Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

#32101 Re: Re: Problemele salariaţilor unei firme aflate în insolvenţă

2015-01-15 21:09

#32036: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Problemele salariaţilor unei firme aflate în insolvenţă 

 

Din resursele Fondului de garantare se suportă următoarele categorii de creanţe salariale:

a)       salariile restante;

b)       compensaţiile băneşti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihnă neefectuat de salariaţi, dar numai pentru maximum un an de muncă;

c)       plăţile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă şi/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;

d)      compensaţiile restante pe care angajatorii au obligaţia de a le plăti, potrivit contractului colectiv de muncă şi/sau contractului individual de muncă, în cazul accidentelor de muncă sau al bolilor profesionale;

e)       indemnizaţiile restante, pe care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a le plăti pe durata întreruperii temporare a activităţii.

Potrivit legii, din Fondul de garantare nu se suportă contribuţiile sociale datorate de angajatorii în stare de insolvenţă. Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat. În ceea ce priveşte ordinea de priorităţi la plata creanţelor în cazul insolvenţei, primele pe listă sunt taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în cadrul desfăşurării procedurii insolvenţei.

Pe locul secund se află creanţele izvorâte din raportul de muncă. În acest sens, a fost adoptată, pe lângă Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, şi Legea nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului pentru plata creanţelor salariale, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2007. Ele pun în practică prevederile Codului Muncii, potrivit căruia „salariile se plătesc înaintea oricărei alte obligaţii a angajatorilor”.

Legea 85/2006 a îmbunătăţit legislaţia din domeniu, creditorii nu mai trebuie să demonstreze insolvabilitatea debitorului, ci practic această stare se prezumă, debitorul fiind cel care trebuie să probeze că este solvabil şi stabil din punct de vedere economic. Totuşi, spre deosebire de ţările occidentale, în România în continuare o procedură de lichidare poate dura până la cinci ani, spre deosebire de şase luni, cât ar fi normal. Cu toate acestea, timpul necesar încheierii procedurii de faliment ar putea fi redus potrivit noii legislaţii. Se poate opta pentru o procedură simplificată prin care debitorul intră direct în procedura falimentului, fie odată cu deschiderea procedurii insolvenţei, fie după o perioadă de observaţie de maximum 60 de zile.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-15 21:12


CREANTELE OLTCHIM.

#32103 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-15 21:19

#32102: -  

 CACAMANCATORUL DE DEJECTIII, LA TINE E VORBA AIA FUNCTIONABILA, PROSTU NU E PROST DESTUL PANA NU NE-O SI DEMONSTREAZA. BOLOVANULE, AICI NU E VORBA DE CONCURS TAMPA PROASTA CINE PRIMESTE PRIMUL. PENTRU CA SUNTEM TOTI BOULE, TOTI SI INCLUDEM SI PE SALARIATII ANGAJATI SI CEI DISPONIBILIZATI, IAR PLATILE SALARII COMPENSATORII ATATA TIMP CAT TU SI ALTII NU CONSTIENTIZATI CREANTA DIN ACTE SI NU INVATATI CE V-AM DAT SA INTELEGETI, N-ATI BINEVOIT SA CITITI LEGEA, NU DORITI... SI EVITATI TERMENII SI ALTE POSTARI PUBLICE...ETC. DU-TEEE SI CULCA-TE CA BOTUL SI MINTEA TA, ...., SI ASA ESTE INFECTATA SI DEFECTA FARA SA AI O CREANTA DE NEURON ACOLO PANA SI AIA E LIPSA LA VOI.


Musafir

#32104 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-15 21:22

CREANTELE OLTCHIM.

#32105 Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-15 21:25

#32104: - Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 BABUINULE PETITIA NU E A MEA SI POATE NU STI CE INSEAMNA TERMENUL DE PETITIE, ASTA E ALTA POVESTE..., ESTE UN TERMEN NOU LA TINE IN VOCABULARUL TAU LA FEL SI CU TERMENUL DE CREANTA FIIND CEVA SF PENTRU MULTI CA TINE. TU INCA ESTI SUGACIUL, LIBIDINOSUL SI SLEFUITORUL DE CURURI,  RETARDUL DE SERVICIU, INAPTUL SECOLULUI CARE TRAIESTI ( PROSTUL TURMEI, PE PRICEPEREA TA....) , INCA NU ESTI TREAZ SI BETIA, SCOATEREA DIN CONTEXT ESTE DEFECT  SI CREANTA LIPSA NEURON, DE CARE TU INSISTI SA NE DEMONSTREZI NU AI, ESTE VID IN CUTIA CRANIANA DE O TI TU PE UMERI.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-15 21:29


CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32107 Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-15 21:31

#32106: - Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

  CACAMANCATORUL DE DEJECTIII, NU TE DUCI TU LA CLADIREA AIA ALBA SI VEI PRIMII ACOLO TOT CE DORESTI,  VEI FI SUGATIVA SI SUGACIUL DE SERVICIU, NOI TI-O DAM CU DEDICATII..., TE SCUIPAM SI CU SEMINTE DE LA GEAM SI-TI OFERIM CU DE TOATE TE SERVIM...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-15 22:07


CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32109 Mihai Tudose s-a întâlnit cu salariaţii şi sindicatele Oltchim

2015-01-15 22:09

Mihai Tudose s-a întâlnit cu salariaţii şi sindicatele Oltchim

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 15 ianuarie a.c., cu o delegație a salariaților de la SC Oltchim S.A., condusă de Cornescu Cristian, președintele Sindicatului Victoria și Dumitru Marin, președintele Sindicatului Unirea.În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții salariaților SC Oltchim S.A. au solicitat Ministrului Economiei, Comețului și Turismului informații privind perspectiva de privatizare a combinatului și planul de dezvoltare al societății pentru anul în curs, posibilitățile de recuperare a restanțelor salariale apărute înainte declanșarea procedurii de insolvență, precum și stadiul soluționării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajații disponibilizați.Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, le-a declarat salariaților SC Oltchim S.A. că susține în continuare soluția privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societății înainte de vânzare pentru creșterea interesului unui cumpărător capabil să susțină activitatea combinatului. Totodată, Ministrul Mihai Tudose le-a reiterat reprezentanților sindicatelor de la Oltchim că recuperarea restanțelor salariale și plata salariilor compensatorii pentru cei disponibilizați trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului și că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluție. În același sens, pentru o mai bună colaborare cu partenerii sociali, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului a propus tuturor sindicatelor constituite la nivelul societății Oltchim semnarea unui Protocol de informare și consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului. La rândul lor, reprezentanții sindicatelor prezente la întâlnire au solicitat ca aceste consultări să fie comune cu toate sindicatele de la SC Oltchim SA.

CREANTELE OLTCHIM.

#32110 Tudose, MEC: Privatizarea Oltchim este o soluţie, dar compania trebuie reorganizată înainte de vânza

2015-01-15 22:11

Tudose, MEC: Privatizarea Oltchim este o soluţie, dar compania trebuie reorganizată înainte de vânzare

 


Privatizarea combinatului Oltchim reprezintă, în continuare, o soluţie, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare, a susţinut joi ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, într-o întâlnire cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim S.A., condusă de Cristian Cornescu, preşedintele Sindicatului Victoria şi Dumitru Marin, preşedintele Sindicatului Unirea, transmite Agerpres.



Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT), reprezentanţii salariaţilor SC Oltchim S.A. au solicitat ministrului de resort informaţii privind perspectiva de privatizare a combinatului şi planul de dezvoltare al societăţii pentru anul în curs, posibilităţile de recuperare a restanţelor salariale apărute înainte declanşarea procedurii de insolvenţă, precum şi stadiul soluţionării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi.

Ministrul Mihai Tudose le-a declarat salariaţilor SC Oltchim S.A. că susţine în continuare soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare pentru atragerea unor cumpărători capabili să susţină activitatea combinatului. Totodată, acesta a menţionat că recuperarea restanţelor salariale şi plata salariilor compensatorii pentru cei disponibilizaţi trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului.

'În acelaşi sens, pentru o mai bună colaborare cu partenerii sociali, Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului a propus tuturor sindicatelor constituite la nivelul societăţii Oltchim semnarea unui Protocol de informare şi consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului. La rândul lor, reprezentanţii sindicatelor prezente la întâlnire au solicitat ca aceste consultări să fie comune cu toate sindicatele de la SC Oltchim SA.', se arată în comunicatul MECT.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă de doi ani şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană care are aproximativ 800 de milioane de euro, datorii istorice.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-15 22:13


CREANTELE OLTCHIM.

#32112 Comunicat de presă - MECT

2015-01-15 22:16

http://www.agerpres.ro/

București, 15 ianuarie 2015 COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 15 ianuarie a.c., cu o delegație a salariaților de la SC Oltchim S.A., condusă de Cornescu Cristian, președintele Sindicatului Victoria și Dumitru Marin, președintele Sindicatului Unirea.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții salariaților SC Oltchim S.A. au solicitat Ministrului Economiei, Comerțului și Turismului informații privind perspectiva de privatizare a combinatului și planul de dezvoltare al societății pentru anul în curs, posibilitățile de recuperare a restanțelor salariale apărute înainte declanșarea procedurii de insolvență, precum și stadiul soluționării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajații disponibilizați.

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, le-a declarat salariaților SC Oltchim S.A. că susține în continuare soluția privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societății înainte de vânzare pentru creșterea interesului unui cumpărător capabil să susțină activitatea combinatului.

Totodată, Ministrul Mihai Tudose le-a reiterat reprezentanților sindicatelor de la Oltchim că recuperarea restanțelor salariale și plata salariilor compensatorii pentru cei disponibilizați trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului și că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluție.

În același sens, pentru o mai bună colaborare cu partenerii sociali, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului a propus tuturor sindicatelor constituite la nivelul societății Oltchim semnarea unui Protocol de informare și consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului. La rândul lor, reprezentanții sindicatelor prezente la întâlnire au solicitat ca aceste consultări să fie comune cu toate sindicatele de la SC Oltchim SA.

Biroul de Presă al Ministerului

Economiei, Comerțului și Turismului

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-15 22:18


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-15 22:26


SA NU IMI SPUNETI MIE PICASSO DACA NU O SA REGRETATI.

#32115 Re: NU STIU DACA INTELEGI, GHIOCA SAU CAP DE CAL,DAR O SA MI O SUGETI OSOR,OSOR,OSOR

2015-01-16 00:10

#32114: LASA TALIBANULE CERNEVIST CA VEZI TU PE DREACU - NU STIU DACA INTELEGI, GHIOCA SAU CAP DE CAL,DAR O SA MI O SUGETI OSOR,OSOR,OSOR 

 ATI REUSIT DUMITRULE,CERNEVE,BICA SI MAI NOU ACUM RAHATUL ASTA DE SIND.NUMIT SVRO[R de la rahat],ACUM FRAIERILOR VA MERITATI SOARTA.


Musafir

#32116

2015-01-16 03:51

Aceleasi baliverne si minciuni de 2 ani jumate ,hai inca putin si acum trec 4 ani si o sa ajungeti ca FOSTI(si conducere si sindicat)adica mintiti , pacaliti(mai conteaza care partid ,inainte a fost PDL,iar acum PSD),bai proastelor voi nu realizati ca ACUM sunteti mintiti intr-un mod jalnic.Dar de ,cand o sleahta de analfabeti si-au dat doctoratul in prostie(apropo pe cap de bou  nu-l mai luati cu voi, ca cel mai plimba pe tigan cu masina lui,ptr. un loc caldut de maistru fara scoala).


Musafir

#32117

2015-01-16 07:09

Unde e ma olteanul ala pe care il freca de salariile noastre de la Pitesti ? Acum a vazut toata lumea ce salarii aveti voi la Vilcea ! avans de la 1200 la 4000 de lei ? mai sint citva prosti cu 700- 800 de lei, insa marea majoritate sinteti de la 110 lei in sus ! coarde ordinare ce sinteti ! deaia urlati pe aici acum un an, Banii ba !!! mai aveti ceva de zis acum de Pitesti ? va injurati ca dobitocii aici, olteni prosti ce sinteti !!! Femei la greu cu avans de 2000 de lei si mai sus ! Nu va e rusine !!!!!!!

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32118 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-16 07:19

#32117: -  

 Alooooooo, stai nenica ca nu ai priceput, ce ai vazut tu acolo in buletinul de insolventa, sunt sume comasate, ce au intrat la masa credala in ianuarie 2013 ( pana in decembrie 2012, atat) , atat, iar disponibilizatii au trecute in hartii aceste sume delimitate si cu drepturi trecute in acte..., angajatii in evidentele contabile ale societatii si actele care le detin si ei, s-a ajuns la aceste sume imense pentru ca se oprisera CAR Oltchim insa nu s-a achitat catre acestia din salarii, fiind deturnare de fonduri, se platesc in continuare cu penalitati de intarziere si CAR Oltchim a ajuns chiar sa execute silit pe unii din cauza nevirarii acestor sume.... Cand s-a intrat in insolventa Piperea pe lege a fost obligat sa le introduca la masa credala. Sumele de le-ai vazut sunt in functie de ce imprumuturi au avut salariatii, unii n-am avut de loc si au ramas doar restantele creante neachitate atunci 700-800 salarii avand 0 CAR OLTCHIM, impreuna cu alte drepturi neachitate..., ai inteles. Sari si nu sti despre ce este vorba. Da, sunt si 2000 lei si 4000 lei in functie de cat au facut imprumut la CAR Oltchim, sume oprite din salarii, nevirate si deturnate de pe timpul conducerii lui Mihai Balan de la CET Ramnicu Valcea, care a fost impus cu conducere la Oltchim in 2012.

NU AU NICIO LEGATURA CU CREANTELE RESTANTE DIN IANUARIE 2013 (ALTE DREPTURI SI OBLIGATII URGENTE ....) SI PLATILE COMPENSATORII CREANTE CARE AU FOST GENERATE IN PERIOADA INSOLVENTEI, ACESTEA AVAND REGIM URGENT DE ACHITARE, PE LEGE 85/2006.


Musafir

#32119

2015-01-16 07:42

Probabil, ok, stii mai bine ce aveati de luat voi de la Vilcea, dar tot nu ma convinge nimeni ca noi mai avem salarii mai mari fata de ale voastre ! noi am avut, acum ne depasiti lejer !

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32120 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-16 07:45

#32119: -  

 Pana la negocierea CCM 2011 voi ati beneficiat si beneficiati in continuare chiar intarite pe CCM 2011 de  anumite privilegii in conditile in care ati fost opriti definitiv, multi nu ne-am apropiat nici de ce aveti voi ca beneficii..., asta nu o poti contesta. Si sa nu aveti activitate si sa luati salarii..., ar trebui sa te intrebi de unde vin banii, acestia vin din Oltchim, ori voi nu aveti activitate din ..., spune tu ca sa nu zici ca suntem rautaciosi, eu stiu ..., dar nu doresc sa va aduc aminte, stau actele dovezi.


Musafir

#32121

2015-01-16 08:06

nu este vina mea ca asta si-a dorit Roibu atunci, sa ne preia sa faca burta mai mare ! aceeasi veche problema, discutam intre noi niste situatii pe care nu noi le controlam, noi ne facem datoria, aia care o avem fiecare. Pina cind, cum si de ce, nu e treaba mea sau a ta ! are cine sa ia decizii ! oricum in domeniul asta, salariile si beneficiile pe care zici tu ca le avem ( care or fi alea, nu stiu, pt. ca nu mai sint, au fost pe vremea OMV ) sint enorm de mici ! de la noi au plecat o groaza afara si or sa mai plece, stati voi linistiti !!!


Musafir

#32122 Re:

2015-01-16 08:48

#32117: -  

 Nu este suficient sa stii sa citesti, mai trebuie sa si intelegi ce citesti.
Sumele "mari" care iti ridica tie un semn de intrebare au in componenta lor si sumele de la CAR (cotizatii si rate) retinute de Oltchim pe state si nevirate (FURATE) de catre conducerea Oltchim in conturile CAR.

Aici are dreptate colegul care spune ca sindicatele sunt vinovate pentru ca in consiliul de administracie al CAR sunt si reprezentanti ai sindicatelor si pentru ca aceste sume nu trebuia trecute la masa credala iar CAR trebuia sa reclame si sa dea in judecata conducerea Oltchim pentru furt si deturnare de fonduri private.

Aici apare si complicitatea dintre conducerea CAR si conducerea Oltchim, traficul de influenta si foloasele necuvenite (ex. incadrarea in Oltchim - intr-o perioada cand oamenii ereau disponibilizati - a unor persoane apartinant familiilor celor din conducere CAR, etc.).

la picasso se permite paranteza dupa paranteza

#32123 Re: aici iti dau dreptate OLTENI PROSTI,dar si talibani handicapati

2015-01-16 09:16

#32117: -  

 SAU MULTUMIT CU NISTE ZLOTII?, DE LA BANDITUL DE zaremba,ACESTI NEMERNICI DE OLTENI RETARDATII;CERNEV[nagit bulgar]  SI PRAPADITI LUI DE GHIOCA,CAP DE GLOABA,BURDOAZA,ETC,AU INCERCAT SA I FACA JOCURILE[AU TRADAT PT. UN PUMN DE ZLOTI],MAI NOU AVETI SI VOI UN TRADATOR [DUMITRU, PRETENUL LUI CERNEV [bin la den]]CARE VA MINTIT PT. INTERESELE LUI SI NUMAI ALE LUI.

ASTA A FOST SI VA FI LA OLTCHIM SI ARPECHIM

#32124 DESTRAMA SI DEZBINA CA SA IEI PUTEREA,CUNOASTETI SLOGZANUL?

2015-01-16 10:44

#32123: la picasso se permite paranteza dupa paranteza - Re: aici iti dau dreptate OLTENI PROSTI,dar si talibani handicapati 

 DE CE?  OMUL[OLTEANU] E NATIA DREACULUI DE PE PAMINT,SE VINDE PT. UN PUMN DE ZLOTII.     ZI BIN LA DENE,ZI GLOABA,ZI GAOAZA, CINE MINTE SI A MINTIT MAI BULETEAN RETARDAT SI HANDICAPAT[ZI BURDOAZA CUM E VINUL]?

Paul Anton

#32125 Cine crede ca mai are o sansa de recuperare legala a banilor?

2015-01-16 12:21

Singura sansa de a ne recupera banii o reprezinta o cerere colectiva in instanta.

Pentru aceasta trebuie sa constituim o asociatie care sa ne reprezinte atat in proces civil cat si in cel penal.

Daca vreti sa ne asociem, va stau la dispozitie.