34125: FLOREA - Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare? 

  DE CE SA NU SEMNAM PLANUL DE REORGANIZARE ?

  Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

  -Pentru ca asa smecherii cu salarii nesimtite si nemuncite care ne conduc. sa mai poata sa incaseze salarii babane  inca trei ani, pentru ca se fac ca muncesc.

  -Pentru ca jigodiile care ne conduc. stiu bine ca nu mai gasesc de lucru in alta parte. daca se inchide mustaria OLTCHIM.

 

  -Pentru ca nu include si graficul de plata a creantelor.( a creantelor salariale)Asa cum prevede Legea 85/2014 art.95 al.2; si celelalte articole

 

Art. 95 
(1) Planul de reorganizare va indica perspectivele de redresare in raport cu posibilitatile si specificul activitatii debitorului, cu mijloacele financiare disponibile si cu cererea pietei fata de oferta debitorului, si va cuprinde masuri concordante cu ordinea publica, inclusiv in ceea ce priveste modalitatea de selectie, desemnare si inlocuire a administratorilor si a directorilor. 
(2) Planul de reorganizare va cuprinde in mod obligatoriu programul de plata a creantelor. 
(3) Executarea planului de reorganizare nu va putea depasi 3 ani, socotiti de la data confirmarii.
(4) La recomandarea administratorului judiciar, dupa trecerea unui termen de cel mult 18 luni de la confirmarea planului, aceasta perioada va putea fi extinsa cu cel mult inca o perioada de un an, daca propunerea este votata de cel putin doua treimi din creditorii aflati in sold la acea data. 
(5) Planul de reorganizare va mentiona: 
a) categoriile de creante care nu sunt defavorizate, in sensul legii; 
b) tratamentul categoriilor de creante defavorizate; 
c) daca si in ce masura debitorul, membrii grupului de interes economic, asociatii din societatile in nume colectiv si asociatii comanditati din societatile in comandita vor fi descarcati de raspundere; 
d) ce despagubiri urmeaza a fi oferite titularilor tuturor categoriilor de creante, in comparatie cu valoarea estimativa ce ar putea fi primita prin distribuire in caz de faliment; valoarea estimativa se va calcula la data propunerii planului. 
(6) Planul va specifica masurile adecvate pentru punerea sa in aplicare, cum ar fi: 
A. pastrarea, in intregime sau in parte, de catre debitor, a conducerii activitatii sale, inclusiv dreptul de dispozitie asupra bunurilor din averea sa, cu supravegherea activitatii sale de catre administratorul judiciar desemnat in conditiile legii; 
B. obtinerea de resurse financiare pentru sustinerea realizarii planului si sursele de provenienta a acestora; 
C. transmiterea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului catre una sau mai multe persoane fizice sau juridice, constituite anterior sau ulterior confirmarii planului; 
D. fuziunea debitorului, in conditiile legii; 
E. lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului, separat sau in bloc, libere de orice sarcini, sau distribuirea acestora catre creditorii debitorului, in contul creantelor pe care acestia le au fata de averea debitorului; 
F. lichidarea partiala sau totala a activului debitorului in vederea executarii planului se face potrivit art.116-120; 
G. modificarea sau stingerea garantiilor reale, cu acordarea obligatorie, in beneficiul creditorului garantat, a unei garantii sau protectii echivalente, in conditiile prevazute la art.39 alin.(2) lit.c); 
H. prelungirea datei scadentei, precum si modificarea ratei dobanzii, a penalitatii sau a oricarei alte clauze din cuprinsul contractului sau a celorlalte izvoare ale obligatiilor sale; 
I. modificarea actului constitutiv al debitorului, in conditiile legii; 
J. emiterea de titluri de valoare de catre debitor sau oricare dintre persoanele mentionate la lit.C si D, in conditiile prevazute de Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale si de Legea nr.297/2004 privind piata de capital. Pentru inscrierea in plan a unei emisiuni de titluri de valoare este necesar acordul expres, in scris, al creditorului care urmeaza sa primeasca titlurile de valoare emise, acord ce se va da inainte de admiterea planului de catre judecatorul-sindic, in conformitate cu prevederile art.98 alin.(3). Prin exceptie de la prevederile art.205 alin.(2) din Legea nr.297/2004 privind piata de capital, operatiunile cuprinse la acest punct sunt considerate operatiuni exceptate in sensul art.205 alin.(1) din acea lege; 
K. prin derogare de la prevederile lit.J, planul de reorganizare nu poate prevedea conversia creantelor bugetare in titluri de valoare; 
L. inserarea in actul constitutiv al debitorului - persoana juridica - sau al persoanelor mentionate la lit.C si D a unor prevederi: 
a) de prohibire a emiterii de actiuni fara drept de vot; 
b) de determinare, in cazul diferitelor categorii de actiuni ordinare, a unei distributii corespunzatoare a votului intre aceste categorii; 
c) in cazul categoriilor de actiuni preferentiale cu dividend prioritar fata de alte categorii de actiuni, de reglementare satisfacatoare a numirii administratorilor reprezentand categoriile de actiuni respective in ipoteza neonorarii obligatiei de plata a dividendelor. 
(7) Prin derogare de la prevederile Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale si ale Legii nr.297/2004 privind piata de capital, planul propus de creditori poate prevedea modificarea, fara acordul statutar al membrilor sau asociatilor/actionarilor debitorului, a actului constitutiv, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: 
a) planul propus de debitor ofera o recuperare mai redusa a creantelor debitorului; b) in caz de faliment, membrilor sau asociatilor/actionarilor debitorului nu li s-ar cuveni nimic din distribuire; 
c) membrii sau asociatii/actionarii debitorului refuza sa participe la planul propus de creditori. 
(8) Inregistrarea mentiunii in registrul comertului va fi solicitata de administratorul judiciar pe cheltuiala debitorului, pe baza hotararii de confirmare a planului de reorganizare, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a VI-a. 

 

-Plan facut fara sa respecte legea insolventei. 

 Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)


Musafir

#34139 Re: Re: Re: Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim

2015-02-19 10:30

#34138: - Re: Re: Noi proteste ale disponibilizatilor Oltchim  

  lipsa aprobării programului de reorganizare a Oltchim de către Adunarea Generală a Creditorilor: „Administratorii judiciari poartă responsabilitatea prezentării programului de reorganizare a Oltchim şi acesta până acum, în opinia mea, trebuia aprobat.”. Pentru Ion Cîlea, orice acţiune care vizează restructurarea de personal sau vânzarea activelor nu se poate face independent de programul de reorganizare a Oltchim, care trebuia aprobat, deoarece este o decizie arbitrară, care nu ţine cont de resursele interne ale societăţii. ,,Cred că nu trebuia să faci restructurare de personal fără să ai planul de reorganizare aprobat. Nu trebuia începută acţiunea de vânzare a activelor până nu aveam programul de reorganizare aprobat, ca să ştim care este perspectiva mersului în continuare a acestei societăţi, pe ce forţă trebuie să ne bazăm şi pe ce resurse financiare. Pentru aceste lucruri sunt vinovaţi cei menţionaţi.”, Acesta s-a arătat dezamăgit de faptul că administratorii judiciari nu s-au ţinut de planul de privatizare. „Nu au respectat efectiv planul de privatizare. Administratorii judiciari au preluat conducerea şi şi-au asumat responsabilitatea să ducă Oltchimul nu la faliment, să-l ducă la reorganizare şi 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-19 10:41


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-19 10:43


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-19 10:50


CREANTELE OLTCHIM.

#34143 Re: Re: Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare?

2015-02-19 11:14

#34134: FLOREA - Re: Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare? 

 Legea 85/2006 ABROGATA si actualizata 2013, rectificati va rog si nu o folositi pe cea din 2014  si tineti cont de asta:

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2013 ABROGATA

 http://portal.just.ro/

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM SI IN BULETINUL DE INSOLVENTA. .

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015

link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 CREANTELE OLTCHIM.

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315 din PLANUL DE REORGANIZARE.

CREANTELE OLTCHIM.

#34144 Re: Re: Re: Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare?

2015-02-19 11:21

#34143: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: De ce sa semnati Planul de reorganizare? 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2013 ABROGATA

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 04.02.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
 
 
Hotiee...

#34145 Lista Celor 10??

2015-02-19 11:26

     In urma depunerii Planului de reorganizare au inceput si demersurile disperate al anumitelor persoane din conducere si sefi de servici/secti care au solicitat  administratorilor,  chiar daca au conditi de pensionare sa ramana  angajati fiind persoane cheie in functionarea socetati.. un numar de >10+ persoane ..

    Adica sa intelegem ca  nu mai sunt persoane capabile  in Oltchim , numai  ei au facut toata treaba pana acuma... inafar de acest aspect, sa ne gandim si la economia care se poate face  in urma pensionari acestor persoane, care activeaza pe salari nesimtite..

    am uitat sa mentionez si pe cei are sunt persoane fizice autorizate si SRL.-uri.. 

 

Rusine..

nu este cazul sa  enumeram

... 

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#34146 Re: Lista Celor 10??

2015-02-19 11:33

#34145: Hotiee... - Lista Celor 10?? ???? Ochii care nu vad, urechile care nu aud si mutenie totala, OLTCHIM FURAT SI SALARIATII FURATI SI TOTUL FURAT.

 Or fi toate serviciile de securitate sau numai SRI??? Dupa cum decurg lucrurile se pare ca nu mai este nimeni...

Rusine..

nu este cazul sa  enumeram

...etc.,etc., etc., etc., si muuuuuuuuuu...uuuulte alte fapte, iata unele din toate:

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

Iun 07, 2014

Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

Iul 09, 2014

În urmă cu mai bine de o lună de zile, VOCEA VÂLCII a prezentat în exclusivitate două contracte, din care rezultă, fără echivoc, că fostele conduceri ale combinatului din timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea au vândut fier vechi din Oltchim. Primul parlamentar care a reacţionat la cele scrise de noi a fost Costi Rădulescu, cel care l-a informat pe premierul Ponta, prin intermediul unei adrese, despre ceea ce se întâmplă acum în Oltchim. Deputatul PSD Costi Rădulescu, ales în colegiul nr. 2 Rm. Vâlcea, în care se află şi combinatul chimic Oltchim, dovedeşte că îi pasă de soarta combinatului, sesizându-l pe premierul Ponta despre afacerile cu fier vechi care se derulează chiar sub nasul administratorilor judiciari de la Oltchim.

Primul document în posesia căruia am intrat este un contract de vânzare-cumpărare din data de 14.05.2013, când director era Mihai Tălpăşanu, care avea drept obiect vânzarea, respectiv cumpărarea deşeurilor metalice şi nemetalice, adică deşeuri inox austenitic pregătit şi deşeuri inox austenitic nepregătit. Firma care urma să cumpere deşeurile este din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte SC SILNEF MG şi este administrată de Ion Mihalcea. Contractul s-a derulat în perioada 01.05.2013 – 31.12.2013. Preţul pentru care s-a perfectat afacerea a fost de 1.680 USD/tonă deşeu pregătit, respectiv 1.500 USD deşeu nepregătit.

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit. Avocatul s-a dus şi i-a cerut sprijinul ministrului Economiei de atunci, Varujan Vosganian, care a demarat o anchetă. Din păcate, aceasta nu a mai fost finalizată niciodată pentru că Vosganian a fost schimbat, iar la cârma ministerului a ajuns un alt liberal, Andrei Gerea.

Al doilea contract de vânzare a fierului vechi apare în „epoca" Gerea, când combinatul a fost condus de un apropiat al acestuia şi anume directorul Marius Pîrvu. Perioada se suprapune primului contract deoarece este cuprinsă între 16.10.2013 şi 31.12.2013. Ceea ce este ciudat şi creează semne de întrebare este preţul, de data aceasta mult mai mic. În acest al doilea contract, unde beneficiar este o firmă din judeţul Argeş, SC LIFE TIME CHIMICAL SRL, preţul negociat este de 1.020 USD/tonă în cazul deşeurilor din inox austenitic pregătit şi de 975 USD/tonă, în cazul din inox austenitic nepregătit.

Cu toate acestea, guvernul susţine că din combinat s-au vândut doar deșeurile metalice de la Arpechim, cu respectarea legii, lucrurile aflându-se sub control. Iată răspunsul pe care deputatul Costi Rădulescu l-a primit de la Ministerul Economiei.

„Din informaţiile transmise de societate, combinatul OLTCHIM S.A. nu a valorificat utilaje din fluxul actual de fabricaţie, ci efectiv deşeuri metalice şi nemetalice, rezultate, în urma proceselor de fabricaţie, casării şi scoaterii din funcţiune a unor mijloace fixe provenite din cadrul unor instalaţii ale fostului Arpechim, devenit în 2010 Oltchim-Divizia Petrochimică Bradu, şi din ambalaje.

Valorificarea deşeurilor s-a făcut respectând prevederile legale în vigoare (Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor şi Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale), prevederilor Actului constitutiv al societăţii şi cu aprobarea factorilor de decizie ai societăţii.

Totodată, subliniem că valorificarea deşeurilor s-a făcut respectând principiile generale ale protecţiei mediului, precauţiei şi durabilităţii, fezabilităţii tehnice şi viabilităţii economice, protecţiei resurselor şi impactul global asupra mediului, sănătăţii populaţiei, economiei şi societăţii.

Banii obţinuţi din valorificarea cantităţilor de deşeuri rezultate au fost folosiţi atât pentru finanţarea funcţionării proceselor de producţie cât şi pentru plata salariilor.

Deşi îşi desfăşoară activitatea sub incidenţa Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, OLTCHIM S.A funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei care, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Guvernului, şi în realizarea funcţiilor şi principiilor care stau la baza activităţii sale, va întreprinde în continuare toate măsurile legale pentru funcţionarea OLTCHIM S.A. la întreaga sa capacitate şi sporirea atractivităţii investiţionale" - se precizează în răspunsul primit de deputatul vâlcean.

DNA S.O.S. OLTCHIM VALCEA SI ARGES !!!!

#34147 Re: Re: DNA anunță sosirea APOCALIPSEI:

2015-02-19 12:31

E GATA SI VOSGANIAN,AI AUZIT CERNEVEEE,E GATAAAA.

#34148 PIPEREA,CERNEV SI TALPASANU,VOI URMATI LA D.N.A,va spune fota.

2015-02-19 12:46

#34147: DNA S.O.S. OLTCHIM VALCEA SI ARGES !!!! - Re: Re: DNA anunță sosirea APOCALIPSEI:  

 O SA VA DUCETI DUPA VOSGANIAN[CIT DE CURIND],CHITOIU,VULPESCU,ETC,DUPA VOI POTOPUL

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-19 12:48


BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34150 OMV Petrom va demola unele active ale rafinariei Arpechim, urmand sa construiasca in loc un depozit

2015-02-19 13:15

OMV Petrom va demola unele active ale rafinariei Arpechim, urmand sa construiasca in loc un depozit de carburanti

Joi, 19 februarie 2015, 14:56 

 

  Compania OMV Petrom ar urma sa demoleze o parte din constructiile de pe platforma rafinariei Arpechim Pitesti, urmand sa construiasca un depozit de produse petroliere. "Intentia noastra este ca rafinaria sa fie transformata intr-un depozit pentru activitatea noastra de downstream - rafinare si marketing. Va trebui sa facem niste lucrari si sa obtinem niste permise in acesta directie, cerere pentru care am aplicat la autoritatile competente. Decizia de demolare se va lua impreuna cu autoritatile romane", a declarat joi Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

Potrivit acesteia continua dialogul cu autoritatile romane "care au considerat posibilitatea includerii Arpechim intr-un potential proces de privatizare a Oltchim". In cazul in care vor exista investitori interesati, OMV Petrom va purta discutii cu acestia. Insa, pana in acest moment nu exista niciun astfel de investitor, a precizat Mariana Gheorghe.

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Arges au anuntat in cursul zilei de miercuri ca OMV Petrom a transmis o notificare pentru demolarea unor instalatii ale rafinariei Arpechim de langa Pitesti.

Rafinaria Arpechim este inchisa din 2011. In urma cu un an, fostul ministru al economiei, Constantin Nita, a spus ca statul intentioneaza sa preia rafinaria pentru a o vinde la pachet cu Oltchim, negocierile cu OMV Petrom in acest sens fiind avansate. Doar ca niciun investitor nu s-a arata interesat nici de Oltchim, nici de Arpechim, nici de Oltchim la pachet cu Arpechim. Rafinaria Arpechim a fost inchisa tocmai pentru ca nu mai era rentabila, fiind estimate pierderi de peste 100 milioane euro pe an in conditiile functionarii ei, si pentru ca necesita costuri uriase in raport cu ce putea oferi. Pentru repornire erau necesare modernizari, retehnologizari si investitii de mediu de peste 250 milioane euro. OMV Petrom se baza si se bazeaza pe rafinaria Petrobrazi unde este prelucrata intreaga productie de titei. Astfel, pentru Arpechim ar fi trebuit sa importe titei.

In plus, pentru combinatul Oltchim nu intreaga capacitate a rafinariei este necesara, ci doar 15%. Doar atat era prevazut pentru productia de Nafta si GPL, materie prima necesara Oltchim. Practic, parea mai rentabil importul materiei prime decat efectuarea unor investitii de sute de milioane de euro pentru producerea ei.