Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23351

2014-07-03 09:17

Nu domnule, legea e lege pentru toti. Sau asa trebuie sa fie.
Oltchim este o firma aflata in insolventa si in incapacitatea de a-si achita datoriile.
Ca Oltchim mai sunt si alte firme private sau de stat.
Angajatii de la privat trebuie tratati in fata legii ca si cei de la Oltchim.
Daca statul ajuta angajatii de la Oltchim de ce sa nu-i ajute si pe cei de la privat (ordonanta si imprumut pentru compenstaorii).
Asta e problema la noi in tara, tocmai aceste discriminari intre privat si stat.
De-aia ne sanctioneaza aia afara!!!!!

Nu vreau ca si banii mei sa fie iarasi ingropati!

Oltchim sa plateasca atunci cand are!


Musafir

#23352 Re:

2014-07-03 09:30

#23351: -

LEGEA ESTE LEGE SI SPECIFICA ACHITARE SALARII (SALARII ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI, LA ZI).

CE STI TU DE INSOLVENTA???HABARNISTULE. NEEEE NEEE...AI GRIJA CA CE ESTI PE ARTURA...., AI INTRAT IN IMPONDERABILITATE ..., BATI NU CAMPII DEJA PLUTESTI...

PRIVATUL NU ARE CE CAUTA IN DISCUTII AICI. MERGI IN INSTANTA SI REZOLVA-TI PROBLEMA TA, NU CU MINE.

ANGAJATII DE LA PRIVAT AU PATRON PRIVAT, SE RESPECTA LEGILE TARII SI CONTRACTELE CU CARE V-ATI ANGAJAT LA PRIVAT.

PENTRU CA CEI DE LA PRIVAT N-AU COTIZAT SI NU AU INCHEIAT NIMIC CU STATUL PENTRU CA ESTE PRIVAT, E BANUL LUI, NU ATI FACUT CCM SAU ALTE ACTE SA VA SUSTINA CA SALARIATI, ATUNCI DUMNEATA DISCUTI CU PRIVATUL. OLTCHIM ESTE STATUL ROMAN SI ARE ACTELE SI RESPECTA LEGILE TARII.

NU ESTE DISCRIMINARE, BANUL PRIVATULUI ESTE AL LUI PROPRIETATE, DACA VOI DOAR V-ATI ANGAJAT SI NU AVETI GRIJE DE ACTELE CU CARE INTRATI LA MUNCA LA PRIVAT E TREABA VOASTRA.

DISPONIBILIZATII SI SALARIATII OLTCHIM, DISCUTA DE DREPTURI SALARIALE ALE LOR DIN MUNCA LOR.

OLTCHIM PLATESTE CA ARE ACESTI BANI, CONFORM DECLARATIILOR AU BENEFICIAT DE 14,4 MILIOANE EURO, SALARIUL COMPENSATORIU FIIND CU APROXIMATIE ~ 10 MILIOANE EURO, UNDE VEZI TU ILEGALITATE??? OLTCHIM A BENEFICIAT DE BANII DISPONIBILIZATILOR SI AI SALARIATILOR, ACUM TREBUIE SA ACHITE LA ZI, RESTUL NU MAI INTRU CU TINE IN POLEMICI... ESTI IN MAREEEEEEEEEEEEEEEE EROARE............

 

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

 

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.


Musafir

#23353

2014-07-03 09:38

Bai maimutoiule despre insolventa stiu cat sa spun cu certitudine ca banii se recupereaza de la societate, nu de la stat.
Confunzi lucrurile, cei de la privat au de recuperat salarii compensatirii ca si tine conform CM.
Cui sa se adreseze ei?
Eu nu spun sa nu-ti dea tie (Oltchim) statul bani ci ca trebuie sa trateze si privatul la fel ca si pe tine, adica, daca imprumuta Oltchim atunci sa imprunute si privatul, intelegi? Sanse egale, asta e ideea. Pe angajatul de la privat nu trebuie sa-l condamni si pe cel de la Oltchim sa-l protejezi si cu banii privatului. Pricepi?


Musafir

#23354 GANTITI CU CAPU

2014-07-03 09:42

Oltchimul nu va fi ajutat niciodata chiar nu vedeti ca adm.judiciari sunt intr-un razboi continuu cu Diculoiu si nici statul practic este un razboi politic intre PSD[Statul] si PDL[Diculoiu]-Vicepresedinte la Municipiu.

Musafir

#23355 Re:

2014-07-03 09:46

#23353: -

BABUINULE, PAI OLTCHIM OFERA BANII, EU CE TI-AM SCRIS DUDAAAA PROASTA CE ESTI....

CEI DE LA PRIVAT AU DE RECUPERAT CONFORM CCM DE  LA PRIVAT, EU M-AM ADRESAT "PATRONULUI MEU" STATUL ROMAN, TU ESTI CU PLUTAAAA IN GANDIRE....

PRIVATUL ESTE TATICUL SI MAMITICA TA, TU OCUPATE DE PATRONUL TAU...!!!!!!!!!

OLTCHIM NU POATE CUM SPUI TU SA IMPRUMUTE, PENTRU CA LA OLTCHIM NU E IMPRUMUT, ESTE VIRARE SALARIU CATRE SALARIATI UNDE STATUL ROMAN ESTE PATRON.

NU CONDAMN EU PE TINE PRIVAT, TU ESTI PRIVAT DE LIBERTATE LA CEL CU CARE AI INCHEIAT ACTELE, CU ALA COMUNICI, STATUL N-ARE TREABA CU CE FACETI VOI ACOLO, DECAT SA VA RESPECTATI CCM SI SA ACHITATI LA ZI CE AVETI CATRE STAT, IN REST...E BANUL PRIVAT A PATRONULUI TAU, EL POATE V-A ASIGURAT LA O SOCIETATE PRIVATA SI BANII VOSTRI E TREABA VOASTRA CUM ATI COTIZAT LUI, LOR...ETC.

NU TE RAZBOII TU CU MINE CA  INCURCI PRIVATUL SI STATUL ROMAN UNDE ESTE ACTIONAR MAJORITAR (PATRON PE INTELESUL TAU).

 


Musafir

#23356

2014-07-03 09:46

Diculoiu are cu totul alte scopuri fata de judiciari. Razboiul lui are alte coordonate, el spera sa se schimbe acel raport cu cauzele insolventei, de-aia a luptat impotriva lor. El e montat de altcineva din spate.
Nu judiciarii au datoria de a aduce bani in societate.

Musafir

#23357 Re:

2014-07-03 09:48

#23356: -

HAI CA AM AUZIT-O SI PE ASTA...BAAAAAA CE DRACU CAUTATI BAAA IN COMBINAT...EU ZIC SA MERGETI LA BUFETUL DIN COLT SI SA MAI BETI VOTKA.

CARE ESTE SCOPUL JUDICIARILOR... HAI SPUNE.........CARE  ESTE......????

SA STEA ACASA DACA NU AU SCOP....


Musafir

#23358

2014-07-03 09:48

Oltchim vrea sa ia imprumut de la stat 9 milioane pt compensatorii - vezi ce zice desteptu de Stanescu.
Banii aia ai statului de unde sunt? Nu cumva si de la privat?

 

Si las-o pe aia cu judiciarii ca nu trebuie sa-ti dea tie explicatii cineva, ziceai ca stii legea.

Pupa-l pe analfabetul de nepot de Isarescu adica pe Bogdan Stanescu.

Ca sa vezi de unde fraternizarea cu fosta conducere.


Musafir

#23359 Re:

2014-07-03 09:50

#23358: -

NUUUUUUUUUUUU. ESTI EROARE. BANII SUNT DE SALARII NEACHITATE S-AU RULAT 14,4 MILIOANE EURO, CASTIGATI DE OLTCHIM. PESTE 5 MILIOANE RAMAN IN OLTCHIM PE SPINAREA SALARIATILOR DISPONIBILIZATI, SALARIII...

DISPONIBILIZATII APAR CU BANII ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE VIRATI BANI, nu si in buzunarul lor.

 

CAUTA TOT IN URMA IN PETITIE SI STUDIAZA, AI TOT CU SUBBIECT SI PREDICAT (APROPO DE STUDIAT, CA TU NU AI STUDIAT), NU MAI FAAAA PE PROSTUL AICI, CA NU TINE.

FANTASMAGORIILE TALE SUNT MINCINOASE SI ERONATE CAP COADA, INCURCI PRIVAT CU STAT SI INCURCI SALARII PRIVATE  CU SALARII DISPONIBILIZATI SI SALARIATI.


Musafir

#23360

2014-07-03 09:55

Raman daca sunt.
Dar banii aia nu exista.
Oltchim a redus pierderile prin manevra asta, in nici un caz nu a marit castigurile.

Musafir

#23361 Re:

2014-07-03 09:59

#23360: -

SUNT BABUINULE SUNT...SUNT.

BA EXISTA.

BABUINULE MERGI CU DUMNEZEU INAINTE, FANTASMAGORIILE TALE  NU SE LEAGA SI UMPLI TIMPUL DEGEABA AICI.


Musafir

#23362 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR, URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-07-03 10:00

#23342: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR, URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!!!

BANIII .........DATI-NE BANIIIIIIIIIII........., ADUCETI DAUNE TUTUROR, LA SECUNDA, LA MINUT, LA ZI, LA AN.... CONFORM LEGII SI LEGII INSOLVENTEI.

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

 

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

 

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

2014-06-27 10:18

#22896: un contribuabil care se simte umilit si batjocorit - Re: Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activit#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

 

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#23363

2014-07-03 10:02

Sunt da, de la stat.
Te las cu clepsidrele tale ca e clara intentia ta de a aburi si intoxica oamenii.

Musafir

#23364 Re:

2014-07-03 10:05

#23363: -

RADEEEEE TOT GLOBUL DE PROSTIILE SCRISE DE TINE, BANI PRIVATI INCURCI CU BANIII SALARIATILOR DE LA STAT SI INCURCI DREPTURILE CU LEGILE SI E SAVARINA IN CAPUL TAU ( ce o fi insemnand intoxicarea asta a ta si scopul tau in manevre idioate?)....LAS-OOOO CA MAI CONVINS, AM SCRIS DEOARECE SUNT MULTI CA TINE BATUTI IN CAP.

POSTEZ REALITATEA, NU-TI CONVINE SA VEZI CU LEGE  SI DECIZII IN OCHI. PUNE MANA SI IA-TI NOTITE, POATE TE AJUTA IN VIATA.


Musafir

#23365 Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat pentru abateri discipli

2014-07-03 10:50

Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat pentru abateri disciplinare
03 iul, 10:21 | Agerpres

http://www.economica.net/liderul-sindicatului-victoria-din-oltchim-corneliu-cernev-a-fost-concediat-pentru-abateri-disciplinare_83391.html

Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat joi pe motiv de abateri disciplinare, comisia de disciplină stabilind că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu.

http://media.rtv.net/image/201310/w620/oltchim2_19381100.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Potrivit raportului acestei comisii, Corneliu Cernev ar fi fost surprins dormind la locul de muncă, fapt sancţionat prin prevederile Contractului Colectiv de Muncă din Oltchim cu desfacerea contractului de muncă.

Cernev spune însă că în realitatea totul a fost o înscenare menită a 'obstrucţiona activitatea sindicală'.

'Totul este o înscenare. Am fost concediat pe motiv de activitate sindicală pentru că îi deranjam pe administratorii speciali şi judiciari. Aceştia se pare că au fost deranjaţi de faptul că am informat tot timpul atât presa, cât şi salariaţii cu ceea ce se întâmplă la Oltchim, pentru că aşa mi se părea corect, într-un context în care starea de tensiune şi aşteptare era destul de mare', a declarat pentru AGERPRES Corneliu Cernev.

El spune că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă decizia desfacerii contractului de muncă, dar şi o acţiune penală prin care acuză actuala conducere de obstrucţionare a activităţii sindicale.

Corneliu Cernev este liderul sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, sindicat creat în vara anului 2012 când salariaţii au protestat pentru închiderea combinatului vâlcean.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013 şi propus pentru privatizare pentru luna decembrie a acestui an.

Read more: http://www.economica.net/liderul-sindicatului-victoria-din-oltchim-corneliu-cernev-a-fost-concediat-pentru-abateri-disciplinare_83391.html#ixzz36OxCY0vBMusafir

#23366 Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat joi pe motiv de abateri

2014-07-03 10:53

Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat joi pe motiv de abateri disciplinare, comisia de disciplină stabilind că nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu.

joi, 3 Iul 2014

http://www.agerpres.ro/social/2014/07/03/stirile-amiezii-in-judete-3-iulie-13-02-45

http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-07%2F0...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Potrivit comisiei, Corneliu Cernev ar fi fost surprins dormind la locul de muncă, fapt sancționat prin prevederile Contractului Colectiv de Muncă din Oltchim cu desfacerea contractului de muncă. Cernev spune însă că totul a fost o înscenare menită a "obstrucționa activitatea sindicală".


Musafir

#23367

2014-07-03 11:04

SE INTAMPLA IN ROMANIA DIN UE IN 2014 ? UNDE MAMA NAIBA TRAIM? ASTA E CA PE VREMEA SECURISTILOR.

ESTI INCOMOD TE DAM AFARA.


Musafir

#23368 Re:

2014-07-03 11:48

#23339: -

"Am si eu niste intrebari:
- de unde da statul roman banii de care zice Stanescu pt disponibilizati?
- daca ii da Oltchim-ului atunci de unde ii mai recupereaza?
- de ce nu se dau bani pt toata lumea aflata in situatia disponibilizatilor Oltchim?
- nu cumva asta e o vrajeala electrorala de-a lui Stanescu?"

Poti dormii noaptea?

Vrei sa ii dea si lu mata. Nu are CCM.Musafir

#23369

2014-07-03 11:49

Sa ne prezinte si noua conducerea procesul verbal al comisiei de disciplina, ca asta suna a facatura.


Musafir

#23370 Re: Re:

2014-07-03 11:54

#23368: - Re:

Maimutoiule, "ma-ta" are cratima, ca tot ne trimiti tu pe toti sa punem mana pe carte.

Dar sunt sigur ca tu cunosti si doar vrei sa ne testezi vigilenta, ca de injurat nu te intrece nimeni.

Adica te intrece Fota cu care ai si coalizat.

Si de dormit dorm spre deosebire de tine care nu mai poate de grija altora injurandu-i si dedicandu-le toata noaptea clepsidere si maimute.

Babuinule.


Musafir

#23371 Re: Re: Re:

2014-07-03 11:54

#23347: DREPTATE si ADEVAR - Re: Re:

".......sa dau si eu o replica unora care jignesc persoane........"

Ce ti se pare ca l-am jignit pe Prisacaru? Mai intai invata sa te exprimi catusi de cat rezonabil si apoi apucate de dat replici.


Musafir

#23372

2014-07-03 11:57

Lasa mai ca lui Prisacaru si compania inca le merge.Oamenii inca ii sustin.Ne mai vaitam ca nu merg lucrurile in tara asta de kkt.

Musafir

#23373 Re: Re: Re:

2014-07-03 12:13

#23370: - Re: Re:

Vezi cui scri, pentru ca suntem multi aici. Nu baga tu pe altii in prostia ta. MATA NU INTELEGI CA ESTI PICAT DIN CORCODUSI SI AI SECHELE PE CREIER????


Musafir

#23374

2014-07-03 12:16

Pai uita-te deasupra post-ului.
Mai analizeaza!
Mata esti pe langa subiect inseamna.

Musafir

#23375 Re:

2014-07-03 12:19

#23374: -

Nu ti-am scris eu. Omul are dreptate  si te respecta, iti spune MATA ESTI PE LANGA SUBIECT.