Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-12 10:36


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-12 10:44


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-12 11:01


UPDATE: Senatorii l-au scăpat de Vosganian de DIICOT: „O victorie a democrației”
Musafir

#33779 PREMIERĂ. Vosganian, acuzat de corupție, spune că a făcut profit pentru stat

2015-02-12 11:21

PREMIERĂ. Vosganian, acuzat de corupție, spune că a făcut profit pentru stat

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a avut o adevărată pledoarie în fața senatorilor, înainte de votul privind ridicarea imunității sale, explicând că decizia sa de a oferi gaze ieftine pentru Interagro a salvat industria de îngrășăminte și a crescut profitul companiei de stat Romgaz.

UPDATE: Senatorii au votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Vosganian. Este a doua oară când senatorul este scăpat de colegi în acest caz.

Cererea procurorilor a fost respinsă cu 57 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă”, în timp ce cinci voturi au fost anulate.

Vosganian a spus după vot că acest moment reprezintă „o victorie a democrației”.

Senatorul PNL Vosganian este acuzat de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. În același dosar este cercetat și Adriean Videanu, de asemenea, fost ministru al Economiei.

Vosganian s-a întrebat de ce nu au fost cercetații vinovații și din alte cazuri de corupție din ’90 încoace, precum falimentul Bancorex.

Senatorul a precizat că nici fostul premieri Călin Popescu Tăriceanu, nici fostul președinte Traian Băsescu, și nici măcar SRI, nu s-au opus deciziei de a vinde gaze la preț mic către Interagro.

Procurorii afirmă că statul a fost prejudiciat cu 130 de milioane de euro prin vânzarea gazelor ieftine către compania deținută de miliardarul Ioan Niculae.

UPDATE: Senatorii l-au scăpat de Vosganian de DIICOT: „O victorie a democrației”

OLTCHIM.

#33780 OLTCHIM

2015-02-12 11:22

 

  Hamlet şi Ofelia

 

          Varujan Vosganian                     Călin Popescu Tăriceanu                                   

Musafir

#33781 ASTIA 2 SUNT CU CLANTA,ASTIA CU PIPEREA SI CERNEV.

2015-02-12 11:27

#33780: OLTCHIM. - OLTCHIM 

 OR SA MAI VINA SI PE LA VALCEA,DAR CU SIGURANTA NU MAI CALCA PRIN OLTCHIM,CE ZICI CRA, CRA,AM DREPTATE?


Musafir

#33782 ASTIA VOR VENI LA OLTCHIM CU BIBLIA,DA VINE SI CERNEV CU EI,

2015-02-12 11:29

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-12 11:31



Musafir

#33784 5.000 de mineri şi energeticieni sunt aşteptaţi să participe astăzi la un protest în Târgu Jiu

2015-02-12 11:33

Ce au ajuns protestele minerilor din Gorj: 40.000 de oameni cereau dublarea salariilor în '94, 5.000 de ortaci cer păstrarea lor, în 2015

12 februarie 2015, 13:12 de Alin Ion

5.000 de mineri şi energeticieni sunt aşteptaţi să participe astăzi la un protest  în Târgu Jiu pentru păstrarea actualelor venituri salariale. Amploarea mişcărilor sindicale s-a redus mereu în decursul anilor, iar revendicările au fost tot mai firave. În anul 1994, mineritul din Oltenia şi din alte zone ale ţării a intrat în grevă generală. 40.000 de mineri au protestat zece zile în Piaţa Prefecturii până când şi-au obţinut drepturile.

La greva generală din 1994, 40.000 de mineri au protestat la Târgu Jiu, în Piaţa Prefecturii timp de zece zile. „Au stat zi şi noapte. După lăsarea întunericului, pentru că se făcea frig, protestatarii au ars băncile de lemn de la Stadionul Municipal. Apoi, a trebuit să refacem stadionul. S-a muncit o săptămână. Au venit oameni din toate bazinele din ţară, pentru că din fosta Companie a Lignitului Târgu Jiu făceau parte minele de cărbune din toată ţara, cum ar fi Ploieşti. La protestul de atunci nu au venit şi minerii din Valea Jiului, ci doar reprezentanţii sindicatelor de acolo“, povesteşte liderul de sindicat Constantin Creţan, cel care a participat la evenimentele din perioada respectivă.   Dublarea salariului şi schimbarea directorului.

Greva generală a adus atunci minerilor dublarea salariilor.

Salariul a ajuns de la 60.000 de lei la 120.000 de lei. De asemenea, directorul unităţii a fost înlocuit.  „Guvernul de atunci a acceptat preţul la cărbune, pentru că se vindea, la momentul respectiv, în dolari, dar nu la cursul real. Era un preţ de vânzare raportat la dolarul american, aşa cum spuneam noi atunci. Pentru noi, dolarul avea o valoare la jumătate faţă de cursul de schimb atunci când se vindea tona de cărbune. Când s-a făcut un preţ real de vânzare, atunci s-au dublat salariile. Nu ne-a dat nimeni bani, că nu am beneficiat de subvenţii. Noi ţineam economia românească în spate. A fost schimbat şi directorul din funcţie. Era atunci Mironovici, iar în locul lui a venit Chirculescu şi pe urmă a venit Baican. Am dublat salariile pe munca noastră, fără să primim subvenţii de la stat“, mai povesteşte Constantin Creţan.   

Liderul de sindicat spune că manifestările din 1994 nu au degenerat: „Nu au existat conflicte. Nu am avut probleme cu forţele de ordine“.  

Creţan a fost condamnat pentru mineriada din 1999
 
Mii de mineri din Oltenia au participat la Mineriada din 1999, în urma căreia Constantin Creţan a fost condamnat, în anul 2005, de Curtea Supremă de Justiţie pentru subminarea puterii de stat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare, dar a fost eliberat după trei ani. Tot atunci au mai primit condamnari la închisoare Dorin Lois şi Vasile Lupu. „În anul 1999 s-au dublat salariile şi pe mine m-a costat ani grei de închisoare. Mişcarea a plecat din Valea Jiului. La Costeşti au fost 50.000 de oameni. A fost o mişcare de amploare. Din Gorj au aderat spontan la această mişcarea mii de oameni. Pe mine m-a costat cinci ani de închisoare pentru participarea la evenimentele de la Costeşi (n.r. -  localitate din judeţul Vâlcea). Am participat frecvent mişcările de protest ale minerilor“.  

CEO dă cărbune fără bani

Constantin Creţan spune că situaţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) este similară ca cea din urmă cu mulţi ani, pentru că unitatea a acumulat datorii istorice uriaşe din cauză că nu recuperează banii pentru cărbunele pe care îl furnizează: „Acum este o acţiune similară. Nu puteam să vindem cărbune în toată ţara şi noi să nu primim un leu. Guvernul României stă nepăsător. Noi dăm cărbune la tot felul de unităţi, de la Oltchim şi până la CET-urile din toată ţara, dar nu primim banii. Sunt datorii istorie. Noi dăm cărbune fără bani, pentru că oamenii ăia din ţară ar fi rămas în frig. Conducerea CEO spune că e obligată să dea cărbune chiar şi fără bani, pentru că e ordonanţă dată de guvern în acest sens“. 

În cadrul CEO, unitatea care cuprinde toate unităţile miniere şi patru termocentrale din Gorj şi Dolj, mai lucrează aproximativ 18.000 de oameni. În 1994, doar în carierele miniere din Gorj munceau aproximativ 45.000 de angajaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/njnqf4


Musafir

#33785 Senatorii au votat impotriva cererii DIICOT dupa un discurs al senatorului terminat in lacrimi.

2015-02-12 12:02

#33779: - PREMIERĂ. Vosganian, acuzat de corupție, spune că a făcut profit pentru stat 

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19360261

Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala. Senatorii au votat impotriva cererii DIICOT dupa un discurs al senatorului terminat in lacrimi. Vosganian: E o victorie a democratiei

de Red. Stiri     HotNews.ro

Joi, 12 februarie 2015, 13:50 

Senatorul PNL Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala dupa ce senatorii au votat joi impotriva cererii depuse de DIICOT. Vosganian a tinut un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sterg cateva lacrimi.

Astfel, din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Ca urmare a votului, Senatul a respins hotararea privind cererea de urmarire penala.

Dupa ce a fost anuntat rezultatul oficial al votului, Vosganian a declarat de la tribuna Senatului: "Votul reprezinta o victorie a democratiei si a demnitatii Parlamentului Romaniei, precum si o sansa de a aseza puterile statului pe echilibrul pe care il dorim cu totii".

Reamintim ca procurorul general Tiberiu Nitu a trimis Senatului cererea DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Vosganian este acuzat de procurori ca a fortat Romgaz sa vanda gaze la preturile subevaluate pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.


Musafir

#33786 BREAKING NEWS: Femeie leşinată la OLTCHIM

2015-02-12 12:49

http://www.voceavalcii.ro/2015021226714/

BREAKING NEWS: Femeie leşinată la OLTCHIM

FEB 12, 2015  SCRIS DE  MAGDA POPESCU

Discuţii aprinse la Oltchim între administratorii judiciari şi disponibilizaţii, care îşi aşteaptă plăţile compensatorii.

Depunerea planului de reorganizare la Tribunalul Vâlcea a iscat din nou proteste ale sindicaliştilor, care nu vor să mai accepte păsuiri în ceea ce priveşte drepturile lor băneşti. Astfel, în data de 12 februarie a.c., mai mulţi disponibilizaţi la venit la sediul Oltchim pentru a le cere socoteală administratorilor judiciari. În timpul discuţiilor, care durează de mai bine de 2 ore, unei femei, în jur de 50 de ani, i s-a făcut rău, iar cineva a sunat imediat la 112.
La Oltchim, a venit o ambulanţă, iar medicii i-au acordat femeii primul ajutor şi au transportat-o la Policlinica de la Oltchim. Femeia este în afara oricărui pericol.


Musafir

#33787 ce bucurie mai e pe cra cra,e atit de bucuros ca ar zbura n bulgaria

2015-02-12 13:21

CE ZICI CRA CRA?

#33788 Re: ce bucurie mai e pe cra cra,e atit de bucuros ca ar zbura n bulgaria

2015-02-12 13:23

#33787: - ce bucurie mai e pe cra cra,e atit de bucuros ca ar zbura n bulgaria 

 ORICUM NU L IARTA SAU NU L LASA VIDEANU,PAI EL SA MEARGA SINGUR LA MONACO?

BREAKING NEWS:

#33789 Klaus Iohannis critică votul în cazul Vosganian: "Arată că nu s-a înţeles necesitatea schimbării"

2015-02-12 13:41

Klaus Iohannis critică votul în cazul Vosganian: "Arată că nu s-a înţeles necesitatea schimbării"

Preşedintele Klaus Iohannis critică votul de astăzi din Senat, prin care s-a respins cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian: „Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării".

Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului.

În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție”, a scris pe Facebook preşedintele Klaus Iohannis. 

Varujan Vosganian rămâne cu imunitate


Musafir

#33790 Presa engleză „o dezbracă” pe Elena Udrea | VIDEO

2015-02-12 13:44

http://www.paginadepolitica.ro/

Cotidianul „Daily Mail” din Marea Britanie dedică astăzi un amplu articol arestării Elenei Udrea la București, bogat ilustrat cu fotografiile cele mai „decoltate” apărute de-a lungul vremii cu fosta șefă a PMP.

Potrivit jurnaliștilor englezi, Elena Udrea este „cunoscută pentru relația apropiată cu fostul președinte Traian Băsescu”. De asemenea, ei spun că  Udrea a făcut de-a lungul timpului mai multe pictoriale controversate și este cunoscută pentru hainele scumpe pe care le îmbracă și pentru faptul că-i place să cumpere de la branduri internaționale de renume.

Pe lângă aceste picanterii, care nu ocupă totuși cea mai mare parte a materialului, „Daily Mail” prezintă in-extenso acuzațiile procurorilor DNA, dar și o înregistrare VIDEO (jos) tradusă în limba engleză de la discursul susținut în Parlament de Elena Udrea în ziua în care au fost dezbătute cererile de arestare:

 

http://www.dailymail.co.uk/video/

BREAKING NEWS:

#33791 Iohannis cere socoteală senatorilor: Mă așteptam să avizați urmărirea penală a lui Vosganian

2015-02-12 13:47

Iohannis cere socoteală senatorilor: Mă așteptam să avizați urmărirea penală a lui Vosganian

Președintele Klaus Iohannis a reacționat pe facebook după ce senatorii au respins cererea de urmărire penală a liberalului Varujan Vosganian.

„Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze solicitarea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție”, se arată în mesajul postat pe contul președintelui.

Cererea procurorilor DIICOT a fost respinsă cu 57 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă”, în timp ce cinci voturi au fost anulate. Este a doua oară când colegii votează împotriva începerii urmăririi penale în dosarul privind livrarea de gaze ieftine către Interagro. În acest caz, prejudiciul la bugetul de stat se ridică la 130 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

Și Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, este cercetat în acest dosar.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-12 14:42


CREANTELE OLTCHIM.

#33794 CREANTELE OLTCHIM.

2015-02-12 14:55

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM SI IN BULETINUL DE INSOLVENTA. .

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

http://www.bdo.ro/ =>2015

Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 

5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 AICI ESTE IN LINK-URI FARA PAROLA  BDO:

Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

http://docdroid.net/r5v2

 

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 


Musafir

#33795 ALATURI DE ANGAJATII OLTCHIM !

2015-02-12 15:04

http://psdvalcea.ro/alaturi-de-angajatii-oltchim-2/

 

ALATURI DE ANGAJATII OLTCHIM ???

 


Musafir

#33796 Re: ALATURI DE ANGAJATII OLTCHIM !

2015-02-12 15:12

#33795: - ALATURI DE ANGAJATII OLTCHIM ! 

Cei mai reprezentativi angajati Oltchim. 

I-au dus lanturile sau i-au dus poarta Oltchimului?


Musafir

#33797

2015-02-12 15:17

bai,fotra idiotuly,nu CERNEV TI-AADUSWSALARIU?HANNDICAPAT MINTAL

 

plati compensatorii

#33798 disponibilizat pitesti

2015-02-12 15:38

stie cineva ce s-a intamplat la Oltchim azi?

s-a discutata cu sdministratorii ceva?

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-12 15:45



Musafir

#33800 Re: VORBESTE NEMERNIC IDIOT DESPRE CUM AI TRADAT SI NU DE IDIOTI CA VOI

2015-02-12 15:46