Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-04-01 09:27


revolutia

#2552 Re: O FEMEIE DIN OLTCHIM

2013-04-01 09:35

#2551: OPERATOR CHIMIST SINTEZE O.R.G. - O FEMEIE DIN OLTCHIM

vorbesti prostii ...  intai intereseaza-te de unde au fost banii de de tichete si flori de la cernev  , ca nu au fost din cotizatii , si in al doilea rand banii aia pe care ii cere la piperea sunt pe baza contractului de munca nu ii dadea sindicatul ... ca nu a dat flori asta e alta poveste

MEC.PVC

#2553

2013-04-01 09:46

i-A SPUNE TU "DIXI"MIE ANGAJAT LA PVC 1CE FAC IO CA AZI ORI MAINE POATE IMI VINE DECIZIE SA MERG ACASA.
CE AI SPUS TU PINA IERI? SA STAU CUMINTE SA NU PROTESTEZ... CA V-A VENI DOMNU ROIBU INAPOI SI PORNIM PITESTIUL SI PVC 1 PVC 2 MONOMER
CE FAC ,CA AM CREDIT 10 MI EUR LA BCR .SI SINGURA CALE DUC NEVASTA CU COPIILA TARA SI DAU CU MASINA PESTE TINE UNDE TE VAD CA POATE SCAPU 2 ANI CU SUSPENDARE NEMERNICULE CARE SI ACUM TE DIRIJAZA PRIETENI TAI TOTI VIITORI PUSCARIABILI.
DREPTATE SI ADEVAR

#2554 miting spontan ...pe dracu

2013-04-01 09:57

bai fratilor, am fost in strada de marti, vineri la valcea...azi in fata pavilionului... DAR GATA!!!!!!!!!!! atata vreme cat imi dicteaza Diculoiu ce sa strig consider ca nu mai are rost sa ma alatur asa zisului " MITING SPONTAN" De cand a prins Prisacaru glas?????????? sa vorbeasaca oricine din multime DAR NU UNII CARE ATUNCI CAND TREBUIAU SA VORBEASCA AU TACUT!!!!! de ce profita de cei care au iesit sa protesteze??? a nu se intelege ca sunt CERNEVIST ca si ala la cate lepre analfabete are pe langa el nu are credibilitate dar macar el nu sta sa ne dicteze ce sa strigam,ca lozinci stim si noi. SA VINA PONTA, JOS GUVERNU,JOS NADOLU,JOS RELIGVA DIN ERA GLACIARA CALEA, salarii compensatrii, ETC. Am dus in spate atatia ani ARPECHIM-ul dar e vremea sa fim realisti si sa nu mai visam cai verzi.....am ajuns sa ne dicteze UNIUNEA EUROPEANA si uniunea nu mai vrea arpechim-oltchim .... SA NE DEA SALARII COMPENSATORII SI SA-I LASAM PE CEI CARE RAMAN SA -SI VADA DE TREABA,ca si aici PUTINI MUNCESC SI MULTI SUNT CEI PLATITI

Musafir

#2555 Re: MEMBRULE SLO INRAIT

2013-04-01 10:31

#2549: OPERATOR CHINUIT P.V.C. - MEMBRULE SLO INRAIT

pai unde e adevarul ? sunt vinovati ori nu ?

ori va duce tetea cernev cu vorba mai departe pina vine falimentul.

Alain

#2556 SLO

2013-04-01 11:01

...si eu care credeam ca stati de alegeri azi... treaba voastra....

ciudat insa este ca, inteleg ca SLO are vreo 1500 cotizanti.... unde sunt ei? ca azi nu i-am vazut....

apoi... are o dictie omu' asta diculoiu, de-ti vine sa te duci dracului si sa ocupi drumul national....

Musafir

#2557

2013-04-01 11:43

mare ti-e gradina Doamne...si plina de turme de oi fara pastor. cum crezu unu ca-si gasi vocatia de pastor cum toti ascultara supusi spusele lui si reusi sa-i invrajbeasca unul impotriva celuilalt si pe cei care inca mai erau uniti
Mai oameni buni, voi nu vedeti ca doua zile v-a pisat la cap personajul "Alain" cu schimbarea liderului SLO - de parca asta era acum problema majora a combinatului - si deja pusarati botul (scz de expresie dar ca sa intelegeti mai bine). Faceti cum considerati voi ca va este mai bine pentru voi dar daca imi permiteti o umila parere - nu ii mai lasati pe toti neavenitii sa va dezbine si sa va cucereasca. Urmariti-va propriul interes si nu pe al altora si cautati-va lideri adevarati nu lideri de internet ascunsi in spatele ecranelor dispozitivelor informatice.
Cat pentru guru "Alain", iti multumesc anticipat pentru raspunsurile bolduite scrise ce urmeaza sa le scrii dupa fiecare propozitie scrisa de mine, daca asta te face fericit.
Alain

#2558 OK

2013-04-01 12:00

uite ca nu te contrazic, de altfel asta am zis si eu, cautati-va lideri calumea

nu te contrazic nici la treaba cu "neabenitii"... daca esti tu fericit...
oltchimista

#2559 listele de disponibilizari

2013-04-01 12:16

A fost vreun sef "transparent" care sa spuna cine este pe listele de disponibilizati? De critrii nu vorbim, poate ca am putea vorbi (desi nu merita!) despre interesele sefilor?
Traim intr-o incertitudine care nu este normala. Chiar ca se incalca drepturile omului cu "doseala" asta a sefilor directi.

Musafir

#2560

2013-04-01 12:37

Tot nu pricepeti? Toti sunteti pe lista . Va vine randul la toti . Game over. Va milogiti de bani dar nu EU sau Ponta v-a furat banii ci Roibu si gasca . Daca ati fi corecti deja v-ati cauta de munca oriunde aiurea cum si alti 4 milioane de romani au facut
oltchimista

#2561 re: 2560-musafir

2013-04-01 12:45

Multumim pt sfaturi, ne cautam si de munca in alta parte (suntem corecti in acceptiunea ta). Eu vorbeam despre dreptul unui om de a avea informatia corecta la timpul potrivit. Nu a milogit nimeni bani. Te rog citeste cu atentie postarea mea. Si in plus, te rog, stai in banca ta si taci dracului din gura! Tu ai de lucru, draga musafirule? Sau milogesti atentie?

Musafir

#2562 Re: listele de disponibilizari

2013-04-01 13:00

#2559: oltchimista - listele de disponibilizari

Oare sunt in masura sefii de sectie (sefii directi) sa faca "listele"? Nu trebuiesc respectate criteriile de disponibilizare mentionate in contractul colectiv de munca la art. 43, alin. 1,2, 3, asa cum Piperea scria in adresa? Sefii de sectie pot avea si ei sotii in Oltchim. Nu??? Sau pot fi privatizati! Consider ca Serviciul Organizare poate avea informatiile necesare intocmirii "listelor".

Contraziceti-ma!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-04-01 14:27


scarbitul

#2564

2013-04-01 14:37

ZF English













Situaţie dramatică la Oltchim: din 3.300 de angajaţi ar putea să mai rămână doar 300 să stea de pază

astăzi, 00:06 Autor: Adrian Cojocar





Reducerea fondurilor a făcut ca în primă fază muncitorii din Oltchim să primească doar 45% din lichidarea pe luna februarie. Foto Bogdan Iordache
Citeste si:Ponta: CE nu permite ajutor de stat la Oltchim şi nu avem cumpărători. Sunt necesare disponibilizăriAngajaţii Oltchim au primit 45 la sută din lichidarea pe februarieSalariile de la Oltchim au crescut şi anul trecut, deşi afacerile s-au înjumătăţit Mihail Tălpăşanu, directorul general al combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, spune că, deşi în ultima perioadă s-a reuşit creşterea gradului de acoperire a producţiei prin forţe proprii de la 10% la 23% din capacitate, situaţia combinatului este în continuare critică, în lipsa unei finanţări rapide riscându-se blocarea în totalitate a activităţii Oltchim.


„Comisia Europeană a fost foarte clară declarând că Oltchim a beneficiat de ajutor de stat şi din această cauză guvernul nu are pârghii să ajute Oltchim. În privinţa discuţiilor cu CEC, Banca Transilvania şi BCR se pare că nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Dacă nu se face rapid o infuzie în scurt timp ne vom bloca total activitatea pentru că pierderea Oltchim ajunge în momentul de faţă la 3-4 milioane de euro pe lună şi pe lângă cei 1.000 de oameni de care se discută acum că trebuie să plece din combinat vor mai pleca alţi 2.000 de angajaţi şi vor rămâne 300 să asigure paza“, spune Tălpăşanu.

El consideră că o ultimă şansă este ca unii traderi să finanţeze Oltchim pentru a salva combinatul, astăzi urmând să aibă loc o întâlnire a traderilor la Ministerul Eco­nomiei care va fi crucială pentru Oltchim.

Mihail Tălpăşanu mai spune că este nevoie de o injecţie rapidă de cel puţin zece milioane de euro pentru a duce gradul de încărcare a producţiei de la 23% la 50%, moment în care Oltchim şi-ar echilibra veniturile şi cheltuielile şi nu ar mai produce pierderi.

Premierul României Victor Ponta a declarat vineri că sunt necesare disponibilizări la Oltchim după ce Comisia Europeană a emis un aviz negativ pentru ajutorul de stat al Oltchim.

„Din păcate, răspunsul Comisiei Europene faţă de ideea unui împrumut este negativ, Oltchim-ul, în viziunea Comisiei Europene, a beneficiat deja de ajutor de stat în perioada 2010-2011, cred, deci bani de la buget nu avem voie să dăm, iar singura soluţie este o restructurare şi finanţare şi de la bănci, şi de la traderii care cumpără producţia în aşa fel încât o mare parte, nu toţi cei care lucrează acum acolo, să îşi poată păstra locurile de muncă. Sunt foarte dezamăgit că în aceste trei luni nici măcar acel investitor care a fost cumva gonit de Dan Diaconescu nu a mai dat semne de revenire“, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Firma Rominsolv, coordonată de Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, a cerut conducerii combinatului să reducă bugetul de salarii de la 3,2 mil. euro pe lună la maximum 2 mil. euro pe lună şi să întocmească o listă cu oamenii care urmează să fie disponibilizaţi, în total fiind vorba de 1.000 de salariaţi ai Oltchim. Reducerea fondurilor a făcut ca în primă fază muncitorii din Oltchim să primească doar 45% din lichidarea pe luna februarie.

„La Piteşti vor rămâne maximum 220 de persoane din 568 câţi sunt în prezent. La Râmnicu Vâlcea vor pleca cam 250 de pe partea de producţie, la transporturi se va face o reducere de 115-125 de oameni, de 60-70 de persoane la desfacere, 70-80 la administrativ, deci în total la Vâlcea vor pleca în jur de 600 de persoane. Nu aş vrea să facem o reducere drastică pentru că punem în pericol funcţionarea instalaţiilor care poate costa şi de 50 de ori mai mult decât salariile muncitorilor. De marţi suntem în mijlocul focului, au venit şi cei de la Piteşti cu 9 autocare. Probabil protestele vor continua toată săptămâna viitoare“, a precizat Tălpăşeanu.

Oltchim este în insolvenţă şi administratorul judiciar încearcă să găsească un plan de reorganizare care să fie agreat de creditori ce urmează să fie supus votului pe 15 aprilie iar soluţia propusă de Piperea este de separare a activelor bune care să fie vândute către un investitor strategic, aceasta putând fi ultima şansă de salvare a unor active de producţie din Oltchim

Pentru preluarea Oltchim în forma actuală nu există niciun interes din cauza datoriilor mari, există în schimb interes pentru bucăţi din Oltchim şi sunt mai mulţi investitori care dau târcoale combinatului în aşteptarea ca acesta să fie spart în bucăţi pentru a prelua activele interesante pentru ei.

Tălpăşeanu crede că după această primă restructurare de personal, care ar costa în jur de 18 mil. euro, ar putea să apară foarte mulţi investitori interesaţi de preluarea Oltchim, care nu ar mai trebui să plătească din buzunarul lor aceşti bani şi i-ar putea investi în producţie.

Musafir

#2565 Re: re: 2560-musafir

2013-04-01 14:44

#2561: oltchimista - re: 2560-musafir

Am de munca  pentru ca nu am stat la pomana nimanui si daca nu a mers undeva  am pus mana pe carte  si am invatat altceva. Voi chiar nu pricepeti  ca 20 de ani ati lucrat numai in paguba sa numai vorbim de anii dinainte  ca nici alea nu au produs profit atunciea am platit cu foame si intuneric ca voi sa va lafaiti in marele combinat  acuma macar se vede clar si in cifre . ati papat 800 de milioane de Eur.

Alain

#2566 Re: Re: re: 2560-musafir

2013-04-01 14:53

#2565: - Re: re: 2560-musafir

vezi ca adevraul e undeva la mijloc...  am mai auzit chestii din astea si acum toata lumea se vaita ca sunt magazinele goale....

 

problema majora este ca s-a gasit un destept sa faca investitii megalomanice; oamenii au muncit, unii si-au distrus sanatatea pe acolo, altii poate s-au lafait - dar asta e in functie de norocul pe care-l ai in viata - oameni cu cap, si cu carte exista si in Oltchim - personal iti inteleg supararea, ai dreptate pe alocuri, dar, nu in totalitate;

 

eu le transmit angajatilor sa nu dispere, vor veni si vremuri bune la Oltchim....


Musafir

#2567 Re: Re: Re: re: 2560-musafir

2013-04-01 15:07

#2566: Alain - Re: Re: re: 2560-musafir

pai cum sa vina ? ca doar nu au inventat ceva care sa fie indispensabil in lumea asta. Sa fim seriosi. Nu au materie prima  decit  la un pret care din start ii  face necompetitivi, nu au piata de desfacere . nu am auzit ca s-ar vaita careva ca lipseste cantitatea de PVC produsa de Oltchim de pe piata..Atuncea ce sa produca ?  chiar daca ar fi bani pentru capital trenul asta s-a dus. Oamenii sunt folositi in continuare ca paravan pentru a se mai fura ceva. Un om responsabil care vede in ce situatie este combinatul   se apuca cat de repede sa caute altceva de lucru chiar daca acuma mai sta ca sa mai iia o ultima pomana : salarii compensatorii. Trebuie sa va fie clar atita mai vedeti si asta dupa o procedura de ani de zile cand s-or vinde ce se poate vinde si se vor indestula creditorii cu rang mai mare. Nu va mai ascundeti dupa degete . Balul s-a terminat

Alain

#2568 PVC

2013-04-01 15:13

Oltchim nu produce numai PVC - printre altele produce si polieter, diverse sortimente (clor, lesie...etc) - cu adevarat, piata de PVC a cazut la acest moment, cu contrubutia decisiva a OMV care dicteaza piata petrolului la noi in trara....

tu ai dreptate in felul tau, numai ca la acest moment, piata locurilor de munca este destul de afectata

pe de alta parte, Oltchim poate fi viabil, ideea este ca trebuie sa ne batem pentru a avea locuri de munca la noi in tara - altfel, ne colonizeaza astia definitiv

Musafir

#2569 fiti cu ochii pe Talpasanu

2013-04-01 15:25

Cititi la 2564 ce a declarat azi Talpasanu la ZF.

Musafir

#2570 Re: PVC

2013-04-01 15:32

#2568: Alain - PVC

dar productia aia crezi ca poate sa sustina ca cca 600 de oameni sa nu lucreze de ani de zile la Pitesti si sa ia banii degeaba plus regia proprie a unii asemenea mastodont care nu are sursa proprie de abur tehnologic    are km patrati de hale ci conducte si retele  samd . pai daca numai sa fie pazita sunt necesare cca 300 de oameni cu ce sanse pleaca ,. Chiar daca ar fi un patron in adevaratul sens al cuvintului nu ar avea nici-o sansa sa numai vorbim de atitudinea si mentalitatea  care au ramas la nivelul aniilor 90.Ii inteleg pe oameni dar incerc sa va explic ca cine va amageste ala va face un rau . Poate maine mai gaseste undeva un loc de munca daca nu in Valcea atunci in lumea mare dar s-ar putea cand isi termina toate rezervele si nici macar bani sa se urce in microbuzul de Italia sau Spania  nu o sa aiba nimeni nu se va uita la ei. E trist dar asta e situatia adevarata asta trebuie  vazita in fata. Singura solutie care ar mai fi catori cei 3000 sa se mobilizeze si sa adune de pe unde apuca fiecare 2000 -3000 de Eur carear putea sa fie un capital initial si cu cele 10 milioane sa incerce marea cu degetul. Sa stii ca nu risca mult pentru ca conform procedurii creantele din timpul procedurii de insolventa sunt primele care se vor plati chiar si in fata celor cu ipoteca sau de stat si isi vor recupera sigur banii daca cumva dau gres  .Asa stand si vociferind in strada deznodamintul este unul singur .luati-va un consultant care in situatia asta ar putea sa va ajute chiar pe datorie si va pot sugera si nume daca vreti si luati-va soarta in mana daca credeti in ea si atuncea nimeni nu va poate impiedica. Dar demagogia si populismul nu va ajuta la nimic


Musafir

#2571 Re: Re: PVC

2013-04-01 15:35

#2570: - Re: PVC

angajati pe cel mai destept manager din tara  si aliniati-va in spatele lui  strangeti din dinti   si daca este vreo sansa ala va scoate din rahat. Dar nu veniti cu lucruri din astea cu CCR si sindicat samd pentru ca astea v-au adus in situatia asta

Alain

#2572 Re: Re: PVC

2013-04-01 15:52

#2570: - Re: PVC

dar productia aia crezi ca poate sa sustina ca cca 600 de oameni sa nu lucreze de ani de zile la Pitesti

 

....pai, se pare ca asta e una din probleme - la acest moment se pare ca trebuie ajustat numarul de angajati in functie de potentiala capacitate de productie...adica, cu cca 35-37 procente

 

in rest, nu zici rau, insa lumea e confuza, speriata, imprumutata pana peste cap.... e o idee insa....


Musafir

#2573 Re: Re: Re: PVC

2013-04-01 16:07

#2572: Alain - Re: Re: PVC

sa nu patim ca in bancul cu rabinul care ar mai fi avut idei dar  nu a mai ramas nici-o gasca:)

Miscati-va repede si aveti o sansa. Daca il considerati pe Roibu ca va poate scoate atunci aliniati.va in spatele lui.  Daca in altul vedeti perspectiva atuncea dupa ala dar asa stand si mergind din poarta in poarta nu rezolvati nimic. Aicea actionarii adica chiar si statul numai au cuvint de spus nici PCC ei nu au decit sa contabilizeze pierderea fiecare cat si cat. Capitalismul are un  singur lucru : trebuie bagat banul. Intrebarea cine baga,? Daca voi strangeti ceva  cu asta dovediti ca va asumati un risc atunci si altii care au capital se pot gandi sa vi se alature. Un lucru sa va fie clar statul nici Ponta nici Varujan nici nimeni nu are nici-o posibilitate sa bage 1 leu decat numai daca isi baga banii lor proprii deci nici nu aveti de ce sa va pierdeti timpul la ei cu discutii . Tot asa si la televiziuni nu faceti decat sa le faceti rating si sa vanda timpii de publicitate pe spinarea voastra dar ei nu o sa va ajute cu nimic. Trebiue atitudine constructiva pozitivista daca voi chiar credeti ca e viabil ceva de acolo aratati  si  o sa  sa culegeti si roadele. Credeti-ma aveti o sansa cand risul vostru e mult mai mic nu cred ca daca se va ajunge la lichidare nu o sa se poata recuprea banii care acum ati investi

capone

#2574 Penibil cernevistilor

2013-04-01 16:54

Ma intreb de unde provine atacul asta pe email impotriva lui Dicluoiu?Oare nu din scaderea popularitatii lui Cernev?Au scazut in fata oamenilor dupa declaratiile pompoase spuse la TV privind stabilitatea locurilor de munca (vezi VTV GHIOCA + CERNEV) ca acum incultul de Ghioca sa spuna ca concedierea a 1200 salariati este unica sansa de supravietuire.
Pana la urma unde au mintit.
PS.Imi amintesc ca mai doreau angajarea a 800 oameni.
PNL

#2575 VINE DRACUL

2013-04-01 16:57

ULTIMELE BARFE PNL-ISTE:
INLOCUL LUI TALPASANU VINE PARVU DE LA PITESTI