Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31676 Re: Re: DNA anunță sosirea APOCALIPSEI:

2015-01-03 00:19

#31558: La anul si La multi ani! Oltchim si Arpechim INCHIS. - Re: DNA anunță sosirea APOCALIPSEI:  

 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

DNA S.O.S. OLTCHIM VALCEA SI ARGES !!!!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31677 Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-01-03 01:08

#30928: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30922 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

 

 CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

 

 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

http://portal.just.ro/

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

 

Informaţii generale

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31678 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-03 01:15

 

 

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

 

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

 

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete, de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

 

 

 

Musafir

#31679

2015-01-03 06:59

Deci pana la urma si in final,nici dupa 2 ani nu ai o solutie in justitie,iar din partea organelor de control o situatie de stendbay,asa ca ramane situatia naturala FALIMENT sau iesirea din INSOLVENTA,daca asteptati ca guvernul Ponta sa solutioneze cauza va inselati amarnic ca doar el a generat-o prin modificari de legi si OUG.O solutie ar mai fi,iesirea masiva a 400-500 de oameni ,atunci poate mai discutam si de alte variante.


Musafir

#31680

2015-01-03 07:05

Ce tot o dai cu sindicatele unul poate fii in culpa restul mai ales SVO un rahat numit dezbinare nici nu ar mai trebui amintit,va ajunge la hazna.Majoritatea oamenilors-au lamurit ,au mai ramas profitori si cei prosti care spera sa mai capete un privilegiu la o eventuala privatizare,acest sindicat a avut un singur scop dezbinarea si improscarea cu rahat.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-03 07:48


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-03 07:56



Musafir

#31683 Re:

2015-01-03 08:02

#31679: -  

 Asta este cu justitia si multe dosare nu au fost la judecatorul-sindic pana in 2014, iar acum s-a cerut falimentul final cel care se judeca in faliment pe insolventa si s-a evitat voit de catre sindicate si statul roman, fortand ca unu din creditori sa ceara acest faliment final deoarece s-a deturnat voit pe lege ( multe ilegalitati...) si oprit achitarile..., nici alti colegi inca nu au aceste dosare acolo ... sau altii au intrat la alte instante superioare...etc, alte cauze.... Nu s-au adus probe si dovezi, s-a mers gresit si imbarligat de catre sindicate si statul roman pana anul trecut, e normal ca si judecatorul-sindc sa nu aibe ce sa judece, poate din anul asta 2015 si acum ne trezim toti deoarece si unii si altii avem de suferit ceea ce s-a scris mereu in petitie, angajati si disponibilizati, pentru ca toti trebuie sa intram cu dosare in procesul insolventei. Poti sa spui ca de anul asta 2015 au inceput procesele si continua la judecatorul-sindic, fiind foarte aglomerat acum de aceste dosare si toti creditorii din lista de tabel de creante punandu-le in fata judecatorului-sindic ..., inclusi si noi angajati si disponibilizati si primii la achitari, in justitie continua...

TOATE ACESTEA PRIN SINDICATELE LA CARE AM FOST COTIZATI SI NE-AU TEPUIT, MINTIT, DETURNAT ADEVARUL SI ALTE FAPTE..., TREBUIAU SA FIE CELE CARE NE SUSTIN SI NE INDRUMAU CORECT PE LEGI SI LEGE LA PROCES, NU PE LA CONSILIUL JUDETEAN, PREFECTURA, GUVERN, SEDIUL OLTCHIM...SI ALTE LOCURI TOTAL GRESITE, INSA EI NU S-AU APROPIAT DE ACEST PROCES AL INSOLVENTETI CARE ESTE VITAL PENTRU OLTCHIM SI PENTRU TOTI SALARIATII (FOSTI SI ACTAULI) CARE AVEM LITIGII DE MUNCA CU SOCIETATEA OLTCHIM.


Musafir

#31684 Re:

2015-01-03 08:09

#31680: -  

 Toate sindicatele si toti participantii statul roman, este prea evident de ce este asa. Acestia nu numai ca au lasat sa decurga gresit etapele insolventei, au impus o imbarligare si o dezinformare continua in randul salariatilor fosti si actuali, facand si multe alte fapte cu participarea lor directa la deturnarea legii 85/2006 si multe alte fapte care le-au comis cu statul roman. Sa nu mai spunem de teapa luata cu avocata Dinu si Prisacaru si multi altii care sti cu ce sindicat sunt si acela este SLO, iar celelate sindicate prin liderii lor papusoi au distrus de comun acord cu intentiile si faptele pe care le-au comunicat si impus tuturor, prin lipsa lor de reactie, reaua vointa si intentii gresite si multe altele..., sa fie ei in procesul insolventeti si sa se judece cu statul roman. Daca sunt sindicate au obligatii pe CCM prin cotizatii si alte avantaje fata de salariati fosti si actuali si sa apere societatea in aceste proces al insolventei. Numai ca au INGHETAT TOT SI REFUZAT SA INTRE IN PROCESUL INSOLVENTEI OLTCHIM, OCUPANDU-SE CU ALTE FAPTE IMPOTRIVA TUTUROR...!!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-03 08:20


CITA UE VA TRAG SINGUR PE 5?

#31686 Re: Re: Re: aveti tupe sa il faceti pe DICULOIU tradator,VOI CERNEVISTIILOR?

2015-01-03 08:25

#31685: atunci sa luati muie de la UN REGE SI DE LA PICASSO - Re: Re: aveti tupe sa il faceti pe DICULOIU tradator? 

 OFFFFFFFFFFF DOAMNEEEEEEEEE,NUMAI MAINE NU AI POMAINEEEEEEEEE,OF DOAMNEEEEEEE,VINO DOAMNEEEEEEEEEEE,SA VEZI CE A MAI RAMAS DIN CERNEVISTI.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-03 08:36



Musafir

#31688 Re:

2015-01-03 08:47

#31679: -  

 "Deci pana la urma si in final,nici dupa 2 ani nu ai o solutie in justitie,iar din partea organelor de control o situatie de stendbay,asa ca ramane situatia naturala FALIMENT sau iesirea din INSOLVENTA,daca asteptati ca guvernul Ponta sa solutioneze cauza va inselati amarnic ca doar el a generat-o prin modificari de legi si OUG.O solutie ar mai fi,iesirea masiva a 400-500 de oameni ,atunci poate mai discutam si de alte variante."

Nu trebuie sa ne mai agitam pentru ca a intrat super inteligentul asta cu "creanta, legea insolventei si sindicatele si statul roman" pe fir si ne va rezolva el.

De doi ani nu a rezolvat nimic dar totusi spera, probabil traieste in lumea lui.

400-500 nu ai de unde sa ii aduni pentru ca o parte sunt deja plecati nin tara , o alta parte si cea mai mare au iesit la pensie si nu ii mai intereseaza, o alta parte s-au angajat, altii s-au resemnat, o alta parte sunt clientii fideli ai barurilor, o alta parte nici nu au stiut si nici nu stiu pe ce lume traiesc, altii din pacate nu mai sunt printre noi iar altii (vezi cazul celui amintit mai sus) traiesc in lumea lor de naivi

Asta e , ne meritam soarta


Musafir

#31689 Hai sa lamurim problema SLO! De la inceput vreau sa precizez ca nu sunt membru de sindicat.

2015-01-03 08:48

http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=67&info=48022#

 

Cui serveste destabilizarea situatiei sociale de la OLTCHIM?

Constatam inca odata ca anumite institutii si persoane sint interesate sa destabilizeze situatia sociala din cadrul combinatului OLTCHIM, prin eliminarea sindicatului reprezentativ, in vederea pierderii drepturilor cuprinse in Contractul colectiv de munca.

Sindicatul Liber OLTCHIM, avand 2.500 de membri (dintr-un total de 3.400 de salariati la nivelul intreprinderii), reprezentativ conform Legii 62/2011, este semnatar al Contractului colectiv de munca la nivel de unitate. Acest contract cuprinde drepturi favorabile pentru salariati, fiind prevazuta inclusiv, in cazul concedierii, o suma neta intre 6 si 18 salarii medii brute pe unitate.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”, Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, impreuna cu Sindicatul Liber OLTCHIM protesteaza fata de incercarea, tolerata si/sau incurajata de autoritati, de a elimina Sindicatul Liber OLTCHIM de la dialogul social si anula clauzele Contractului colectiv, in vederea degrevarii de responsabilitate sociala a viitorului patron.

·         In conditiile in care sindicatul reprezentativ, care are sustinerea majoritatii salariatilor, este blocat in demersurile sale de a rezolva pe cale legala, institutionala, problemele salariatilor privind plata salariilor restante si repornirea activitatii;

·         In conditiile in care autoritatile publice refuza dialogul social institutionalizat cu sindicatul reprezentativ, FSLCP si CNS „Cartel ALFA”, si invita in schimb la discutii grupuri izolate de presiune din interiorul societatii, incurajand tipul acesta de manifestari extreme, care nu fac decat sa alunge un potential investitor serios;

·         In conditiile in care Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri nu a pus in practica protocolul semnat de reprezentantii sai in data de 27.06.2012, si nici deciziile Primului ministru din data de 19.07.2012, privind accesarea unui credit de 40 de milioane de euro necesar reluarii activitatii si platii salariilor restante si majorarea capitalului social conform deciziei Comisiei Europene din 7 martie 2012;

·         In conditiile in care starea de tensiune din cadrul intreprinderii este intretinuta, in loc sa fie calmata pentru a asigura premisele unei privatizari reusite;

Toate acestea ne dovedesc ca miza este o privatizare directionata, iar eliminarea conducerii Sindicatului Liber OLTCHIM creeaza posibilitatea ca o structura sindicala legal constituita sa NU mai poata sprijini si reprezenta interesele salariatilor in procesul de privatizare si post-privatizare.

 

Bogdan Iuliu HOSSU
    
Presedinte CNS „Cartel ALFA”

  

Achile DUTU
       
Presedinte FSLCP

  

Mihai DICULOIU
Presedinte Sindicatul Liber OLTCHIM

17 Septembrie 2012


Musafir

#31690 Re: Re: Re:

2015-01-03 08:51

#31655: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - Re: Re:  

Ce o fi greu sa pricepi ca suntem in aceeasi oala si cu aceleasi fapte intamplate noua cat si celor care inca sunt angajati someri. Poate e prea greu sa intelegi daca tot scoti din context tot, asta esti si asa vei ramane..."

Ce ti-o fi greu de inteles ca in doi ani nu ai castgat nimic?


Musafir

#31692 Re:

2015-01-03 09:01

#31670: -  

Ca sa nu mai vorbim in van,bani se vor da cand Oltchimul v-a fi privatizat(putin probabil),la iesirea din insolventa si la faliment (cel mai plauzibil).Si daca tot vorbiti ca legea este lege atunci de ce dracului sunt drepturi salariale la masa credala(bani de la CAR si avansul pe o luna )asa ca legea nu este chiar lege ptr.UNI ,vorbim dar alti isi fac mendrele prin legi."

Ca sa spui ca banii se vor da cand OLTCHIM-ul se va privatiza trebuie sa te bazezi pe ceva, trebuie sa argumentezi , iti trebuie un cadru legal. Eu nu am citit pana acum in nici-o le sau nu am vazut stipulat in nici-o lege ca eu trebuie sa primesc banii la privatizare.

Singura lege in baza careia trebuia sa se desfasoare procesul este CCM-ul, CCM care daca nu a fost denuntal dupa data instaurarii starii de insolventa , reprezinta "legea partilor" punct, restul e gargara sindicala si guvernamentala.

Ceea ce s-a intamplat cu noi, nu e decat un furt intelectual


Musafir

#31693 Re: Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:02

#31691: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 

Combinatul Oltchim: un concurent care se vrea eliminat prin orice mijloace

Catre: Guvernului Romaniei,

Domnului Prim Ministru, Victor Ponta

  

Domnule prim ministru, 

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”  isi exprima ingrijorarea fata de situatia de la Oltchim, unitate care reprezinta situatia din industria romana, si considera ca este responsabilitatea Guvernului in a gasi solutiile care sa salveze, cu adevarat, aceasta unitate economica importanta. Guvernul, dumneavoastra in calitate de premier, si Ministerul Economiei trebuie sa gasiti solutii pentru a salva Combinatul Oltchim.

 

Tentativele de blocare a activitatii, precum cea de scoatere la licitatie a Combinatului cu scopul vinderii lui bucata cu bucata, in contul unei datorii de sapte milioane de euro, pentru care au fost ipotecate instalatii in valoare de 42 de milioane de euro, este doar un pretext gasit de alti producatori pentru care Combinatul Oltchim reprezinta un concurent pe piata, care trebuie eliminat prin orice mijloace. Trebuie spus ca datoria de sapte milioane de euro nu avea un temen de plata stabilit, ceea ce este o dovada in plus, ca ceea ce se urmareste este doar desfintarea Combinatului, cu scopul dezindustrializari Romaniei. Guvernul Romaniei trebuie sa ia in calcul faptul ca Oltchim nu inseamna numai o unitate de productie, ci locul de munca a mai bine de 5.000 de oameni, ale caror familii depind de activitatea Combinatului Oltchim.

 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” saluta decizia de suspendare provizorie a executarii silite ceruta de firma Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein, in calitatea sa de furnizor de materii prime.

 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” cere Guvernului si Ministerului Economiei care controleaza Compania Oltchim sa dovdeasca maxima preocupare fata de situatia de la Oltchim si sa intreprinda toate demersurile pentru organizarea unei noi licitatii de privatizare corecte pentru Combinat.

 

CNS “Cartel ALFA” solicita totodata implicarea tuturor institutiilor abilitate pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care se fac vinovate de administrarea deficitara si cu rea intentie a Combinatului Oltchim.

 

Bogdan Iuliu Hossu

Presedintele CNS “Cartel ALFA”


Musafir

#31694 Hai sa lamurim problema SLO! http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=20

2015-01-03 09:06

 

 8 Aprilie 2013

Salariaţii OLTCHIM protestează mâine în faţa Guvernului

Sindicatul Liber OLTCHIM, reprezentativ în cadrul SC OLTCHIM SA Râmnicu Vâlcea, organizează în data de 9.04.2013, între orele 11.00 – 15.00, un miting la sediul Guvernului, cu participarea a 1000 salariaţi  ai SC OLTCHIM.

Manifestanţii solicită soluţionarea următoarelor revendicări:

  • Accesarea urgentă de către SC OLTCHIM a capitalului de lucru în sumă de 45 milioane de euro, necesar repunerii în funcţiune la nivelul de 65% din capacitate a instalaţiilor din activul Rm. Vâlcea, urmată de repornirea instalaţiilor: Petrochimie Arpechim Piteşti, Monomer şi Policlorura de vinil;

  • Planul de reorganizare a SC OLTCHIM întocmit conform Legii nr. 85/2006 privind pocedura de insolvenţă să includă cu prioritate funcţionarea SC OLTCHIM cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, PVC şi Monomer) şi capitalizarea SC OLTCHIM prin majorarea capitalului social prin conversia creanţelor Electrica AVAS, bănci, etc. în acţiuni;

  • Toate drepturile salariale (salarii şi tichete de masă) restante ale salariaţilor SC OLTCHIM să fie acordate până la data de 10.04.2013;

  • Privatizarea SC OLTCHIM (activul Rm. Vâlcea şi activul Petrochimie Piteşti) să se facă din procedura de insolvenţă împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti în iunie 2013;

  • Administratorii judiciari să găsească soluţii pentru menţinerea instalaţiilor în funcţiune până la privatizarea SC OLTCHIM în iunie 2013, să renunţe la şomaj tehnic şi concedieri colective atâta timp cât nu este elaborat şi aprobat planul de reorganizare;

  • Decizie politică şi guvernamentală privind strategia de funcţionare a SC OLTCHIM cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, Monomer şi PVC) şi de privatizare a SC OLTCHIM împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti.

     


  • Stabilirea unei conduceri competente la SC OLTCHIM pentru rezolvarea problemelor economice şi menţinerea liniştii sociale;

  • Respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi promovarea Dialogului social de către administratorii judiciari.

Totodata, sindicatul solicită Primului Ministru o întâlnire de urgenţă, la care să participe toţi factorii politici şi decizionali, pentru a discuta punct cu punct revendicările.

CNS “Cartel ALFA” consideră că o prioritate pentru Guvern trebuie să fie salvarea locurilor de muncă. CNS “Cartel ALFA” cere Primul ministru şi Guvernului să pună deasupra oricăror alte interese, soarta oamenilor şi păstrarea locurilor de muncă. 


Musafir

#31695 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-03 09:10

#31660: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - Re: Re: Re: Re:  

 "Iar scoti din context fraze si cu asta te ocupi si va ocupati, CITESTE LEGEA SI LEGILE SI CAUTATI UN TRADUCATOR PENTRU CA ESTE CACIALMA IN CAPUL TAU SI MULTORA CA TINE."

Ai o boala cu "scosul din context" de fapt tu ai mai multe boli care tin toate de psihologie ca sa nu fiu mai dur. Ai dereglari de comportament si dedublari de personalitate. Te-am rugat si inca te mai rog pentru ca eu nu stiu sa interpretez atat de bine ca si tine , conform legii insolventei (cu toate ca nu ar trebuii sa vorbim acum despre ea) cat/cand/cum vom primii banii.

Te-as ruga de data asta sa nu o mai iei prin balari si sa imi explici mie "moartea caprioarei", concret si la obiect


Musafir

#31696 Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:14

#31694: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 2999/90/2013
Data inregistrarii 21.03.2013
Data ultimei modificari: 05.10.2013
Sectie: I CIVILA
Materie: Litigii de muncă
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond

Musafir

#31697 Re: Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:18

#31696: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 

NumeCalitate parte
SINDICATUL LIBER OLTCHIM Reclamant
SC OLTCHIM SA Pârât
SC OLTCHIM SA PRIN ROM INSOLV Pârât
SC OLTCHIM SA - CU SEDIUL ALES LA BDO Pârât

27.09.2013

Ora estimata: 08:00
Complet: C.M.A.S. 3
Tip solutie: Alte cauze
Solutia pe scurt: În temeiul art. 36 din legea insolvenţei nr.85/2006, constată intervenită suspendarea de drept a judecării prezentei cauze
Document: Încheiere - Suspendare    27.09.2013


Musafir

#31698 Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:20

#31697: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 

AŞA A FOST DISTRUS OLTCHIM. Dezvăluiri înfiorătoare ale liderului de sindicat Mihai Diculoiu.

Avem, în sfârşit, scenariul complet al distrugerii combinatului vâlcean Oltchim. Timp de 50 de minute, liderul Sindicatului Liber Oltchim Mihai Diculoiu a explicat totul, cu detalii incredibile. (www.criterii.ro)
 
 

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-03 09:24



Musafir

#31700 Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:24

#31698: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 Sindicatul Liber Oltchim: Piperea şi Bălan doresc falimentul Oltchim

Marti, 1 aprilie 2014

http://www.ramnic.ro/articole/

 Sindicatul Liber Oltchim în calitate de sindicat reprezentativ în SC Oltchim dezaproba decizia unilaterală a Administratorilor Judiciari: Gheorghe Piperea şI Niculae Bălan de a refuza unica ofertă angajantă a investitorului elveţian, depusă în 28.03.2014, pe motiv că s-a depăşit termenul de depunere (ora 11:00) cu patru minute.

Sindicatul Liber Oltchim cere o anchetă a autorităţilor statului în acest caz pentru a se afla adevărul şi pentru sancţionarea celor vinovaţi.

Prin această decizie unilaterală, Administratorii Judiciari: Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, au înlăturat brutal ultimul investitor interesat de Oltchim şi se dovedeşte încă o dată ca se doreşte falimentul SC Oltchim.

Cerem interveneţia Ministerului Economiei, Parlamentului României şI Guvernului României pentru analiză şi decizie.

Sindicatul Liber Oltchim solicită înca odata autorităţilor locale din judeţele Vâlcea şi Argeş, Ministrului Economiei să ia urgent măsurile: 

1. Înlocuirea actualului Director General şi a Directorilor neperformanţi, reducerea numărului de directori de la 21 la 8, reducerea cheltuielilor (salarii, autoturisme) cu directorii; 

2. Decizie Politică şi Guvernamentală pentru funcţionarea şi privatizarea SC Oltchim; 

3. Înlocuirea Administratorilor Judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, pentru activitate neperformantă în cele 13 luni de insolvenţă a SC Oltchim. 

4. Punerea în funcţiune a tuturor capacităţilor de producţie (activele Râmnicu Vâlcea şi Piteşti) 

5. Acordarea la zi a tuturor derpurilor salariale restante (lunile ianuarie, februarie, martie-2014) pentru salariaţii Oltchim şi acordarea plăţilor compensatorii personalului disponibilizat în iunie 2013 din SC Oltchim; 

6. Asigurarea urgentă a capitalului de lucru pentru funţionarea instalaţiilor SC Oltchim în condiţii de eficienţă şi securitate, 

Sindicatul Liber Oltchim consideră că este momentul ca autorităţile statului să intervină urgent pentru salvarea SC 

Oltchim de la faliment. În aceste condiţii în judeţele Vâlcea şi Argeş se instalează liniştea socială.