Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DALE BANI PIPEREA,DALE 500 DE EURO LUNAR

#27401 OF SARACUL DE TINE,NU ARE AMANTA CE MINCA CU FIUSO

2014-10-08 13:12

astia care au venit,ce ti au dat,UEEEE?ciocul mic papagalule

#27403 mai laba gistei,pai fosta conducere ti a dat bani la timp si loc de munca papagalule.

2014-10-08 13:15


Musafir

#27404 CINE DE LA OLTCHIM CREDE CE SPUNE PONTA? CUM A AVUT GRIJA PONTA DE SALARIATII OLTCHIM?

2014-10-08 13:26

Scris de Mioara Maxim, 08 octombrie 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, plecând de la cazul Lukoil, că susține “în totalitate” activitatea justiției de combatere a evaziunii fiscale, dar că, în calitate de prim-ministru sau de președinte, trebuie să aibă “grijă” și va “apăra” românii care “muncesc cinstit, care au un salariu, care trebuie să-și ducă viața de zi cu zi în condiții dificile”.

Șeful Guvernului a făcut o serie de precizări, întrebat fiind despre reacția Consiliului Superior al Magistraturii la afirmațiile sale privind dosarul Lukoil.

“Mă bucur și susțin în totalitate activitatea justiției de combatere a evaziunii fiscale și de recuperare a prejudiciilor. Și, din acest punct de vedere, orice companie, românească sau străină, care evazionează bugetul de stat, trebuie să plătească.

Doi: am fost procuror, și îi întreb pe procurori, actul de justiție penală este un act chirurgical. Nu dai cu bomba nucleară, omori pe toată lumea în jur, și, sigur, îl prinzi și pe cel vinovat. Mă bucur foarte tare și încurajez justiția din România ca, în mod independent și eficient, să-i sancționeze pe cei care fac evaziune fiscală, să recuperăm prejudiciul “, a declarat, miercuri, premierul citat de Agerpres.

Victor Ponta a adăugat că, în al treilea rând, în calitate de premier și, pe viitor, dacă va fi președinte, are aceeași responsabilitate față de cetățenii români.

Sunt prim-ministru și, dacă voi fi președinte, am aceeași responsabilitate față de cetățenii României. 3500 de angajați sunt cetățeni români. Nu sunt nici ruși, nici patagonezi, nici nimic altceva. Sunt 3500 de români care, azi este miercuri, vineri trebuie să-și ia salariile pentru că au rate, pentru că au copii la școală, pentru că au de plătit întreținerea. Și eu, de acei 3500 de români, că lucrează la orice firmă, că lucrează la Oltchim, (…) că lucrează la o firmă privată, eu trebuie să am grijă”, a declarat premierul.

Victor Ponta a atras atenția că orice companie petrolieră care își încetează activitatea înseamnă “o gaură la buget de 100 de milioane de dolari, lunar”.

“Patru, cât sunt prim-ministru, după care va veni un alt prim-ministru care va avea aceeași problemă ca și mine: o companie petrolieră, oricare este ea, nu individualizez, plătește lunar la bugetul central, 100 de milioane de dolari. Deci, orice companie petrolieră care își încetează activitatea înseamnă o gaură la buget de 100 de milioane de dolari, lunar. Peste un miliard (de dolari — n.r.) pe an, bani de care am nevoie pentru școli, pentru spitale, pentru toate celelalte lucruri”, a declarat șeful Executivului.

Victor Ponta a declarat, totodată, că se simte deranjat de faptul că acțiunile sale, în calitate de premier care “se simte responsabil față de români”, au fost transformate, printr-o campanie a unui trust media, într-o “chestiune politică”.

“Mă deranjează că ceea ce cred că trebuie să facă un prim-ministru responsabil față de români s-a transformat, prin campania deșănțată a domnului Sârbu ( Adrian Sârbu — n.r.) și a trustului său de presă, care, de altfel, e la fel de evazionist ca și cei de la LukOil, doar că dânsul are presă, s-a transformat într-o chestiune politică. Cât timp voi fi prim-ministru, cât timp voi fi președinte, voi încuraja justiția și procurorii să-i sancționeze pe evazioniști. Cât timp voi fi prim-ministru sau președinte, o să apăr românii care muncesc cinstit, care au un salariu, care trebuie să-și ducă viața de zi cu zi în condiții dificile”, a declarat premierul Victor Ponta.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat marți printr-un comunicat că plenul CSM va analiza joi, urmare a unor solicitări venite din parte unor reprezentanți ai mass-media, dacă se impune să fie sesizată Inspecția Judiciară în cazul declarațiilor premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil.

http://www.informatia-zilei.ro/mm/politic

mama ta de snapan,,,,,,

#27405 da eu picasso cred in viorel victoras, pontul cel mare,,viorel nu ne lasa picasso e de partea ta

2014-10-08 13:40

mai bine scriam;ponteul cel mare

#27406 Re: da eu picasso cred in viorel victoras, pontul cel mare,,viorel nu ne lasa picasso e de partea ta

2014-10-08 13:42


Musafir

#27407 Re: NU UITATI! IN DATA DE 9 OCTOMBRIE 2014, ORA 11:00, ADUNAREA LA OLTCHIM.

2014-10-08 13:56

#27354: - NU UITATI! IN DATA DE 9 OCTOMBRIE 2014, ORA 11:00, ADUNAREA LA OLTCHIM. 

 faci pariu ca iohanis iese presedintele ROMANIEI,asica va cistiga, pe cit facem pariu?

ADICA VA CISTIGA ALEGERILE....

#27408 Re: Re: NU UITATI! IN DATA DE 9 OCTOMBRIE 2014, ORA 11:00, ADUNAREA LA OLTCHIM.

2014-10-08 13:58

IA RASPUNDE I LA PICASSO,DESTEPTULE.

#27409 Re: Re: Re: Re: TRADARE;TOTI CARE AU FOST DIRECTORII,AU STIUT DE JOCURILE LUI CERNEV

2014-10-08 14:11


Musafir

#27410 Re: CINE DE LA OLTCHIM CREDE CE SPUNE PONTA? CUM A AVUT GRIJA PONTA DE SALARIATII OLTCHIM?

2014-10-08 14:42

#27404: - CINE DE LA OLTCHIM CREDE CE SPUNE PONTA? CUM A AVUT GRIJA PONTA DE SALARIATII OLTCHIM? 

 Ponta ne crede prosti?
Unde si cand (ar merge si o injuratura) a fost el responsabil cu Oltchimul, cu salariatii de la Oltchim sau cu disponibilizatii din Oltchim? Noi am vazut numai IRESPONSABILITATEA acestui mincinos.

Noi nu trbuie sa ne luam salariile la zi? Nu avem de platit rate? Nu avem copiii la scoala? Nu avem intretinerea de platit?

 Asta crede el!
Ce face? Intervine pe langa procurori pentru un caz de coruptie intr-o firma privata.
Ce trebuie sa faca la Oltchim? Trebuie sa-si ia in serios calitatea de "proprietar" al combinatului si sa-l faca sa functioneze la capacitate, eliminand pierderile de orice natura. Trebuie sa fie RESPONSABIL, cu faptele nu din gura ca Marcel Budala, fata de salariatii si disponibilizatii de la Oltchim si sa le plateasca acestora la zi, pana la ultimul leu, restantele salariale.

Din punctul meu de vedere acest "doctor" nu este decat un nenorocit! Un nenorocit care ne-a nenorocit prin minciunile si nepasarea lui fata de olchimisti si valceni.


Musafir

#27411 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. MONICA MACOVEI, în vizită la OLTCHIM

2014-10-08 15:06

http://www.ziuanews.ro/

 

Aflată în plină campanie electorală, prezidențiabilul MONICA MACOVEI s-a deplasat la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu alegătorii. Totodată, MACOVEI va discuta și cu angajații de la Combinatul Chimic OLTCHIM.

 

Potrivit programului candidatei independente la alegerile prezidențiale din toamnă, ea urmează să mai apară și la unele posture tv locale, la emisiuni de dezbatere.

 

Vizita Monicăi Macovei la Oltchim vine în contextual în care Grupul de Investigații Politice a anunțat miercuri că DIICOT o cercetează pe aceasta, ca urmare a unui denunț depus de GIP la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Denunţul se referea la săvârşirea infracţiunilor de:
- comunicare de informaţii false, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 404 din Noul Cod Penal;
- trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 394 litera b din Noul Cod Penal.

 

MAI MULTE DETALII AICI


Musafir

#27412 Haos intr-o institutie esentiala a statului de drept, in plina campanie electorala: CNA, arbitrul te

2014-10-08 15:40

Haos intr-o institutie esentiala a statului de drept, in plina campanie electorala: CNA, arbitrul televiziunilor, e complet paralizat de jocuri de culise si manevre politice

http://economie.hotnews.ro/

Antena 3 a dezinformat, miercuri, sustinand ca Monica Macovei, candidat la prezidentiale, ar fi cercetata de DIICOT, lucru dezmintit de institutie. Astfel de situatii ar fi trebuit, in conditii normale, sa fie discutate de urgenta in Consiliul National al Audiovizualului, care are obligatia sa acorde vigilenta maxima campaniei electorale la TV si radio, campanie inceputa oficial pe 3 octombrie. Dar in prima saptamana de campanie CNA nu a avut nicio dezbatere, cu atat mai putin vreo dezbatere pe tema reflectarii cursei electorale la TV, pentru ca diversi membri sunt in concediu, iar institutia e macinata de batalii procedurale. Iar doi membri CNA isi incheie mandatul si, de saptamana viitoare, Consiliul va avea cu doi membri mai putin, ceea ce va face mult mai usoara blocarea oricaror discutii in cadrul acestui for.

  • Dupa o vara in care activitatea CNA a fost paralizata de scandaluri, institutia si-a reluat activitatea, incet-incet, luna trecuta, cand a adoptat si un nou regulament de organizare ce transfera in buna masura atributiile de conducere de la presedintele Laura Georgescu la Consiliu, ca for colegial. A stabilit, tot atunci, si regulile pentru campania electorala in audiovizual, care se desfasoara intre 3 octombrie si 1 noiembrie.


De discutat subiecte legate de activitatea posturilor, insa, a discutat foarte putin, in primele sedinte din toamna fiind programate spre analizare doar cazuri vechi, unele din ramase restante din primavara. Nu a apucat, pana acum, sa discute cazuri flagrante din vara - vezi cazul preluarii "OTV-ului" lui Dan Diaconescu in conditii neelucidate la Romania TV sau scandalurile repetate legate de Antena 3 - atacurile la justitie, acoperirea condamnarii lui Dan Voiculescu, Mircea Badea vs. motociclisti etc..

  • Prima care a introdus astfel de subiecte - OTV/Romania TV si emisiunile politice ale lui Dan Diaconescu in afara campaniei electorale, atacurile Antena 3 la justitie si cazul Badea/motociclisti - a fost Narcisa Iorga. Aceasta ar fi trebuit sa prezideze sedinta de marti, conform noului regulament de organizare al CNA, ce prevede ca sedintele sunt conduse de fiecare membru, prin rotatie, in ordine alfabetica.


Ea a programat discutiile pentru sedinta de acum doua zile. Desi atentia CNA ar trebui sa fie indreptata acum asupra campaniei electorale, subiectele mai vechi trebuie "recuperate" cumva. Dar sedinta nu s-a mai tinut pentru ca doi membri - presedintele Laura Georgescu si Christian Mititelu - au "chiulit": au lipsit fara sa dea nicio explicatie nimanui, dupa cum a aratat, pe Facebook, Narcisa Iorga.

Subiectele ar fi trebuit sa fie reluate in urmatoarea sedinta, cea de joi, "mancand" astfel inca o zi din programul pe care CNA ar trebui sa-l dedice analizarii campaniei electorale. Dar nici sedinta de maine nu va mai avea loc: Narisa Iorga a anuntat, pe Facebook, ca in ultimul moment colegul sau Valentin Jucan - unul dintre cei trei opozanti ai actualei oranduieli politice din CNA, alaturi de Iorga si de Florin Gabrea - si-a luat concediu pentru ziua de joi. Jucan era cel care trebuia sa conduca aceasta sedinta.

  • Narcisa Iorga sugereaza ca ar fi vorba de o tradare, publicand anuntul cu titlul "Farfuridi: Da, asa, daca e tradare, adica daca o cer interesele partidului, fie! Branzovenescu: Dar cel putin s-o stim si noi!" Narcisa Iorga mai scrie, intre altele: "Patentul apartine unora din majoritatea decizionala a CNA si e aplicat atunci cand vor sa blocheze discutiile pe teme sensibile. Jucan trebuia sa conduca sedinta si putea sa preia (sau nu) ordinea de zi pe care eu o pregatisem, dar nu am putut s-o pun in practica din cauza chiulangiilor de ieri, Laura Georgescu si Christian Mititelu."

Pentru ca dupa Valentin Jucan si-a anuntat concediu si Christian Mititelu, iar alti doi membri erau deja in concediu, pentru maine nu se mai intruneste cvorumul necesar de sedinta - cel putin opt din totalul de 11 membri CNA. Discutiile sunt amanate astfel pentru urmatoarea sedinta, cel mai probabil saptamana viitoare. Dar de saptamana viitoare doi membri vor lipsi: Narcisa Iorga si Cristina Trepcea isi incheie oficial mandatele, Parlamentul nu a validat noile nominalizari, iar de luni CNA va avea astfel doar noua membri - cu doar unul mai mult decat minimul necesar pentru cvorum de sedinta. (Alti doi, Christian Mititelu si Radu Calin Cristea, isi incheie mandatele la inceputul lunii noiembrie)

Contactat de HotNews.ro, Valentin Jucan a respins acuzatiile Narcisei Iorga, explicand de ce a optat sa amane discutiile de astazi. Cum descrie Valentin Jucan jocurile de culise de la CNA:

  • "Narcisa Iorga sa insinueze ca tocmai eu nu doresc sa se dezbata subiectul Antena 3, ca as apara interesele Antenei 3, o asemenea insinuare mi se pare penibila. (...) I-am spus Narcisei Iorga ca la sedinta de maine Laura Georgescu si Christian Mititelu vor proceda la fel, ca astfel nu va fi sedinta. Dar sedinta se va tine, saptamana viitoare va veni randul meu."
  • "Pe langa faptul ca maine, cand membrii Consiliului ar trebui sa voteze ordinea de zi, s-ar introduce la primul punct ca se doreste introducerea candidaturii lui Lorand Turos la functia de vicepresedinte CNA, o parte a celorlalti colegi au spus de marti ca nu sunt de acord cu discutarea Antena 3 si ca vor scoate acest punct."
  • "Mai mult, azi am primit de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici raspunsul pe care l-am postat pe Facebook (raspunsul ANFP de respingere a cererii CNA de aprobare a noului regulament de organizare si functionare al Consiliului, raspuns ce contesta legalitatea ROF-ului nou - n.red.). Maine, sub conducerea mea, s-ar intampla urmatoarele lucruri: Laura Georgescu ar da citire scrisorii de la ANFP si ne-ar spune ca tot demersul nostru e ilegal, totul cu sprijinul lui Lorand Turos. Subiectele fierbinti la care va face referire Narcisa Iorga ar fi scoase de pe ordinea de zi. In al treilea rand, as fi pus in situatia in care sa se anunte oficial o candidatura a lui Lorand Turos. Eu as fi maine un fel de papitoi. Daca lucrurile astea Narcisa Iorga nu le vede si vede doar o inversunare de moment, la sfarsit de mandat, imi pare rau."
  • "Maine nu avem sedinta din lipsa de cvorum, ca urmare a concediului lui Christian Mititelu, anuntat dupa mine. El nu era pregatit sa conduca sedinta de maine. Atunci, sedinta pe care eu trebuie sa o conduc nu va fi maine, ci marti. Pana atunci, lucrurile care tin de Antena 3 si regulament vor sta altfel. Astazi, eram pusi in fata unui fapt implinit. Eu voi conduce sedinta de martea viitoare, dar pana atunci cei care am stabilit ca trebuie sa modificam regulamentul vom sti cum sa actionam (in fata raspunsului ANFP - n.red.).".

 

 

Musafir

#27413 Macovei: O privatizare corectă la Oltchim se va produce când nu va mai fi corupție

2014-10-08 15:53

http://www.agerpres.ro/

Foto: (c) ALEX MICSIK/AGERPRES FLUX

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Monica Macovei le-a declarat, miercuri, salariaților Combinatului vâlcean Oltchim că o privatizare corectă se va produce abia în momentul când nu va mai exista corupție în mediul economic.

 

"Atât timp cât vedem interferențe între mediul politic și cel economic avem cazurile recente Rompetrol, Lukoil și multe altele, nu putem vorbi despre o eventuală privatizare corectă la Râmnicu Vâlcea.

Abia în momentul când nu va mai fi corupție putem vorbi de o privatizare corectă cu un investitor strategic care să dorescă un mediu de afaceri onest, o predictibilitate fiscală și un mediu politic necorupt. Deci când nu va mai fi corupție, salariații vâlceni vor putea privi cu optimism viitorul combinatului vâlcean'', a afirmat Macovei.

Aceasta s-a referit la "ingerințele'' premierului Victor Ponta în actul de justiție cu privire la mediul economic. "Nu cred că mai trebuie comentat cum a abordat problema Lukoil Victor Ponta.

Oricine dorește funcția supremă în stat trebuie să înțeleagă faptul că justiția e justiție, economia este economie, iar politicul este politic. În România în acest moment există o evaziune fiscală de aproximativ 70 miliarde de euro, asta arată că ANAF-ul nu-și face treaba. Acești bani ar putea fi folosiți în sănătate, educație, cultură, pensii etc", a mai spus Macovei.

Monica Macovei a fost prezentă miercuri la Râmnicu Vâlcea, unde a avut întâlniri cu alegătorii în Piața Centrală a municipiului, în Piața Ostroveni și pe Platforma Industrială Râureni, la sediul Societății Comerciale Oltchim.


Musafir

#27414

2014-10-08 16:09

Domnule Diculoiu,

 

Ne poti raspunde si noua celor disponibilizati la cateva intrebari?

    -   de ce disponibilizatii de la Hidroelectrica isi primesc platile compensatorii si noi nu?

   -   care a fost rolul tau in strategia abordata de Piperea prin care ne-a deposedat de drepturile mentionate mai sus 

   -   de ce nu ai intervenit prompt atunci cand era cazul si aici ma refer la perioada predecizionala prin care sa informezi verbal si mai concret in scris membrii de sindicat ca acele decizi sunt o "facatura" si ca nu trebuie sa semneze

   -   de ce nu ai sesizat institutii abilitate ale statului de acea "facatura" de decizie

   -   de ce nu ai intervenit ulterior cu sprijin autorizat si competent in toate instantele pe care le-au avut disponibilizatii

   -   ce vei face Domnule Diculoiu la urmatoarele disponibilizari, ce le vei spune oamenilor, ce le vei spune celor care ti-au platit salariu si unul pe care nu il are orisice angajat in Romania

  -   de ce Domnule Diculoiu, ti-au cumparat astia tacerea?

 

Cu stima ,

Un amarat de disponibilizat

 

P.S.:  tineti-va cu dintii de servici, in civilie viata e grea

nedisponibilizatu inca.

#27415 Re: lupul moralist probabil

2014-10-08 17:09

#27414: -  

 care acum doi ani striga probabil. MOARTE LUI ROIBU SI DICULOIU.

-ACUM REVINE CU PRETENTII. SI CU. DE CE ?

 

PAI DE AIA. pentru ca ati crezut ca unul ca cernev si ceilalti incompetenti. va va da si voua un oscior de ros.  

 


Musafir

#27416 Re: Re: lupul moralist probabil

2014-10-08 17:24

#27415: nedisponibilizatu inca. - Re: lupul moralist probabil 

 Nu am inteles nimic. Fii mai explicit


Musafir

#27417 Re: Macovei: O privatizare corectă la Oltchim se va produce când nu va mai fi corupție

2014-10-08 17:44

#27413: - Macovei: O privatizare corectă la Oltchim se va produce când nu va mai fi corupție  

 Oltchimul e tinut la aparate iar Macovei vorbeste de maritis...


Musafir

#27418

2014-10-08 17:53

Valeleeeuuu ponta acum la digi 24 la durut de OXO de la Oltchim si nu mai poate dormii pentru salariile celor de la Lukoil si munca lor....


Musafir

#27419 Re: Re: lupul moralist probabil

2014-10-08 17:56

#27415: nedisponibilizatu inca. - Re: lupul moralist probabil 

 Sti care-i baiul, ne-ai bagat pe toti in aceeasi oala, baaaaa nedisponibilizatu inca, ai grije ca majoritari disponibilizati  suntem cei care nu punem botul la cernevuvuzele, nefiind in sindicatul lor nici ca angajati, ori voi ati pierdut timp si lalaiala de v-a facut pontica, exact pe ceea ce ati facut, nimic, viitorul e incert si bate falimentul.

p.s. da, ai dreptate cu ceea ce ai zis, insa nu am participat noi, cei multi ..., sa le fie rusine celor care  au papat mizerie de tot si de toti


Musafir

#27420 Re: Re: lupul moralist probabil

2014-10-08 17:57

#27415: nedisponibilizatu inca. - Re: lupul moralist probabil 

 Am inteles, esti prea prost ca sa fi mai explicit. Ai vrut si tu sa te bagi in seama.

Oricum chiar nu iti doresc sa ajungi disponibilizat.

Poate mai tarziu vei intelege si tu anumite probleme.


Musafir

#27421

2014-10-08 18:05

De ce Ponta nu spune ca Oltchim daca AVEAM PLAN FINAL DE REORGANIZARE FINAL, NU MAI OPREA NIMENI NIMIC SI NU SE MAI INTAMPLA NIMIC  NEFIRESC SI FUNCTIONA COMBINATUL , se urma planul si obligatia judecatorului-sindic pe lege.

ACUM ISI FACE CAMPANIE ELECTORALA CU "SALVATORUL", CARE A INCHIS TOT.

E MAI GRAVA SITUATIA ASA CUM O VREA EL, PONTA.


Musafir

#27422 Re: NE DORIM OLTCHIMUL!

2014-10-08 18:28

#15393: - NE DORIM OLTCHIMUL! 

 

#15391: -
Se vor mai intoarce vremurile de glorie ale Oltchimului? Se vor mai intoarce vremurile noastre de glorie?

uiti ma laba gistei ca dl diculoiu chiar a pus si afise cu acea ordonanta prost data?

#27424 mai cocalarule,tu chiar iti meriti soarta,tu chiar esti un retardat

2014-10-08 20:22

#27414: -  

 INTRASI SI TU MAI TARANE PE ACEASTA PETITIE CA SA TE AFLI IN CE?IN NIMIC,PT CA UN NIMIC ESTI,ITI MERITI SOARTA.  CUM DREACULUI MA ,CA MAJORITATEA AU STIUT CA NU E BUNA ORDONANTA DATA SI TOTUSI AU SEMNAT CU BUNA STIINTA[FIIND  INFORMATI]SPUNIND CA S AU SATURAT DE ATITA MIZERIE SI CA MAI BINE PLEACA.DUTE BAI BAIETASI SI TE IMPUSCA,STAI UNDE ESTI CA E MAI BINE PT TINE,ITI MERITI SOARTA.

crede ma ca picasso nu te minte, mai baietasi de la oras.

#27425 si ca nu ai inteles nimic,pai nu ai inteles pt ca esti degeaba pe acest pamint.

2014-10-08 20:27